Autor Wątek: WESELE W 2017  (Przeczytany 182671 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
Odp: WESELE W 2017
« Odpowiedź #180 dnia: 18 Stycznia 2016, 00:29 »
nath91 jeśli myślisz o sierpniu/wrześniu to rzeczywiście warto chwilę wcześniej zacząć odwiedzać salony i przesunać to na lipiec , bo na wyprzedażach można sporo zaoszczędzić. Ja swoją suknię kupiłam pod koniec lipca właśnie na wyprzedaży.

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.06.2017
« Odpowiedź #181 dnia: 18 Stycznia 2016, 09:24 »
Dziękuję dziewczyny za radę :)
Na to właśnie liczyłam, że uda się trochę przyoszczędzić. Zacznę w takim razie w lipcu

Offline MartaAdi

• forumowicz
  • data ślubu: 23.09.2016
  • Ślub w: Sianożęty
« Odpowiedź #182 dnia: 18 Stycznia 2016, 09:41 »
Dzieki za rady :)

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.08.2017
« Odpowiedź #183 dnia: 23 Stycznia 2016, 20:17 »
Hej dziewczyny, my mamy wesele w Milusinie 19.08.2017. Umowa z Dj-m podpisana. Nie mam jeszcze kamerzysty i fotografa. Czy macie juz ustalony makijaz i fryzjera?? kogo mozecie polecic? A jesli chodzi o dekoracje kosciola: Czy juz sie nad tym zastanawialyscie?? Jeszcze jedno pytanie moze nie zbyt wazne ale chyba jednak bardzo istotne. Jakie ponczochy? biale czy bezowe? jesli tak to buty z zakrytymi palcami bo jakos nie widze innej opcjii. Przegladalam internet i na niektorych zdjeciach laski mialy biale ponczochy i buty z odkrytymi palcami. Jesli chodzi o suknie ja zaczynam szukac kolo lipca sierpnia i licze na promocje :) Pozdrawiam

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #184 dnia: 23 Stycznia 2016, 20:45 »
hej, ja mam ślub 09.09.2016, makijażystkę wstepnie rezerwowałam półtora roku przed ślubem (chyba luty 2015) ale w sierpniu byłam u tej makijażystki na okolicznościowym i nie byłam zadowolona wiec szybko szukałam innej, bo wiedziałam, że może być już kiepsko z terminami, na szczeście mam ślub w piątek więc nie było tak źle. Do fryzjera idę za 2 tyg na próbną i wtedy zadecyduje czy zapisuje się na ślubny czy szukam dalej. Ogólnie z moich doświadczeń wynika, że u makijażystek gorzej z terminem niż u fryzjera. Do makijażystki jak najbardziej można było zapisac się półtora roku przed ślubem, a większośc fryzjerów wolała się umawiać na koniec 2015 r. lub na początku roku w którym ma być ślub (2016). Polecam makijażystkę p. Justynę Horyd - Piękne oko, odradzam p. Kamilę Jastrzębską Feniks style.
Ja będe miała pończochy cieliste bo okropnie nie podobają mi się białe, kojarzą mi się z Komunią Świętą i małymi dziewczynkami *tzn nie ogólnie pończochy, ale takie nogi powleczone białym nawet najcieńszym materiałem). Mam akurat zakryte buty, ale przy cielistych można kupić te bez wzmocnionej części na palce i będzie dobrze wyglądać do butów z wolnym czubkiem. Co do pończoch mam inny dylemat, samonośne czy na pasku. mam prostą suknię, obcisłą na wysokości bioder i nie wiem czy nie będzie pas do pończoch się odznaczał no i te paski na których są zamocowane. Z drugiej strony samonośne tyle godzin, nie wiem czy nie będę mi uciskać nogi.

