Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1646328 razy)

Offline jaka_ja
  • nowicjusz
  • *
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #6360 dnia: 24 Czerwca 2015, 21:51 »
w takim razie chyba pracowałaś w całodobowych żłobkach/przedszkolach, które funkcjonują podobno w Wawie, i tam rodzice oddaja dzieci pod opiekę niczym na przechowanie, bo się realizują zawodowo.... bo o typowej  niani 24 /h to  jeszcze nie słyszalam  ;D (owszem, zdarza się, ze mieszka z rodziną, ale nawet ona ma swój czas wolny) ,  poza tym ja nie zauwazyłam, by któras z udzielajacych sie tu mam użyła określenia, ze się zaharowuje  ::) a z forum korzystają i mamy, które wychowują dzieci w domu i takie, ktore sa aktualnie w pracy zawodowej   ;)

Spoko, że korzystają tylko pytanie z jaką częstotliwością  :D Poprzewijaj sobie strony na forum i upewnij się czy nikt takiego wyrazu nie użył, bo patrząc na twój staż stwierdzam, ze masz dużo wolnego czasu...mamusiu.
Poza tym widzę, że tu nie można mieć własnego zdania, bo mamuśki zagryzają. Ja mam inne doświadczenie w tej kwestii i podkreślę, że nie żadne. A to, że stało sie jak sie stało i dzieci obecnie nie mam to już zapewne się nie znam, nie wiem. jestem nierobem i ogólnie gówno wiem o wychowywaniu. Spoko podejcie miłosierne moomy...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #6361 dnia: 24 Czerwca 2015, 21:53 »
a nie uważacie, że drastycznie się obniżył poziom dyskusji???
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6362 dnia: 24 Czerwca 2015, 21:55 »
Ja w tej chwili jestem nianią i bzdury dziewczyno piszesz.  Nigdy niania nie zastąpi rodzica. Kolowialnie mówiąc masz przyjść bawić się,  dać jeść, ubrać itd. Nie Ty decydujesz o dziecku. Jasne masz je pod opieką i możesz je nawet kochać.  Ale nigdy nie będziesz kochać jak rodzic, nigdy nie będziesz się tak martwić jak rodzic o dziecko którym się opiekujesz. Więc nie wiesz nawet polowy tego co rodzice.

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #6363 dnia: 24 Czerwca 2015, 22:06 »
oj bardzo...
nikt nie ciągnie kasy od męża bo kasa jest wspólna.  No chyba ze masz podpisana intercyze i do tego osobne konta. Nikt tu nikogo nie zagryza ale obrażanie kobiet pracujacych w domu przy dzieciach i opowiadanie o tym jaki to luz i w ogole swiadczy o tym jak male masz pojecie o czym piszesz. Kazda z mam wspolnie z mezem decyduje czy wraca do pracy czy zostaje w domu z dziecmi. I nikt nie ma prawa pisac ze taka kobieta ciagnie kase od meza a w domu tylko siedzi i pachnie..zreszta..nawet jesli by tak bylo to nic Ci do tego :) nie z Twojej kieszeni "ciągnie" te kase ;)

Offline jaka_ja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6364 dnia: 24 Czerwca 2015, 22:24 »
Ja w tej chwili jestem nianią i bzdury dziewczyno piszesz.  Nigdy niania nie zastąpi rodzica. Kolowialnie mówiąc masz przyjść bawić się,  dać jeść, ubrać itd. Nie Ty decydujesz o dziecku. Jasne masz je pod opieką i możesz je nawet kochać.  Ale nigdy nie będziesz kochać jak rodzic, nigdy nie będziesz się tak martwić jak rodzic o dziecko którym się opiekujesz. Więc nie wiesz nawet polowy tego co rodzice.

A gdzie ja napisałam, że niania może w 100% zastąpić rodzica??? Przecież to oczywiste, że rodzic jest w pełni odpowiedzialny za dziecko.
oj bardzo...
nikt nie ciągnie kasy od męża bo kasa jest wspólna.  No chyba ze masz podpisana intercyze i do tego osobne konta. Nikt tu nikogo nie zagryza ale obrażanie kobiet pracujacych w domu przy dzieciach i opowiadanie o tym jaki to luz i w ogole swiadczy o tym jak male masz pojecie o czym piszesz. Kazda z mam wspolnie z mezem decyduje czy wraca do pracy czy zostaje w domu z dziecmi. I nikt nie ma prawa pisac ze taka kobieta ciagnie kase od meza a w domu tylko siedzi i pachnie..zreszta..nawet jesli by tak bylo to nic Ci do tego :) nie z Twojej kieszeni "ciągnie" te kase ;)

Wcale nie twierdzę, ze siedzi i pachnie... Czytajcie ze zrozumieniem...

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #6365 dnia: 24 Czerwca 2015, 22:44 »
Patrycja, jak się czujesz ? Jak noga?

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #6366 dnia: 24 Czerwca 2015, 23:29 »
zdecydowanie....i o ile na mocno prowokacyjne wypowiedzi mogę i mam prawo zareagować, o tyle w chamskie słowne przepychanki nie dam się wciągnąć, bo to nie mój poziom....
no własnie Patrycja jak tam dowodzenie z kanapy?  ;)

Offline jaka_ja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6367 dnia: 25 Czerwca 2015, 00:28 »
No tak, najłatwiej i najwygodniej wycofać sie rakiem pod przykrywką "chamskich przepychanek"...
Moje pytanie pozostaje póki co bez odpowiedzi... Czy ktoś  tutaj jest w stanie wytłumaczyć w takim razie to ciekawe zjawisko zapracowanych mam spędzajacych 1/3 swojego życia w internecie (czyt. m.in. na tym forum)? Bo ja tego pojąć nie mogę...
Tak naprawdę zapracowane kobiety nie mają czasu na ślęczenie w internecie i relacjonowaniem tego, co każdego dnia zrobiły bądź czego nie zrobiły, nie zajmują sie głupotami... Nie macie przyjaciół/rodziny w realu? A może warto pospędzać trochę czasu ze sobą, wsłuchać sie w siebie a nie szukać poklasku w wirtualu?
Czego wam brakuje w realu? Odpowiedźcie sobie same szczerze na to pytanie... To już podchodzi pod uzależnienie jak patrzę na wasz czas spędzony na forum...tyle życia...a dzieci w samopas?
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2015, 10:26 wysłana przez Maja »

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6368 dnia: 25 Czerwca 2015, 01:34 »

jak patrzę na wasz czas spędzony na forum...tyle życia...a dzieci w samopas?
to nie patrz...jaki jest sens interesować się życiem innych...każdy robi co i jak uważa

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #6369 dnia: 25 Czerwca 2015, 02:17 »
właśnie wróciłam z pracy i padałam czytając tu co niektóre wpisy ;D ;D ;D ;D ;D
anioł prawości i moralności spłynął na nasze forum ;D ;D ;D ;D ;D będzie nas nawracał ;D ;D ;D
jak piszę coś nie tak, to przepraszam, to już zmęczenie materiału dzisiaj ;) ;)

Bo ja tego pojąć nie mogę...
też nie ogarniam
- Twoje życie?
- Twój czas?
- Twoje dzieci?
to o co Ci tak właściwie chodzi? wyjaśnisz?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #6370 dnia: 25 Czerwca 2015, 02:34 »
Szczecinianki jaki lokal polecacie obecnie na chrzciny? zaczynam obmyslac temat powoli.. pierwszej corcce robilismy chrzciny bodajże w willi ogrody.. moze cos jeszcze polecicie?

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #6371 dnia: 25 Czerwca 2015, 06:26 »
zdecydowanie....i o ile na mocno prowokacyjne wypowiedzi mogę i mam prawo zareagować, o tyle w chamskie słowne przepychanki nie dam się wciągnąć, bo to nie mój poziom....
no własnie Patrycja jak tam dowodzenie z kanapy?  ;)

No tak, najłatwiej i najwygodniej wycofać sie rakiem pod przykrywką "chamskich przepychanek"...
Moje pytanie pozostaje póki co bez odpowiedzi... Czy ktoś  tutaj jest w stanie wytłumaczyć w takim razie to ciekawe zjawisko zapracowanych mam spędzajacych 1/3 swojego życia w internecie (czyt. m.in. na tym forum)? Bo ja tego pojąć nie mogę...
Tak naprawdę zapracowane kobiety nie mają czasu na ślęczenie w internecie i relacjonowaniem tego, co każdego dnia zrobiły bądź czego nie zrobiły, nie zajmują sie głupotami... Nie macie przyjaciół/rodziny w realu? A może warto pospędzać trochę czasu ze sobą, wsłuchać sie w siebie a nie szukać poklasku w wirtualu?
Czego wam brakuje w realu? Odpowiedźcie sobie same szczerze na to pytanie... To już podchodzi pod uzależnienie jak patrzę na wasz czas spędzony na forum...tyle życia...a dzieci w samopas?
Każda mama robi to na pewno w wolnej chwili i nikt się nikomu tłumaczyć nie musi. Widać że szukasz sensacji.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6372 dnia: 25 Czerwca 2015, 07:31 »
Jaka_ja - a ty Nie masz swojego życia? Partnera? Przyjaciół lub chociaż psa, że masz czas siedzieć na forum? Nie masz nic lepszego do roboty? Szkoda życia i cennego czasu by być w miejscu które cię tak obrusza, wwśród ludzi którzy nie odpowiadają twoim wysokim standardom

Zniknęła Doksik pojawiła się jaka_ja - show must go on

Dziewczyny zacznijcie ignorować takie przypadki to nie będą tu wlazic i dobrze się bawić

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6373 dnia: 25 Czerwca 2015, 07:49 »
Marta to samo mialam napisać - nic w przyrodzie nie ginie  :P

Straszna ze mnie żona, matka, nie mam przyjaciół i życia poza netem  ;D ;D ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #6374 dnia: 25 Czerwca 2015, 08:02 »
Patrycja, jak się czujesz ? Jak noga?

O dzięki że o mnie pamiętacie :) noga dobrze :)  leki przeciwbólowe muszę brać bo jednak boli ale ogólnie dobrze :) Narazie wpatrzyłam się w serial Arrow i całkiem miłego aktora więc jakoś czas przyjemnie płynie :)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #6375 dnia: 25 Czerwca 2015, 08:24 »
Patrycja, szybkiego powrotu do sprawności życzę :)

Narazie wpatrzyłam się w serial Arrow i całkiem miłego aktora więc jakoś czas przyjemnie płynie :)
Grunt to pozytywne nastawienie ;)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6376 dnia: 25 Czerwca 2015, 08:48 »

Czy ktoś  tutaj jest w stanie wytłumaczyć w takim razie to ciekawe zjawisko zapracowanych mam spędzajacych 1/3 swojego życia w internecie (czyt. m.in. na tym forum)? Bo ja tego pojąć nie mogę...
Tak naprawdę zapracowane kobiety nie mają czasu na ślęczenie w internecie i relacjonowaniem tego, co każdego dnia zrobiły bądź czego nie zrobiły, nie zajmują sie głupotami...

Zapytaj doksik.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #6377 dnia: 25 Czerwca 2015, 09:10 »
Kurcze naprawdę czy to takie ważne kto co robi w życiu. Są kobiety które w domu ciężko pracują ( nie zawodowo)  a są też te leniwe co pół dnia w Internecie spędzą, ale to każdego problem a nie nasz.
Niestety ja też przed urodzeniem dziecka miałam zupełnie inne poglądy na wiele spraw i wydawało mi się ze dużo wiem. I jak mi mama mówiła że nic nie wiem jeszcze to się oburzalam niemiłosiernie. Ale miała rację.... Dziś koleżankom snnujacyn plany poporodowe mówię: urodzisz to pogadamy jeszcze raz :) i to nie jest złośliwie mówione żeby pokazać swoją wyższość nad nie-matką. To samo dotyczy krytykowanie różnych grup zawodowych.... Każdy wie najlepiej jak komus się pracuje a już napewno lepiej niż nam...
No a jak żona ciągnie kasę i na necie siedzi.... No to raczej problem męża a nie nasz...choć nie popieram tego

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #6378 dnia: 25 Czerwca 2015, 09:14 »

Dziewczyny zacznijcie ignorować takie przypadki to nie będą tu wlazic i dobrze się bawić
Marta popieram w całej rozciągłości  :)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6379 dnia: 25 Czerwca 2015, 09:24 »
Ale co to w ogóle za rozróżnianie, że są kobiety, które w domu ciężko pracują (niezawodowo), przecież te same czynnosci wykonują kobiety, które pracują zawodowo... I nie ma co ukrywać, że jak ktoś nie pracuje zawodowo to JEDNAK ma więcej czasu niz osoba pracująca... Jak miała 3 miesiące wolnego pomiędzy pracami na własne życzenie, to nie mogłam uwierzyć, ile mam czasu  ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #6380 dnia: 25 Czerwca 2015, 10:24 »
Selena oczywiście że tak, ale wiesz nie powinno się obrażać osób które siedzą w domu i "ciągną" kasę od męża....

Offline Asiq
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6381 dnia: 25 Czerwca 2015, 12:20 »
ja tam jednak jak "siedzę" w domu to trochę więcej robię niż teraz jak pracuję...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #6382 dnia: 25 Czerwca 2015, 12:37 »
Przydałby się taki dzień siedzenia w domu. Może bym w końcu walizki na strych wyniosła i foty zgrała  ;D
W związku z powyższym czekam na urlop lipcowy  :P ale jak będzie ładne słońce to mam w nosie, odpoczywam na trawie (dobrze, że obok domu też mam neta  8))

Offline Asiq
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6383 dnia: 25 Czerwca 2015, 14:03 »
(dobrze, że obok domu też mam neta  8))

:skacza:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #6384 dnia: 26 Czerwca 2015, 21:52 »
Dziewczyny, grunt to byc madrzejszym ale nie dac tego po sobie poznac ;) wtedy i ratrelek ujadac przestanie.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6385 dnia: 29 Czerwca 2015, 10:47 »
Laski, jaki parasol na plaże?
Gdzie ewentualnie kupic?

Musze cos nabyć bo raczej opalać się nie mogę, a przewiduje mega upały nad Bałtykiem :P ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #6386 dnia: 29 Czerwca 2015, 10:49 »
Anusia, na miejscu kupisz - one nie są drogie, a nie wiem czy jest sens się z tym wozić

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #6387 dnia: 29 Czerwca 2015, 11:52 »
To samo miałam pisać. Na miejscu kupisz parasol i parawan.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #6388 dnia: 29 Czerwca 2015, 13:42 »
Za ok 20max 30zl kupisz :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #6389 dnia: 29 Czerwca 2015, 14:34 »
Widziałam dziś w pepco za niecałe 20 zł
I zastanawiałam się, czy do Grecji nie kupić :)
Chyba tam też będą, jak myślicie? :)