Autor Wątek: WESELE W 2017  (Przeczytany 182929 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
  • data ślubu: 26.09.2015
Odp: WESELE W 2017
« Odpowiedź #270 dnia: 28 Stycznia 2016, 22:15 »
Rozmawiałam też z panią z GetLight, ponieważ bardzo chcielibyśmy aby namiot był udekorowany ledami w odcieniach fioletu i fuksji... Powiem szczerze, że cena bardzo nas przekonała- ale firma jest z Brodnicy więc ciężko będzie spotkać się osobiście... Myślicie że możemy zaryzykować, będąc z nimi w kontakcie tylko telefonicznym/mailowym ? Otrzymaliśmy umowę i warunki nam odpowiadają...
Zawsze możesz wrzucić na priv skan albo zdjęcia umowy, celem utwierdzenia się w przekonaniu, że umowa jest ok albo i nie, czego oczywiście nie życzę :) Bo bez zapoznania się z umową ciężko wyrokować :)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #271 dnia: 28 Stycznia 2016, 22:51 »
Ja tylko powiem ze swojego doświadczenia, nie twierdzę, że u Was musi być tak samo. Też szukaliśmy oświetlenia sali, ceny były różne. Znalazł się jeden pan z Torunia bodajże, nie pamiętam niestety nazwy firmy, z bardzo korzystną ceną. Wszystko ustaliliśmy, umówiliśmy na spotkanie w celu podpisania umowy i od tamtej pory słuch po nim zaginął. Miał się odezwać o której i gdzie dokładnie możemy się umówić i nic. Dzwoniliśmy to odbierała telefon jakaś pani, która niewiele wiedziała o wszystkim. To było jakoś na początku zeszłego roku i do tej pory nic. Na szczęście znaleźliśmy inne rozwiązanie, ale niesmak pozostał. Z drugiej strony może i dobrze, że tak się stało wtedy, a nie okazało się, że facet nie dojechał w dniu wesela. 

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2017
« Odpowiedź #272 dnia: 29 Stycznia 2016, 13:14 »
My mamy dj z Torunia i zrobi nam również oświetlenie sali, pokazywaliśmy mu zdjęcia jak chcemy i mówił, że nie ma problemu, bo oświetlenie ma pełen pakiet, różne kolory itp., także zrobi nam tak jak Dekoracje Światłem i nic nie dopłacamy  :)

Offline czerwiec17
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.06.2017
« Odpowiedź #273 dnia: 29 Stycznia 2016, 13:29 »
ooo, a podałabyś mi na PW namiary na tego DJ-a? :)

Offline mati112
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24-06-2017
« Odpowiedź #274 dnia: 29 Stycznia 2016, 23:47 »
Skontaktowałam się z trzema firmami zajmującymi się dekoracją sal weselnych światłem led i dwie wyceniły nam dekorację na 4-5tys, a jedna na ok. 2tys... dlatego zastanawiam się skąd taka różnica ???
Wiesz wydaje mi się, że różnica jest z ilości świateł lub ich mocy. My jak rozmawialiśmy to mieliśmy w sumie 5 ofert z ilością od 40 do 100 świateł i tam te ruchome cuda. Także zapewne to jest różnica w cenie. Na dwóch weselach, na których sie bawiliśmy było oświetlenie, ale różnica była wielka nie ukrywam, więc... sugeruj się opinią rodziny, znajomych, czy poczytaj w necie.

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.08.2017
« Odpowiedź #275 dnia: 31 Stycznia 2016, 22:21 »
Hej, a sa tu panny mlode, ktore maja juz dzieci a dopiero teraz wychodza za maz?? Chodzi mi o to kto podczas wesela zostaje z Waszymi dziecmi. POszukuje jakies dobrej zaufanej opiekunki? Macie jakis pomysl jak to rozwiazac bo babcie beda na weselu.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #276 dnia: 1 Lutego 2016, 07:38 »
Ja wprawdzie nie mam dzieci, ale przyjedzie do nas rodzina z Pomorza z dziećmi (też jest problem, że babcie beda na weselu) i chciałabym zatrudnić jakąś opiekunkę chociaż do tej 1 w nocy, żeby siedziała z maluchami w hotelu obok sali, wiec podpinam się do pytania.

