Autor Wątek: WESELE W 2017  (Przeczytany 183080 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.06.2017
Odp: WESELE W 2017
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Sierpnia 2015, 20:33 »
Z narzeczonym również planujemy wesele w 2017 roku.  W piątek długiego weekendu (16. 06. 2017)
Jesteśmy na etapie poszukiwania idealnej sali :)

Offline vermicelli
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Sierpnia 2015, 23:11 »
nath91, co to za długi weekend w czerwcu? :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #62 dnia: 25 Sierpnia 2015, 08:26 »
pewnie w czw Boże Ciało i niektórzy biorą wtedy urlop na piątek.

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #63 dnia: 25 Sierpnia 2015, 15:01 »
Hej dziewczyny,
ja biorę ślub 13. 08. 2016 (sobota), mój narzeczony stanowczo odmówił jak powiedział mu o ślubie w piątek i niestety nawet argumenty typu taniej więcej wolnego go nie przekonały (bo mi to wszystko jedno aczkolwiek wiem że w okresie letnim czasami trudno urlop w pracy dostać) Na szczęście w moim terminie wypada święto w poniedziałek (15. 08. 2015) i wszyscy sobie jeden dzień dłużej odpoczną :) 
Niektórzy  dziwią się że zdecydowaliśmy się na datę 13! dla mnie taka sama data jak inna ;)
Ślub planuję już od lutego i miałam już wtedy małe problemy! (18mcy wcześniej!!!!!) Sala miała wolny tylko ten termin w praktycznie dla tego zdecydowaliśmy się na ten termin.  Jeżeli chodzi o DJ to o starskym i team-ie mogłam sobie pomarzyć, ale dałam radę ze wszystkim!:)
Tylko ksiądz mi został no i wiadomo później już suknia itp.  itd.  :)
Nie jestem z bdg tylko okolic i zastanawiam się nad salonem sukni ślubnych jakby któraś mogła doradzić. . .

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 25 Sierpnia 2015, 21:01 »
dokładnie, boże ciało wcześniej

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #65 dnia: 26 Sierpnia 2015, 10:54 »
Hej dziewczyny,
ja biorę ślub 13. 08. 2016 (sobota), mój narzeczony stanowczo odmówił jak powiedział mu o ślubie w piątek i niestety nawet argumenty typu taniej więcej wolnego go nie przekonały (bo mi to wszystko jedno aczkolwiek wiem że w okresie letnim czasami trudno urlop w pracy dostać) Na szczęście w moim terminie wypada święto w poniedziałek (15. 08. 2015) i wszyscy sobie jeden dzień dłużej odpoczną :) 
Niektórzy  dziwią się że zdecydowaliśmy się na datę 13! dla mnie taka sama data jak inna ;)
Ślub planuję już od lutego i miałam już wtedy małe problemy! (18mcy wcześniej!!!!!) Sala miała wolny tylko ten termin w praktycznie dla tego zdecydowaliśmy się na ten termin.  Jeżeli chodzi o DJ to o starskym i team-ie mogłam sobie pomarzyć, ale dałam radę ze wszystkim!:)
Nie jestem z bdg tylko okolic i zastanawiam się nad salonem sukni ślubnych jakby któraś mogła doradzić. . .

Ja jeszcze za swoją suknią nie chodziłam, ale w styczniu i lutym tego roku chodziłam z moją przyjaciółką która niedawno brała ślub. Polecam Laure i Amber (na Chodkiewicza). W Laurze mają chyba tańsze sukienki jak w Amber, ale w obu są bardzo ładne suknie i miłe panie. Jednak w Amber nie podobało mi sie do końca jak wyglądało dopasowanie. Moja przyjaciółka wzieła opcje, że do czasu jej ślubu (tzn do przymiarek 2 tyg przed) suknia jest w salonie jako pokazowa (do przymierzania) dzięki czemu chyba zamiast 3400zł kosztowała 2700zł czy jakoś tak. (To tak jakby z wyprzedaży kupiła - tak Pani mówiła) dopasowanie miała 10 dni przed ślubem, jeśli drobne poprawki to suknia po kilku godzinach do odbioru a jeli np skrócenie to po kilku dniach bo koronkę trzeba wtedy odpruć, na dopasowaniu okazało się, że suknia jest za długa, pani przyniosła szerszą halkę jednak cały czas trochę długa, wiec umówiłyśmy się za 5 dni. Po 5 dniach suknia niby była skórcona ale jeszcze jak moja koleżanka chodziłą to zdarzało się, że ją przydeptywała to pani krawcowa zdecydowała, że przód trzeba by skórcić, wzieła nozyczki i dwa cm na przodzie (zwężając do boków) obcieła nie do końca prosto wszystkie warstwy spodnie tiulu, później jak 3 dni przed ślubem ćwiczyłyśmy układanie sukni i trenu widziałam, że cześc z wielu wartw tiulu nie było skrócone tylko podszyte na jedną nitkę (w razie przydepnięcia na pewno by sie odpruło). Tak więc salon polecam, ale nie wiem czy bylo za mało czasu na bardzie profesjonalne poprawki krawieckie czy cos, w każdym razie na dopasowanie umówcie się koniecznie na ponad 2 tyg przed ślubem - lepiej miec dwa dopasowania albo i trzy.
W styczniu byłysmy też w salonie Gratia na Focha i Dominika na Dworcowej, w Gratii bardzo ładne sukienki troszke tansze jak w Amber ale pani średnio miła. W Dominice pani była troche dziwna i mały wybór, mi się tam niespecjalnie podobały sukienki. Wszystie jakby w tym samym stylu (literaz A albo princeska) ja bym dla siebie nie znalazła nic. Aha i byłyśmy jeszcze w salonie na Dworcowej nazwyał się jakoś Mon coś tam (chyba) było tez sporo sukienek ładnych, choć niektóre strasznie kiczowate.

