Autor Wątek: Moje nietypowe odliczanko :)  (Przeczytany 298019 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Moje nietypowe odliczanko :)
« Odpowiedź #5130 dnia: 10 Marca 2015, 22:53 »
tez nie jestem z grupy co ciagna socjal i siedza na tylku :P zeby nie bylo :D po prostu, czasami koszty przerastaja przychody i praca sie nie oplaca, a to czy sie mimo to pracuje czy nie to juz jest inna kwestia ;) prosty przyklad: w poczatkowych miesaicach jak nie mialam calego etatu w hotelu po oplaceniu creche zostawalo w sumie moze na benzyne (moze) ;).. ale tutaj akurat nie o kase chodzilo tylko o powrot na rynek pracy :) wiec dla mnie mialo to sens.
z dwojka dzieci duzo zalezy od ukladu w pracy, jakie zmiany, ilosc godzin itp, plus wlasnie kwestia opieki nad dziecmi.. poki co planuje wrocic po macierzynskim na jakas czesc etatu, najlepiej w weekend, kiedy wiem ze maz jest w stanie ogarnac dzieci, no ale co i jak bedzie to czas pokaze :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5131 dnia: 11 Marca 2015, 08:29 »
Znalazlam.Piotr Ulanowski.
Swietne zdjecia.

Aga fajnie miec film z tego dnia bo duzo sie zapomina przez ten stres i na spokojnie w domu sie oglada i ile sie przypomjna rzeczy :).

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #5132 dnia: 11 Marca 2015, 10:16 »
Napisz mi jeszcze raz nazwę swojego fotografa co?

Fotostory z Inowrocławia.
Ale pewnie przez te kilka lat od naszego ślubu, powstało wiele innych fajnych firm :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5133 dnia: 11 Marca 2015, 10:17 »
Aga cwiczysz wciaz z zapalem? ;)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5134 dnia: 11 Marca 2015, 10:28 »
Ulanowski ma ceny z kosmosu jak dla mnie.
Magda dzięki. Zadzwonię do nich, bo już wcześniej zrobili na mnie dobre wrażenie a Twoje zdjęcia tylko mnie przekonały.

Aga ja płytę ze swojego wesela oglądałam moze ze dwa razy. Także jak dla mnie strata kasy. I tak nie bede jej oglądać  :P

Lusi w Irlandii to nie do końca tak działa. Tutaj przerwa w pracy na wychowanie dzieci jest jak najbardziej normalna. I na rynku pracy to rozumieją. Szczególnie, ze tu nie na takich udogodnień jak w Polsce. Typu choćby zwolnienie lekarskie jak dziecko jest chore. Jak moje chorowały to musiałam albo brać urlop albo ściemniać u lekarza, ze ja tez sie złe czuje i płacić 100€ za wizytę.

Sylwia przestałam na miesiąc jak buła E mama. I oba gotowała takie dobre i tuczące potrawy, ze jak weszłam na wagę w niedziele to sie przeraziłam  ;D
Także od poniedziałku powrót do ćwiczeń. Tym bardziej, ze w maju góry, wiec muszę jakos wyglądać :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5135 dnia: 11 Marca 2015, 11:20 »
Pileczko ale Lusi tez od kilku lat w Irlandi :-))))
Wlasnie! A jak kontakty z emila mama i siostrzyczka? :-)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5136 dnia: 11 Marca 2015, 12:21 »
Sylwia wiem, ze Lusi w Irlandii :)

Z mama dobrze, z siostra... poprawnie  ;D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #5137 dnia: 11 Marca 2015, 12:26 »
Przerwa w pracy na wychowanie????masz na myśli macierzyński + chyba 16 tygodni bezpłatnego???? czyli i tak na roczek malucha musisz już wrócić do pracy......czy ja wiem,czy to takie fajne?????

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5138 dnia: 11 Marca 2015, 14:56 »
Bardziej chodziło mi o to, ze tutaj pracodawcy nie patrzą "krzywo" jak masz przerwę w Cv na wychowanie dzieci

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5139 dnia: 11 Marca 2015, 19:09 »
bo u Nas w Polsce to jakby zbrodnia... a w innych krajach normalka... ktos musi te dzieci rodzic.
chociaz z drugiej strony patrze na przyklad kolezanki z pracy... zatrudnila sie i za jakis czas poszla na zwolnienie, bo zaszla w ciaze...
zaraz zaszla w kolejna... pozniej wychowawczy... lacznie nie ma jej juz w pracy 5 lat, a stanowisko puste...
teraz zaszla w kolejna ciaze!!!
wkurza mnie, bo zajmuje miejsce, kasa idzie na nia i tak naprawde zadnego pozytku z niej nie ma w pracy, a po tym okresie i tak nie wroci do Nas do pracy.

