Autor Wątek: WESELE W 2017  (Przeczytany 182963 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
  • data ślubu: 26.09.2015
Odp: WESELE W 2017
« Odpowiedź #420 dnia: 3 Czerwca 2016, 08:17 »
Wracając po "krótkiej" przerwie, otwierając pierwszy zaległy wątek, miło mi widzieć, że ktoś jeszcze pamięta Nodiego ;) Dzięks Kara ;)
Też chciałem wymienić Hołosia, no ale te okrągłe stoły ;) Raczej nie podejrzewam, że dysponują taką opcją, ale sprawdzić zawsze warto, jedyne co widziałem na fb, to że teraz mają w ofercie już we własnym zakresie kompleksową dekorację sali i swoje auto do ślubu.
A z tego co ja pamiętam, to z takich świeżynek na forum, to w kwietniu rudamaruda miała też wesele u Hołosia, więc może będzie bardziej na bieżąco. U Hołosia bazując na własnym przykładzie, to przy 104 osobach miałem stół prezydialny chyba na 12 osób i 4 odnogi. Było przestrzennie i fajnie wyszło bo akurat po 2 odnogi wypadały na jedną rodzinę (w tym przy jednej odnodze znajomi), więc na komunikację też nikt nie narzekał, każdy widział parkiet i stół prezydialny...nic dodać nic ująć ;) a jeśli tak jak mówisz dziadkowie, babcie za sobą nie szaleją, więc jako pierwsze osoby przy każdej odnodze stołu dla danej rodziny jak znalazł :) plecami do siebie i gra muzyka ;)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline rudamaruda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #421 dnia: 3 Czerwca 2016, 11:14 »
Zgadza sie, mieliśmy w Hołosiu swoje kwietniowe wesele :) Jesteśmy mega zachwyceni! Doslownie wszystkim!  Tak dokladniej opisałam w wątku o Holosiu. Mieliśmy od nich też auto i dekoracje, wszystko wyszło idealnie ;D Z tego co wiem to u nich chyba nie ma opcji okrągłych stołów. My bynajmniej okrągłych na pewno nie chcieliśmy ;)

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #422 dnia: 3 Czerwca 2016, 17:35 »
Dzieki za odpowiedzi. Przyznam, ze przez chwile rozwazalam wybor okraglych stolow, glownie z tego wzgledu, o ktorym napisala Joaszo, czyli integracji. Ale...skoro ma byc integracja, to znaczy, ze przy danym stole powinny siedziec osoby, ktore sie nie znaja. U nas polowa gosci to beda znajomi, ktorzy w dodatki znaja sie nawzajem, nie chcialabym wiec na sile integrowac ich z kims z drugiej rodziny, skoro i tak chetniej beda sie bawic ze swoimi kolegami. Dochodzi tez problem, ze przez okragle stoly ludzie sa niejako ,,zmuszeni" do tego, zeby caly czas z kims rozmawiac i obawiam sie, ze zamiast tanczyc robiliby wlasnie to przez cale wesele. Zwlaszcza, ze polowa z gosci w ogole nie widzialaby parkietu, a wtedy ciezej wyrwac ludzi do zabawy.
Przy prostokatnych stolach tez goscie sie integruja. Maja przeciez kogos na przeciwko i po bokach, a przy okazji widza wszystko, co sie dzieje na parkiecie.

Offline rudamaruda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #423 dnia: 4 Czerwca 2016, 09:47 »
Dzięki Nodi! Nie widziałam że na fb stronie Hołosia sa zdjęcia dekoracji z naszego wesela i samochodu :-) Jedynie literki na stole prezydialnym były nasze :-)

Offline m3renn
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.2017
« Odpowiedź #424 dnia: 8 Czerwca 2016, 12:38 »
Hej, u Hołosia totalnie odpada, byliśmy obejrzeć i jesteśmy na nie. Czy ktoś z Was slłyszał coś o hotelu Best Inn ? Tam póki co wydaje nam się najrozsądniej, a może jakieś opinie o Dworze w Marcinkowie Górnym ?

