Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1649193 razy)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #5670 dnia: 16 Kwietnia 2015, 12:28 »
Ostatnio na spacerze gadalysmy z Marta m.in o przedszkolankach podczas wizyty w przyparkowym placu zabaw...
Dziewczyny dzieciaki mialy samowole zadnych barier...
Porazka

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5671 dnia: 16 Kwietnia 2015, 12:33 »
W naszym przedszkolu nie wychodzi sie na "obce" place zabaw.
Mają swój, zagrodzony, z bramką dodatkową, żeby dzieci nie mogły same wyjść.
Co wiecej, po jednym z przypadków kiedy dziecko uciekło bo zrobiło sobie podkop  :o pod płotem, codziennie w okresie wiosenno-letnim pan woźny sprawdza obejście czy nie ma podkopów ::)
Wszyscy są mega przeczuleni.
Na zewnątrz sa tylko spacery.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #5672 dnia: 16 Kwietnia 2015, 12:36 »
W naszym też nie łażą, swój mają wystarczająco duży.
Plac zabaw nie jest jednym z wymogów :?:
Przedszkole chyba musi takowy posiadać :drapanie:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5673 dnia: 16 Kwietnia 2015, 12:39 »
Może prywata nie musi mieć bo tam gdzie Zuza chodziła nie było.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5674 dnia: 16 Kwietnia 2015, 13:01 »
To musi byc gdzies w okolicy walow nie wiem ktore no ale dzieciary lataly po calym placu bez opieki praktycznie...

Na szczescie tam gdzir ja pracowalam tez byl plac a i tak dziecko zwialo... masakra

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #5675 dnia: 16 Kwietnia 2015, 13:03 »
Chyba w prywatnych nie muszą,  bo dzieci od nich sązzawsze na osiedlowych placach.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #5676 dnia: 16 Kwietnia 2015, 13:04 »
Może prywata nie musi mieć bo tam gdzie Zuza chodziła nie było.

Lila też w prywatnym i właścicielka twierdzi, że jej ten plac zabaw sprawdzali ale są jeszcze punkty opieki czy jakoś tak
Nie każda prywatna placówka jest przedszkolem i chyba stąd ten brak. Tak mi się wydaje

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #5677 dnia: 16 Kwietnia 2015, 13:09 »
Dmonik, teraz mała jelitówkę miała? Dzielna jest Nati, Adrian w szpitalu miał wenflon zakladany, siedział gdziecznie przez 2 minuty, dopóki mu nie zaczęła grzebac pielęgniarka, bo coś nie szło i zaczął sie wiercić, wkurzyłam się, bo żyły na wierzchu, można to było szybko zrobić. W ogóle na jakąs pielęgniarkę trafiliśmy, bo próbowala z drugiej reki, ja trzymałam Adriana obejmując go, a pielęgniarka rękę i on wyrwał jej rękę, a ona "nie wyrywaj ręki!" - no przeciez to dziecko, dziwne, żeby wytrzymywało bol i się nie ruszało... jak skończyla, mówi, że już, ja patrzę, rączka Adriana cała we krwi, paluszki całe i pytam, czy tak mamy wyjść? to dopiero wzięła wacik i octeniseptem wyczyściła... porażka.

Adi w szpitali był bardzo grzeczny, za to teraz w domu daje popisy. Dziewczyny, jelitówka grasuje na maksa, ja zaraziłam babcię i mamę... Co za dziadostwo.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #5678 dnia: 16 Kwietnia 2015, 13:17 »
U nas równo tydzień przed świętami byl okres chorobowy :-X mnie też zlapalo ale szybko odpuściło...i tylko z jednej strony :P
Natalka 4.11.2012

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5679 dnia: 16 Kwietnia 2015, 13:18 »
Przeczytałam wymagania aby założyc przedszkle i nie ma tam nic o placu zabaw

http://www.eporady24.pl/przedszkole_niepubliczne_warunki_lokalowe,artykuly,8,114,1315.html

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #5680 dnia: 16 Kwietnia 2015, 13:23 »

I o to mi właśnie chodzi. Idzie sobie grupa dzieciaczków, 2-3 panie. Co za problem podbiec i porwać dziecko, wsadzić do samochodu i odjechać.  Przecież panie nie zostawią grupy i nie polecą za porywaczem. Zresztą panie są zazwyczaj kruchej postury czy czasem w ciąży.

Jutro moje dziecko jedzie na wycieczkę. Będę mieć czarne myśli przez cały dzień :(

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #5681 dnia: 16 Kwietnia 2015, 13:53 »
Przeczytałam wymagania aby założyc przedszkle i nie ma tam nic o placu zabaw

http://www.eporady24.pl/przedszkole_niepubliczne_warunki_lokalowe,artykuly,8,114,1315.html

to jest w gestii powiatowego inspektora sanitarnego  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5682 dnia: 16 Kwietnia 2015, 13:56 »

I o to mi właśnie chodzi. Idzie sobie grupa dzieciaczków, 2-3 panie. Co za problem podbiec i porwać dziecko, wsadzić do samochodu i odjechać.  Przecież panie nie zostawią grupy i nie polecą za porywaczem. Zresztą panie są zazwyczaj kruchej postury czy czasem w ciąży.

Jutro moje dziecko jedzie na wycieczkę. Będę mieć czarne myśli przez cały dzień :(

japcio, tobie też rosły gość może wyrwać dziecko w czasie spaceru....

U nas zawsze na spcerze jedna pani z przodu, druga z tyłu obserwują dzieciaki.

Nie pozwólmy się zwariować.

Moja Zuza wczoraj była na wycieczce autokarowej  8) w teatrze. Przezyła ;) i wróciła pełna emocji chociaż przedstawienie jej się nie podobało.
Co ważniejsze. Zapięła pasy w autokarze sama z siebie, mimo, że Pani później zapinała wszystkie dzieci. Dumna z niej jestem.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #5683 dnia: 16 Kwietnia 2015, 14:04 »
anusiaaa zgadzam się całkowicie - przy zalożeniu, ze  trafiamy na jakiegoś przygotowanego do ataku psychola, to i podczas rodzinnego spaceru może zdarzyć sie porwanie....
u nas przy przedszkolu jest duży ogród, więc typowe spacery poza nie wchodzą w grę, ale zwłaszcza starsze grupy mają sporo wyjazdów autokarami, w tym w ramach edukacji morskiej jedno nad morze (czyli ok 100 km od Szczecina) i nic do tej pory sie nie stało, a rodzice też są przychyli takim akcjom  :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #5684 dnia: 16 Kwietnia 2015, 14:13 »

A to ja wiem. I ta myśl często prześladowała mnie, gdy chodziłam na spacery z niemowlakiem w wózku w parku. Często wyobrażałam sobie, że dostaję od tyłu w łeb  :-\ 

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #5685 dnia: 16 Kwietnia 2015, 14:14 »

To prawda.
Jeśli porywaczowi zależy, to może zrobić to w każdej sytuacji.
Co nie zmienia faktu, że są sytuacje bardziej sprzyjające i mniej.

W naszym przedszkolu mają plac zabaw, nie za duży, ale mają. 2x w tygodniu wychodzą poza teren przedszkola - raz wycieczka po okolicy i raz na osiedlowe boisko. 30 dzieci i z tego co wiem 5 opiekunów. Aaa, i byli już 2 razy na wycieczce autokarowej - ogród botaniczny i ogród ekologiczny. Wiem, że mają zapewnioną opiekę, ale zdaję sobie też sprawę, że czasem może się coś wydarzyć.
Przyznam, że mi by się nie chciało z taką grupą wychodzić, nie na moje nerwy. Bardzo podziwiam panie przedszkolanki, za ten spokój i opanowanie. Ja przy nich to niebo a... piekło :diabel_3: 8)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5686 dnia: 16 Kwietnia 2015, 14:25 »
Wychowawczyni Zuzy mówiła mi, że każde wyjscie to dla niej mega stres, mimo, że juz lata pracuje.
Denerwuje się o wszystko: o zycie, zdrowie dzieci, ale też np. o ubiór. Jest ciepło: ubrać czapkę, która mamusia zostawiła i zagrzac dziecko, czy nie ubrać i dostać potem zjebk*, że dziecko bez czapki chodzi ;)
Mówi, że jak wracają ze spaceru/placu zabaw zawsze oddycha z ulgą.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5687 dnia: 16 Kwietnia 2015, 14:26 »
moja kumpela ma prywatne przedszkole i nie ma placu zabaw

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #5688 dnia: 16 Kwietnia 2015, 14:28 »
Ja to non stop mam czarnemysli. Najlepiej b m mu chipa wszczepila  ::)

Z innej beczki
Koleżanka kroi ogórki na mizerie i prosto na nie kichnela, żadnej reakcji, kroi dalej, wrzuca do miski. Grzecznie mowie, ze pluneła w nie, a ona mieszajac spokojnie mówi, ze nie jest chora i dzieci nie zarazi niczym  8)
I tak mi sie przypominało jak moja babcia robiła mizerie, otwiera śmietanę i była kropką pleśni. Zdjęła łyżeczka i resztę wali do miski. Moja mama oburzona jej mówi, a ona spokojne: no wieśz ?!?! Przecież jakbym Tobie robiła to bym ta pleśń zostawiła, ale wnuczkom daje, wiec przecież wyrzuciłam  ;D Dodał, ze to teściową mojej mamy była  :P

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #5689 dnia: 16 Kwietnia 2015, 14:40 »

Ja do dziś mam takie myśli. My mamy taki fajny zalew niedaleko.mojego domu i płac zabaw i miejsce do ćwiczeń cisza spokój, ale sama tam nie chodzę. Czasami tam żywej duszy nie ma i po prostu mam głupie myśli.

Martka babcia dobra....

A to ja wiem. I ta myśl często prześladowała mnie, gdy chodziłam na spacery z niemowlakiem w wózku w parku. Często wyobrażałam sobie, że dostaję od tyłu w łeb  :-\ 

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #5690 dnia: 16 Kwietnia 2015, 17:42 »
Kurczaczek chyba musisz poćwiczyć cytowanie bo kompletnie nie wiem o co Ci chodzi ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #5691 dnia: 16 Kwietnia 2015, 18:07 »
jak mieszkalamw  bloku to z balkonu mialam widok na przedszkole panstwowe mieszczace sie na I pietrze budynku.Ponizej byly sklepy. Zadnego terenu przynaleznego do przedszkola nie bylo/nie ma a tymbardziej placu zabaw.
Moj syn byl w miescie obok na przedstawienih teatralnym autokarem. Zawiedziony byl ze nie bylo pasow..

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5692 dnia: 16 Kwietnia 2015, 19:51 »
Ostatnio na spacerze gadalysmy z Marta m.in o przedszkolankach podczas wizyty w przyparkowym placu zabaw...
Dziewczyny dzieciaki mialy samowole zadnych barier...
Porazka

No to była masakra. Plac ogromny a panie stały w takim miejscu ze połowy dzieci nie widziały. Baa nawet widzieć nie chciały bo były zajęte rysowaniem czegoś na ziemi

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #5693 dnia: 16 Kwietnia 2015, 20:13 »
W Gdańsku ojciec odebrał córkę z przedszkola i ją zabił  :-\ Straszne co się dzieje i co matka przeżywa teraz...

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #5694 dnia: 16 Kwietnia 2015, 22:35 »
straszne historie. Bloga jest nieswiadomosc jak sie nie sledzi wiadomosci w tv :/

to jest wlasnie czarna strona rodzicielstwa, mozna zwariowac jak sie zacznie myslec jakie niebezpieczenstwa sa na tym durnym swiecie i co moze grozic naszemu dziecku.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #5695 dnia: 17 Kwietnia 2015, 11:36 »
Kurczaczek chyba musisz poćwiczyć cytowanie bo kompletnie nie wiem o co Ci chodzi ;D
Sama nie wiem co mi wyszło, masakra...
Chodziło mi o odpowiedź do Japcio ze ja do tej pory nie idę do nas nad zalew bo tam żywej duszy nie ma a sama się boję żeby w łeb nie dostać i ktoś mi bąbla zabierze.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5696 dnia: 18 Kwietnia 2015, 09:36 »
Dziewczyny może któraś z was coś wymyśli.

Pilnuje dziecka u pewnych ludzi. Ale to nie o tym dziecku. Urodził się im maluszek 2,5 miesiąca temu. Od początku nie chce jeść. Początkowo mówili, ze to przez niski poziom żelaza. Ale to już jest na dobrym poziomie. Z piersi bierze dwa łyki i koniec. A to dziewczyna, która chciała karmić, i do tej pory o to walczy, przystawia go do piersi, i karmi swoim odciąganym mlekiem. O ile można to nazwać karmieniem. Mają sklep z butelkami w domu, bo myśleli, że może butelka mu nie pasuje. Butelka wkroczyła, bo nie chciał piersi. Była opcja z mlekiem, że jej mleko mu nie smakuje, kupili modyfikowane. Zero efektu. W szpitalu była dwa razy, i tam twierdzą, że skoro przybiera, to jest w porządku. Byli już u gastrologa, alergologa i neurologa. I wszyscy zgodnie twierdzą, że powinien jeść więcej niż 450 ml na dobę, ale skoro przybiera to jest ok. Tyle, że nie jest ok. Bo w niego wmusić 450 ml to jest po prostu walka o każdy łyk. Ona dwie godziny karmi, żeby zjadł 50 ml. Bo młody bierze dwa łyki i śpi. I na tych dwóch łykach potrafi spać kilka godzin. Nie budzi się na jedzenie. Żyje powietrzem. A ostatnio je coraz mniej. Ona całe dnie i noce karmi, nie robi nic innego. A nie przepraszam, mleko ściąga w czasie w którym nie karmi. Nie może go nie karmić, bo on przestaje przybierać. Zrobili już mu masę badań, z krwi i moczu. I wyniki są dobre. Ale bywa, że pieluszka jest sucha. No ale skoro nie je, to czym ma sikać. Teraz idą na rehabilitację, bo ktoś im powiedział, że może to przez słabe napięcie mięśniowe.

Oni chwytają się już wszystkiego. Może którejś z was przyjdzie coś do głowy, co sprawdzić, albo gdzie szukać pomocy. Bo te jego nie jedzenie od początku zagraża jego życiu.... Bo 2,5 miesięczne dziecko nie może jeść 450 ml na dobę.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5697 dnia: 18 Kwietnia 2015, 09:55 »
Faktycznie może to być przez słabe napięcie mięsniowe.

Pomyślałam też o niskim poziomie cukru, ale skoro miał wyniki robione i są ok to raczej nie to...

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5698 dnia: 18 Kwietnia 2015, 10:06 »
A może ktoś powinien zerknąć na technikę karmienia piersią? Są położne laktacyjne i to na prawdę świetne kobiety ;) może pomoże??? Nie mam zupełnie innego pomysłu...

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5699 dnia: 18 Kwietnia 2015, 10:10 »
Położnych laktacyjnych też już kilka było...