Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1637797 razy)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #6000 dnia: 29 Maja 2015, 05:51 »
A no to z moja corka widze wszystko w " normie" hehehe chociaz do smiechu to mi nie jest jak zaczyna swoja "arie" wtedy to tez mam ochote tupac i krzyczec :-) a jak sobie radzicie z takimi sytuacjami?? Ja w sumie " olewam". I czekam az jej przejdzie pilnujac co by sobie czegos nie zrobila bo dotknac i tak jej nie moge tzn. Nie daje sie . Ale tez czesto musze uzyc sily co by ja np. Ubrac bo musimy wyjsc ,czy musza ja zapiac w pasy w foteliku mimo protestu i prezacego sie jej malego cialka ,ale przyznac musze, że niby taka mała ale silna

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #6001 dnia: 29 Maja 2015, 06:46 »
Klaudia tez negocjuje wszystko.. ale najgorsze sa ataki histerii ze zmęczenia. jest po prostu ryk i pisk poki nie padnie. straszne to jest.. ale próbujemy i na drzemke ja klasc -jedno wielkie NIE - i tłumaczyć i tulic i zagadać.. nir ma szans

nie da sie dotknac poki nie pada..wtedy sie przytuli i po 10 sek juz chrapie jak smok.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #6002 dnia: 29 Maja 2015, 07:33 »
O ja to mam szczęście, chyba, że wszystko przede mną ;) moja czasami daje takie arie, ale rzadko. Na szczęście! chociaż wczoraj darła się babci całą drogę do domu, bo chciała patrzeć na kucyki, wielbłądy i lamy (cyrk przyjechał) Mama z nią postała 20 minut i chciała iść do domu, mówi, że tak się darła, rzucała wszystkim itp ::)
Teraz ma fazę na "mogę?". O wszystko się pyta :D dzisiaj w nocy mamo, mogę troszkę piciu mleka? :D rozbrajająca jest!
A jakie ma teksty! "no nie wytrzymam tego, nie wytrzymam" pytanie? czego? "tego bałaganu"  ;D
Albo kto pływa w morzu? tu cisza...więc podpowiadam, że ryby a ona " mamo, żartujesz prawda? ryby pływają w akwarium"  ;D
Albo "tata, stój - czerwone" i kiwanie głową "jak jeździsz" ;D ;D ;D mąż już jej nie chce do samochodu zabierać ;) tato, stój, wolniej, uważaj, ale szybko jedziesz ;) to stałe teksty :D
Natalka 4.11.2012

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6003 dnia: 29 Maja 2015, 07:43 »
ja take "akcje" syna też czasem olewam, bo nie są się wtedy z nim rozmawiać...zanoszę go do jego pokoju, mówię że jak się uspokoi to żeby przyszedł do mnie i najczęściej to skutkuje. Ale kiedyś stanął na środku pokoju i zaczął piszczeć, bez powodu, pytam co sie stalo itp ten dalej swoje więc sie podniosłam i też zaczęłam piszczeć- syn zdębiał ;) ale się uspokoił i wtedy zapytałam czy było mu miło jak ja piszczałam to się zawstydził i przytulił ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #6004 dnia: 29 Maja 2015, 07:56 »
Nie zazdroszczę Wam dziewczyny.  Selena Twój ma niezłe pomysły.

Chociaż mój iostatnio się wkurzyl, bo drogęu nas ppod blokiem robią i musieliśmy jechać naokoło.  Nawet sasiadce dzień dobry nie odpowiedział i z pół godziny w ogóle się nie odzywał.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6005 dnia: 29 Maja 2015, 08:23 »
Kiedys jedna psycholog mnie pocieszyla,że  to bardzo dobrze,że  dzieci się buntują. Znaczy, rozwój przebiega prawidłowo. I ostatnie jej zdanie: "te,które nie przechodziły żadnego buntu w wieku 30 lat przejda murowana depresje"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6006 dnia: 29 Maja 2015, 08:35 »
Kiedys jedna psycholog mnie pocieszyla,że  to bardzo dobrze,że  dzieci się buntują. Znaczy, rozwój przebiega prawidłowo. I ostatnie jej zdanie: "te,które nie przechodziły żadnego buntu w wieku 30 lat przejda murowana depresje"

I tego się trzymajmy ;)

kiwanie głową "jak jeździsz" ;D ;D ;D mąż już jej nie chce do samochodu zabierać ;) tato, stój, wolniej, uważaj, ale szybko jedziesz ;) to stałe teksty :D

U nas na odwrót. Teksty Zuzy "Jeździsz tato jak ciapa", "Wyprzedzaj"; "No nie wytrzymie jak będziemy się tak kulać", "Ale przed nami mamejarz (mamejarz to określenie powolnego kierowcy) jedzie" itp.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6007 dnia: 29 Maja 2015, 09:01 »
Anusia, tylko to mnie trzyma przy życiu i codziennie powtarzam to jak mantrę :P