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #425 dnia: 8 Czerwca 2016, 17:18 »
O ile sie nie myle roxi miała tam wesele poszukaj opinii jej w PM 2015 i w watku o salach, ale pamietam, ze nie była zadowolona, zmienił sie menager i bylo gorzej.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #426 dnia: 8 Czerwca 2016, 17:22 »
Poprawka, znalałam ten watek roxi miała w Holiday Inn

Offline likearebel
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.06.2017
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #427 dnia: 9 Czerwca 2016, 23:28 »

Tez myslalam, ze taniej to wyniesie. Przeciez te ceny sa z kosmosu! Jak mozna za zwykle robienie zdjec i to w dodatku w czasie darmowej imprezy, na ktorej fotograf tez sie bawi, brac 3tys.?! To nie jest zadna wyczerpujaca praca. Zwykly czlowiek tyle w miesiac nie zarabia, a oni spiewaja 3tys. za jedna noc wykonywania swojego hobby. Nawet mojego narzeczonego ze Skandynawii (gdzie przeciez wszystko jest drogie) zamurowalo, jak zobaczyl te ceny.

Tak chyba zrobie :)

Swoja droga najtansza jak dotad sukienke znalazlam na stronie anglojezycznej. A Polska podobno taki tani kraj, tia... ::)

Przepraszam, ale nie wytrzymam, jeśli się nie wypowiem. Poważnie? Żadna wyczerpująca praca? Zwykłe robienie zdjęć? Wykonywanie hobby? Większość fotografów jest po kursach, które są bardzo drogie. Sprzęt kosztuje dziesiątki tysięcy i naturalnie się zużywa. Oprogramowanie też nie jest darmowe. Albumy nie drukują się same, tak samo jak zdjęcia się nie obrabiają same - chyba, że chcecie zdjęcia bez retuszu? Z czołami błyszczącymi po kilku godzinach zabawy? Obrobienie jednego zdjęcia to czasem godzina i więcej pracy. Ale każdy chce mieć 500 obrobionych zdjęć... Przygotowanie zdjęć z wesela i śłubu to masa pracy, przy obróbce, a nawet przy wybieraniu ich! Jeśli zostanie zrobione 1500 zdjęć, do odbioru jest 400, to trzeba je przejrzeć, dopasować do siebie - i to nie zajmuje 10 minut. Za wiedzę, umiejętności i doświadczenie się płaci. I nie, nie jestem foografem, z fotografią nie mam za bardzo do czynienia - ale zdaję sobie sprawę, że obecność fotografa na weselu to dopiero początek jego pracy. Trochę wyrozumiałości. Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłam :)

wracając do tematu ślubów w kujawsko-pomorskim. Mieszkam w innym mieście, ale ślub biorę w Bydgoszczy. Czy może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego tak trudno jest znaleźć opinie o weselach w Słonecznym Młynie? Mam tam zrobioną rezerwację, jestem zadowolona z oferty, ale brakuje mi opinii innych :) znacie kogoś, kto tam organizował? Byliście może tam na weselu? Na forum znalazłam chyba tylko jedną opinię na ten temat...

Offline Zuchelek

• bywalec
  • data ślubu: 2.06.2018
« Odpowiedź #428 dnia: 10 Czerwca 2016, 09:21 »
Ja to wszystko rozumiem, ale nie zmienia to faktu iż ceny są według mnie za duże i ciągle niestety idą w górę i niestety nie tylko za foto. :( Niedługo to tylko bogaczy będzie stać na organizację super wymarzonego wesela, a zwykły Kowalski będzie musiał odkładać kasę przez 3 lata jak nie więcej ( albo brać pożyczki ).

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #429 dnia: 10 Czerwca 2016, 09:37 »
Temat pracy fotografa długi i szeroki i pewnie pracę magisterską można by na ten temat napisać ;)

A jeśli chodzi o Słoneczny Młyn i brak opinii o weselach w tym hotelu to może te 4 gwiazdki i tym samym ceny odstraszają...no chyba, że tam odbywają się wesela dość często, tylko ludzie o tym nie piszą na forach.
Patrząc na ich menu, przykładowe 4 warianty od najtańszego oceniając, to chyba wolałbym jeśli ktoś by mi podał ile porcji jest na osobę danego dania, niż te gramatury, bo i tak nikt tego warzyć nie będzie.. Do tego chyba większość z nas liczy na to, że wraz ze wzrostem ceny wzrasta ilość jedzenia itp...a tam w menu wraz z ceną wzrasta raczej egzotyka potraw, a nie każdemu na tym zależy ;) Zapewne w toku indywidualnych ustaleń można zwiększyć ilość porcji zamiast je urozmaicać, ale nie zmienia to faktu, że no cenowo oferta nie należy do najkorzystniejszych. Trzeba doliczyć napoje gazowane, jeśli ktoś by takie chciał no i wiadomo alkohol (brak wzmianki o "korkowym", więc nie wiadomo czy jest czy nie), oraz tort i ciacha. Co do samej sali, to prezentuje się super na zdjęciach, jest scena dla muzyków, ale ...;) przez to dość liczne ustawienie stołów nie mogę dostrzec miejsca do tańca ;)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #430 dnia: 10 Czerwca 2016, 12:27 »
Koleżanka mi mówiła w zeszłym roku, że korkowe w słonecznym młynie wynosi 30 albo 40 zł, ale chyba 40, a czasem można stargować na 30 :P Mnie tam w ogóle nic nie urzeka. Od sal począwszy na menu skończywszy i to jeszcze w takich cenach...

