Autor Wątek: WESELE W 2017  (Przeczytany 182960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maniaa

• użytkownik
  • **
Odp: WESELE W 2017
« Odpowiedź #540 dnia: 25 Września 2016, 16:23 »
Ja umowę z dekoratorką podpisalam w listopadzie zeszłego roku, czyli półtora roku przed ślubem. Nie żałuję, bo zależało mi na konkretnej firmie, a czerwiec rozchodzi się wszędzie jak świeże bułeczki :)  A co do sukien, to mierzylam juz kilka, bo akurat szlam koło salonu, to wstąpiłam. Jednak i tak już wtedy wiedziałam, że czekam z decyzją na nową kolekcję. I szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać, bo pewnie koło połowy października zaczynam poszukiwania tej jedynej :)

Offline Zuchelek

• bywalec
  • data ślubu: 2.06.2018
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #541 dnia: 25 Września 2016, 21:26 »
Ja pewnie też niedługo podpiszę umowę z tą firmą, bo w sumie po co zwlekać skoro mają już zapisy na 2018 rok, no i tak jak piszesz czerwcowe terminy szybko się rozchodzą. Swoją drogą niektóre firmy chyba wysoko się cenią

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #542 dnia: 25 Września 2016, 21:43 »
Ja chciałam zaczekać, żeby dowiedzieć się czy będzie jakaś para tez w tym dniu brała ślub i się z nimi pogadać, ale teraz to już sama nie wiem :(
A na jaka firmę się zdecydowalyscie?

Offline Sylwia.a
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.04.2017
« Odpowiedź #543 dnia: 26 Września 2016, 09:54 »
Halo halo, czy ktoś może bierze ślub w kwietniu w Świętej Trójcy?:D

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #544 dnia: 26 Września 2016, 15:57 »
Tak szybko z firma dekoratorska? :o Ja myslalam, zeby dopiero w przyszlym roku zaczac na powaznie szukac. Robilam wczesniej tylko male rozeznanie i wszedzie nalegali, zeby sie spotkac, a gdzie ja z zagranicy bede specjalnie jechac...Myslalam wiec, zeby troche z tym zaczekac. Teraz az sie zaczelam stresowac czytajac, ze Wy to tak wczesnie zalatwiacie.

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #545 dnia: 26 Września 2016, 18:37 »
Ja na razie chcę firmę do dekoracji sali tylko, bo z tego co wiem, to u mnie w parafii kościół dekoruje siostra zakonna więc nie wiem jeszcze jak to wyjdzie, poza tym nie byliśmy jeszcze się pytać dokładnie, bo jest jeszcze za wcześnie, właściwie to ile czasu przed byłyście w kościele ''klepać'' termin ślubu?

Offline Maniaa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #546 dnia: 26 Września 2016, 18:51 »
Ja termin u księdza zaklepalam na kolędzie. Biorę ślub w rodzinnej parafii, poza Bydgoszczą i raczej rzadko zdarza się, aby jednego dnia byly dwa śluby. Ale oczywiście trzeba się z tym liczyć. W każdym razie póki co jesteśmy sami. My mamy Anike Decor. Jestem zakochana w tym co robi pani Ania i od dawna wiedziałam, że ją właśnie chcę! :)

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #547 dnia: 26 Września 2016, 19:50 »
My chcemy dziewczyny z ,,Będzie pięknie'', musimy tylko znaleźć trochę czasu, żeby dopracować szczegóły i się z nimi spotkać. Podobały mi się też dekoracje Galerii Kwiatów z Inowrocławia, ale zrezygnowałam po zobaczeniu cennika :/

Offline marta91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #548 dnia: 26 Września 2016, 20:58 »
Zuchelek miałam to samo :D Trzeba przyznać, że ich dekoracje są naprawdę wyjątkowe, ale cenowo są dla mnie nieosiągalne. My zaklepaliśmy termin jakoś chyba we wrześniu i potem byliśmy jeszcze raz ale w sumie nie pamiętam kiedy, chyba jakoś zimą.
Mania my też ślubujemy pod Bydgoszczą, ale u nas jest wyjątkowo dużo ślubów! W tym roku chyba 28 i z roku na rok coraz więcej ;) Ale pewnie na kolędzie się dowiem czy jest ktoś jeszcze na nasz termin ;)

