Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 286958 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ann86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.09.2015r.
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #2070 dnia: 30 Czerwca 2015, 07:27 »
roxi291290 A w biurze parafialnym nie mogą Ci podać numeru telefonu do pary która bierze ślub tego samego dnia co Wy ? U mnie w biurze parafialnym podali mi numer bez problemu, zadzwoniłam do dziewczyny i okazało się, iż przekładają ślub. Także w naszym dniu jesteśmy jedyną parą biorącą ślub.

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #2071 dnia: 2 Lipca 2015, 15:06 »

Niestety w biurze parafialnym ksiądz bierze numer dopiero przy spisywaniu protokołu. A oni się nie zgłosili jeszcze.  Jutro idę męczyć księdza o decyzję. 
« Ostatnia zmiana: 4 Lipca 2015, 09:43 wysłana przez Maja »
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline Ann86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.09.2015r.
« Odpowiedź #2072 dnia: 3 Lipca 2015, 07:53 »

No to szkoda.  U nas brali numer telefonu od razu przy zapisywaniu na termin.
« Ostatnia zmiana: 4 Lipca 2015, 09:44 wysłana przez Maja »

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #2073 dnia: 6 Lipca 2015, 20:38 »

No i tak właśnie powinno być.
Niestety nie udało mi się złapać proboszcza wczoraj. Będę próbowała jutro po mszy. Specjalnie pójdę, a co mi tam ;)
Dziewczyny szukam kogoś godnego polecenia do oprawy muzycznej ślubu tj. Mszy świętej. 
Chodzi mi o organistkę i śpiew .

Możecie mi kogoś polecić ?
Jaki jest koszt takiej usługi?
Halo?! Jest tu kto?
Wszystkie na urlopach??  ???
Zrobiłam sobie listę ostatnich spraw do załatwienia i.... się przeraziłam.  :o Dlaczego zostało mi tyle na koniec skoro planuję ślub od dwóch lat?
Ojjjjj....
Więc od poniedziałku, czyli od dzisiaj na pełnych obrotach zaczynam.
A więc zaliczyłam dzisiaj zdjęcie miar z dwupaku mojego zgrabniutkiego i przy okazji przymierzyłam sobie suknię żeby zobaczyć jak wygląda na takim brzuszku i jest ślicznie ;) Później wybraliśmy fryzjera dla Pana Młodego. Ustaliliśmy z DJ' harmonogram imprezy i szczegóły z fotografem i kamerzystą. No i... zamówiliśmy ciasta w Staropolskiej. Coraz mniej mi tego zostaje, ale chce wszystko mieć już za sobą.

Zastanawiam się co zrobić z Wieczorem Panieńskim, jak do tego podejść, czy chce w ogóle... Sama nie wiem... Co wy byście zrobiły na moim miejscu?

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2074 dnia: 6 Lipca 2015, 20:55 »
mi na wieczorku nie zależy, nie jestem człowiekiem imprezowym zupełnie.
A co ustaliliście z Dj'em? Kurka, my mamy spotkanie za tydzień i nie mam pojęcia PO CO?:P i co mam wymagać/chcieć...... jakieś zabawy wymyśleć? coś jeszcze?
co Wam zostało? ja czekam na buty i wtedy kolejna przymiarka.
Nie mamy napojów, białego wina, zawiadomień, prezentów dla rodziców, pierwszego tańca, menu..... napisałam do Centrum tańca Siwka, chcieliśmy się umówić na lekcje indywidualne dla narzeczonych.... co jeszcze???
czekamy na obrączki..
co jeszcze?
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #2075 dnia: 6 Lipca 2015, 21:22 »
Nam zostały:
buty ślubne Panny Młodej
poszetka i krawat dla Pana Młodego
wybrać bukiety na stołach na sali
zrobić numery na stoły
zrobić plan stołów
kupić alkohol i słodycze na bramę
dekoracja kościoła
bukiet ślubny
wypisać winietki
wypisać księgę gości
podziękowania dla gości złożyć pudełka, kupić czekoladki i je spersonalizować)
podziękowania dla rodziców (robimy "dziękującą" fotoksiążkę, póżniej dostaną fotoksiążkę ze zdjęciami ze ślubu)
pierwszy taniec
owoce
prezenty dla biorących udział w konkursach
fryzjer dla panny młodej
ZAIKS
prezent na urodziny dla siostry Pana Młodego
i dograć salę na ostatni guzik
i przymiarki  sukni.....

Pewnie niebawem wyjda dodatkowe rzeczy... Myślałam że to koniec, a tu miesiac przed ślubem tyyyyyyle tego.   :o ::)

Jeśli chodzi o ustalenia z DJem to ustalaliśmy jak ma wyglądać impreza, Kiedy co i jak. Mówili kiedy mamy wychodzić, że nie mamy się spieszyc. Mamy iśc wolno bo wtedy jest wiecej czasu i zamiast 2 zdjęć robią aż 7 i jest w czym wybierać. Czy mamy jakieś zabawy które byśmy chcieli. Czy podziękowania dla rodziców będą i jak będą wyglądać. Jaki repertuar muzyki chcemy.
My ogólnie dużo zostawiliśmy do  decyzji dla dj'a. My się nic nie przygotowywaliśmy, ale nasz DJ wszystko sprawnie poprowadził. I w sumie już wiemy co i jak. Powoli jest obraz tego jak będzie ten dzień wyglądać...

Offline Milka89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.07.2015
« Odpowiedź #2076 dnia: 6 Lipca 2015, 21:26 »
Roxi nie martw się ja też zrobiłam taką listę i również się przeraziłam, a ja już 25 ślubuję, ale powoli odhaczam kolejne punkty z listy w przeciągu ostatniego tygodnia spotkałam się z menagerką sali z zespołem i z fotografami a do tego zamówiliśmy tort i ciasta i wszystko powoli się klaruje :) U Ciebie też wszystko się powoli ułoży :D

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #2077 dnia: 6 Lipca 2015, 22:07 »
Milka to dobrze, że to normalne. Mam nadzieję, że za tydzień w poniedziałek pochwalę się listą skróconą o przynajmniej połowę. ;) Bo później z kolei mam badania prenatalne i później połówkowe więc dwa dni wyjęte z życiorysu.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2078 dnia: 7 Lipca 2015, 08:56 »
Dziewczyny miałyście polterabend (tłuczenie szkła)? Jak to dokładnie jest? Jak u Was było/beedzie. Ja bylam tylko raz kilka lat temu i to na chwile. Teraz moja przyjaciółka robi i zadeklarowałam sie pomoc ale co i jak nie wiem. Pewnie jakies jedzenie trzeba naszykowac... na cieplo na  zimno, same zagryzki do wodki??? Co jeszcze sie przygotowuje? Moja przyjaciolka sama dokladnie nie wie bo nie byla nigdy a nie chce żeby teściowa jej pomagała.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #2079 dnia: 7 Lipca 2015, 09:21 »
my wystawiliśmy stół do ogrodu, były ciepłe i zimne zakąski, trochę sałatek, tata upiekł dzika (zaszalał)  :P
oczywiście wódka, poza tym mieliśmy piwo, no i cos do picia dla niepijących

ludzie przychodzą tłuką szkło (polecam postawiać jakiś pojemnik, bez względu czy polter będzie w domu czy w bloku) , częstuje ich się wódką , trochę posiedzą, pogadają, złożą życzenia i pójdą

i tyle  :)

ja sprzątałam szkło raz na koniec  :P

Offline Milka89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2080 dnia: 7 Lipca 2015, 10:17 »
Ja się boje, że oni na poltera przyjdą wieczór przed. W momencie kiedy ja będę chciała się wyspać przed tak ważnym dniem oni będą mi tłuc szkło :/ wcale mi się to nie uśmiecha. Wiem, że przyjaciel mojego narzeczonego robił to tydzień przed i ogólnie to była gruba impreza, ale nie wiem komu miałabym powiedzieć, że ma przyjść tydzień szybciej. Bo tam gdzie mieszkałam nikt nie słyszał o polterze.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2081 dnia: 7 Lipca 2015, 10:51 »
a czy polter musi byc w domu panny mlodej? Ja mieszkam w bloku a mój narzeczony w domku o wiele wygodniej byłoby u niego poza tym to raczej od niego sąsiedzi i dalsi koledzy przyszliby, mój kontakt z sąsiadami ogranicza się do mówienia dzień dobry - niektórych nawet nie kojarze. U mojego jest zupełnie inaczej mieszkają tam od lat, sąsiedzi się dobrze znają a większość jego znajomych z okolicy chodziło z nim przez 9 lat do jednej klasy/szkoły.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #2082 dnia: 7 Lipca 2015, 11:17 »
U nas pocztą pantoflowa się rozeszło kiedy i gdzie będzie polter , do kilku osób napisałam wszystkim smsa z informacją i się rozeszło, kto chciał to przyszedł  :)

myślę ze to nie problem powiedzieć wszystkim ze polter będzie np. w domu Pana Młodego tydzień wcześniej