U nas na odwrót. Teksty Zuzy "Jeździsz tato jak ciapa",

Przeczytałam jak cip.a i obudziłam prawie Gutka! Szalona Zuzia!
Moja mnie kontroluje i strofuje, ze za szybko jadę :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6008 dnia: 29 Maja 2015, 09:04 »
Ooo właśnie jestem po histerii przed wyjściem do przedszkola  ::) najpierw chciał, żeby go tata zaprowadził, ale poprosił jak już G wychodził z domu, więc nie zdążył by no i się zaczęło
On nie chce iśc do przedszkola ............. ubierałam go na sile,bo też nie miałam czasu czekać az się uspokoi  ::)
wyszliśmy na klatkę - jak się wydarł , aż wszystkie psy szczekać zaczeły - chociaż tutaj trochę się ucieszyłam, bo w nocy sąsiad robił imprezę więc go może Karol obudził  :P
ale nie, bo nie to ostatnio standard  8)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6009 dnia: 29 Maja 2015, 10:25 »
mi syn ostatnio dopierdzielił tekstem.... coś chciał a ja zajęta byłam i go zbyłam...to mi walnął: Mamo my się uczymy takiej piosenki na dzień mamy, i tam jest że mama się poświęca ale ja nie widzę żebyś ty się dla mnie poświęcała..."

"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6010 dnia: 29 Maja 2015, 10:57 »
Padłam Ela!!!

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6011 dnia: 29 Maja 2015, 11:15 »
Ja padlam na te wszystkie teksty :D

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #6012 dnia: 29 Maja 2015, 11:16 »
mi syn ostatnio dopierdzielił tekstem.... coś chciał a ja zajęta byłam i go zbyłam...to mi walnął: Mamo my się uczymy takiej piosenki na dzień mamy, i tam jest że mama się poświęca ale ja nie widzę żebyś ty się dla mnie poświęcała..."

;D ;D ;D

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6013 dnia: 29 Maja 2015, 11:22 »
Ha ha, Ela!

Justyna, tez przczekuję jeśli mam mozliwość, jesli mam dzien wolny i mam-y czas stac gdzieś i cos ogladac, to stoimy, dopóki mu sie nie znudzi, ale niestety on nie ma jeszcze pojecia czasu (chociaz sam do siebie gada "ojej, ja nie mam czasu!" - chyba mame papuguje) i jak gdzie sie spieszymy to on wtedy zawsze zaczyna akcje i niestety niejednokrotnie laduje w foteliku zapiety na silę, bądź jest z dworu wleczony za rękę (jak idę równym tempem, to o dziwo idzie, ale jak sie zatrzymam, to juz się kladzie, więc trzeba mieć nie lada refleks  ;D). Jak robi aferę w domu to go po prostu zaprowadzam do jego pokoju i mówie, że będzie tam siedział, dopóki sie nie uspokoi (to siedzenie tez wypracowalismy, bo najpierw uciekał) - teraz siedzi na podłodze i ryczy a ja sie zajmuje swoimi sprawami, jak mu przechodzi to woła "psieprasiam! kocham! kocham teraz!" i musze do niego przyjsc, przytulic i jest juz dobrze  ;)

A propos bycia niegrzecznym, to mój Adi jeszcze nie ma takiego czegos jak pchanie sie, zabieranie czegos innym dzieciom itp, a wczoraj mielismy festyn w naszym przedszkolu, były takie dmuchane zamki wiejsze i mniejsze do zjezdzania i Adi tam tez szalał, ale były dzieci w roznym wieku i takie 4, 5 latki to masakra, normalnie miałam ochote złapac jednego z drugim i d... przetrzepac, nie patrza na te mniejsze dzieci, wlaza po nich, pchaja się, kłada na maluchy, no szok. Najpierw Adi nei mógł sie dopchac do zjezdzalni, bo sie starszaki wpychały, a jak sie rozkreecił, to tez sie zaczał pchac z okrzykiem "teraz moja kolej!!!", a jak go ktos pchał to wował "nie rób tak!" - w szoku bylysmy z mężem :-D Oj przedszkole go zycia nauczy :-D

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #6014 dnia: 29 Maja 2015, 11:25 »
Właśnie dostałam kod na - 20% do Smyka na lego. Chętna ktoras to podam.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #6015 dnia: 29 Maja 2015, 11:30 »
Mój też nie ma w zwyczaju się pchać zawsze czeka na swoją kolej. I wkurzaja mnie tę rozwydrzone dzieciaki. Ale musi się nauczyć sobie radzić :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6016 dnia: 29 Maja 2015, 11:36 »
Selena robię tak samo z pokojem, też już trochę pokrzyczy i przychodzi przeprosić
ale dzisiaj nie miałam czasu, do 8.20 musi być w przedszkolu.
Potem już szedł do samochodu, ale krzyczał, wsiadł sam ale cały czas krzycząc  ::)