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #549 dnia: 26 Września 2016, 21:25 »
To w sumie chyba wcześnie byliście zaklepać termin. Na stronie mojej parafii jest napisane, że ''zapisy'' są od października, ale to chyba nie na 2018... Zresztą, pójdę za jakiś czas i zapytam, albo rzeczywiście na kolędzie pogadam z księdzem :) z tym, że u mnie przypada co dwa lata :D muszę sobie przypomnieć czy już miałam w tym roku kolędę czy dopiero będę mieć :D

Offline Kamila.

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.09.2018
« Odpowiedź #550 dnia: 26 Września 2016, 23:06 »
Zuchelek czyżby parafia na ugorach ? :) Własnie przeczytałam ich " regulamin " i więcej zakazów niż pozwoleń ;/  Wiesz może, czy akceptują poradnie rodzinna np z Chełmna, czy trzeba robić u nich ?

Offline marta91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #551 dnia: 26 Września 2016, 23:15 »
Zuchelek tak wcześnie, bo i tak znamy dobrze naszego księdza i byliśmy sobie przy okazji pogadać. Naprawdę jest świetny i pewnie dlatego na każdej mszy w niedziele u nas pełno ludzi, więc o kościół i kazanie nie muszę się martwić przynajmniej ;) pamiętam jak kiedyś byliśmy na ślubie, na którym ksiądz przez całe kazanie opowiadał o tym jakie to małżeństwo jest straszne, a zaczął słowami " wy nie myślcie, że będzie miło, będziecie chcieli się rozwodzić!"... pomyłka jakaś!
O księdzu na ugorach też sporo słyszałam, włącznie z tym, że kazał zdjąć przyozdobienie kościoła, bo za dużo tego wszystkiego i przyjechała pierwsza para w szoku, dlaczego kościół nie jest przystrojony. Ale moja przyjaciółka tam ślubowała rok temu i było całkiem miło. Mówiła, że dzień przed chyba ich poinstruował co i jak.

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #552 dnia: 26 Września 2016, 23:46 »
Dokładnie parafia na Ugorach :) dobre jesteście :D Właściwie to trochę się obawiam  proboszcza, na początku mówiłam że nie chcę tam ślubować, ale później koleżanka mnie przekonała, bo bardzo dobrze wspomina swój ślub, no i w końcu to moja parafia, poza tym jest duży parking i łatwy dojazd na salę, bez sensu byłoby np. ślubować w Osielsku i jechać do Zielonki na wesele, to z takich praktycznych kwestii ;) narazie wiem tyle co jest napisane na stronie, zdecydujemy na 100% jak pójdziemy pogadać ;) Muszę pamiętać żeby zapytać o te dekoracje :)

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #553 dnia: 26 Września 2016, 23:48 »
P.S. Ale mnie nastraszyłyście teraz ;)

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
  • data ślubu: 26.09.2015
« Odpowiedź #554 dnia: 27 Września 2016, 10:42 »
Propo wesel w 2017 polecam suknię ślubną żonki :)

http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline itsmaggie

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.06.2018
« Odpowiedź #555 dnia: 28 Września 2016, 00:12 »
My chcemy dziewczyny z ,,Będzie pięknie'', musimy tylko znaleźć trochę czasu, żeby dopracować szczegóły i się z nimi spotkać. Podobały mi się też dekoracje Galerii Kwiatów z Inowrocławia, ale zrezygnowałam po zobaczeniu cennika :/

A czy Galeria Kwiatów ma gdzieś dostępny ten cennik? Albo mogłabyś mi podesłać? :)

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #556 dnia: 28 Września 2016, 15:07 »
itsmaggie napisałam na priv :)