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #66 dnia: 26 Sierpnia 2015, 11:57 »
Mi cały czas siedzi ta romatnica w głowie... i koło niej Gratia tez jest interesująca.
W laurze znalazłam na stroni kilka modeli które wpadły mi w oko, do Dominiki jakoś nie jestem przekonana nie wiem dlaczego...
Znalazłam jeszcze agnes na świętojańskiej, kurde trochę się ich nazbierało jak ja to ogarnę??? ;)
Kurde jak babki są nie tak w salonie to kicha bo tak naprawdę bardzo dużo zależny od takiej kobitki która ci doradza i coś proponuje...
ja na szycie sukienki nie jestem przekonana nie wiem może przykre doświadczenia z krawcowymi a ślubna to już w ogolę jest wyzwanie dla mnie.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #67 dnia: 26 Sierpnia 2015, 14:10 »
Hej dziewczyny,

Ja jeszcze za swoją suknią nie chodziłam, ale w styczniu i lutym tego roku chodziłam z moją przyjaciółką która niedawno brała ślub. Polecam Laure i Amber (na Chodkiewicza). W Laurze mają chyba tańsze sukienki jak w Amber, ale w obu są bardzo ładne suknie i miłe panie. Jednak w Amber nie podobało mi sie do końca jak wyglądało dopasowanie. Moja przyjaciółka wzieła opcje, że do czasu jej ślubu (tzn do przymiarek 2 tyg przed) suknia jest w salonie jako pokazowa (do przymierzania) dzięki czemu chyba zamiast 3400zł kosztowała 2700zł czy jakoś tak. (To tak jakby z wyprzedaży kupiła - tak Pani mówiła) dopasowanie miała 10 dni przed ślubem, jeśli drobne poprawki to suknia po kilku godzinach do odbioru a jeli np skrócenie to po kilku dniach bo koronkę trzeba wtedy odpruć, na dopasowaniu okazało się, że suknia jest za długa, pani przyniosła szerszą halkę jednak cały czas trochę długa, wiec umówiłyśmy się za 5 dni. Po 5 dniach suknia niby była skórcona ale jeszcze jak moja koleżanka chodziłą to zdarzało się, że ją przydeptywała to pani krawcowa zdecydowała, że przód trzeba by skórcić, wzieła nozyczki i dwa cm na przodzie (zwężając do boków) obcieła nie do końca prosto wszystkie warstwy spodnie tiulu, później jak 3 dni przed ślubem ćwiczyłyśmy układanie sukni i trenu widziałam, że cześc z wielu wartw tiulu nie było skrócone tylko podszyte na jedną nitkę (w razie przydepnięcia na pewno by sie odpruło). Tak więc salon polecam, ale nie wiem czy bylo za mało czasu na bardzie profesjonalne poprawki krawieckie czy cos, w każdym razie na dopasowanie umówcie się koniecznie na ponad 2 tyg przed ślubem - lepiej miec dwa dopasowania albo i trzy.
W styczniu byłysmy też w salonie Gratia na Focha i Dominika na Dworcowej, w Gratii bardzo ładne sukienki troszke tansze jak w Amber ale pani średnio miła. W Dominice pani była troche dziwna i mały wybór, mi się tam niespecjalnie podobały sukienki. Wszystie jakby w tym samym stylu (literaz A albo princeska) ja bym dla siebie nie znalazła nic. Aha i byłyśmy jeszcze w salonie na Dworcowej nazwyał się jakoś Mon coś tam (chyba) było tez sporo sukienek ładnych, choć niektóre strasznie kiczowate.

mon cos tam to mori lee ;)
ja swoją zamawiałam w Laurze i potwierdzam Panie bardzo miłe i pomocne, własnie jutro mam kolejną przymiarkę po skróceniu ciekawa jestem jak to wyjdzie czy jeszcze trzeba będzie podcinać czy już będzie ok
do ślubu zostało 30 dnia a mnie już wszystko zaczyna wkurzać wrrrrrr  >:(

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #68 dnia: 26 Sierpnia 2015, 16:58 »
Dwa tygodnie przed ślubem poprawki to trochę mało czasu. Chyba bym się stresowała,że nie zdążymy. W Laurze, chyba to standard, panie umawiają sie 1,5 miesiąca przed.

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #69 dnia: 27 Sierpnia 2015, 09:27 »
em_ka89 nie dziwie się, ja już widzę jaka ja będę chodziła przed swoim ślubem, a jak coś będzie szło nie po mojej myśli... aż się boję pomyśleć.
Najgorsze jest to że strasznie się boje ślubu i przysięgi. Wiem że będę płakała bo w takich sytuacjach zawsze płaczę  :'(
Albo strzele kielicha (tylko nie wiem czy to nie pogorszy sprawy) albo jakieś tableteczki na uspokojenie będę musiała zażyć ;)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #70 dnia: 27 Sierpnia 2015, 09:33 »
u mnie jest dokładnie to samo jeszcze mój PM chce skrzypce na ślubie ( same bez organisty ) to już w ogóle walnę taką beksę w kościele :D
masakra

w Laurze miałam pierwszą przymiarkę 2,5 tygodnia temu , dziś mam kolejną i jeśli wszystko dobrze przycięły to będę dziś odbierać kiece
trochę szybko no ale co zrobić

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #71 dnia: 27 Sierpnia 2015, 10:18 »
Dziewczyny, ja też jestem płaczka, ale w kościele się trzymałam. W domu na samą myśl o przysiędze i całej mszy oczy zachodziły łzami, a jak przyszło co do czego, to emocje jakoś trzymały się w ryzach. Zatem może i u Was tak to podziała? :)

Offline vermicelli
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 27 Sierpnia 2015, 10:44 »
em_ka89, jak cenowo wyglądają suknie ślubne w Laurze? Na stronie nie widzę cen.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #73 dnia: 27 Sierpnia 2015, 11:02 »
są różne ceny moja kosztowała 2700 są też tańsze i droższe ale chyba więcej niż 4000 to nie widziałam ceny , szczerze to nawet nie wiem jak inne modele bo ja weszłam tylko po tą konkretną inne mnie nie interesowały ale z tego co tak rzuciłam okiem to 2-3 tysiące , dzisiaj będę to może zerknę :D

Offline vermicelli
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Sierpnia 2015, 23:22 »
Dobrze, czekam na odzew :)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Sierpnia 2015, 08:11 »
Ja tez czekam na info :)
Po przeczytaniu kilku watku co do salonów już chyba wybrałam kilka :)
Na pewno Laura i Lisa ferrera, ciekawi mnie tak romantica (choć za dużo o niej nie było wspomniane) i mori lee (mimo że panie nie są miłe przejdę się tam, z resztą ja nie należę do osób które trzymają buzię na kłódkę wiec jak coś będzie nie tak od razu im powiem ;) )

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Sierpnia 2015, 10:23 »
Wczoraj odebrałam moja suknię, wszystkie obawy co do długości minęły w mgnieniu oka zaraz po przymierzeniu sukienki :)
Długość była idealna chodziłam po salonie w te i z powrotem niż nie przydeptywałam butów tez nie było widać jakiś cud :D
W salonie jestem rozpoznawalna jako klienta od żółtych butów :D
ceny sukienek jak tak popatrzyłam po metkach od 2 tysięcy ale 4 nie przekraczają także spoko
jak traficie na promocję tak jak ja to macie welon za free ;)
normalnie kosztował 350 zł ja miałam w cenie tak jak halkę
Dziewczyny są bardzo miłe i sympatyczne , po weselu zapraszały mnie na kawę i ploty ;) Uwielbiam je normalnie :)
aha a podpięcie trenu bo moja suknia ma tren wygląda w ten sposób, że mam upinany na guziczek od zewnątrz na sukience i wygląda to ładnie i w razie awarii zrobiły mi tez troczki od dołu gdyby jakimś cudem odpadł lub uległ destrukcji guzik na sukience

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Sierpnia 2015, 11:29 »
Najważniejsze że zadowolona!!!!  ;D
A podejście Pań z salonu - klasa!
jak klientka w taki sposób się o nich wypowiada to tylko lepsza renoma dla firmy :)
Kurde ale Ci zazdroszczę jeszcze chwila i wszystko będzie już za Tobą :)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Sierpnia 2015, 12:10 »
Jeszcze trochę :) można powiedzieć, że jesteśmy na ostatniej prostej :)

Jeśli chcesz przejść się po salonach to szczerze polecam Laurę !

