Autor Wątek: Marzenia sie spelniaja J&A  (Przeczytany 132549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Marzenia sie spelniaja J&A
« Odpowiedź #210 dnia: 11 Września 2016, 22:47 »
agulla, nie panikuj. bedzie dobrze ;)
a czemu je wlasciwie rozdzielilas?

moje obie w osobnych pokojach.. chociaz jak podrosna to rozwazam wrzucenie ich razem.. teraz mi szkoda Oliwki.. po co ma sie budzic o 7 skoro czasem (rzadko ale jednak) spi nawet do 8... a Klaudia teraz codzien pobudka do przedszkola, wiec musi wstac.
a z tym usypianiem samemu..  ::) W KONCU!! Kobito ;) dodatkowy czas dla Ciebie bedzie.
Male moze troche pomarudza, ale sobie pogadaja, pokreca sie i usna. a Ty w tym czasie nie bedziesz siedziec z nimi jak kolek tylko zajmiesz sie czyms ciekawym lub milym lub po prostu pozytecznym (bo np sprzatania nie zalicze do poprzednich grup ;) )

Klaudia teraz taka jest wycienczona po przedszkolu ze zasypia w 2 minuty.. mlodsza musi jeszcze powyrzucac wszystko z lozeczka i troche pospiewac i pada :P Jej spiewy trwaja nawet do godziny wiec jakbym tam miala siedziec to bym chyba ocip..ala

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #211 dnia: 12 Września 2016, 11:11 »
Aga moje dzieciaki będą miały pokój razem.
Ale bardzo początku chyba mały będzie miał łóżeczko u nas w pokoju. Zresztą zobaczymy...

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #212 dnia: 12 Września 2016, 11:15 »
Moje córki śpią razem. Mam 3 pokoje w eM i sypialni tak łatwo nie oddam :)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #213 dnia: 13 Września 2016, 13:02 »
My też chcemy w przyszłym roku dzieciaki razem dać....zobaczymy jak w praniu wyjdzie.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 13 Września 2016, 14:48 »
Lusi ,a jak spia Twoje coreczki w nocy ??

Maga ,a Karolinka jak sli w nocy?

Hm tak szczerze mowiac stal nam pusty pokoj bo mlody zjechal do Pl wiec stwierdzilismy ze zrobimy Amelce pokoj.
Tyle ze One tak czy siak najwiecej czasu spedzaja w salonie i bawialni (pokoje na pietrze).

No niestety moje mi poplakuja jak z Nimi nie siedze ... wczoraj Julka byla zmeczona i zasnela sama,a Amelka lezala i czekala jak wyjde z wanny  ::).Tylko uslyszala ze wychodze z lazienki zaczela poplakiwac i raczki wyciagac...efekt zasnela w sypialni przy mnie  ::).

Lusi mogla bys pokazac pokoje swoich corek ?
Jak Amelki lozeczka nie ma to tak pusto w Julii pokoju.Musze oare zabawek z bawialni przytargac,moze kupic jakies dodatki bo tak "pusto" sie wydaje.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 13 Września 2016, 14:49 »
A i jeszcze jedno!
LUSI pokoje maja sciana w sciane?Moje tak i wszystko slychac ...wiec czy sa razem czy osobno w pokoju ... tyle ze mam dodatkowa szafe i komode na upychanie ciuchow  ;D.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #216 dnia: 13 Września 2016, 16:08 »
Melduję się :)

Amelka spryciula widzę ;) Ja z Niną się bardzo pilnuję od początku, nie ma spania u nas w łóżku, ona zasypia i budzi się u siebie w łóżeczku od początku. Czasem w weekendy rano biorę ją do nas i tak sobie poranek spędzamy wygłupiając się rodzinnie :) Ale spania nie ma. Mam nadzieję, że nie wpadnie na taki pomysł...  ;)