Offline truskawka1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.12.16
« Odpowiedź #277 dnia: 2 Lutego 2016, 19:53 »
Witam...Ja z narzeczonym podpisaliśmy umowę w Villa Romantica Wpłata na początek 20% zadatku my wpłaciliśmy 1000zł  tutaj można się też dogadać .Jeśli chodzi o klimatyzacje to nic takiego nie mamy w umowie ale wiadomo jak ludzie będą się dusić w pomieszczeniu to obowiązkiem wykonawcy żeby wszystko grało i były odpowiednie warunki zleceniodawcy.Ale tak umowa jest w porządku ,wszystko jest w niej zawarte .Jeśli są jakieś pytania to proszę pisać mogę poinformować co jest zawarte w umowie

hej, ostatnio byłam na stronie Internetowej Romantici - nie działa, facebook też nie, wiesz może co się dzieje?

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
« Odpowiedź #278 dnia: 2 Lutego 2016, 22:32 »
kara wiem ze w hulance maja kontakt do animatorow dla dzieci moze tam zapytaj? ja sie zastanawialam ale bede raczej starsze dzieci, zazwyczaj jak sie ktos pytal czy zaproszenie z dziecmi to odpowiadalam ze wolalabym zeby przyszli bez... kazdy mowil ze nie ma problemy tylko jedna para z rocznym dzieckiem krzywo sie spojzala. poprostu uwazam ze dzieci nie powinno sie zabierac (jak nie ma takiej koniecznosci) w miejsce gdzie dorosli pija cala noc. po ostatnim weselu gdzie maluchy wkladaly paluchy do tortu, darly sie cala ceremonie i wchodzily na stol przy ktorym para skladala przysiege... nabralam pewnosci ze ja tego nie chce w dniu slubu

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #279 dnia: 2 Lutego 2016, 22:44 »
Ja swoje dzieci też bym oddała pod opiekę rodziców lub teściów, ale niestety nie wszyscy z naszych gości mają taką możliwość, myslę, że na pewno będę potrzebowała opiekunkę dla dwójki dzieci w wieku trochę ponad 1 rok i dwa latka. Mama jednego z tych szkrabów mówiła, że bedzie musiała poszukać zaufaną opiekunkę, a że mieszkają na Pomorzu, to walałabym znaleźć kogoś na miejscu, żeby nie zrywali się skoro świt albo nie jechali zaraz po weselu do domu do dziecka.
No właśnie tam są animatorzy do zabaw, mi bardziej chodzi o osobę, która popilnuje takich maluchów w pokoju hotelowym, ewentualnie u nas w domu, ale wydaje mi się, że skoro rodzice będą spać w tym hotelu to lepiej żeby opiekunka z dziećmi była w hotelu.
« Ostatnia zmiana: 2 Lutego 2016, 22:47 wysłana przez Kara-90 »

Offline Mila8888
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.07.2017
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #280 dnia: 5 Lutego 2016, 19:52 »
Hej hej :) My mamy ślub w lipcu, sala zarezerwowana, DJ też, teraz szukamy fotografa. Znacie może i polecicie jakąś ciepłą osobę, która robi klimatyczne zdjęcia, ale nie takie przesadzone jak z ulotek reklamowych i nie jak reportaż. Szukamy osoby, która potrafi złapać chwilę nieświadomym modelom i taką, która ma sporo własnych pomysłów na sesję. Z góry dzięki za wszelkie sugestie, bo póki co przeglądam różne oferty i nikt do mnie jeszcze nie trafił ...

Offline Aggiss
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.08.2017
« Odpowiedź #281 dnia: 7 Lutego 2016, 10:32 »
Hej,
Czy ktoś organizuje wesele poza Bydgoszczą?
Jak rozwiążecie kwestie transportu gości?
Rozmawiam ze znajomymi i zdania są podzielone. Jedni twierdzą że konieczne jest zapewnienie dojazdu inni, że nie mam się tym przejmować i ze nawet jak ktoś robi wesele w mieście a msza jest na drugim końcu miasta to tez nie załatwia transportu.  Chodzi o odległość ok 20 km.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #282 dnia: 7 Lutego 2016, 17:28 »
Nasza sala weselna jest na granicy Bydgoszczy, w zasadzie to już Pawłówek, a mamy kilka osób z końca fordonu (os. Nad Wisłą i Tatrzańskie) to jest też ponad 20 km, na slub i wesele nie zapewniamy dojazdu, jedynie dla wszystkich gosci, jeśli ktoś chciałby sobie popić a przyjedzie samochodem to odwozić będą. My najdalej byliśmy w Nowej Wsi Wielkiej na weselu nie wiem ile to może byc km od domu narzeczonego, ale z Bydgoszczy wszyscy musieli sami dojechać i wrócić. Zalezy jak jest przyjęte u Was w rodzinie. Róźnica jedynie jest w tym czy gdyby było wesele w Bydgoszczy a goście wracali do domu taksówką to robiąc wesele poza Bydgoszczą troche drogo by wyszło. U nas jest przyjęte tak, że goście miedzy sobą się jakoś dogadują, np. my jechaliśmy na wesele zawsze w 5 osób i się dogadywaliśmy kto nie pije i prowadzi, albo prosiliśmy kolegów narzeczonego żeby przyjechali po nas. I tak cała rodzica raczej sobie organizuje dojazdy, ewentualnie jest ktoś nie pijący np. świadek kto może odwieźć w razie co, ale nikt nie jeżdzi taksówkami, wiec co za różnica czy z Fordonu czy poza miastem czy to odległość 15 czy 20 km?