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #185 dnia: 23 Stycznia 2016, 20:55 »
Ja zapisywałam się na makijaż jakoś w styczniu 2015, a ślub mam teraz w kwietniu. Akurat mnie będzie malowała pani Madaj. Rzeczywiście u makijażystek jest trudniej o termin niż u fryzjera, bo kiedy próbowałam się dowiedzieć w salonach fryzjerskich kiedy można się zapisać na fryzurę ślubną na kwiecień 2016, to proponowano koniec 2015 roku i początek tego.
A co do koloru pończoch, to pewnie wybiorę beżowe, bo buty będę miała w kolorze fuksji i jakoś mi się biel z tą fuksją nie zgrywa, mimo że palce w butach będą zakryte. Osobiście strasznie mi zawsze było niewygodnie w pończochach samonośnych i myślę, że nie mogłabym ich mieć na sobie przez cały czas. Ale to pewnie ja jestem taka nieprzystosowana :)

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #186 dnia: 23 Stycznia 2016, 21:00 »
Sa takie ponczochy odrazu ze wszytym paskiem moze te beda mniej widoczne( kolor nie wazny, obrazek jako przyklad). ja sie wlasnie zastanawiam jaki kolor wybrac. Mysle ze samonosne sie sprawdza jesli beda mialy grubszy pas tego sylikonu. Daj znac jak po probnej fryzurze. A jakiego fryzjera polecasz? A te makijazystki to do domu dojezdzaja? ile placicie za probny?
A jakies opinie o kosciele w Cielu? Ogolnie to szukam milego ksiedza, ktory nie bedzie robil problemu, ze razem mieszkamy, mamy dzieci itd.
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2016, 21:07 wysłana przez Kasia_S »

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #187 dnia: 23 Stycznia 2016, 21:33 »
pani Justyna dojeżdża (dojazd w cenie), za okolicznościowy chyba 80 zł, a za ślubny 120 zł albo 130 zł nie pamiętam dokładnie.
Nie znam księdza w Cielu, ale myślę, że ksiądz w parafii św. Twójcy nie będzie robił problemu, to najlepszy proboszcz jakiego w życiu spotkałam.  Aaa co do fryzjera dam znać po próbnym, może wtedy polece :p

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #188 dnia: 23 Stycznia 2016, 22:07 »
Co do pończoch lub ich braku - ja miałam gołe nogi (ślub w lipcu) i jak pomyślę, że miałabym jeszcze mieć coś sztucznego na nogach to cieszę się, że się nie zdecydowałam na pończochy, bo i tak było gorąco. Buty nie obtarły, a za to z rajstopami/pończochami słabiej się trzymały i ślizgały się, więc się bałam, że mi spadną (mimo, że były dopasowane).

Offline MartaAdi

• forumowicz
  • data ślubu: 23.09.2016
  • Ślub w: Sianożęty
« Odpowiedź #189 dnia: 23 Stycznia 2016, 22:47 »
A jak z cenami próbnej fryzury?

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #190 dnia: 23 Stycznia 2016, 23:29 »
U mnie założenie pełnych butów bez rajstop/pończoch odpada, zaraz obcierają mi się stopy i źle się czuję, poza tym na poczatku września może być różnie z pogodą. W lipcu idziemy na wesele będę miała tez dosyć dopasowaną sukienkę wiec chyba sobie przetestuje pół wesela w pończochach z pasem i pół w samonośnych. Ogólnie samonośne już nosiłam na różne okazje i było ok, ale nigdy nie miałam ich na sobie dłużej jak kilka godzin a tu będę musiała wytrzymać z 14 jak nie więcej.

Nie wiem ile będzie kosztować próbna, bo umówiłam się tak żeby było po kosztach, bez żadnych utrwalaczy ani nic takiego, tą fryzjerkę mam z polecenia i wiem, że używa dobrych kosmetyków itd ale muszę zobaczyć czy będzie umiala mnie uczesać tak jak chce, wiec ma to być po prostu upięcie takie żeby zobaczyc co potrafi a nie na wyjście. Jak mi się spodoba to zapisze się na to wesele co mamy "po drodze" i jeszcze wtedy będę testować.