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 13 Września 2016, 22:51 »
najczesciej moje spokojnie przesypiaja cale noce..
no chyba ze sie Klaudia opije przed snem i jest akcja siku w srodku nocy, albo ma jakis koszmar(tfu tfu juz dawno sie nie zdarzylo na szczescie) Oliwka lubi pogadac przed zasnieciem i powyrzucac wszystko co ma w zasiegu.. jak do niej wejde to tez wyciaga rece i chce na rece, ostatnio jak jest juz ciemniej to ja biore i pokazuje za oknem ze jest noc :P no i idziemy do Klaudii pokazuje jej ze ta juz spi i odnosze ja do lozeczka i zaraz najczesciej tez zasypia (albo jeszcze wymysla i spiewa dalej)
smieszne jest to ze jak maz wchodzi do niej to nawet jak stoi i marudzi (pewnie ze tez sie zdaza czasami ;) ) to od razu sie kladzie i lezy :) a jak ja wchodze to wstaje i wyciaga rece/zarzuca noge na barierke itp. taka bestyja (a ostatnio zaczela mi pokazywac na pieluszke i mowic bomba -sugerujac ze musze ja przebrac :P hehe )

pokoje nie sa przez sciane. Klaudia sasiaduje z nasza sypialnia i schodami a Oliwka z nasza lazienka. no ale te domy sa takie ze duzo slychac. Klaudia ma mega mocny sen.. Oliwka roznie.
moge jutro pstryknac fotke ;) jak ogarne chaos po wyjsciu do przedszkola (tatus budzi ogarnia i zawozi mloda, zostawiaja mega bajzel) Klaudia ma malusi pokoik jakies 2x2 max wiec niewiele jest mozliwosci ;) ale juz ostatnio mezowi truje zeby lozko przeniesc na inna sciane i troche zamieszac.. moze w weekend cos poprzymierzamy.  cos mnie nosi na jakies zmiany

ps. a nie korcilo Cie zeby ten wolny pokoj przerobic na garderobe  ;) ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 13 Września 2016, 23:15 »
Garderobe nie bo i tak w kazdym pokoju mamy wbudowana szafe ... i znajac mnie byl by bajzel w takim pokoju  ;D.
Rafal chcial tam miec pokoj do gier :D.

U nas niestety maja pokoje przez sciane i zazwyczaj leciuutko ychylone drzwi ...
Wiec wszystko slychac (nawet i jak drzwi zamkniete).

Amelka tez tak nogi kladzie na barierke lozeczka :) spryciule!
A Twoja wybitnie speytna z ta bomba hihi.

Moje sie czesto budza ... Amelka ladniej orzesypiala noc w wieku 1 miesiaca niz teraz...wypadnie smoczek i placz ... a ma smoczek orzyczepiony to nie szuka a placze ...meczy to chodzenie ...

To Amelka ma taki tyci ppkoj :) nad schodami wlasnie.

Juhuuuuu od piatku nie ma placzu w przedszkolu,a dzis to Julia mnie jeszcze pogonila "mama idz" jak stalosmy przed sala :)!

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 13 Września 2016, 23:31 »
o to moze macie podobny uklad jak u nas w domu :)
super ze Julka sie zaaklimatyzowala juz :) mysle ze one juz sa w takim wieku ze potrzebuja sie wyszalec z rowiesnikami. Moja wczoraj przyszla w cudzych butach i skarpetkach bo poszly myc rece z kolezanka i od pasa w dol byla cala przemoczona.. miala spakowane spodnie i majtki na zmiane ale reszte musieli pozyczyc z jakiejsc przedszkolnej szafy :P

wywal smoka to sie skoncza pobudki :) pare dni pomarudzi (albo i nie) i zapomni :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #220 dnia: 14 Września 2016, 09:27 »
To fajna Abawe ma Klaudia w przedszkolu :).
Ja tez tylko daje zapasowe majtki i leginsy.

Zaczynam myslec nad tym smoczkiem,ale az sie boje ...moze w weekend wywalimy ... na sama mysl az mam dreszcze ... Amelia pptrafi sie upominac i to jak!

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 14 Września 2016, 09:52 »
tez mialam stracha z odsmoczkowaniem Oliwk bo byla baardzo smokowa. najpierw byl smok ograniczony tylko do spania a potem raz nie dalam po prostu-zasnela bez problemu drugiej nocy troche marudzila jakby sobie przypomniala a potem juz nie. kolo roczku to bylo. smok do dzis lezy w mojej szafie :D
zrobilam fotki pokoi sprobuje wyslac na pw

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 14 Września 2016, 10:01 »
nie no nie wiem jak z tel dołączyć zdj na pw. wrzucam tu na chwile
wiekszy to Oliwki mniejszy Klaudii

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 14 Września 2016, 10:08 »
do góry nogami o ludu
u Klaudii zdjelismy drzwi z malej szafy zeby mozna bylo korzystać z tej wneki bez kolizji z lozkiem (to cot bed wiec kiedys mmial wysokie barierki normalnie)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 14 Września 2016, 15:22 »
Super pokoiki :)!I te drzewo na scianie jest extra!