Offline kasik25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2015
« Odpowiedź #283 dnia: 8 Lutego 2016, 21:20 »
Hej dziewczyny! Może którąś to zainteresuje :-) Mam na sprzedaż przepiękną suknię ślubną zakupioną w salonie Amber, z kolekcji Igar model SUE. Suknia uszyta na rozmiar 34 i 167cm wzrostu. Gorset wiązany, a więc duża możliwość regulacji. Suknia zrobiła ogromne wrażenie na gościach i oczywiście na Panu Młodym, miałam ją na sobie w tym szczęśliwym dniu i dziś jestem przeszczęśliwą mężatką  poniżej link. Zapraszam.

http://olx.pl/i2/oferta/suknia-slubna-princessa-rozmiar-34-komplet-welon-bolerko-super-okazja-CID87-IDdRKHh.html#:8caed3fd08

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #284 dnia: 17 Lutego 2016, 19:23 »
Dziewczyny a macie już kurs przedmalzenski załatwiony? w innym wątku czytalam ze jeszcze cos z poradni rodzinnej jest potrzebne serio??
Czy byl ktos w Milusinie w Zielonce na weselu? szukam inspiracji do wystroju sali, czy zaufac p. Anicie i zobaczyc co oni maja w ofercie czy szukac kogos na wlasna reke?? Chodzi mi o stoly gosci i mlodych. Jakos sie teraz tym przejelam :/

Offline Madzinka91
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #285 dnia: 17 Lutego 2016, 19:34 »
Jeśli chodzi o kurs przedmałżeński, to razem z narzeczonym przejdziemy go w najbliższy weekend w Bazylice w Bydgoszczy. Sobota + niedziela godz. 10.00-16.00. Koszt 100 zł od pary. Jako, że w tygodniu pracujemy, a narzeczony mieszka 120 km ode mnie to nie mamy innej możliwości. Co do Poradni Rodzinnej to z tym nie ma podobno takiego kłopotu jak z kursem, więc może poczekać :)

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #286 dnia: 17 Lutego 2016, 20:21 »
A przez kogo jest wymagane zaswiadczenie z poradni? Ksiedza??Czy kazdy ksiadz tego wymaga? My juz mamy kurs zaliczony.

Offline Madzinka91
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #287 dnia: 17 Lutego 2016, 20:46 »
Z tego co mi wiadomo, jest to wymagane jako dokument podstawowy (obowiązkowy) do zawarcia związku małżeńskiego.

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2017
« Odpowiedź #288 dnia: 17 Lutego 2016, 23:04 »
My zaczynamy kurs 5 marca, 8 spotkań po godzinie. Nie wiem ile zapłacimy, bo żadnych informacji na stronie nie ma, pewnie powiedzą co łaska na koniec kursu.

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #289 dnia: 17 Lutego 2016, 23:37 »
Obowiązkowe są trzy wizyty w poradni.Różnie się je nazywa Poradnia Rodzinna, Poradnia Malżeńska albo i jeszcze inaczej. Fakt jest taki, że wyśle Was na nie ksiądz. I uwaga kurs przedmałżeński to jedno, a poradnia to drugie.

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.06.2017
« Odpowiedź #290 dnia: 18 Lutego 2016, 11:38 »
A orientujecie się może czy na tym kursie w Chełmnie jest już poradnia rodzinna?
Na ich stronie jest napisane "jedno spotkanie jest kompletnym kursem".

Offline ewunia1985
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #291 dnia: 18 Lutego 2016, 13:11 »
Witam wszystkich :)
Będzie mi bardzo miło do Was dołączyć.
Dopiero zaczynam swoją przygodę ŚLUB WESELE.
Chcemy pobrać się latem 2017r. Pierwszą data była 17.06.2017 ale już zdarzylismy się zorientowac, że znaleźć wolą salę na ten dzień graniczy z cudem :D
Marzy nam się wesele w Hulance. Czekany obecnie na decyzję innej pary czy się zdecyduje. Niestety wolne pozostały już tylko piątki :(
Na pewno dzięki Wam dowiem się o wielu rzeczach o których nie mam pojęcia :P

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #292 dnia: 18 Lutego 2016, 17:58 »
Ja mam wesele w Hulance we wrześniu jakbyś miała jakieś pytania pisz na priv.

