Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 286984 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #270 dnia: 20 Czerwca 2014, 08:10 »
Trafiłam przez przypadek na internetowy kurs przedmałżeński - http://nauki.pl/. Może komuś się przyda :)

Offline globuz
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2016
« Odpowiedź #271 dnia: 22 Czerwca 2014, 11:23 »
Cytat: mgielka86 link=topic=49068. msg2098497#msg2098497 date=1403244618
Trafiłam przez przypadek na internetowy kurs przedmałżeński - hxxp: nauki. pl/.  Może komuś się przyda :)

Wielkie dzięki za linka! Mieszkamy w UK i taka forma kursu byłaby dla nas bardzo korzystna.  Musimy tylko dopytać w Parafii Św. Piotra i Pawła w Bydgoszczy, czy zaświadczenie z takiego kursy będzie tam honorowane. 

Offline martbpd
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #272 dnia: 22 Czerwca 2014, 13:26 »
Jakie szczęście,  ze w moim kościele nie wymagają kursu, bo też miałabym problem. Wystarczy tylko poradnia.

A tak z innej beczki: rozpoczynam szukanie sukni, który salon polecicie na pierwsza wizytę? Chciałabym,  żeby obsługa mi pomogła,  bo nie mam jeszcze sprecyzowanej sukni. W ogóle jak taka wizyta wyglada? Nie będą mnie "gorzej" traktować,  skoro szukam, a nie od razu kupuje?

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #273 dnia: 22 Czerwca 2014, 14:40 »
Jakie szczęście,  ze w moim kościele nie wymagają kursu, bo też miałabym problem. Wystarczy tylko poradnia.

A tak z innej beczki: rozpoczynam szukanie sukni, który salon polecicie na pierwsza wizytę? Chciałabym,  żeby obsługa mi pomogła,  bo nie mam jeszcze sprecyzowanej sukni. W ogóle jak taka wizyta wyglada? Nie będą mnie "gorzej" traktować,  skoro szukam, a nie od razu kupuje?

Polecam salon sukien ślubnych Amber. Moj ślub za rok a Panie bardzo chętnie mi doradzaly i z cierpliwością ubieraly w każdą suknie jaką sobie zazyczylam
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #274 dnia: 22 Czerwca 2014, 15:43 »
Ja też polecam Amber na pierwszą wizytę :)

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #275 dnia: 22 Czerwca 2014, 19:17 »
polecam suknie ślubne w Żninie - salon Kasia

Offline martbpd
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #276 dnia: 22 Czerwca 2014, 22:55 »
Dzięki dziewczyny :)

Jestem niezwykle podekscytowana moją pierwszą wizytą i nie chcę, żeby coś to zepsuło. Do Żnina raczej nie będę miała czasu jechać, ale z propozycji salonu Amber skorzystam. Ładne mają sukienki.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #277 dnia: 23 Czerwca 2014, 14:46 »
Oglądałam wystawę salonu Kasia na targach ślubnych w zeszłym roku - mi osobiście nie wpadło w oko nic, a ich materiały w ogóle mi nie pasowały, ale wiadomo - każdemu co innego się podoba ;)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #278 dnia: 24 Czerwca 2014, 18:51 »
A ja polecam salon Mori Lee na Dworcowej :) Babki bardzo fajnie doradzają :) I nie kończą na jednej sukni :) Przyniosą tyle ile będzie potrzeba

Offline azanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj 2015r.
« Odpowiedź #279 dnia: 24 Czerwca 2014, 22:06 »
Witam!
Dołączam się do Waszej/Naszej grupy.  Ślub bierzemy 16 maja w Bydgoszczy.  Mamy salę w restauracji.  Teraz spotykamy się z fotografami i Djami.  I tak się zastanawiam kiedy powinnam uderzyć do fryzjera i wizażystki? Pół roku przed czy już czy może  jeszcze później? 

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #280 dnia: 24 Czerwca 2014, 22:14 »
Azana myślę że już możesz uderzać,  ja w zeszłym roku o tej porze już nie zastalam wolnego terminu u wizażystki u której chciałam się malować ;)

Offline azanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj 2015r.
« Odpowiedź #281 dnia: 24 Czerwca 2014, 22:26 »
Hmm no właśnie tak przeglądam i widzę, że muszę się za to zabrać.  A to od razu robi się makijaż próbny? Bo dla mnie decydujące przy wyborze makijażystki będzie czy ona sobie poradzi z moimi problemami skórnymi.  Wiec w sumie jak mam zadecydować w ciemno. . .