Offline m3renn
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #431 dnia: 10 Czerwca 2016, 12:37 »
Mnie też nic nie urzeka, nie ma żadnej sali, która by jakoś rozwiązała ten problem. A wybrać trzeba, bo zaraz nie będzie terminu.
Zredukowaliśmy listę gości ale wciąż 200zł/os nie wchodzi w grę.

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #432 dnia: 10 Czerwca 2016, 13:23 »
A może warto sprawdzić też hotel Kużnia na Gdańskiej. Jest fajnie schowany w podwórzu, co prawda wąski wjazd w tunelach pod kamienicami może budzić obawy o lusterka, ale to szczegół ;) Miałem okazję być tylko na takiej małej salce na komunii, ale z tego co widać to chwalą się, że mają też większe sale :)

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #433 dnia: 10 Czerwca 2016, 21:49 »
Organizowałam tam swoją 18, wynajmowałam wtedy cały klub. Ogólnie bardzo fajne miejsce. Parkiet jest bardzo fajny ale chyba ciężko by było dla orkiestry, przynajmniej w sali jaskiniowej. Z tego co wiem to robili tam remont, ale wesela nie wiem gdzie robią.
Co do Słonecznego Młyna to siostra koleżanki miała tam wesele i raczej sobie chwaliła.

Offline rudamaruda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #434 dnia: 12 Czerwca 2016, 19:41 »
Sprzedam 45 butelek żubrówki białej 0,5l za 800zł! Jak coś to priv:-)

Offline likearebel
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.06.2017
« Odpowiedź #435 dnia: 14 Czerwca 2016, 12:42 »
Co do Słonecznego Młyna - korkowe to 10 zł... :) albo oni sami kupują alkohol jaki się chce, bez marży. My zdecydowaliśmy się na najtańszy pakiet bo właśnie zależy nam na tradycyjnych daniach, ale będziemy go modyfikować, pani która się tym zajmuje jest bardzo elastyczna. Do tego rodzice narzeczonego bywają tam na jakichś imprezach i są bardzo zadowoleni z obsługi. I rzeczywiście, dostaliśmy od pani maila z rozpiską wesel kiedy możemy wpaść i zobaczyć przystrojoną salę, i wesel jest malutko - chyba częściej organizowane są tam konferencje, bankiety itp. Miałam jednak nadzieję, że uda mi się znaleźć jakieś opinie od osób, które mają typowo weselne doświadczenia z tym miejscem :) ale trudno, jestem dobrej myśli, a do tej pani mamy zaufanie :)

Offline m3renn
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #436 dnia: 15 Czerwca 2016, 07:36 »
A powiedzcie, czy na tej małej sali w Park Hotelu nie jest zbyt ciasno? Jak to wygląda z tańczeniem?

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2015
« Odpowiedź #437 dnia: 23 Czerwca 2016, 23:17 »
A co sądzicie o drewnianych dekoracjach, coś w klimacie takich świeczników?

Oczywiście wszystko byłoby w tym klimacie, podobają Wam się takie minimalistyczne podejścia, czy jednam wolicie coś z wielką pompą?
« Ostatnia zmiana: 27 Czerwca 2016, 17:42 wysłana przez zibi »

Offline itsmaggie

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.06.2018
« Odpowiedź #438 dnia: 28 Czerwca 2016, 00:35 »
A co sądzicie o drewnianych dekoracjach, coś w klimacie takich świeczników?

Oczywiście wszystko byłoby w tym klimacie, podobają Wam się takie minimalistyczne podejścia, czy jednam wolicie coś z wielką pompą?

Ja planuję dekoracje w tym stylu ;) Nie wiem jeszcze czy świeczniki czy co, ale pieńki na pewno się pojawią, to zdecydowanie moje klimaty.

Offline agatkie

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #439 dnia: 28 Czerwca 2016, 08:05 »
cześć dziewczyny!

na 99% (czekam na potwierdzenie rezerwacji sali  :)) dołączyłam do grona dziewczyn, które w 2017 wezmą ślub! W moim przypadku jest to bardziej przyjęcie weselne niż sama ceremonia zaślubin, gdyż ślub cywilny już mamy od prawie 3 lat.