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2017
« Odpowiedź #191 dnia: 24 Stycznia 2016, 13:02 »
Hej dziewczyny, my mamy wesele w Milusinie 19.08.2017. Umowa z Dj-m podpisana. Nie mam jeszcze kamerzysty i fotografa. Czy macie juz ustalony makijaz i fryzjera?? kogo mozecie polecic? A jesli chodzi o dekoracje kosciola: Czy juz sie nad tym zastanawialyscie?? Jeszcze jedno pytanie moze nie zbyt wazne ale chyba jednak bardzo istotne. Jakie ponczochy? biale czy bezowe? jesli tak to buty z zakrytymi palcami bo jakos nie widze innej opcjii. Przegladalam internet i na niektorych zdjeciach laski mialy biale ponczochy i buty z odkrytymi palcami. Jesli chodzi o suknie ja zaczynam szukac kolo lipca sierpnia i licze na promocje :) Pozdrawiam
Moja makijażystka dopiero w grudniu 2016 przyjmuje zapisy na 2017. Na dodatek jest możliwość, że przeniesie się do Warszawy :( także zaklepie sobie awaryjną w razie co, celuje w Anne Wenge albo Kamila Makeup. Ja chcę mieć sandałki na ślubie także nie mam problemu z pończochami, do pełnych butów też gołe nogi zawsze, nie cierpię rajstop. Są specjalne sztyfty i spray przeciwko obcieraniu butów, u mnie zawsze się sprawdza.

Offline truskawka1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.12.16
« Odpowiedź #192 dnia: 24 Stycznia 2016, 13:24 »
Kasia_S a co z dekoracjami w sali weselnej ?:> korzystasz z jakiejś dekoratorki?:>

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #193 dnia: 24 Stycznia 2016, 13:55 »
Truskawka1 z tego co pamietam dekoracja jest wliczona w cene sali, kolory masz do wyboru. Po za tym Milusin jest tak piekny ze nie trzeba duzo dekorowac. Zobaczymy jak bedzie wygladal w 2017 roku ale mysle ze beda dbac o sale zeby nie stracic klientow.
Powiedzcie mi czy wy robicie poprawiny?? Kazdy pisze o weselu a tu na drugi dzien tez trzeba ladnie wygladac :) Jak prosic gosci na poprawiny?

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #194 dnia: 24 Stycznia 2016, 14:01 »
My nie robimy standardowych poprawin, tylko w domu rodzinnym narzeczonego, ale takie bez tańców. Jeśli bedzie pogoda to w ogrodzie.
Na pierwszym weselu na którym bylismy z poprawinami to jak na koniec wesela żegnaliśmy się z młodymi to mówili, że zapraszją jutro na 14 na poprawiny. A później byłam u dwóch kolezanek na weselu i jeszcze kupe przed weselem zarówno jedna jak i druga mówiły, że wesele z poprawinami i że jak bedziemy na poprawinach to to i to. wiec nawet jakos specjalnie było zapraszania, może mąż jednej tez właśnie wspomniał jak wychodziliśmy z wesela ale nie pamiętam dokładnie.

Offline truskawka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #195 dnia: 24 Stycznia 2016, 14:15 »
 Kasia_S zgadza się Milusin jest piękny :) ale my mimo wszystko korzystamy z dodatkowych dekoracji - kwiaty, świece przed stołem prezydialnym etc :) poprawiny mamy w formie śniadania, dla gości którzy będą nocować w hotelu :)

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #196 dnia: 24 Stycznia 2016, 14:17 »
A jakie prezenty dla rodzicow? Kosz pelen kwiatow czy moze cos innego? jakie kwiaciarnie polecacie?

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #197 dnia: 24 Stycznia 2016, 14:22 »
Truskawka1 masz racje nie pomyslalam o naszym stole :) A Ty tez masz wesele w Milusinnie? Moze faktycznie jakis dodatkowy bukiet kwiatow albo piekne swiece sie sprawdza. I jakas dekoracja za nami, zeby ladne tlo nam robilo :) jeszcze czas na to ale warto zapisac taki ''szczegol'' :)

Offline truskawka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #198 dnia: 24 Stycznia 2016, 14:31 »
Kasia_S a co z kwiatami na stołach gości? na jakie stoły właściwie się zdecydowaliście ?:) my korzystamy z usług florystki DekorecjePlus :) tak, również Milusin :)

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #199 dnia: 24 Stycznia 2016, 14:44 »
Jeszcze nie ustalilismy konkretnie koloru dekoracji i z jakich kwiatow beda bukiety. Stoly klasyczne prostokatne bo ostatnio jak bylismy na weselu i siedzielismy przy okraglych stolach to niestety ale wszyscy znajomi sie nie zmiescili przy jednym stoliku :( a tak jest wieksza szansa zeby kazdy siedzial kolo siebie. A ile placicie za osobe i kiedy wesele?