mi się osobiście wizja polter nie podobała wcale, i nie dopuszczałam nawet myśli ze będę w czymś takim uczestniczyć dzień przed ślubem ale z perspektywy czasu dziewczyny nie ma co popadać w depresje z tego powodu - nie siedzi się do nocy na tym polterze, ja wyszłam o 22 i pojechałam do domu do siebie i tyle, rodzice sobie chcieli jeszcze posiedzieć z sąsiadami wiec siedzieli
wszyscy wiedzą ze musicie się wyspać i nikt do nocy nie siedzi  :)

ja byłam bardzo negatywnie nastawiona do tego głupiego zwyczaju ale wyszła naprawdę sympatyczna posiadówka, dostaliśmy dużo życzeń od ludzi których nie było na weselu, drobne prezenty , miłe słowa "na droge" , było bardzo śmiesznie i sympatycznie

także głowa do góry i nie stresować się proszę  :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #2083 dnia: 7 Lipca 2015, 11:24 »
u nas polter był dzień przed, też nie chcieliśmy, w ogóle żadnego bicia szkła i tak dalej. Sami sie wprosili ;) dwie h posiedzieli i poszli ;)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2084 dnia: 7 Lipca 2015, 11:37 »
roxy,
z tego co widzę, to my też mamy sporo do zrobienia jeszcze.... to co napisałaś- o części nawet nie pomyślałam... a przecież nie mamy nawet garnituru jeszcze :O
jakie macie prezenciki dla gości? mi się najpierw podobały fraki/suknie, bo od razu można było do nich doczepić winetki i byłoby dwa w jednym. ale właśnie znalazłam na allegro długopisy zenity, z grawerem za całe 1,24 ! myślę że to fajny pomysł tylko nie będzie tak pięknie wyglądało jak te fraki, ale prezent PRZYDATNY i to mi się podoba.
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #2085 dnia: 7 Lipca 2015, 14:21 »
violiza

Własnie mamy te fraki i sukienki ;)
Do środka chcemy włożyć spersonalizowane cukierki\czekoladki z podziękowaniem.
A dla dzieci do środka chcę włożyć bańki mydlane i lizaczka.
A o długopisach nie pomyślałam, a rzeczywiście fajny pomysł. Wyślesz mi link do aukcji? Może się zdecydujemy dodatkowo np. jako nagrody pocieszenia za udział w konkursach.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2086 dnia: 7 Lipca 2015, 14:37 »
A fajne te fraczki i sukienki jakościowo? łatwo się składa?:P też mi wyślij link z której aukcji kupowałaś bo jest ich miliony ;)

Offline Milka89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2087 dnia: 7 Lipca 2015, 17:17 »
Ja sobie ambitnie wymyśliłam, że sama zrobię takie pudełeczka. Nawet brystol kupiłam :) Jednak gdy wydrukowałam i wycięłam wzór to okazało się, że to w ogóle nie wychodzi i nie wiem co teraz :/

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #2088 dnia: 7 Lipca 2015, 17:34 »
Milka jak chcesz to podaruje ci dwa moje. Będziesz miała jako wzór. Może w tym wydrukowanym jest coś nie tak?
Jeśli byłabyś zainteresowana to daj znać ;)

Offline zuzia91
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2015
« Odpowiedź #2089 dnia: 7 Lipca 2015, 17:41 »
hej chce któraś z was buty białe? rozmiar 37 hxxp: olx. pl/oferta/biale-buty-na-slub-CID87-IDaNzzn. html  kupiłam je przez olx (z wysyłką-bez przymierzania) i przeceniłam swoje możliwości. .  całe życie w butach bez obcasów i 8 cm to dla mnie o wiele za dużo :(

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #2090 dnia: 7 Lipca 2015, 19:18 »
mi na wieczorku nie zależy, nie jestem człowiekiem imprezowym zupełnie.
A co ustaliliście z Dj'em? Kurka, my mamy spotkanie za tydzień i nie mam pojęcia PO CO?:P i co mam wymagać/chcieć...... jakieś zabawy wymyśleć? coś jeszcze?
co Wam zostało? ja czekam na buty i wtedy kolejna przymiarka.
Nie mamy napojów, białego wina, zawiadomień, prezentów dla rodziców, pierwszego tańca, menu..... napisałam do Centrum tańca Siwka, chcieliśmy się umówić na lekcje indywidualne dla narzeczonych.... co jeszcze???
czekamy na obrączki..
co jeszcze?

Szczerze, nie polecam szkoły tańca Siwka. W zasadzie nauczyli nas tańczyć, ale..... Łasi są na pieniądze.
Słyszałam od zespołu że dobra jest szkoła Bailamos i tu bardziej bym polecała.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #2091 dnia: 7 Lipca 2015, 21:58 »
ja chodziłam do bailamosu i bardzo bardzo polecam :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #2092 dnia: 7 Lipca 2015, 22:20 »
Nam zostały:
buty ślubne Panny Młodej
poszetka i krawat dla Pana Młodego
wybrać bukiety na stołach na sali
zrobić numery na stoły
zrobić plan stołów
kupić alkohol i słodycze na bramę
dekoracja kościoła
bukiet ślubny
wypisać winietki
wypisać księgę gości
podziękowania dla gości złożyć pudełka, kupić czekoladki i je spersonalizować)
podziękowania dla rodziców (robimy "dziękującą" fotoksiążkę, póżniej dostaną fotoksiążkę ze zdjęciami ze ślubu)
pierwszy taniec
owoce
prezenty dla biorących udział w konkursach
fryzjer dla panny młodej
ZAIKS
prezent na urodziny dla siostry Pana Młodego
i dograć salę na ostatni guzik
i przymiarki  sukni.....

Pewnie niebawem wyjda dodatkowe rzeczy... Myślałam że to koniec, a tu miesiac przed ślubem tyyyyyyle tego.   :o ::)

Jeśli chodzi o ustalenia z DJem to ustalaliśmy jak ma wyglądać impreza, Kiedy co i jak. Mówili kiedy mamy wychodzić, że nie mamy się spieszyc. Mamy iśc wolno bo wtedy jest wiecej czasu i zamiast 2 zdjęć robią aż 7 i jest w czym wybierać. Czy mamy jakieś zabawy które byśmy chcieli. Czy podziękowania dla rodziców będą i jak będą wyglądać. Jaki repertuar muzyki chcemy.
My ogólnie dużo zostawiliśmy do  decyzji dla dj'a. My się nic nie przygotowywaliśmy, ale nasz DJ wszystko sprawnie poprowadził. I w sumie już wiemy co i jak. Powoli jest obraz tego jak będzie ten dzień wyglądać...
roxi takie podpowiedzi ode mnie  :)
poszetka i krawat dla Pana Młodego -> na ul. Długiej jest kilka sklepów ale ja polecam
wybrać bukiety na stołach na sali -> proponuję poszukać inspiracji na pinterest i pokazać zdjęcie florystce (skutecznie pokażesz o co Ci chodzi a jeśli jest kumata to będzie wiedzieć w jakim stylu preferujesz strojenie i napewno coś doradzi)
kupić alkohol i słodycze na bramę -> na bramy kupiliśmy małpki z auchana a dla dzieci lizaki, mamby i cukierki (obeszło się bez czekolady, przy takim upale nawet o czekoladzie nie pomyślałam)
dekoracja kościoła -> tutaj polecam wspaniałą florystkę z Bartodzieji Mikado Ewa Frąckowiak (po spotkaniach z trzema florystkami zdecydowanie to moja faworytka!! słucha, analizuje i podpowiada  :D ) jest cudowna w tym co robi i robi to z pasją a to najważniejsze. Kościół ustroiła tak jak sobie to wymarzyłam, inspiracje z pinterest ;)
bukiet ślubny -> tak jak wyżej, mogę wrzucić zdjecie mojego bukietu
podziękowania dla gości złożyć pudełka, kupić czekoladki i je spersonalizować -> zamiast czekoladek proponuję raffaelo, napewno będą lepsze w taki upał niż czekolada i wydaje mi się będą wyglądać bardziej elegancko  :P
pierwszy taniec -> macie jakiś układ? :)
owoce -> u nas zostało sporo, w większości owoce jadły dzieci, nie przesadzajcie z ilością
prezenty dla biorących udział w konkursach -> to przedewszystkim zawsze wódka, może spersonalizowana np. z winietką z waszym zdjęciem i datą ślubu?
fryzjer dla panny młodej -> już się zdecydowałaś u kogo robisz fryzurę?

:D :D
Cos mi urwało zdanie ;)

poszetka i krawat dla Pana Młodego -> na ul. Długiej jest kilka sklepów ale ja polecam Recmana, mają dość duży wybór koloró :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #2093 dnia: 7 Lipca 2015, 23:14 »
Jeśli chodzi o owoce, to u nas znikały w szybkim tempie i na weselu poszły wszystkie czereśnie i kulki z arbuza. Na drugi dzień zostało niewiele jasnego winogrona (goście dokończyli na poprawinach), więc polecam taki zestaw - żadnych bananów, pomarańczy itp. Arbuz był podany w koszyczkach zrobionych ze skóry arbuza, a sam arbuz był wrzucony do środka w formie kulek - bardzo pasował do zimnych zakąsek. Czereśni się nie bójcie, że ludzie się poplamią itp., bo u nas każdy sobie poradził i obyło się bez plam ;) Nie mieliśmy natomiast truskawek, bo według nas są bardziej problematyczne.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #2094 dnia: 8 Lipca 2015, 06:33 »
U nas także był arbuz, melon, truskawki, pomarańcze i winogrona. Zostało bardzo dużo melona oraz arbuza
« Ostatnia zmiana: 8 Lipca 2015, 09:38 wysłana przez Maja »

Offline Milka89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2095 dnia: 8 Lipca 2015, 09:18 »
A na ile osób miałyście wesele i ile tego zeszło bo ja osobiście nie mam zielonego pojęcia ile czego kupić. No i kiedy- obstawiam, że dzień przed weselem, żeby było wszystko świeże, ale w piątek jest tyle rzeczy do zrobienia, że nie wiem jak jeszcze wcisnąć tam kupowanie owoców :D A i owoce na stole "kawowym" czy na stołach ??

Offline Milka89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2096 dnia: 8 Lipca 2015, 09:21 »
A i jeszcze jedno bo ostatnio ktoś pytał, ale nie było odpowiedzi. Macie organistę jakiegoś fajnego. Bo w parafii w której biorę ślub organista jest nie za ciekawy i myślałam o kimś innym, ale nie mam do nikogo namiarów.

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #2097 dnia: 8 Lipca 2015, 10:26 »
Weronafoto
Bukiety na stoły robi nam florystka,  która współpracuje z naszą salą weselną. Idę za tydzień w poniedziałek ustalić co i jak ma wyglądać.
Jeśli chodzi o układ taneczny to nie mamy takowego że względu na moją ciążę nie mogę zbytnio fikać. Więc standardowy taniec przytulaniec ;)

Owoce kupujemy właśnie ze względu głównie na dzieci więc muszą to być takie owoce które zostaną przez nie zjedzone . Myślałam o winogronie, czeresniach, truskawkach i bananach.  Musimy wybrać takie owoce które obsługa ułoży na platerach.  Nie będą ich kroić.

Prezenty dla biorących udział w konkursach . No my nie chcemy by to była wódka.  Co to za prezent skoro i tak go wypiją na weselu. Sama wygrałam wódkę będąc na weselu, a że miałam 16 lat to skorzystali dorośli ;-) DJ poradził nam jakieś śmieszne gadżety i myślę że na tym się skupimy.

Fryzura?  Hmmm mam fryzjera na 23 lipca. I myślę że tak.już zostanie. Herisson mnie chyba nie zawiedzie i Pani Asia. ;)

Co do podziękowań dla gości to... Rafaello nie da się spersonalizować, a poza tym wszystko byśmy z dzidzią zjadły zanim byłoby spakowane ;) Mamy klimatyzację na sali więc nie powinno się nic stać z tymi czekoladkami.

Na bramę chciałam czekolady, ale masz rację!  One się rozpuszczą. Więc też postawię na mamby i cukierki. Popakuje w celofan i będą gotowe paczuszki.

Ten Recman jest na długiej?

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #2098 dnia: 8 Lipca 2015, 10:28 »
Ja nie pamiętam czego ile było, bo to restauracja kupowała owoce, my tylko powiedzieliśmy jakie chcemy, a oni dobrali odpowiednią ilość. Te koszyczki z arbuza wymyśliliśmy w ostatnim tygodniu i powiedzieli, że spokojnie zrobią - wyszło świetnie i było wygodne do jedzenia.

Co do organisty - polecam Pawła Pawłowicza - u nas niestety proboszcz nie zgodził się na innego organistę i żałuję, bo do dzisiaj brzmią mi te fałsze w uszach  >:(

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #2099 dnia: 8 Lipca 2015, 10:30 »

Szczerze, nie polecam szkoły tańca Siwka. W zasadzie nauczyli nas tańczyć, ale..... Łasi są na pieniądze.
Słyszałam od zespołu że dobra jest szkoła Bailamos i tu bardziej bym polecała.

A co to znaczy, że są łasi na pieniądze?

Poza tym jak możesz polecać szkołę tańca do której nie chodziłaś?
Poleca się coś co samemu się sprawdziło a nie bo zespół powiedział. A może zespół ma w tym interes, żeby tak mówić?

Ja u Siwków nauczyłam się pierwszego tańca i uważam, że ich podejście do uczniów jest genialne. I ja tą szkołę mogę polecić z czystym sumieniem.