Stwierdziliśmy z mężem, że czas najwyższy wyprawić oficjalną imprezę dla naszych rodzin, gdyż za długo już to odkładamy, a wszystkie terminy trzeba zaklepać z przynajmniej rocznym wyprzedzeniem... :-\

Planujemy naszą imprezę w sierpniu w Dworze Hulanka. W czasie, gdy spędzam czas na czytaniu tysięcy stron w wątkach dla poprzednich lat, czy mogę Was prosić o rekomendację dotyczącą:
  • DJa - zespołu z okolic Bydgoszczy 
  • dostawcy kwiatów
  • cukierni
  • fotografa?
Czy polecacie kogoś szczególnego? Co do DJ słyszałam o Krzysztofie Polańskim - czy możecie potwierdzić dobre opinie o tym Panu?
Będę wdzięczna za wszelkie porady!

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #440 dnia: 28 Czerwca 2016, 13:06 »
Drewniane dekoracje wyglądają rewelacyjnie!
agatkie - jeżeli myślisz o DJ Krzysztofie   proponuje już dziś zadzwonić, choć i tak wątpię żeby miał wolny termin ja dzwoniłam w marcu (1,5 roku przed moim weselem i niestety już miał termin zajęty)

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.08.2017
« Odpowiedź #441 dnia: 29 Czerwca 2016, 17:45 »
My mamy salę i kamerzystę, a ślubujemy w 2018 ;) DJa nie wiem jakiego weźmiemy, a jeszcze ciężej będzie wybrać fotografa (też ze względu na ceny ;/ ), dobrze, że mamy sporo czasu to kiedyś w końcu się na coś zdecydujemy :)

U mnie podobnie ;) Też 2018, a mamy już salę i DJ'a. Nawet cukiernie wybraliśmy i tylko fotograf został :D
A słyszała może któraś z Was o duecie fotografów K+P Nowiccy? :)

Hej i jak masz tego fotografa? zerknij na stronke tego chlopaka, on u mnie bedzie robil zdjecia. LINK USUNIĘTY
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2016, 19:15 wysłana przez zibi »

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #442 dnia: 29 Czerwca 2016, 17:55 »
cześć dziewczyny!

na 99% (czekam na potwierdzenie rezerwacji sali  :)) dołączyłam do grona dziewczyn, które w 2017 wezmą ślub! W moim przypadku jest to bardziej przyjęcie weselne niż sama ceremonia zaślubin, gdyż ślub cywilny już mamy od prawie 3 lat.

Stwierdziliśmy z mężem, że czas najwyższy wyprawić oficjalną imprezę dla naszych rodzin, gdyż za długo już to odkładamy, a wszystkie terminy trzeba zaklepać z przynajmniej rocznym wyprzedzeniem... :-\

Planujemy naszą imprezę w sierpniu w Dworze Hulanka. W czasie, gdy spędzam czas na czytaniu tysięcy stron w wątkach dla poprzednich lat, czy mogę Was prosić o rekomendację dotyczącą:
  • dostawcy kwiatów
  • cukierni
  • fotografa?
Czy polecacie kogoś szczególnego? Co do DJ słyszałam o Krzysztofie Polańskim - czy możecie potwierdzić dobre opinie o tym Panu?

Hej my tez w sierpniu sie pobieramy ale w Milusinie :) Fotografa mam i jest godny polecenia. Moj znajomy Marcin Troszynski sprawdz tu LINK USUNIĘTY  to jego blog. Tez szukam kwiaciarni, kogos kto udekoruje mi kosciol i cukierni. Nie mam jeszcze ''zaklepanego'' Kosciola. Kosciol, ktory biore pod uwage to Biale Blota, Kosciol w Cielu ( blisko do Milusina) jesli nie to cos w miescie moze Sw. Wojciecha.
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2016, 19:15 wysłana przez zibi »

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #443 dnia: 29 Czerwca 2016, 17:57 »
Dziewczyny a macie umowione terminy z wizazystka i fryzjerka? Probne makijaze i fryzury? zaproszenia kupione? Jaki macie kolor przewodni na weselu? Kogo polecacie do strojenia kosciola?