A ten dywan szary w biale gwiazdki gdzie kupilas?

Ja musze "uupiekszyc " pokoje bo poki co pusto w nich.

Ten pokoj maly jest podobny (ksztalt ) do pokoju ktory byl na poprzednim domu ;) moja siostra taki miala.cos bardzo ppdobnego.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 14 Września 2016, 15:37 »
drzewo na scianie jest slabe bo sie odkleja i tatus sie zniechecil i nawet wszystkich lisci nie nakleil i kwiatow (a wisi jakos od lutego)  ::)
dywan to spontan z mrPrice.. poszlam po jakas pierdolke a wrocilam z dywanem ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 14 Września 2016, 15:55 »
Chole.ra nie moge dodac zdj  ::).

Dywan jest extra!Tez poluje na pod9bny tyle ze wiekszy.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #227 dnia: 14 Września 2016, 22:18 »
U nas też dla Nadki będzie pokój 2x 2......aż się boję tego szaleństwa w urządzaniu tego metrażu;-)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 14 Września 2016, 22:31 »
Daria poki jest lozeczko to jakos da rade w miare urzadzic...ale jak byl mlody i bylo dlugie lozko to to byla klitka ... jakies pulki dlugie moal na gry i xboxa zeby juz nic procz lozka i szafeczki kolo niego nie bylo...

W sobote chyba R z dziewczynkami zostawiam i jade do Dublina z kuzynka do kina,a przed tym na chwilke polazic po sklepach ... chyba dobrze mi zrobi taki czas poza domem :).

Kurcze ... ja nie wiem... ale w Pl schudlam,bbrzuch mi zlecial z czego sie cieszylam zwlaszcza ze raczej jadlam jak wczesniej... a teraz 2 miesiace w Irl i nie moge patrzec na moje sadlo... pierwszy raz mam taki duzy brzuch (procz ciaz haha)...mam takiego dola.Chyba czas zjechac do kraju ,chociaz szczuplejsza bede  ;D , a tak serio musze wziasc sie w garsc i zrobic cos z tym fantem :/.
Planuje po nowym doku jakies wakacje...marzy mi sie Grecja,ale narazie odpuszcze,moze Portugalia wiec chce w miare normalnie w stroju wygladac a nie jak wieloryb.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 15 Września 2016, 17:52 »
fajny taki wypad bez dzieci :)
jak planujesz wakacje to patrz teraz bilety, ryanair rzucil duzo promocji. z dubina macie mnostwo fajnych kierunkow, mi z lenistwa pasuje bardziej shannon i tez widzialam sporo smiesznie niskich cen.. tylko meza nie moge namowic :P

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 15 Września 2016, 20:08 »
Musze popatrzec :) hmm myslalam o styczniu/lutym do Portugalii...tylko csy bedzie cieplo aby sie pluskac?

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 15 Września 2016, 22:26 »
zeby sie pluskac to raczej kanary.. albo moze grecja? wygoogluj bo nie wiem jak tam temp wody..styczen luty to w Pt jednak zima

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 18 Września 2016, 23:12 »
Hej.

Kolejny weekend zlecial ...mawet nie wiem kiedy.
Wczoraj zaloczylam kino i zakupy.Tyle ze nic fajnego w sklepach nie bylo...
Dzis chcielismy jechac na wesole miasteczko,ale padalo.Pod wieczor sie wypogodzilo to wyskoczylismy na plac zabaw.Kolajcja ,mycie i dziewczynki padly!Zasnely same w pokojach o 21.Te ze w nocy na bank nie bedzie tak spokojnie... jedna i druga piszcza ze chca do mnie.Juz mam dosc.Chce jedna noc przespac cala!Amelka najbardziej daje czadu.

Zawiesilam firanki z Pl w kuchni i od razu lepiej wyglada okno ;).Lubie firanki :) tu bardziej popularne zaslony w pokojach...

Klade sie spac poki dziewczynki spia:).

A moze ktos chce zdj ?Tyle ze na priv.
Te co maja mnie na fb widza jak moje baby rosna;).