Offline 89Kasia89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.04.2017
« Odpowiedź #557 dnia: 28 Września 2016, 22:49 »
Zuchelek czyżby parafia na ugorach ? :) Własnie przeczytałam ich " regulamin " i więcej zakazów niż pozwoleń ;/  Wiesz może, czy akceptują poradnie rodzinna np z Chełmna, czy trzeba robić u nich ?

dobre pytanie :P też muszę sie tego dowiedziec i czy trzeba koniecznie 3 miesące wczesniej czy mozna np. 4 :)

Offline marta91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #558 dnia: 29 Września 2016, 07:31 »

dobre pytanie :P też muszę sie tego dowiedziec i czy trzeba koniecznie 3 miesące wczesniej czy mozna np. 4 :)
Niestety nie wiem :( ale nie jest tam aż tak strasznie ;) kościół sam w sobie jest juz bardzo ładny i urokliwy. I to nie tam słyszałam to straszne kazanie ;)

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2017
« Odpowiedź #559 dnia: 29 Września 2016, 22:02 »
Dziewczyny macie już sukienki :) ? Ja byłam na przymiarkach 2 razy ostatnio w sierpniu i październiku, panie mówiły, że to już ostatnie chwile na zamówienia, bo ok. pół roku czeka się za sukienką + ostatnie drobne poprawki. Nie mogę się zdecydować i zwlekam z tym wciąż. Jeszcze pare miesięcy temu byłam na 100% pewna jaką chcę kieckę, ale po przymiarkach okazało się, że lepiej wyglądam w innym modelu..

W zeszłym tygodniu zaklepałam sobie termin na tort, słodki stół, bukiet i wianek na ślub i zamówiłam próbki zaproszeń. Kolejny krok do odhaczenia poszukać fryzjera, polecacie kogoś?

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #560 dnia: 29 Września 2016, 22:21 »
Gdzie zamawiałaś słodki stół?

Offline 89Kasia89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #561 dnia: 29 Września 2016, 22:41 »
Dziewczyny macie już sukienki :) ? Ja byłam na przymiarkach 2 razy ostatnio w sierpniu i październiku, panie mówiły, że to już ostatnie chwile na zamówienia, bo ok. pół roku czeka się za sukienką + ostatnie drobne poprawki. Nie mogę się zdecydować i zwlekam z tym wciąż. Jeszcze pare miesięcy temu byłam na 100% pewna jaką chcę kieckę, ale po przymiarkach okazało się, że lepiej wyglądam w innym modelu..

W zeszłym tygodniu zaklepałam sobie termin na tort, słodki stół, bukiet i wianek na ślub i zamówiłam próbki zaproszeń. Kolejny krok do odhaczenia poszukać fryzjera, polecacie kogoś?

ja rozpoczynam poszukiwania za tydzien i w sumie muszę coś wybrać, bo mieszkam za granicą i nie mam możliwość co tydzień latać do polski :) załamałaś mnie teraz bo tez jestem zdecydowana na pewien model a kompletnie nie wiem czy będzie do mnie pasował, sprawe dodatkowo utrudnia fakt że jestem niska :) co do fryzjera, ja mam swoją jedną fryzjerkę od kilku lat i zawsze byłam z niej zadowolona, więc i w ten dzień powierzę jej swoje włosy - jakby ktoś pytał to salon Violett na ul. Hetmańskiej w bydgoszczy :)

Offline 89Kasia89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #562 dnia: 30 Września 2016, 18:22 »
Czy ktoś może podpowiedzieć , gdzie najlepiej wynająć samochód do ślubu, chodzi o auto zabytkowe :)?