Offline truskawka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #200 dnia: 24 Stycznia 2016, 15:02 »
o to kwiaty macie w cenie?:) 31.12.2016 :)

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #201 dnia: 24 Stycznia 2016, 19:46 »
Truskawka1 tak kwiaty mamy w cenie :) dlatego sie dziwie troszke ze biezecie firme z zewnatrz, my mamy kwiaty ciete, zywe w cenie, wysokie wazony maja byc a w nich bukieciki. Za pokrowce na krzesla na krzesla mielismy dodatkowo placic bo pani Anita je od kogos wynajmuje ale moze do 2017 dorobia sie walasnych :)

Offline truskawka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #202 dnia: 24 Stycznia 2016, 20:03 »
świadomie z nich zrezygnowaliśmy :) w celu obniżenia ceny za menu :p na to samo by wyszło, a tak to zrobimy wszystko dokładnie tak jak chcemy :)

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #203 dnia: 24 Stycznia 2016, 20:13 »
Ja nie rezygnowalam z bukietow a cene mam taka sama, a przynajmniej mniej na glowie i bardzo ladnie dekoruja wiec sie nie martwie. A czy ta firma stroi koscioly tez? w jakim kosciele slubujecie?

Offline truskawka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #204 dnia: 24 Stycznia 2016, 20:55 »
jasne, tylko że my mieliśmy mieć wyższą ceną z powodu daty :) tak, w Bożym Ciele w Bydgoszczy

Offline Zuchelek

• bywalec
  • data ślubu: 2.06.2018
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #205 dnia: 24 Stycznia 2016, 21:05 »
Dziewczyny a jaki przewidujecie budżet?

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #206 dnia: 24 Stycznia 2016, 21:41 »
Budżet na dekoracje? ja planuję jak najmniej wydać, kościół jest mały więc dużo nie trzeba, zresztą mi nie zależy nawet, chce tak standardowo jak na uroczystości w kościołach, duży bukiet przed ołtarz i nie chyba tyle. A salę mamy samą w sobie dość ozdobną wiec nie chciałabym tez stłamsić jej klimatu, na bocznych komodach będą kwiaty doniczkowe (jeśli już będą to może wrzosy) w białych wiklinowych koszach a na stołach gości duże świeczniki w formie kielicha a dookoła nóżki stroik jesienny albo jakieś inne dekoracje jesienne tylko.
Nim zmieniliśmy kościół to planowałam wydać 350 zł na dekoracje (mam nadzieje, że tyle zostanie) a na sale 300 zł - tyle, że ja niestandardowa nie chce dużo kwiatów ciętych.

A co do podziękowań to dla rodziców takie drewniane "dyplomy " chcialabym albo ramki grawerowane drewniane, dla dziadków podobnie a dla chrzestnych i świadków skrzynki drewniane na wino grawerowane (np. dla najlepszej świadkowej)
http://sklep-slubny.venarti.pl/14-statuetki-slubne

Offline pati16102
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2017
  • Ślub w: kujawsko-pomorskie
« Odpowiedź #207 dnia: 24 Stycznia 2016, 21:49 »
Tez podtrzymuje pytanie jakim budżetem mniej więcej dysponujecie??? I na ile osób wesele wówczas :)

Offline Zuchelek

• bywalec
  • data ślubu: 2.06.2018
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #208 dnia: 24 Stycznia 2016, 21:58 »
Chodziło mi o całość. Przepraszam,  nie sprecyzowałam :(

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **