Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 289541 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #510 dnia: 6 Listopada 2014, 01:45 »
Salon Amber na Chodkiewicza odnawiają i właśnie tam chciałam iść w następnym tygodniu. Szkoda, że taka niemiła obsługa tam jest, może Panie miały zły humor? Jeszcze jako nastolatka przechodziłam tamtędy i oglądałam suknie - mówiłam sobie, fajnie by tu było przyjść i wybrać tą jedyną hehe takie marzenia dziecięce :)

Wera to chyba bardzo młodziutka jesteś, ja mam 24 lata i jak ja byłam dzieckiem i nastolatką to tam byla Apteka Bielawy, ten salon jest chyba 4-5 lat (maksymalnie)

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #511 dnia: 6 Listopada 2014, 09:53 »
No coś Ty! Pamietam że tam była apteka, ale jak już chodziłam tamtymi ścieżkami to wydawało mi się że były. Hmmm ale mnie teraz zaciekawiłaś z tematem od kiedy jest ten salon :D

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
« Odpowiedź #512 dnia: 7 Listopada 2014, 20:50 »
hehe np ja mieszkałam na Płockiej wiec bardzo bardzo blisko i wlaśnie trchę ponad 5 lat temu się wyprowadzałam i wtedy byla jeszcze apteka

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #513 dnia: 9 Listopada 2014, 00:28 »
Ojejka to rzeczywiście jestem młoda hehe!
Powiem Wam dziewczyny że byłam w salonie na Chodkiewicza - Amber - wyszłam zadowolona. Super obsługa, Pani która mi pomagała znała się na rzeczy, cały czas zgadywała mnie i bardzo przyjemnie się tam przymierzalo. Naprawdę polecam! Mają dość duży wybór sukien.
Dodam jeszcze że byłam w Romantice na ul. Focha i w Grati obok. Gratia ma super wybór sukienek z koronką. Mam upatrzone tam dwie! :)

Offline Styś
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #514 dnia: 9 Listopada 2014, 15:28 »
Hej dziewczyny  ;) ja też przymierzałam kilka sukienek na Chodkiewicza ale zawsze coś mi w nich nie pasowało (jak góra była piękna to dół mi się nie podobał i na odwrót), co do pań tam obsługujących-miłe, chętne do przymierzania.  W Romantica na Focha przymierzyłam tylko dwie choć więcej mi się podobało, ale panie jakoś nie chętnie chciały mi pokazywać (bo wszystkie sukienki będą na mnie za duże,a to wtedy nie ma sensu), byłam też na Dworcowej w Dominika i Angela choć tam mi nic nie przypadło do gustu więc nic nie przymierzyłam a ostatecznie moją wymarzoną znalazlam w Mori Lee na Dworcowej ;D

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2015
« Odpowiedź #515 dnia: 11 Listopada 2014, 15:51 »
Dzięki dziewczyny za podpowiedź w sprawie fotografa.

Widzę, że teraz głównym tematem są suknie ślubne.  Ja nie mam tego problemu.  Moja mama zajmuje się szyciem sukien ślubnych.  Wybrałam więc model w salonie i teraz pozostało ruszyć do sklepu z materiałami :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #516 dnia: 12 Listopada 2014, 10:46 »
Dzięki dziewczyny za podpowiedź w sprawie fotografa.

Widzę, że teraz głównym tematem są suknie ślubne.  Ja nie mam tego problemu.  Moja mama zajmuje się szyciem sukien ślubnych.  Wybrałam więc model w salonie i teraz pozostało ruszyć do sklepu z materiałami :)

Daj jakieś namiary na mamusię :)
Hej dziewczyny  ;) ja też przymierzałam kilka sukienek na Chodkiewicza ale zawsze coś mi w nich nie pasowało (jak góra była piękna to dół mi się nie podobał i na odwrót), co do pań tam obsługujących-miłe, chętne do przymierzania.  W Romantica na Focha przymierzyłam tylko dwie choć więcej mi się podobało, ale panie jakoś nie chętnie chciały mi pokazywać (bo wszystkie sukienki będą na mnie za duże,a to wtedy nie ma sensu), byłam też na Dworcowej w Dominika i Angela choć tam mi nic nie przypadło do gustu więc nic nie przymierzyłam a ostatecznie moją wymarzoną znalazlam w Mori Lee na Dworcowej ;D

Styś, na Chodkiewicza Pani są super! Znają się na rzeczy, chętnie pomagają i naprawdę wiedzą co sprzedają. W Romantice mi się nie podobał stosunek pań sprzedajacych do nas - klientek. Już od wejścia czuć było jakąś niechęć do obsługiwania no i tak jak mówisz - wszystkie sukienki albo za małe albo za duże....