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #282 dnia: 25 Czerwca 2014, 09:27 »
No różnie te wizażystki chcą się umawiać na próbne.. Ja próbny miałam niedawno (czyli ponad rok przed ślubem), ale dzięki temu wiem, że mam szukać dalej. Gdybym robiła próbny miesiąc przed ślubem, to przecież bym już nikogo nie znalazła.

Offline GO
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2015
« Odpowiedź #283 dnia: 25 Czerwca 2014, 15:02 »
Witam Panny Młode! :-)
Ratujcie, ratujcie - czy ktoś był na imprezie organizowanej przez Pałacyk w Pakości?
Miejsce przyjemne, ale nie wiem, jak z jedzeniem i obsługą u nich wygląda. 
Kilka starych opinii w necie nie jest zachęcających :(  Był ktoś tam ostatnio? Każda informacja na wagę złota.  Dziękuję!!!

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
« Odpowiedź #284 dnia: 28 Czerwca 2014, 03:14 »
Cytat: olka26 link=topic=49068. msg2098160#msg2098160 date=1403105881
dziekujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee za pomocccccccccccccccccc!!!!

zaintrygowała mnie mega ta szarotka! za 122zł a czytalam menu i chyba ok ? hxxp: www. kawiarniaszarotka. pl/przykladowe_menu,weselne. html no i ciasto i tort w cenie i ten dj, tylko sala chybs srednia no ale trudno

mam na oku rowniez Tobiasza i tą Amelie(tutaj sala wygrywa sliczna ale najmniej jedzenia(chyba) z napojami ale bez ciasta i tortu

za 2lata. .  my juz tak ciagle odkładamy a moze jak by sie spiac to ogarniemy w rok jak sie znalazły tanie knajpy i dalyscie mi tyyyyle pomysłów jak zaoszczędzić :*

Olka, ja z moim narzeczonym początkowo chcieliśmy też brać ślub w sierpniu 2015 roku, ale zdecydowaliśmy się przesunąć na kwiecień/maj 2016 ze względu na ceny, to nie jest jeszcze sezon więc jest dużo taniej.  Marzy nam się Dwór Hulanka ale ceny tam są powalające więc w grę wchodzi tylko kwiecień.  Ale dużo sal ma tak że w miesiącach październik-maj ma taniej, a ostatni weekend maja to już prawie czerwiec, więc może lepiej przełożyć parę miesięcy mieć taniej a przynajmniej trochę więcej tez uzbierać.  Nie tylko sale sa w tym czasie tańsze ale i strojenia, fryzury, makijażystki, fotografowie - chyba wszystko
Ja planuję zaoszczędzić na fotografie - mojej siostry koleżanka pasjonuje się fotografią ale nie ma jeszcze swoje studio ani działalności, więc robi nam zdjęcia za darmo - w zamian za możliwość wykorzystania naszych zdjęć do konkursy i portfolio.  Jest dużo młodych zdolnych co lubią robić zdjęcia i zrobią je za pół darmo. 
Kolejna rzecz sama będę ustrajać salę, samochód, robić zaproszenia, winietki - robiłam to ostatnio u mojej przyjaciółki na weselu (ze względu na nieplanowaną ciążę organizowali wesele w 3 miesiące i pieniedzy na wszystko było mało) i to nie jest takie trudne, zwłaszcza jak się nie chce nic wymyślnego albo skromnie symbolicznie - do tego zamawiałam wiązankę na Placu Wolności za 30 zł - nie mówiłam że to ślubna i sama obwiązałam wstążką z pasmanterii łodygi. 
Polecam parafię św.  Trójcy w BGD proboszcz jest wyrozumiały moja przyjaciółka zapłaciła 200zł księdzu i 150zł organistce, na ustrojenie kościoła nie dała nic bo nie chciała tracić pieniędzy ale kościół i tak był ustrojony bo pani od strojenia kościoła juz wcześniej zrobiła to dla następnych ślubów.
Suknię można tanio uszyć tylko trzeba wiedzieć gdzie, 3 lata temu mojego narzeczonego kuzynka uszyła sobie piękną suknię u krawcowej za 800zł (to już cena: materiał i robocizna) ja u tej samej pani szyłam 5 lat temu suknię studniówkową za 150zł długą na ramiączkach ale niestety pani już jest emeryturze i mieszka u córki w innym mieście (ps szukam dobrej krawcowej).
Co do tortu poszukaj tutaj na forum Kajka czy Kajkaa pisała kiedyś - miała wesele w Kresowiance że kupowała tort za 300zł 3 piętrowy - nie pamiętam dokladnie u kogo, jakoś na S nazywa się ten zaklad w każdym razie słyszałam, że mają dobre torty, jak mi się przypomni nazwe to napiszę. 
A co do fryzjerów jeszcze to często w tych małych osiedlowych salonach czeszą lepiej niż w prestiżowych ja ostatnio za uczesanie na wesele - niski kok upięty z luźnych fal/loków zapłaciłam 40zł na rogu Kozietulskiego a Chodkiewicza, moja mama i babcia chodzą tam od lat -  a moja fryzura wytrzymała całą noc, spanie na poduszce i poprawiny :)