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #293 dnia: 18 Lutego 2016, 20:11 »
Dziewczyny to z poradni rodzinnej jest potrzebne do spisania protokolu tak? Kurs przedmalzenski jest obowiazkowy wiem ale nie mialam pojecia o wizytach w poradni rodzinnej :)

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #294 dnia: 18 Lutego 2016, 20:34 »
Nie tyle do spisania protokołu ile do samego ślubu. Bez papierka potwierdzającego odbycie spotkań w poradni o ślubie kościelnym można zapomnieć.
Tak ogólnie dla porządku: musicie zrobić kurs przedmałżeński. W jakiej formie to już Wasza decyzja. Trzy spotkania w poradni. Odbyć spowiedź (dwie jeśli nie mieszkacie razem albo się nie przyznacie do tego, jedną jeśli mieszkacie razem i tego nie ukrywacie).  Trzeba się pofatygować do USC po zaświadczenie o braku przeszkód do zawarcia małżeństwa. Jest ważne pół roku i kosztuje 84 zł. A tak poza powyższymi zaświadczeniami (kurs, poradnia, USC) zabieracie dowody i czasem księża życzą sobie ostatnie świadectwo szkolne, a jeszcze poza tym metryki chrztu (jeśli byliście chrzczeni w innej parafii) i zaświadczenia o bierzmowaniu.

Offline mati112
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #295 dnia: 18 Lutego 2016, 21:45 »
No to mogę już zdradzić kilka tajemnic więcej, mianowicie... zamówiliśmy obrączki, wzór wymarzony w złotnika na osiedlu Wyżyny. Pan z polecenia, robił już obrączki znajomym, a teraz utwierdził nas w przekonaniu, że zrobi tak jak chcemy, z różnych kolorów złota, z brylantami dla młodej itd. Ogólnie profesjonalizm.

Mamy za to problem z fotografem. Marzy nam się sesja nad morzem, na kaszubach, i... ogólnie taki całodobowy przelot typu "gdzie nogi poniosą" i to jest problem bo nie możemy znaleźć takiego fotografa co by się na to zgodził. Jakby co dajcie znać kogo polecacie. Liczy się dla nas wysoka jakość i profesjonalizm.

No a teraz wnioski. Wybraliśmy się na ostatki na imprezę, gdzie grał nasz dj z Art of Show i utwierdziliśmy się w przekonaniu, że będzie bardzo dobrze. Muzykę grał prawie każdą świetnie komunikując się z ludzmi, a światło... brak słów. Dla nas nr 1 tak jak nam polecano, rewelka... Był z saksofonistą i... co sądzicie o saksofonie na wesele razem z DJ? Nam się niesamowicie podobało. Panowie uzupełniali się jakby od zawsze robili takie show. Czy to wypada, czy to zbyt klubowe jak uważacie?

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #296 dnia: 18 Lutego 2016, 21:50 »
nasz fotograf Michał Czajkowski powiedział, że ma cały dzień dla nas i gdzie go "wywieziemy" tam zrobi plener :)

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #297 dnia: 19 Lutego 2016, 11:52 »
Tomka Palacza mogę polecić!

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
  • data ślubu: 26.09.2015
« Odpowiedź #298 dnia: 19 Lutego 2016, 23:47 »
No a teraz wnioski. Wybraliśmy się na ostatki na imprezę, gdzie grał nasz dj z Art of Show i utwierdziliśmy się w przekonaniu, że będzie bardzo dobrze. Muzykę grał prawie każdą świetnie komunikując się z ludzmi, a światło... brak słów. Dla nas nr 1 tak jak nam polecano, rewelka... Był z saksofonistą i... co sądzicie o saksofonie na wesele razem z DJ? Nam się niesamowicie podobało. Panowie uzupełniali się jakby od zawsze robili takie show. Czy to wypada, czy to zbyt klubowe jak uważacie?
No to już nawet wiem, gdzie bawiliście się w ostatki ;) a co do saksofonu to świetny pomysł, pod warunkiem, że saksofonista nie będzie kiepskiej jakości przystawką do reszty ;) ale skoro tutaj macie już skład sprawdzony to czemu by nie spróbować :)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #299 dnia: 20 Lutego 2016, 17:45 »
rozumiem ze zaswiadczenie z takie poradni jest bezterminowe? Do jakiej poradni zamierzacie pojsc albo w jakiej bylyscie? My w sierpniu bedziemy w Pl to moze to uda sie zalatwic :)