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #517 dnia: 14 Listopada 2014, 19:56 »
ok, ok.  namiar na mamuśkę wysłałam w wiadomości prywatnej:)

Dziewczyny, wiecie jakie są koszta w kościele Piotra i Pawła? (to ten na gdańskiej, koło Mc'a)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #518 dnia: 14 Listopada 2014, 20:15 »
Dziewczyny!! Mówiłyście o sukniach ślubnych firmy AGNES. Dzisiaj, wielkim przypadkiem, trafiłam do salonu sukni ślubnych Laura na ul. Świętojańskiej 8 i co? Był tam ogromny wybór sukni ślubnych z kolekcji AGNES! Byłam w siódmym niebie  ;D ;D Panie przemiłe! Obsługa w tym salonie powala na kolana. Znają się na rzeczy i potrafią dopasować suknię do Panny Młodej :)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #519 dnia: 15 Listopada 2014, 11:55 »
Też słyszałam o tym salonie , otworzyli go całkiem niedawno .  Muszę się tam wybrać

Offline azanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj 2015r.
« Odpowiedź #520 dnia: 16 Listopada 2014, 16:04 »
Ja byłam przymierzać suknie Agnes w ich firmowym salonie w Gdyni. Uważam, że ich suknie są dobrej jakości, jednak cena do podobnych sukni w innych salonach była około tysiąc wyższa. Nie wiem jak w wygląda kwestia czasu zamówienia w salonie współpracującym z nimi ale w firmowym trzeba zamawiać co najmniej 8 miesięcy przed. Pół roku czeka się na suknię, a w kolejnych dwóch poprawki. Ogólnie suknie bardzo ładne, przynajmniej ja tak sądzę :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #521 dnia: 17 Listopada 2014, 10:57 »
Też słyszałam o tym salonie , otworzyli go całkiem niedawno .  Muszę się tam wybrać

A ja trafiłam tam całkiem przypadkiem!  :D Więc dziele się z Wami opinią, ponieważ to był salon, który powalił mnie na kolana  ;D

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #522 dnia: 17 Listopada 2014, 11:00 »
Ja byłam przymierzać suknie Agnes w ich firmowym salonie w Gdyni. Uważam, że ich suknie są dobrej jakości, jednak cena do podobnych sukni w innych salonach była około tysiąc wyższa. Nie wiem jak w wygląda kwestia czasu zamówienia w salonie współpracującym z nimi ale w firmowym trzeba zamawiać co najmniej 8 miesięcy przed. Pół roku czeka się na suknię, a w kolejnych dwóch poprawki. Ogólnie suknie bardzo ładne, przynajmniej ja tak sądzę :)

Wyższa? Około 3000zł to taka "standardowa" teraz cena sukni (bynajmniej tych co mi się podobają :P ) Nie pamiętam teraz czy Panie mówily 3 miesiące czy 5-6 miesięcy, ale to standardowy czas oczekiwania na uszycie - niestety....
Mi też się podobają. Zajrzyjcie sobie na stronę, bo oczywiście nie wszystkie są w salonie :( W sobotę idę jeszcze raz do tych miłych Pań dogadać szczegóły :) Więc jeśli chcecie coś wiedzieć mogę zapytać

Offline azanna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #523 dnia: 17 Listopada 2014, 14:12 »
Myślę, że dla każdego określenie "standardowa cena" może znaczyć zupełnie inna kwotę...

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #524 dnia: 17 Listopada 2014, 14:23 »
Myślę, że dla każdego określenie "standardowa cena" może znaczyć zupełnie inna kwotę...

Chodziło mi o średnią cenę sukni w salonie z nowej kolekcji.
Większość takiego typu sukni wahaja się w zakresie 3000zł

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #525 dnia: 17 Listopada 2014, 16:09 »
Ja też w salonie wybrałam suknię za  3500.  niestety.  te ładniejsze suknie rzeczywiście tyle kosztują.  mam jednak to szczęście, że moja mama mi taką uszyje i zapłacę jedynie za materiały - max 400-500.  Jeśli któraś z Was jest zainteresowana namiarem to śmiało piszcie.  Moja mama nie potrzebuje na uszycie aż pół roku, bo nie robi tego w hurtowych ilościach.  ilość przymiarek do woli, a i można pokombinować z fasonem.  mnie się np.  nie podobają te wiązania na plecach, a właśnie takie zapięcie miała suknia którą wybrałam.  Mama zrobi mi w tym miejscu kryty zamek i rząd pięknych małych guziczków :)

Offline zuzia91
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2015
« Odpowiedź #526 dnia: 18 Listopada 2014, 12:58 »
Hej pozwólcie że się do was dołączę ;)

Ślub chcemy brać 12 września 2015 (w 6 rocznicę naszego poznania :-*)
Narazie nie mamy jeszcze kompletnie nic zaklepanego (głupota że ślub cywilny można zaklepać dopiero na pół roku przed. . . Jak mój 12 września będzie już nie do zdobycia to nie ma ślubu :P)
Na początku lipca pojawił się na świecie nasz synek, więc nie było czasu myśleć o ślubie ale może teraz przy okazji chrzcin coś się ruszy :)
Z poszukiwaniami sukni ślubnej muszę poczekać aż się pozbędę pozostałości ciążowych po synku, zresztą suknia moich marzeń pojawi się w sklepach pewnie w okolicach lata więc mam czas na schudnięcie :D
 Mam nadzieje że uda nam się wszystko poogarniać w krótkim czasie, w miarę tanio i że namówię mojego na przyjęcie obiadowo weselne a nie typową całonocną imprezę ::) 