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5140 dnia: 11 Marca 2015, 21:15 »
w sumie nie wiem czy patrza krzywo czy nie.. ale mialam w sumie ponad 1,5roku przerwy, starczylo zeby zatesknic za praca i czyms innym niz planowanie obiadu ;)
odwiedzilam dzis kolezanke z pracy, ktora na poczatku grudnia urodzila corke.. i ma tez synka 2letniego.. w polowie kwietnia juz wraca do pracy, bo mowi ze juz jej brakuje.. a teraz w pt przylatuje do nich au pair, Niemka. Podobno kontaktowali sie z nia wczesniej przez skype i spodobala sie.. plus jest taki, ze jeszcze ok 3tyg bedzie razem z nia w domu to moze sie zdaza zgrac i sprawdzic

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5141 dnia: 11 Marca 2015, 21:35 »
Ja też z moimi ou pair siedziałam w domu i na początku wszystko było super - a później... szkoda gadać.
Ja się sparzyłam i teraz bym się bała takiego rozwiązania. Szczególnie, że to wcale nie jest takie proste mieszkać z kimś obcym.

Pati - takie coś to przegięcie - ale ja nie kombinuję. Złożyłam podanie o odprawę prawie dwa lata temu, a że moja menagerka chciała być złośliwa...
Już dawno powinnam była przestać tam pracować.

A Lusi ja mam coś więcej do planowanie - ślub  :D

Offline lusi251

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5142 dnia: 11 Marca 2015, 23:19 »
Ty to sie na pewno nie bedziesz nudzic :) :)
faaajne jest planowanie slubu :)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5143 dnia: 12 Marca 2015, 08:06 »
No  fajne a ja nie mam czasu sie za nie zabrać :)

Aimee bedzie występowała na paradzie z okazji św Patryka ze swoją grupa z Irish dancingu. Mam nadzieje, ze nie bedzie lało

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #5144 dnia: 12 Marca 2015, 09:25 »
U mnie np. w pracy ani nie można się dogadać z godzinami pracy ani nie są przychylni jak się idzie na l4 na dziecko po prostu zwolnią człowieka i tyle.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5145 dnia: 12 Marca 2015, 09:38 »
Bo to wszystko zależy od firmy. U mnie bardzo sie pozmieniało. Pamietam, ze jak moja mama zachorowała, to mój szef powiedział ze mogę jechać do Pl na jak długo chce.
A teraz. Kilka lat temu babka od nas zmarła, bo kazali jej wrócić ze zwolnienia i udawali, ze nie widza w jakim jest bólu.

Tak jak kiedyś to było super miejsce do pracy, tak teraz codziennie miałam łzy w oczach jak miałam tam iść.

Wczoraj dzwoniła moja szefowa i mówi ze zostawiła mi wiadomość na telefonie. Co za kretyn zostawia wiadomość po komunikacie: ten i ten numer nie ma ustawionej poczty głosowej  :mdleje:
Wiec ja uświadomiłam, ze nie korzystam z poczty. No to ta z pretensjami, ze chyba miałam nieodebrane. Miałam. Sprawdziłam. To był numer jakiejś sali konferencyjnej w naszym budynku. Każdy mógł stamtąd dzwonić  ;D
Chyba jej sie nie spodobało moje podejście ;)

Oczywiście dzisiaj mnie wysyłają do lekarza korporacyjnego. Kolejna wielka ściema, bo on nie ma prawa podważyć diagnozy mojego lekarza. Ale dla mnie to strata czadu a dla banku kasy.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #5146 dnia: 12 Marca 2015, 14:38 »
wszystko zależy od tego z kim się pracuje. ja szczerze nie znoszę mojej pracy, ale chciało nam się kredytu na mieszkanie to teraz trzeba pracować. podchodzę do tego tak, ze to nie jest praca na całe życie, bo jak w końcu uznają mój dyplom to będę szukać innej pracy ;)

Ulanowski faktycznie jest drogi ale zdjęcia robi bajeczne! a co do filmu ze ślubu to my nasz oglądaliśmy już chyba ze 100 razy :) czasami najdzie nas dzień że siedzimy do nocy we dwójkę i oglądamy i za każdym razem zobaczymy coś, na co wcześniej nie zwróciliśmy uwagi :D
ZNIKAM!