Karol też był taki, że wszystkim ustępował , nie mógł się dopchać teraz jest inaczej - walczy  ;)

Raz na placu zabaw szalał z kumpelą i Ona wymyśliła, że będą się czołgać po trawie z takiej górki, a Karol do niej " Maja nie, bo sobie bluzki pobrudzimy, a patrz jakie mamy piękne '  ;D  Maja przyznała racje  Karolowi  ;D

Wczoraj na zebraniu dowiedziałam się, że pani porozsadzała jego ekipę , bo mój gaduła wszystkich rozpraszał, i zamiast jeść to się wygłupiali  8) podobno przewodzi , ale każdy go lubi  ;D

No i mój już nie maluszek wędruje do Krasnali, na szczęście cała grupa idzie , nie rodzdzielają ich , bo grupa jest bardzo zgrana, wszyscy się bawią razem, razem wygłupiają, nie ma że ktoś jest na uboczu. Dziewczyny z chłopakami bawią się samochodami, a chłopaki z dziewczynami w dom  ;D

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6017 dnia: 29 Maja 2015, 15:02 »
Martyna pocieszyłaś mnie, tylko jak ja do tej ich 30-tki dociągnę  ;)

Moje histerii nie uskuteczniają, ale wszystko musi być po ich myśli, i jednej i drugiej, od gaci począwszy na wszystkim innym skończywszy, jak nie to się obrażają  :)

Od Liwki z przedszkola dostałam diagnozę, którąś już z kolei i na każdej to samo, wszystko super oprócz dwóch kwestii " lubi dominować"  ;D i "trudności z podporządkowaniem się"  ;D

A Jagodzia schodzi rano do kuchni, siada przy stole i mówi " kawę mi zrób"  ;D

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #6018 dnia: 29 Maja 2015, 15:07 »
jak ja teraz dobrze rozumiem powiedzenie ..."jak śpi i jeść nie woła" hihihi

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6019 dnia: 29 Maja 2015, 15:16 »

haha :) mój też kiedyś zapytał "a gdzie kawa?" jak mu śniadanie dawałam ;)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6020 dnia: 29 Maja 2015, 16:01 »
No akurat to to rozumiem :D kawa z rana sie nalezy ;D  i nie ma co sie dziwic ;)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #6021 dnia: 29 Maja 2015, 16:19 »
ale sie obsmialam. przydal bt sie watek ze zlotymi myślami naszych pociech :) na poprawe humoru jak znalazł

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #6022 dnia: 29 Maja 2015, 16:23 »
Chyba gorzej by bylo uslyszec przy wieczornej bajce "Podaj mi piwo kobieto!" ;D

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6023 dnia: 29 Maja 2015, 16:26 »

haha :) mój też kiedyś zapytał "a gdzie kawa?" jak mu śniadanie dawałam ;)

No w tym wieku to już mogą mieć kłopoty z ciśnieniem  :D

Ostatnio też siedzą razem przy stole i dyskutują

- Lidzia( Liwia) gdzie tatuś ?

- no pracuje ciężko

- na nasze lale pracuje ?

-tak i na inne ważne rzeczy, na lody np.  :D

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6024 dnia: 29 Maja 2015, 16:55 »
Chyba gorzej by bylo uslyszec przy wieczornej bajce "Podaj mi piwo kobieto!" ;D
o piwie jeszcze nie wspominał ale często mówi "kosiam cycki" ;D

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6025 dnia: 29 Maja 2015, 21:50 »
O, o kawie to mój dziś podchodzi, jak siedziałam przy stoliku i piłam, mówi "O, kawę masz", podnosi za moją rękę kubek i do ust (pół miałam) i mówi "No, pij!"  ;D Matka zaspana, matka zła  ;)

Justyna, ha ha, to masz czyścioszka, ja w sumie też, zobaczymy, czy to się nie odmieni  ;).

Moja mama mówi, że takie "mądralińskie" i "rządzące" dzieci to znak naszych czasów, że kiedyś wszystkie były grzeczniejsze i my - dzisiejsi rodzice musimy mieć niezłe pokłady cierpliwości, żeby to przetrwać. Swoją drogą ciekawe, jakie to pokolenie z nich wyrośnie  ;). Rodzicielstwo bliskosci, ojcowie wypełniający swoją rolę na równi z matkami...  ;)

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #6026 dnia: 31 Maja 2015, 20:21 »
Dziewczyny, doksik86 wróciła/wrócił ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #6027 dnia: 31 Maja 2015, 20:22 »
i dobrze...
bo nudo było...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #6028 dnia: 31 Maja 2015, 20:49 »
Liliann, znam ciekawsze sposoby na nudę ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #6029 dnia: 31 Maja 2015, 20:57 »
ja też, trening na przykład..
nie mniej jednak po ciężkiej absorbującej mój umysł pracy łaknę rozrywki prostej a przyjemnej...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos