Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1635376 razy)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #6300 dnia: 18 Czerwca 2015, 22:48 »
Ja miałam skodę fabię combi właśnie wcześniejsze auto i niestety nie byłam zadowolona.. ale chyba po prostu mocno wadliwa seria się nam trafiła... bardzo źle hamowało i ogólnie długi czas hamowania.. a sprawdzaliśmy je i naprawialiśmy nie zliczę już ile razy.. ale ogólnie ludzie chwalą sobie skody.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #6301 dnia: 19 Czerwca 2015, 00:30 »
Marcys bo Wy mieliscie wersje przed liftingiem, one byly wadliwe ogolnie. My teraz chcielismy kupic skode ale bylismy tak niezadowoleni z obslugi ze szok! I na struga i na zielonogorskiej. Czlowiek kupuje auto a traktuja go jakby po bulki wszedl.
A kredyt najbardziej oplaca sie 50/50 lub 3x1/3.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6302 dnia: 19 Czerwca 2015, 06:57 »
Kasia,  idźcie do Tadzia na prawobrzezu;) ten, który siedzi najdalej od drzwi. Nas tak milo obslugiwal,ze az czasami miałam go dość :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #6303 dnia: 19 Czerwca 2015, 07:00 »
dziewczyny jak to jest z kodami za platnosc karta w biedronce do c&a trzeba je drukowac, czy wystarczy podac?
ja pokazałam maila na telefonie, ale że miałam kilka kodów , to Pani poprosiła, by je spisac na kartce, na paragonie nabiła minus 25% na calośc zakupów, a potem miała sobie te kody zewryfikować  :)
znam parę kobiet, które nie są frustratkami siedzącymi w domu. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, ze te "siedzące" ciągną kasę od mężów. co to w ogóle za myślenie  :o jesteśmy parą, tworzymy rodzinę na dobre i na złe. wychowanie dzieci i zajmowanie się domem to ciężka praca. bardzo ciężka...każdy robi to co lubi i takie ocenianie jednej czy drugiej strony jest bez sensu.
beta80 już Cię lubie  :) 

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #6304 dnia: 19 Czerwca 2015, 07:17 »
znam parę kobiet, które nie są frustratkami siedzącymi w domu. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, ze te "siedzące" ciągną kasę od mężów. co to w ogóle za myślenie  :o jesteśmy parą, tworzymy rodzinę na dobre i na złe. wychowanie dzieci i zajmowanie się domem to ciężka praca. bardzo ciężka...każdy robi to co lubi i takie ocenianie jednej czy drugiej strony jest bez sensu.

Tez znam i to sporo.
A co z tymi co pracują,  ale zarabiają tylko na waciki?  Tez ciągną od mężów,  ale są lepsze?

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6305 dnia: 19 Czerwca 2015, 07:21 »
Ej ale kto tu mówił o ciągnięciu od męża.... :drapanie: chyba chodziło o to co w razie gdyby maz kopnął w doope...przynajmniej mi...

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #6306 dnia: 19 Czerwca 2015, 08:19 »
dziewczyny jak to jest z kodami za platnosc karta w biedronce do c&a trzeba je drukowac, czy wystarczy podac?
ja pokazałam maila na telefonie, ale że miałam kilka kodów , to Pani poprosiła, by je spisac na kartce, na paragonie nabiła minus 25% na calośc zakupów, a potem miała sobie te kody zewryfikować  :)
beta80 już Cię lubie  :) 

:-* :-*

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6307 dnia: 19 Czerwca 2015, 08:46 »
Mój szwagier ma skodę - ojjj na pewno by nie polecił. Kupił 2 lata temu nówkę sztukę i własnie posypał się silnik ::) (nie pierwszy raz) a nie chcieli uznać gwarancji.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #6308 dnia: 19 Czerwca 2015, 08:58 »
My mamy skode combi z 2007 i jest spoko, tfu,tfu :P choć Mężu chce ją pomału wymienić i wziąć właśnie w leasing na firme jakiegoś Peugeota albo Forda

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6309 dnia: 19 Czerwca 2015, 09:05 »
Niestety koncern produkujący skody ma mniejsze wymagania techniczne niż do seata czy volskvagena - a to jeden koncern  ;)

Mój mąż pracuje w firmie w której sa przeprowadzane badania zanim dany samochód wejdzie do produkcji , zalezy jaki przetarg wygrają.
I mówi że np do skody czo opla są o wiele mniejsze wymagania niż do VW czy Audi  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6310 dnia: 19 Czerwca 2015, 09:31 »
bo to tansza wersja VW jest ta skoda, wiec nie ma sie co ludzic, ze bedzie taka jak VW.
ale w zakupie tansza i to najwazniejsze ;)
VW tez sie psuja... maz juz silnik naprawial, ale on mowi, ze sa czesci, ktore sa kiepskie wychodzac juz z fabryki i zazwyczaj one sie psuja.
z reszta nie taz slysze, ze ten silnik ma to wadliwe glownie, a drugi tamto.
szwagier mial skode i jezdzi do tej pory. jak sie jezdzi to wiadomo, ze auto bedzie sie zuzywalo i trzeba czasem cos wymienic.
teraz ma peugeota z salonu i gorszy jest jakosciowo od skody nawet.
no i zalezy tez jaki silnik sie wybierze.
a co do salonu to zobaczymy gdzie nam dadza najlepsza oferte, trzeba negocjowac, niekoniecznie musimy w Szczecinie kupic, szwagier kupil w poznanskim, bo tam mieli najkorzystniejsza oferte.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6311 dnia: 19 Czerwca 2015, 09:35 »
Bo najlepsze są japonczyki, tylko z lekka rdzewieją - taka ich uroda. o!
Mamy dwa i czaimy się na kolejnego :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6312 dnia: 19 Czerwca 2015, 09:37 »
maz nie chce, mowi ze drogie i czesci tez drozsze.
to jego zdanie, zna sie na tym wiec ja nie mam nic do gadania :P
a tak mi sie mazdy i hondy podobaja :(

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6313 dnia: 19 Czerwca 2015, 09:39 »
Pati ja mówię o takich nowych z salonu co wyjezdżają

sama ma VW z 2000 r i jeździ jak tralala, kupiliśmy go 4 lata temu i wymieniane były cześci które się zwyczajnie zużywają
ale myślę że tutaj to jest poprostu  szczęście jak się trafi  ;)

np mój G stwierdził że nigdy by fiata nie kupił - a sa ludzie którzy z tej marki są zadowoleni i jeżdżą tylko fiatem  ;) i tak samo można powiedzieć o innych markach

np mój szwagier ma teraz bmv i coś i tam się rąbneło że koszt naprawy prawie 3 tys, więc wolą właśnie kupić skode gdzie sa tańsze części później  ;)
a własnie mój brat tylko Toyota . Każdy ma jakieś upodobania  ;)

ja tylko napisałam jak to wygląda od strony wymagan jakie dany samochód musi spełnić by wyszedł do prodkucji, a nie, że te czy tamte marki na bank się nie popsują  ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6314 dnia: 19 Czerwca 2015, 09:42 »
Każdy sie może popsuć, każdy może mieć feler...zreszta teraz chyba Honda ma największą na świecie akcje wymiany poduszek...na szczęście w  naszych jest ok ufff ::)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #6315 dnia: 19 Czerwca 2015, 10:18 »
To prawda, każde auto może mieć feler, który wyjdzie wcześniej czy później.
My mamy skodę fabię, już... 14 lat ;) Mój tato ma fabię pięcioletnią. Nic się nie działo i nie dzieje, chociaż u nas to już trzeba co nieco wymienić, ale co się dziwić...
Mama ma toyotę i już kilka razy musiała naprawiać klimę, zamek się zacinał, szyby nie domykały... A autko ma 4 latka.

Osobiście marzy mi się audi. Codziennie pod przedszkolem widuję takie, którym mogłabym jeździć ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6316 dnia: 19 Czerwca 2015, 10:21 »
Fakt jest taki....nowsze auta sa słabsze od tych produkowanych kiedyś.

Mnie sie marzy Mazda, albo Infiniti :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6317 dnia: 19 Czerwca 2015, 10:24 »

Osobiście marzy mi się audi. Codziennie pod przedszkolem widuję takie, którym mogłabym jeździć ;D

moje dziecko tez marzy o audi  ;D ;D ;D
co jakiś czas pyta nas się kiedy kupimy  :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6318 dnia: 19 Czerwca 2015, 11:30 »
A ja mam juz druga gerenacje audi i w sumie nie bylam w pelni zadowolona z tych dwoch.
Bardziej z mietka.

Justys ja wiem o czym pisalas, po prostu dopisalam swoje. ;)
Mimo to, ze wszystko jest z koncernu VW to jednak jakoscia sie roznia.
Tak jak wiele innych marek.
Teraz tak naprawde kazda marka laczy sie z inna zeby ciac koszty.
Chyba tylko honda zostala niezalezna. W sensie nie pozycza plyty podlogowej czy silnika od innego.
Te drozsze tez wiadomo, ale to juz klasa premium.

Ja jestem poki co zadowolona z naszego wyboru, a jak sie bedzie sprawowac na drogach to Wam powiem niedlugo.
Ale ciesze sie, ze wiekszosc jest zadowolona ze swojej skody.
Kumpeli rodzice tez kupili z salonu fabie i smiga juz z 13 lat. Zadnych powazniejszych awarii. Ale moze dlatego ze jej tata to mechanik.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #6319 dnia: 20 Czerwca 2015, 08:57 »
Czy któraś z Was zna.się na odszkodowaniach? Wczoraj na schodach przed przedszkolem pośliznęłam się - były mokre i się oczywiście piruetem przekrecilam. Kostka spuchla,  okazało się że mam nogę złamaną przy kostce w 2 miejscach. Dziś mam mieć dodatkowo operacje na nią. I teraz wszyscy mówią że mogę się ubiegać o odszkodowanie od przedszkola bo to na ich terenie, czy któraś wie jak to wygląda? Wiem że pytam wcześnie ale chcę wiedzieć o jakie dokumenty mam zadbać od razu, co by potem nie latać i się nie prosić. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6320 dnia: 20 Czerwca 2015, 09:59 »
Ja się nie znam, al strasznie współczuję! :( Na pewno straszny ból :( I akurat na same wakacje :(

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6321 dnia: 20 Czerwca 2015, 10:03 »
Patrycja strasznie współczuję:( Zapytaj może lekarzy o dokumenty? Oni może się znają, bo pewnie nie raz już się z tym zderzyli. A ktoś to widział? Masz świadków, że to tam? Karetka przyjechała?

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6322 dnia: 20 Czerwca 2015, 10:07 »
Na pewno musisz mieć najpierw wypis ze szpitala. Weź najlepiej nr polisy i nazwę ubezpieczyciela i u źródła się dowiedz
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #6323 dnia: 20 Czerwca 2015, 10:36 »
Mamo..
Wspolczuje ci Patrycja..

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #6324 dnia: 20 Czerwca 2015, 11:03 »
Patrycja, współczuję! Masz gips?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #6325 dnia: 20 Czerwca 2015, 11:22 »
Przed przedszkolem jest kamera więc moje wygibasy zarejestrowała :) poza tym przyjechałam samochodem, i akurat upadku nikt nie widział ale jak już się podnioslam to szły dziewczyny, poszły po dyrektorke więc sytuacja jest wszystkim znana. Karetki nie wzywałam,  zaraz przyjechał Rysiu, dzieci zawieźliśmy do teściowej i pojechaliśmy od razu.do szpitala. Tu od razu.zdjęcie, mina wszystkich osób oglądających zdjęcie - bezcenna :) no i założyli gips i dziś miałam się stawić na operację bo jest tak niefortunnie złamane że trzeba to usztywnic kawałkiem metalu i gratis śruby. No boli, nie będę ukrywać że nie, ale wiecie co kurcze, to były tylko 2 schodki, tyle że mokre no i bach, złamanie w 2 miejscach... Słyszałam to chrup, chrup ale myślałam że to raczej stawy a tu.kość.

No i teraz 8 tygodni w gipsie... W sam raz na wakacje...

Teraz już czekam na wolnego anestezjologa i będzie rachunkowe.ciachu :)

Trzymajcie kciuki.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6326 dnia: 20 Czerwca 2015, 11:28 »
Wracaj szybko do zdrowia! :-*

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6327 dnia: 20 Czerwca 2015, 11:29 »
Najlepiej od przedszkola weź numer polisy i w tej firmie do pytaj bo każda firma chcę czegoś innego i ma inne procedury.

Bardzo współczuję :*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #6328 dnia: 20 Czerwca 2015, 11:40 »
Biedulka......

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6329 dnia: 20 Czerwca 2015, 11:46 »
Gosia bedzie wiedziala co i jak.
Ale ja po zakonczonym leczeniu wzielabym dokumentacje i poszla do przedszkola po dane z polisy. Na pewno maja OC i z niego bedzie wyplacane odszkodowanie. Schody powinny byc zabezpieczone.
A gdzies prywatnie jestes ubezpieczona?
Ja do tej pory nie bylam, az zdarzyl sie ten torbiel, tez bym dostala odszkodowanie gdybym byla ubezpieczona, wiec teraz ide w pracy po ubezpieczenie na zycie, bo nigdy nie wiadomo co sie moze zdarzyc.
Zdrowka dla Ciebie!  :-*