Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 287517 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #420 dnia: 27 Października 2014, 19:51 »
A co do czasu przed ślubem to jak najszybciej. Ja w styczniu zaczęłam poszukiwania kosmetyczki i już niektóre miały terminy pozajmowane. Z fryzjerem było prościej, ale jak się nie ma "swojego" to lepiej też nie czekać z poszukiwaniami. I przede wszystkim próbne fryzury wykonać kilka miesięcy przed ślubem. Ja miałam ich kilka, ostatnią ok. 2 tygodni przed ślubem i moje włosy były już tak wymęczone, że w dniu ślubu już się tak ładnie nie układały.

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #421 dnia: 29 Października 2014, 11:54 »
Salon Amber na Chodkiewicza odnawiają i właśnie tam chciałam iść w następnym tygodniu. Szkoda, że taka niemiła obsługa tam jest, może Panie miały zły humor? Jeszcze jako nastolatka przechodziłam tamtędy i oglądałam suknie - mówiłam sobie, fajnie by tu było przyjść i wybrać tą jedyną hehe takie marzenia dziecięce :)

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #422 dnia: 29 Października 2014, 12:09 »
Ja salon Amber polecam całym sercem 
Moja suknie kupiłam w innym salonie ale to właśnie w Amber odczułam największe zaangażowanie Pań i indywidualne podejście.  Niczego nie odradzały to klientka rządzi :-)

Polecam zarówno salon Amber jak i Lisa Ferrera ;-)
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #423 dnia: 29 Października 2014, 12:11 »
To ja z takim innym pytaniem :D Ile spędziłyście godzin jednego dnia przy wybieraniu sukni?  ;D

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #424 dnia: 29 Października 2014, 12:14 »
Roxi ja też miałam takie odczucia w salonie Amber :) ale nie wybrałam tam sukni i poszłam drugi raz zobaczyć jakie maja buty, to już tak miło nie było...W Lisie Ferrerze za to było kiepsko, nie mieli żadnej z sukni, które miałam upatrzone i podejście tej pani też pozostawiało wiele do życzenia.

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #425 dnia: 29 Października 2014, 12:17 »
W jednym salonie schodzilo mi minimum godzina.  Aczkolwiek salon Angela na dworcowej zajął mi zaledwie dwie minuty. Na jeden dzień umawialam się maksymalnie w dwóch salonach. A później już nie musiałam szukać dalej.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #426 dnia: 29 Października 2014, 12:27 »
roxi to i tak dobry czas (chyba) myślę że godzina to takie minimum :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #427 dnia: 29 Października 2014, 12:43 »
Ja zazwyczaj w salonie spędzałam pół godziny mierząc kilka sukien. W jednym spędziłam godzinę, ale tam naprawdę bardzo dużo mierzyłam.

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #428 dnia: 29 Października 2014, 13:02 »
roxi to i tak dobry czas (chyba) myślę że godzina to takie minimum :)
Jestem mega wybredna wiec mało sukni mnie interesowało 

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #429 dnia: 29 Października 2014, 14:10 »
Ojjj, ja też! Mam nadzieję że znajdę szybko moje cudeńko  ;D

Offline Netka24
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11/07/2015
« Odpowiedź #430 dnia: 29 Października 2014, 14:18 »
No my myslelismy ze sie zamkniemy z jednym i drugim kolo 3000zl ale wychodzi na to ze bedzie wiecej :( Myslimy nad grupa Deix albo soowsen.
Znalazlam tez kilka innych tanszych ale zastanawia mnie jakosc tego. Moze ktos z Was mial ich u siebie.
www.video-mkw.pl ,Ktstudio.pl, Majkowscy foto&video,
wiekszosc kamerzystow mowi ze film max 1godzina i ze nie da rady dluzej albo ze lustrzankami max 40min a to video-mkw oferuje 3h film ?!
Co o tym myslicie

Offline Netka24
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #431 dnia: 29 Października 2014, 14:19 »
A suknie to myslalam zeby dopiero w lutym zaczac szukac  ??? a slubuje w lipcu  :-\

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #432 dnia: 29 Października 2014, 14:21 »
Netka za sukniami to już się możesz rozglądać - w lutym to zdecydowanie za późno. Za niektórymi czeka się nawet pół roku. A jeszcze poprawki itp. Co do filmów to im krótszy, tym droższy. Przy takim jest więcej obrabiania.

Offline Netka24
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #433 dnia: 29 Października 2014, 14:41 »
mgielka86 a Ty masz krotszy film czy dluzszy? Ja sama nie wiem co juz lepsze. Pewnie, ze wolalbym obejrzec caly film nagrany ale tez fajnie miec cos lepiej obrobionego itd.
Co polecacie?

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #434 dnia: 29 Października 2014, 14:48 »
Moim zdaniem film 3h może być trochę męczący. Myślę że spokojnie godzina bądź półtorej to taka dopuszczalna granica.
Co do teraz modnych teledysków ślubnych to urywki 2-3min i moim zdaniem to fajny pomysł, którym możesz się podzielić z znajomymi.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #435 dnia: 29 Października 2014, 15:42 »
My będziemy mieli coś ok. 1,5-2h chyba, nie pamiętam dokładnie. To wszystko zależy od preferencji co kto woli.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #436 dnia: 29 Października 2014, 15:52 »
My będziemy mieć około 1h - 1,5h i dodatkowo 1h zabawy.
Może to zależy od wizji filmowca przy składaniu filmu? :D

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #437 dnia: 30 Października 2014, 08:20 »
Roxi ja też miałam takie odczucia w salonie Amber :) ale nie wybrałam tam sukni i poszłam drugi raz zobaczyć jakie maja buty, to już tak miło nie było...W Lisie Ferrerze za to było kiepsko, nie mieli żadnej z sukni, które miałam upatrzone i podejście tej pani też pozostawiało wiele do życzenia.
Więc wychodzi na to że wszystko zależy od dnia i godziny. >:) Ja byłam tam z 5 razy i za każdym razem Panie były mega miłe i latały z sukniach w tą i z powrotem. :-P W końcu to właśnie tam wybrałam moją suknię ;-)
Ale np. salon Dominika w którym Panie były mega niemiłe dla mnie.  W ogóle nie zainteresowane moją osobą. Próbowały wcisnąć mi suknię na którą nie chciałam w ogóle patrzeć. W końcu dostałam do przymierzenia tą o którą prosiłam. Gdy wypowiedziałam swoje zdanie że koronką jest za długa i skraca mi tlow usłyszałam ,, to trudno,,.  Odnioslam wrażenie ze ta Pani tego dnia pracowała tam chyba na siłę.  Ale słyszałam tez dobre opinie o tym salonie.
A w Mori Lee uświadomiłam Panią że identyczną suknię przymierzalam w Amber tylko że połowę tańszą. ;-) Pani twierdziła że na pewno była inna ale niestety metka 🔖 mówiła sama za siebie B-)

Offline Magda87-87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #438 dnia: 30 Października 2014, 09:12 »
W poszukiwaniu sukni warto zajrzeń do Żnina do salonu "Kasia"

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #439 dnia: 30 Października 2014, 09:20 »
Tam nie byłam ponieważ jest bardzo dużo negatywnych opinii o tych sukniach i jakości wykonywanych tam usług. Wiec się nie odważyłam :-)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #440 dnia: 30 Października 2014, 09:26 »
ja odwiedziłam stoisko Kasi na targach ślubnych w zeszłym roku i mi nie odpowiadały materiały jakich używają, warto sobie obejrzeć ich suknie na stronie, ja nie wybrałabym nic z nich - a jednak do Żnina kawał drogi jest wiec nawet nie jechałam  ;)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #441 dnia: 30 Października 2014, 10:20 »
W Grudniu będą targi na Łucznicce, więc tam można się wybrać i akurat coś się upatrzy :)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #442 dnia: 30 Października 2014, 10:59 »
ja odwiedziłam stoisko Kasi na targach ślubnych w zeszłym roku i mi nie odpowiadały materiały jakich używają, warto sobie obejrzeć ich suknie na stronie, ja nie wybrałabym nic z nich - a jednak do Żnina kawał drogi jest wiec nawet nie jechałam  ;)
Właśnie! JAKOŚĆ!! a w tej sukni mamy czuć się dobrze i swobodnie.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #443 dnia: 30 Października 2014, 12:37 »
A ja się z wami nie zgodzę.  byłam W Kasi jakiś miesiąc temu i przymierzyłam multum sukienek , jedne faktycznie mi nie pasowały ale w końcu znalazłam takie nad którymi się zastanawiam.  Materiały były ok możliwe, że na targach mieli jakieś inne nie wiem bo nie byłam.  Ale z tego co widziałam to wszystko było ok  :)
Czasami warto przejechać się osobiście i zobaczyć a nie tylko posiłkować się opiniami z neta.  I nie jest to moja opinia tylko na temat tych kiecek ale również przeczytałam opinie na temat sal weselnych ( chodzi mi tu o Gazdówkę) takich głupot na temat tej knajpy dawno nie przeczytałam :D trochę się przy tym uśmiałam " bo krzesła za małe"  ;D
No dobra trochę zeszłam z tematu. 
W dominice byłam raz i nigdy więcej tam moja noga nie postanie .  Zapach tych cud sukienek mnie odrzucił na samym wejściu . . .
Niedługo będę szturmować resztę salonów więc zdam relację ;)

Offline Liwka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.06.15
« Odpowiedź #444 dnia: 30 Października 2014, 12:57 »
W salonie Amber byłam dwa razy, ani razu nie byłam umówiona na mierzenie, a i tak Panie były bardzo miłe i zaangażowane w pomoc.  To dzięki nim kupiłam już suknie ślubną :) Teraz tylko muszę uważać co jem :D

Weronafoto w tym samym dniu ślubujemy :D Gdzie bierzesz ślub?

Offline azanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj 2015r.
« Odpowiedź #445 dnia: 30 Października 2014, 13:02 »
Więc wychodzi na to że wszystko zależy od dnia i godziny. >:) Ja byłam tam z 5 razy i za każdym razem Panie były mega miłe i latały z sukniach w tą i z powrotem. :-P W końcu to właśnie tam wybrałam moją suknię ;-)
Ale np. salon Dominika w którym Panie były mega niemiłe dla mnie.  W ogóle nie zainteresowane moją osobą. Próbowały wcisnąć mi suknię na którą nie chciałam w ogóle patrzeć. W końcu dostałam do przymierzenia tą o którą prosiłam. Gdy wypowiedziałam swoje zdanie że koronką jest za długa i skraca mi tlow usłyszałam ,, to trudno,,.  Odnioslam wrażenie ze ta Pani tego dnia pracowała tam chyba na siłę.  Ale słyszałam tez dobre opinie o tym salonie.
A w Mori Lee uświadomiłam Panią że identyczną suknię przymierzalam w Amber tylko że połowę tańszą. ;-) Pani twierdziła że na pewno była inna ale niestety metka 🔖 mówiła sama za siebie B-)

Ja Dominikę wspominam miło. Pani była bardzo pomocna bo właściwie w 100% musiałam się na nią zdać bo suknia która mi się spodobała była za mała bym ja przymierzyła. Pani wszystko mi wytłumaczyła i doradziła co lepiej zrobić do mojej sylwetki i wypytała czy wolałabym taki czy inny materiał czy rękawki takie a nie inne. Może rzeczywiście w ten dzień co byłaś miała gorszy dzień.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #446 dnia: 30 Października 2014, 14:30 »
Liwka, jeszcze nie mamy ustalonego kościoła! Zastanawiamy się nad trzema, ale jeden mają odnowić na następny rok, więc muszę się dowiedzieć czy zdążą przed czerwcem. A Ty gdzie ślubujesz? I na jakiej sali będziesz się bawić? :)

Offline Liwka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.06.15
« Odpowiedź #447 dnia: 30 Października 2014, 14:35 »
Ślubujemy w Bydgoskiej Bazylice :) Zastanawialiśmy się nad kościołem św.  Trójcy, ale jednak Bazylika zwyciężyła ze względu na wspomnienia :) A bawić będziemy się w Hotelu Brda.  A jakie kościoły bierzesz pod uwagę?

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #448 dnia: 30 Października 2014, 14:44 »
Brałam też pod uwagę Brdę, bo byłam tam na jednym weselu i mi się podobało, ale narzeczony odrzucił to miejsce właśnie z względu na wystój :) :(

Bazylika super!

Ja myślę nad parafią św. Piotra i Pawła w centrum (moja parafia), bądź nad parafią narzeczonego na ul. Kijowskiej (którą podobno mają właśnie odnawiać i nie jestem pewna kiedy skończą). Jeszcze bierzemy pod uwagę kościół obok którego obecnie mieszkam św. Antoniego na Czyżkówku - tylko tutaj mnie przerażają te ogromne schody pomiędzy ołtarzem a młodymi....

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.04.2016
« Odpowiedź #449 dnia: 30 Października 2014, 19:04 »
Liwka, jaka cena ślubu w Bazylice? jakiś nowy cennik już jest?  ;D