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #444 dnia: 29 Czerwca 2016, 20:59 »
My mamy salę i kamerzystę, a ślubujemy w 2018 ;) DJa nie wiem jakiego weźmiemy, a jeszcze ciężej będzie wybrać fotografa (też ze względu na ceny ;/ ), dobrze, że mamy sporo czasu to kiedyś w końcu się na coś zdecydujemy :)

U mnie podobnie ;) Też 2018, a mamy już salę i DJ'a. Nawet cukiernie wybraliśmy i tylko fotograf został :D

Hej i jak masz tego fotografa? zerknij na stronke tego chlopaka, on u mnie bedzie robil zdjecia. LINK USUNIĘTY

Hej, właśnie jesteśmy po spotkaniu z Tomkiem Palaczem i wszystko wskazuje na to, że to jest to :) Generalnie świetny gość, fajny kontakt, mega luz i do tego piękne zdjęcia :)

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #445 dnia: 29 Czerwca 2016, 21:29 »
Dziewczyny a macie umowione terminy z wizazystka i fryzjerka? Probne makijaze i fryzury? zaproszenia kupione? Jaki macie kolor przewodni na weselu? Kogo polecacie do strojenia kosciola?

Ja mam już zajęty termin u Szczuki (rezerwowałam w lutym, a miała już 3 h zajęte na ten dzień), fryzjera to będzie na pewno ciężko mi znaleźć :D zaproszenia to chciałam dopiero jakoś w przyszłym roku zacząć oglądać... Ale bardzo się cieszę, bo w końcu kupiłam buty do ślubu! :) poszukiwania rozpoczęłam już w zeszłym roku, bo wiedziałam, że jestem wybredna i ciężko mi będzie coś znaleźć, ale chciałam mieć już kupione buty do wybierania sukni, żeby nie popełnić błędu koleżanki ;) 

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #446 dnia: 29 Czerwca 2016, 22:03 »
cześć dziewczyny!

• dostawcy kwiatów
  • cukierni
  • fotografa?

Hej my tez w sierpniu sie pobieramy ale w Milusinie :) Fotografa mam i jest godny polecenia. Moj znajomy Marcin Troszynski sprawdz ma strone internetowa  i jest tez na Fb. Tez szukam kwiaciarni, kogos kto udekoruje mi kosciol i cukierni. Nie mam jeszcze ''zaklepanego'' Kosciola. Kosciol, ktory biore pod uwage to Biale Blota, Kosciol w Cielu ( blisko do Milusina) jesli nie to cos w miescie moze Sw. Wojciecha.

Offline Kasia_S
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #447 dnia: 29 Czerwca 2016, 22:06 »

Ja mam już zajęty termin u Szczuki (rezerwowałam w lutym, a miała już 3 h zajęte na ten dzień), fryzjera to będzie na pewno ciężko mi znaleźć :D zaproszenia to chciałam dopiero jakoś w przyszłym roku zacząć oglądać... Ale bardzo się cieszę, bo w końcu kupiłam buty do ślubu! :) poszukiwania rozpoczęłam już w zeszłym roku, bo wiedziałam, że jestem wybredna i ciężko mi będzie coś znaleźć, ale chciałam mieć już kupione buty do wybierania sukni, żeby nie popełnić błędu koleżanki ;) 

ja sie dzis umowilam na probny ale nie znam tych dziewczyn wiec nie wiem czy dobrze maluja. Gdzie kupilas buty?

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #448 dnia: 30 Czerwca 2016, 19:26 »

Hej, właśnie jesteśmy po spotkaniu z Tomkiem Palaczem i wszystko wskazuje na to, że to jest to :) Generalnie świetny gość, fajny kontakt, mega luz i do tego piękne zdjęcia :)

DOBRY WYBÓR! :) Tomasz jest rewelacyjny! Nie tylko w zdjęciach ślubnych ale również portretach i przyrodzie! do tego konkretny z pomysłami i pasją przede wszystkim! Też mam go na swój ślub, nie znam lepszego fotografa. teraz jest razem ze swoim bratem, jak ja się z nim umawiałam był sam a szkoda. Znam Tomka już trochę czasu i zawsze wiedziałam że będzie robił zdjęcia na moim ślubie :)

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #449 dnia: 30 Czerwca 2016, 21:54 »

DOBRY WYBÓR! :) Tomasz jest rewelacyjny! Nie tylko w zdjęciach ślubnych ale również portretach i przyrodzie! do tego konkretny z pomysłami i pasją przede wszystkim! Też mam go na swój ślub, nie znam lepszego fotografa. teraz jest razem ze swoim bratem, jak ja się z nim umawiałam był sam a szkoda. Znam Tomka już trochę czasu i zawsze wiedziałam że będzie robił zdjęcia na moim ślubie :)

Fajnie czytać taką pozytywną opinię :) myślę że to dobry wybór :)