Polecacie jakąś tanią, ładną restaurację na chrzciny (12 osoób)/przyjęcie weselne (ok 50os)? Fordon odpada bo za daleko z Miedzynia ;D
Jest tu może gdzieś jakaś lista ślubna z terminami? Muszę poprzeglądać wątek czy ktoraś jeszcze zmienia stan cywilny w moim dniu :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #527 dnia: 18 Listopada 2014, 13:57 »
cześć Zuzia :) Myślę że takiego problemu nie będzie z cywilnym, żeby terminu nie było.
Życzę powodzenia i pomyślnego przygotowywania do za mąż pójścia  ;D

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #528 dnia: 18 Listopada 2014, 13:58 »
Zuzia to idzcie pierwszego dnia w którym będziecie mogli się zapisać i problemu nie będzie ;)

Spokojnie zapiszecie się na ten dzień i na godzinę jaką będziecie chcieli ;)

Offline azanna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #529 dnia: 18 Listopada 2014, 14:32 »
My właśnie wczoraj zaklepaliśmy termin w USC. Pół roku było w niedzielę, więc zaraz w poniedziałek telefon i zaklepane bez problemu ;). Teraz do grudnia musimy podejść na grudziądzką z dokumentami i już :)

Offline zuzia91
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2015
« Odpowiedź #530 dnia: 18 Listopada 2014, 15:36 »
azanna to telefon wystarczy? nie trzeba osobiście? fajnie :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #531 dnia: 18 Listopada 2014, 16:20 »
Dziewczyny, co powiecie o Pani z Pięknego Oka jako makijażystce na wasz wielki dzień? Czy któraś korzystała z jej usług? Chętnie usłszę opinie i zobaczę zdjęcia makijaży :)

Offline azanna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #532 dnia: 18 Listopada 2014, 16:58 »
azanna to telefon wystarczy? nie trzeba osobiście? fajnie :)

Narzeczony zadzwonił i zarezerwował, więc chyba tak ;) A dokumenty pokazać to już osobiście :)

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #533 dnia: 18 Listopada 2014, 17:28 »
Hej Zuzia.

W zeszłym roku byłam na obiedzie i kawce z okazji chrzcin w Telimenie.  mają tam taką małą salkę na ok 20 osób.  nie wiem jakie są ceny na taką okazję.  w przyszłym roku robimy tam wesele i płacimy 170 (- 10% rabatu za piątek)

jedno jest pewne: przepyszne jedzenie i profesjonalna obsługa!

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #534 dnia: 18 Listopada 2014, 17:45 »
Do północy czy pierwszej w nocy można zrobić pyszne wesele z duża ilością jedzenia za, powiedzmy, 145 zł ::) w wielu miejscach ::)

Offline Netka24
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11/07/2015
« Odpowiedź #535 dnia: 19 Listopada 2014, 11:34 »
Zuzia my tez tylko USC i tez mozemy tylko pol roku wczesniej, ale nie martw sie bo wiekszosc bierze koscielne, jest mala ilosc osob, ktore biora cywilny i chca w konkretnej dacie jak Ty czy ja.
jesli jestes z miedzynia to zerknij na salke w Best Inn na Lochowskiego bodajze

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #536 dnia: 19 Listopada 2014, 21:48 »
oj nie wiem czy tak mało :D

jak my braliśmy ślub byliśmy ostatnią 12-stą parą danego dnia ;) a maj to nie jest oblegany m-c podobno ;)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #537 dnia: 21 Listopada 2014, 12:38 »
Dziewczyny, a ja mam pytanie, która we wtorek będzie kończyć kurs przedmałżeński w Klaryskach na rogu ul.Gdańskiej i ul.Focha  ???

Zawsze siedzę i się zastanawiam czy którąś z dziewczyn znam  ;D

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #538 dnia: 21 Listopada 2014, 20:10 »

jak my braliśmy ślub byliśmy ostatnią 12-stą parą danego dnia ;) a maj to nie jest oblegany m-c podobno ;)

Vivka no patrz! A ja myślałam, że mój walentynkowy wynik (8 par było) , to już było maksymalne obłożenie!

Offline kasik25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2015
« Odpowiedź #539 dnia: 28 Listopada 2014, 20:15 »
Dziewczyny, mam takie pytanko. .  Co myślicie o budce fotograficznej (smilebox).  Zastanawiamy się z narzeczonym czy tego nie wynająć, by gościom zrobić frajdę.  Jednak nigdy nie byłam na weselu, gdzie było coś takiego.  Czy to się sprawdza? Goście korzystają?