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5147 dnia: 12 Marca 2015, 19:06 »
Ja tez nie znoszę mojej pracy i dlatego nie chce tam pracować. Znajdę coś innego i bliżej domku :)

Wiem, ze niektórzy uwielbiają filmy z wesel. ale pamietam po poprzednim, ze to była kasa wywalona w błoto.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5148 dnia: 12 Marca 2015, 21:28 »
A koze nie lubialas ogladac bo maz nie ten ; p ??

Ja po slubie pare razy ogladalam film.Jakies 2 miesiace temu znowu go wlaczylam i ogladalam z Julka.Jak bedzie starsza to tez Jej puszcze.Niech zobaczy mloda mame i tate :p.Ale kazdego wybor czy chce film czy nie :).
Ja ze slubu j wesela duzo rzeczy nie pamietalam i na filmie sid dziwilam hihi.

A suknia w jakim stylu ? Znajac Ciebie stawiam na skromna.Nie jakas w stylu ksiezniczki :).

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5149 dnia: 12 Marca 2015, 23:44 »
I tu sie mylisz, bo marzy mi sie właśnie ksiezniczkowa :)
Znalazłam jedna online ale po recenzjach sklepu odpuszczam ;) Chyba kupię używana. Znalazłam jedna na olx ale trochę dół mi sie nie podoba. Za to góra idealna :D
Jeszcze mam trochę czasu, wiec pewnie cis sie znajdzie.
Zastanawiam sie co na głowę. Bo z dwójka dzieci to welon trochę śmiesznie co? Z drugiej strony wcale nie rezygnuje z białej sukni...
Ale mam dylematy ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5150 dnia: 13 Marca 2015, 00:04 »
A czemu glupio? Ja chyba bym jakis welon dala.Nie jakos mega dlugi, ale czemu nie?
Kiedys to moze i nie zakladaly sukni bialej te ci maja dzieci, ale teraz juz tak.

Oooo a ja bym powiedziala ze wybor padnie na skromna suknie ;).
Mi sie tez ksiezniczkowe p I dobaja:).

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5151 dnia: 13 Marca 2015, 08:03 »
Poprzednia byla dosc skromna :)

Ale przymrozilo dzisiaj - brrrr

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5152 dnia: 13 Marca 2015, 13:02 »
ja nie mialam welonu wiec to nie jest mus go posiadac ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5153 dnia: 13 Marca 2015, 13:42 »
No z rana chlodno, ale teraz ladnie za oknem.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #5154 dnia: 13 Marca 2015, 13:48 »
Ja nie miałam welonu, ale nie ze względu na dzieci ;) teraz to takie czasy, że dzieci, czy nie- zakładasz jak Ci wygodnie ;)
Kup sukienkę ode mnie, oddaję za grosze :P i welon dam gratis ;) (miałam, miałam-nie ubrałam, jakoś nie moja bajka).

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #5155 dnia: 13 Marca 2015, 13:48 »
Jeśli chcesz założyć welon zakładaj.
Pokaż jaka suknia Ci się podoba?

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #5156 dnia: 13 Marca 2015, 14:23 »
Gdybym teraz szykowała się do ślubu, wybrałabym stroik zamiast welonu. Coś w tym stylu http://www.boska.pl/inspiracje/1798/5/Zamiast-welonu-Kokardy-stroiki-kwiaty-Piekna-panna-mloda.html
:)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5157 dnia: 13 Marca 2015, 19:35 »
Magda Irlandki sie lubuja w takich stroikach - na sluby, wyscigi i inne eventy :)

Doksik daj zdjecia sukni.

Wlasnie wrocilam z basenu - AImee jak na razie zachwycona nauka plywania. Maya znowu dala popis w sklepie  :mdleje: Czasem nie mam sily do tego dziecka...

A ja znowu jem ciastko - no nie moge bez czekolady. Ale dzisiaj robilam turbo wyzwanie plus orbitreka a wieczorem planuje Mel B  :D

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #5158 dnia: 13 Marca 2015, 19:39 »
Poszedł priv ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #5159 dnia: 13 Marca 2015, 20:32 »
Aga :D

A Wy bierzecie koscielny ? Serio, welon zalozysz jak bedziesz tego chciec i wedle Twojego wlasnego uznania - czy wypada czy tez nie - to bardziej koscielny aspekt gdzie biel i welon to symbol dziewictwa. Poza tym w mojej "szkole" biel oznaczala czystosc a welon mial odganiac zle moce - jako ze ja z dzieckiem, to poszlam w welonie i sukni ecru :)

A jak nie chcesz welonu to moze kwiaty we wlosy ? jakas piekna kaskada ? albo delikatna opaska - do sukni ksiezniczki, cos eleganckiego i delikatnego jednoczesnie ?