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 18 Września 2016, 23:31 »
pewnie ze chce zobaczyc panienki :)
a co ciekawego w kinie ogladalas?
firanki z Pl sprowadzalas? :) tutaj tez sa w sklepach firanki ..nie tylko w ikei ;)
oblukalas jakies bilety? my sie nie dogadalismy z mezem i sobie za to spontanicznie zabookowalam noc za Cork. spedzilismy sobote w  Fota Wildlife Park, potem nocleg w hotelu i dzis wrocilismy. fajnie bylo. Pogoda na zwierzaki dopisala, w hotelu tez byl szal bo baseny, plaza, .. dzis juz mzawka na calego, ale to nic. pierwszy raz gdzies w Irlandii skoczylismy.. moze uda sie to powtorzyc co jakis czas :)

trzymam kciuki zeby nocka byla jednak dobra. ale juz nie chwale ze moje dobrze spia :P jak CI napisalam z przesypiaja nocki to sie nagle obie budzily tamtej nocy  ::) chyba je uszy piekly ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #234 dnia: 19 Września 2016, 09:48 »
Sprawdzalam bilety tylko do Pl na wakacje dla naszej czworki  ::).
Za Amelke juz normalnie bedziemy w wakacje placic wiec wyszlo 800e ::).Jak nic nie oplaca sie leciec...Rafal chce autem jechac bo to prawie to samo w kosztach,ale ja sie boje.Bez dzieci to meczaca podroz,a z dziecmi?!Tyle ze na miesiac chcielismy jechac.No woecej niz 3tyg ppbyc w kraju.
Chociaz najpierw bylo w planie ze polece na cale wakacje,Rafal doleci na 3 tyg do nas... hmm za osobe wychodzi cos kolo 200e.Myslisz ze spadna ceny?W sumie to ja w lutym placilam 320e za mnie ,Julie ,a Amelka tylko 40e.Moze jeszcze stanieja ...

Ooooo taki wypad napewno fajny!Tez myslalam wczesniej o nim,ale teraz ppgpda zaczyna byc nie bardzo...Ja to chcialam w okolice klifow pojechac.
Ile za nocke zaplaciliscie?Jaki to koszt weekendowy?Siostra chyba placila 50e za 2osoby ze sniadaniem wiec ok cena,ale ciekawe jak z dziecmi.

Nocka tragedia.Julia mi placze ze chce ze mna spac,Amelia to samo ... w dodatku zachrypnieta jest i cos marudna.

Lusia bo to tak zawsze jest,jak pochwalisz to pozniej jest inaczej.Tak samo mialam pare razy.Zachwalilam ze Amelka raz w zyciu byla chora ,a bez szczepien ... i wiele wiele inme rzeczy zachwalilam i pozniej klops :).

Bylam na Bridget Jones ;).
Fajny film!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 19 Września 2016, 10:41 »
Upppss jak dodaje sie zdjecia w wiadomosci prywatnej  :o ??

Lusi firanki mama mi w Pl kupila.A wczesniej kupilam jak sama w Pl bylam;).

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #236 dnia: 19 Września 2016, 10:59 »
Agatka a Julia od kiedy śpi sama? Wiesz, jak ona poszła teraz do przedszkola to potrzebuje więcej bliskości  ;) i w nocy pewnie przeżywa to przedszkole

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 19 Września 2016, 11:03 »
Ona sama zawsze spala w lozku,a od lutego sama w pokoju ,pozniej z Amelka.Czasem byla przespana noc,czasem nie.U tesciow ze mna spala miesiac i sie przyzwyczaila.Ja lubie z Nia spac,ale nie rozdwoje sie z 2 maluchow :/.I Julka chce i Amelka,a obie kolo siebie nie chca spac.Wiec jest problem.
Faktycznie moze tez i przez przedszkole,ale przed tym tez sie budzila no tyle ze nie az tyle.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 19 Września 2016, 12:40 »
Aga, skoro wychodzi podobnie autem i samolotem to po co się męczyć z dziećmi taką długą podróżą? W życiu bym się na to nie zdecydowała jeśli masz w alternatywie 2 godzinny lot ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 19 Września 2016, 16:31 »
Chodzi o to ze w Pl jestesmy bez auta jak samolotem przylecimy,a Rafala tata codziennie do pracy wiec jedynie co busy zostaja ktore i tak nad jezioro nie dojada.
No tak,taka dluga droga napewno bedzie meczaca...nie jedni znajomi jechali z dziecmi i sa podzielone zdania.
My z 3 razy tez jechalismy,ale wtedy dzieci nie mielismy.