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
« Odpowiedź #285 dnia: 28 Czerwca 2014, 03:18 »
Cytat: olka26 link=topic=49068. msg2098160#msg2098160 date=1403105881
dziekujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee za pomocccccccccccccccccc!!!!

zaintrygowała mnie mega ta szarotka! za 122zł a czytalam menu i chyba ok ? hxxp: www. kawiarniaszarotka. pl/przykladowe_menu,weselne. html no i ciasto i tort w cenie i ten dj, tylko sala chybs srednia no ale trudno

mam na oku rowniez Tobiasza i tą Amelie(tutaj sala wygrywa sliczna ale najmniej jedzenia(chyba) z napojami ale bez ciasta i tortu

za 2lata. .  my juz tak ciagle odkładamy a moze jak by sie spiac to ogarniemy w rok jak sie znalazły tanie knajpy i dalyscie mi tyyyyle pomysłów jak zaoszczędzić :*

Olka, ja z moim narzeczonym początkowo chcieliśmy też brać ślub w sierpniu 2015 roku, ale zdecydowaliśmy się przesunąć na kwiecień/maj 2016 ze względu na ceny, to nie jest jeszcze sezon więc jest dużo taniej.  Marzy nam się Dwór Hulanka ale ceny tam są powalające więc w grę wchodzi tylko kwiecień.  Ale dużo sal ma tak że w miesiącach październik-maj ma taniej, a ostatni weekend maja to już prawie czerwiec, więc może lepiej przełożyć parę miesięcy mieć taniej a przynajmniej trochę więcej tez uzbierać.  Nie tylko sale sa w tym czasie tańsze ale i strojenia, fryzury, makijażystki, fotografowie - chyba wszystko
Ja planuję zaoszczędzić na fotografie - mojej siostry koleżanka pasjonuje się fotografią ale nie ma jeszcze swoje studio ani działalności, więc robi nam zdjęcia za darmo - w zamian za możliwość wykorzystania naszych zdjęć do konkursy i portfolio.  Jest dużo młodych zdolnych co lubią robić zdjęcia i zrobią je za pół darmo. 
Kolejna rzecz sama będę ustrajać salę, samochód, robić zaproszenia, winietki - robiłam to ostatnio u mojej przyjaciółki na weselu (ze względu na nieplanowaną ciążę organizowali wesele w 3 miesiące i pieniedzy na wszystko było mało) i to nie jest takie trudne, zwłaszcza jak się nie chce nic wymyślnego albo skromnie symbolicznie - do tego zamawiałam wiązankę na Placu Wolności za 30 zł - nie mówiłam że to ślubna i sama obwiązałam wstążką z pasmanterii łodygi. 
Polecam parafię św.  Trójcy w BGD proboszcz jest wyrozumiały moja przyjaciółka zapłaciła 200zł księdzu i 150zł organistce, na ustrojenie kościoła nie dała nic bo nie chciała tracić pieniędzy ale kościół i tak był ustrojony bo pani od strojenia kościoła juz wcześniej zrobiła to dla następnych ślubów.
Suknię można tanio uszyć tylko trzeba wiedzieć gdzie, 3 lata temu mojego narzeczonego kuzynka uszyła sobie piękną suknię u krawcowej za 800zł (to już cena: materiał i robocizna) ja u tej samej pani szyłam 5 lat temu suknię studniówkową za 150zł długą na ramiączkach ale niestety pani już jest emeryturze i mieszka u córki w innym mieście (ps szukam dobrej krawcowej).
Co do tortu poszukaj tutaj na forum Kajka czy Kajkaa pisała kiedyś - miała wesele w Kresowiance że kupowała tort za 300zł 3 piętrowy - nie pamiętam dokladnie u kogo, jakoś na S nazywa się ten zaklad w każdym razie słyszałam, że mają dobre torty, jak mi się przypomni nazwe to napiszę. 
A co do fryzjerów jeszcze to często w tych małych osiedlowych salonach czeszą lepiej niż w prestiżowych ja ostatnio za uczesanie na wesele - niski kok upięty z luźnych fal/loków zapłaciłam 40zł na rogu Kozietulskiego a Chodkiewicza, moja mama i babcia chodzą tam od lat -  a moja fryzura wytrzymała całą noc, spanie na poduszce i poprawiny :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #286 dnia: 28 Czerwca 2014, 09:37 »
Staropolska ma niskie ceny tortow

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #287 dnia: 1 Lipca 2014, 19:22 »
Też myślę, że postawimy na Staropolską ;)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #288 dnia: 6 Lipca 2014, 22:33 »
 ??? Dziewczynki, co tu tak cicho?

Mam suknię ;) Wyrwałam z wyprzedaży ;)

Offline klimmarta
  • bywalec
  • data ślubu: 05.06.2015
« Odpowiedź #289 dnia: 6 Lipca 2014, 22:40 »
Pochwal się jaką :) Pokaż nan zdjęcie albo napisz jaki model :)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #290 dnia: 7 Lipca 2014, 00:01 »
Kilka postów wyżej wystawilam jej zdjęcie. Niestety zdjecie nie oddaje jej piekna bo nie widać tych mieniacych sie kamieni na dekolcie i zdobieniach. No i zakochalam soe w jej dole niczym bita śmietana. ;)
Nie wiem jak wam ale mi się podoba.
No i w dodatku materiał.  Lisa Ferrera ma przecudowne materiały bardzo dobrej jakości.

Od piątku jestem na diecie.  Przy PCO waga jest bardzo ważna a i do ślubu przyda się schudnąć.  Trzy dni a juz minus 2 kg ;)

Offline missyx
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2015
« Odpowiedź #291 dnia: 11 Lipca 2014, 09:37 »
Hej dziewczyny:)
A myślałyście może o Hotelu Pod Orłem na miejsce ślubne??
Zastanawiałam się nad weselem tam ale nie jestem pewna. 
Słyszałam dużo dobrych opinii. . .
Może któraś z was coś wie więcej??

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #292 dnia: 12 Lipca 2014, 19:17 »
Najlepiej pójść i  zobaczyć na żywo tą salę. Mi wygląd zupełnie nie odpowiada. Styl nie ten i w ogóle brakuje tego czegoś... Ale to moje osobiste zdanie.

Offline natkag89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2015
« Odpowiedź #293 dnia: 13 Lipca 2014, 19:45 »
Bawiłam się tam wzeszłym roku na weselu, sala pięknie wyglądała, jedzenia bardzo dużo i bardzo dobre + obsługa profesjonalna

Offline martusiakochana
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2015
« Odpowiedź #294 dnia: 24 Lipca 2014, 19:11 »
Witajcie Kobietki!
miło mi do Was dołączyć. . .  :) Wesele planujemy w przyszlym roku pod koniec września.  Rozważamy hotel Pałac w Myślęcinku (dziś jedziemy dowiedzieć się szczegółów) oraz Hotel Brzoza (w sobotę pojedziemy zobaczyć salę przygotowana do imprezy). 
Widziałam, że któraś z Was pisała, że szuka czegoś z dużą bazą noclegową słyszałam, że w hotelu w Solcu Kujawskim daja 11 pokoi gratis. 

Offline itka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2015
« Odpowiedź #295 dnia: 26 Lipca 2014, 17:42 »
Moja siostra miała studniówkę w tym roku i powiedziała, ze czasem nie mam brać pod uwagę tego miejsca...

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #296 dnia: 26 Lipca 2014, 19:48 »
Moja siostra miała studniówkę w tym roku i powiedziała, ze czasem nie mam brać pod uwagę tego miejsca...

Ja równiez mam taką opinię po studniówce tam. Hotel ten zatrzymał się w czasie...

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #297 dnia: 27 Lipca 2014, 03:09 »
Moi rodzice byli w zeszlym roku na weselu Pod Orlem, byli bardzo zadowoleni z obslugi, jedzenia i wystroju. No ale to moi rodzice, ja bym pewnie tego miejsca nie brala pod uwage ... tak jak niektore osoby pisaly dla mnie zatrzymal sie w czasie. Ale... zalezy jak kto lubi, niektore osoby wlasnie maja upodobanie do takich klimatycznych miejsc.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #298 dnia: 27 Lipca 2014, 11:19 »

Biorąc pod uwagę ładną, efektowną dekorację Kościoła (np. wysokie wazony lub świeczniki), ile chciałybyście za nią zapłacić? Tzn. jaka kwota byłaby dla Was komfortowa gdybyście płacili sami lub b) składali się z inną parą? Jaki jest Wasz realny limit? Za ile byście wzięli CHĘTNIE?

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #299 dnia: 27 Lipca 2014, 15:20 »
Nie mam zielonego pojęcia.
Najprawdopodobniej będę dekorowała kościół samodzielnie.
Oczywiście z pomocą przyjaciółki, która zajmie się samym ustrojeniem według wskazówek.
Chyba, że znajdę sensowną ofertę. Ale na razie nie interesowałam się tym tematem, bo... jeszcze rok do ślubu.