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Sierpnia 2015, 16:07 »
Widzisz em_ka89 mówiłam, że my też rozprawiałyśmy w Laurze o tobie i twoich butach :) Dzięki nim jesteś bardzo rozpoznawalna

Offline KamilaKamila
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2017r.
« Odpowiedź #80 dnia: 17 Października 2015, 18:12 »
Jak tam przygotowania? ;) Macie już wybraną salę, zespół/ DJa?
Myślałam, że wesele spokojnie zaplanujemy rok wcześniej... i całe szczęście, że zabraliśmy się za planowanie już teraz :)

Polecicie jakieś sale weselne na 100-120 osób? Bierzemy pod uwagę Park Hotel w Bydgoszczy (namiot?) i Hotel Brzoza, co do tych dwóch miejsc nie mam wątpliwości jeśli chodzi o pomieszczenie gości.
Villa Romantica- niby jest napisane że do 120 osób ale na forum pojawiły się opinie, że na 100 osób jest ciasno...

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 17 Października 2015, 19:48 »
Mamy już wybrany lokal, DJa i fotografa :) w grudniu jeszcze załatwimy termin w kościele (Bazylika) i myślę, że na ten rok wystarczy. W przyszłym kurs przedmałżeński (mój ze szkoły byłby ok, ale narzeczony będzie miał "za stary" jak to powiedziano mam w Bazylice, więc pewnie ciężko będzie przekonać do jego uznania no ale zobaczymy)

Też myślałam, że to przecież tyyyyle czasu jeszcze ale i foto i Park Hotel, który oglądaliśmy mieli pozajmowane terminy na dzień później niż chcemy, masakra... p.Tomek z Park Hotelu powiedział, że już pierwsze rezerwacje ma nawet na 2018 rok.

Park Hotel nie ma namiotu? ma salę restauracyjną "Przy IV Śluzie" na ok. 70 os i salę Cesarską  na większą liczbę gości. Mi osobiście bardzo się podobała ta sala Cesarska i nawet mieliśmy już zrobioną wstępną rezerwację, ale mam w rodzinie osoby niepełnosprawne, a niestety Park Hotel nie jest dostosowany do potrzeb takich osób (sala mieści się na piętrze a windy brak) więc po namyśle zrezygnowaliśmy.
Zdecydowaliśmy się na namiot w Brzozie właśnie i jestem mega zadowolona póki co :)

Offline KamilaKamila
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 17 Października 2015, 19:51 »
Rozważamy tą salę cesarską i namiot w Brzozie... zobaczymy :)

Nie zależy nam na żadnym konkretnym terminie, byle w czerwcu lub sierpniu :)

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 17 Października 2015, 19:52 »
no my na czerwiec właśnie mamy :P

Offline KamilaKamila
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 17 Października 2015, 19:54 »
Zdradzisz jakiego DJa i fotografa wybraliście?  :)

Offline nath91
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 17 Października 2015, 21:43 »
DJ (The Singers) Wojciech Singer a foto Kamila Mądrzyńska :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #86 dnia: 17 Października 2015, 23:50 »
Zestawik :)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #87 dnia: 18 Października 2015, 10:35 »
Ja tez mam hotel Brzoza :-) i tez mam Wojtka :-) tylko rok wcześniej :-)

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Października 2015, 17:04 »
a ja też mam Brzozę i Kamilę Mądrzyńską :)  rok wcześniej :D

Offline KamilaKamila
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 18 Października 2015, 19:20 »
martunia220, joaszo - macie w namiocie czy na sali w Brzozie?
Dziś umówiłam spotkania na przełomie października i listopada w Villi Romantica, Park Hotelu i w Brzozie :-) Na pewno wybierzemy coś z tych trzech  ::)

I do wszystkich :D - powiedzcie mi jak to wygląda z umową - chyba nie spisujemy jej na pierwszym spotkaniu? I druga sprawa - pierwsza opłata/ zadatek, przy podpisywaniu umowy?
Chciałabym by w umowie były zawarte pewne uwagi np. dotyczące klimatyzacji, korkowego, udostępnienia miejsca na alkohol i takich tam różnych :P Nie ma z tym problemu?