Offline marta91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #563 dnia: 30 Września 2016, 21:01 »
Ja byłam raz na poszukiwaniach, ale wyszło to bardzo spontanicznie i nie miałam zbyt dużo czasu. U mnie też tak wyszło,  że najlepiej wyglądam w modelu, który w sumie odrzuciłam  na wstępie :D
Sand a skąd bierzecie tort? :)

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #564 dnia: 30 Września 2016, 21:09 »
polecam staropolską :)

Offline Maniaa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #565 dnia: 30 Września 2016, 21:19 »
A w jakich salonach byłas Sandi? Bo ja dziś byłam na Dworcowej w Angeli i pani mówiła, że jeszcze mogę się wstrzymać z zamówieniem do ok. listopada, że kolekcja 2017 dopiero przyjeżdża do salonu. Sama nie wiem kiedy w innych salonach pojawią się kolekcje i kiedy szukać na dobre. Chętnie bym zaczęła już teraz, ale chcę zobaczyć co nowego będzie.

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.06.2017
« Odpowiedź #566 dnia: 30 Września 2016, 21:58 »
89Kasia89 my wynajmujemy od https://www.facebook.com/autadowynajecia Alfę Romeo :D

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #567 dnia: 1 Października 2016, 23:28 »
Gdzie zamawiałaś słodki stół?
W pie town w Toruniu.

ja rozpoczynam poszukiwania za tydzien i w sumie muszę coś wybrać, bo mieszkam za granicą i nie mam możliwość co tydzień latać do polski :) załamałaś mnie teraz bo tez jestem zdecydowana na pewien model a kompletnie nie wiem czy będzie do mnie pasował, sprawe dodatkowo utrudnia fakt że jestem niska :) co do fryzjera, ja mam swoją jedną fryzjerkę od kilku lat i zawsze byłam z niej zadowolona, więc i w ten dzień powierzę jej swoje włosy - jakby ktoś pytał to salon Violett na ul. Hetmańskiej w bydgoszczy :)
ja sobie upatrzyłam wcześniej 2 modele sukni, oby dwa mierzyłam i nie do końca mi coś pasowało, potem przekonała mnie pani w salonie do zmierzenia kilku innych modeli i okazało się, że najlepiej wyglądam w rybce z gorsetem, a chciałam prostą do dołu i z odkrytymi plecami.. nastawiłam się na te gołe plecy i teraz trochę mi żal i jeszcze się zastanawiam co zrobić

Ja byłam raz na poszukiwaniach, ale wyszło to bardzo spontanicznie i nie miałam zbyt dużo czasu. U mnie też tak wyszło,  że najlepiej wyglądam w modelu, który w sumie odrzuciłam  na wstępie :D
Sand a skąd bierzecie tort? :)
Tort bierzemy z tej samej cukierni co słodki stół - pie town w Toruniu, dowiozą nam wszystko na sale i przygotują.

A w jakich salonach byłas Sandi? Bo ja dziś byłam na Dworcowej w Angeli i pani mówiła, że jeszcze mogę się wstrzymać z zamówieniem do ok. listopada, że kolekcja 2017 dopiero przyjeżdża do salonu. Sama nie wiem kiedy w innych salonach pojawią się kolekcje i kiedy szukać na dobre. Chętnie bym zaczęła już teraz, ale chcę zobaczyć co nowego będzie.
W Bydgoszczy byłam na Dworcowej w 2 salonach, ale tylko pooglądać, nic nie mierzyłam. Mierzyłam kiecki w Gdańsku, z pronovias już z kolekcji 2017 i w innym salonie jeszcze z kolekcji 2016 sukienki, a 2017 miało wejść w październiku właśnie. Aczkolwiek te sukienki z 2016 były w promocji -30%, także fajny rabat na nie wychodził.

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #568 dnia: 2 Października 2016, 09:30 »
Nie słyszałam wcześniej o Pie Town :) dowóz do Bydgoszczy bezpłatny?

Offline sandi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #569 dnia: 2 Października 2016, 12:10 »
Nie słyszałam wcześniej o Pie Town :) dowóz do Bydgoszczy bezpłatny?
Niestety nie. Można samemu wszystko odebrać albo za opłatą przywiozą na sale i rozłożą od razu słodki stół. Płaci się kaucje i udostępniają swoje naczynia, słoje, patery, stojaki na muffiny i ozdoby stołu.