Autor Wątek: Moje nietypowe odliczanko :)  (Przeczytany 294312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Moje nietypowe odliczanko :)
« Odpowiedź #4950 dnia: 4 Marca 2014, 21:51 »
Bycie Rodzicem to wiele wyborów Smiley warto czasem zaufać sobie i wierzyć mocno w to, że dokonało się właściwego wyboru!  :ok: :ok: :ok:

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4951 dnia: 4 Marca 2014, 21:55 »
na pneumo i menigo bym baaardzo uważała, no i na rotawirusy, znam w swoim otoczeniu 3 przypadki autyzmu i innych powikłań, a wiadomo, ze jest ich naprawdę duuużo...
Pewnie bez szczepionek tez by mialy autyzm, to nie jest choroba ktora sie czlowiek zaraza...
Sory, ale bzdury piszesz...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4952 dnia: 4 Marca 2014, 21:58 »
Daruda bo własnie nie moze.Od jakiegos czasu zaczal dniowki juz od 8 go w domu nie ma do 19-20 ...Na wczesniejsze szczepionki z nami szedl bo zaczynal prace o 16.30.
Wiec ide z malą.

Lusi no wlasnie o ta szczepionke na odre rozyczke itp pytalam lekarki.Myslalam ze troche mnie uspokoi , powie cos na ten temat,a powiedziala tylk to co ja wiedzialam ::).

No nic , lepiej juz nie piszmy na ten temat bo ja panikara i   bede miala jeszcze wiekszego stresa przed szczepieniem!
Przed wczesniejsza szczepionka tez przeczytalam co nie co i taka mialam schize jak malej po wysza taka gulaja czerwona ze nawet nie pytajcie!Na szczescie w miare szybko zeszla.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #4953 dnia: 4 Marca 2014, 22:00 »
Daruda, a uważasz, że koncerny lub lekarze z nimi współpracujący będą głośno krzyczeć o ich szkodliwości? Przecież mają z tego taką kasę, że dobro dzieci jest małym kosztem dla nich..... Tu rewelacyjny artykuł  https://vaccgenocide.wordpress.com/tag/rotawirusy/
W artykule m.in. bardzo mądra rzecz dot, szczepienia na rotawirusy, cyt.:

Analizy amerykańskich baz danych dotyczących bezpieczeostwa szczepionek wykazały silny związek szczepionek z tiomersalem z różnymi chorobami neurologicznymi dzieci, w tym z autyzmem, ADHD, upośledzeniem umysłowym, zaburzeniami mowy (Geier and Geier MR (2006) A meta-analysis epidemiological assessment of neurodevelopmental disorders following vaccines administered from 1994 through 2000 in the United States. Neuro Endocrinol Lett 27:401-413; Young et al. (2008). Thimerosal exposure in infants and neurodevelopmental disorders: An assessment of computerized medical records in the Vaccine Safety Datalink. J Neurol Sci. 271:110-118).

Z długo utajnionego lecz ostatecznie ujawnionego pod naciskiem amerykańskich rodziców dokumentu CDC wiemy, że kierownictwo tej agencji od 2000 r. wiedziało na podstawie własnych analiz, że dzieci, które do 3 miesiąca życia otrzymały 62,5 mikrogramów rtęci, mają ponad 2,5 razy większe ryzyko zachorowania na autyzm, niż te które nie otrzymały rtęci (Thomas Vestraeten et al. „Thimerosal VSD study, Phase I - Update 2/29/2000.” Internal report of the National Immunization Program, CDC, February 20, 2000. Dokument uzyskany na podstawie Ustawy o Jawności Informacji).
Analizy tych samych danych przeprowadzone przez niezależnych badaczy pokazały, że ryzyko autyzmu i innych chorób neurologicznych u dzieci, które otrzymały tiomersal w szczepionkach jest nawet znacznie większe (David Kirby, Evidence of Harm, 2005). Polskie niemowlę do 3 miesiąca może otrzymać 75-100 mikrogramów rtęci/kg (2 x WzwB oraz 1-2 x DTP). Nasze badanie przeprowadzone na dzieciach autystycznych sugeruje, że mają one osłabione procesy wydalania metali z organizmu, więc są bardziej narażone na toksyczne działanie rtęci niż dzieci zdrowe. Podobne są obserwacje innych badaczy.

Znam dziecko, które zaczynało mówić (ma aktualnie 4 lata), po szczepieniu na roatwirusy nawet te zaczątki mowy mu się cofnęły, a lekarze dodatkowo stwierdzili autyzm. ROdzice się cieszyli, gdy mając 1,5 roku na nowo zaczął mówić "mama" i "tata"!!! A mówił znacznie więcej. Dwa pozostałe przypadki, które znam osobiście, podobne, aczkolwiek nie uderzyły aż tak w ośrodek mowy, tylko powstał autyzm.

AnioOłek....ci badacze też piszą bzdury ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4954 dnia: 4 Marca 2014, 22:02 »
A tu kolejne TOTALNE bzdury nt. szkodliwości szczepionek, tym razem pneumokoki
http://hipokrates2012.wordpress.com/2012/04/01/szczepionka-na-pneumokoki-prevenar-czyli-kolejna-afera-medyczna-iii-rp/

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
  • data ślubu: 9.08.2014r.
« Odpowiedź #4955 dnia: 4 Marca 2014, 22:02 »
AGUŚ nie stresuj się  :glaszcze: Popatrz na Maycie, jak łagodnie zniosła. Może i Julcia nie będzie płakać. Postaraj się nie denerwować dla niej! Szczepienie to nie koniec świata, robisz to dla jej dobra, a nie żeby jej zaszkodzić. Wszystko pójdzie gładko, tylko w to uwierz.

Lekarze są teraz coraz ostrożniejsi w wydawaniu sądów na temat szczepionek, więc nie dziwię się Twojej lekarce. Zamykaj te fora i blogi szczepionkowe i to już !!! Zajmij się lepiej wyborem fotelika dla Julci :D albo podoradzaj mi w odliczanku!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4956 dnia: 4 Marca 2014, 22:08 »
Na bliogi to ja nie wchodze bo w ogole bym zaschizowała ;D.Wystarczy mi to co w tv gadają i to co tu piszą forumki.

Aga , kiedy do pracy idziesz??

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #4957 dnia: 4 Marca 2014, 22:13 »
Aga, Twoja Julcia jest taka malutka, że po chwili nie będzie pamiętała czemu płacze. Ale doskonale rozumiem co czujesz już na samą myśl o szczepieniu - każda matka to przechodziła, lub musi przejść. Niestety taka dola rodzica, czasami nasze dzieci spotka coś przykrego i my musimy stać obok nich aby im pomagać. Teraz już musisz być silna i zwarta do roboty...

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4958 dnia: 4 Marca 2014, 22:17 »
Doksik zapominasz, ze my nie mieszkamy w Polsce i akurat u nas te szczepionki są obowiązkowe i na nie będę szczepila.
A nie słyszałaś o kretynkach z Anglii, ktore uważały, że szczepienia nie są potrzebne, a pózniej dzieci zaczęły chorować na choroby, ktore wyginęły w XIXw? Właśnie dzięki szczepionkom.  
Aimee miała szczepienia wszystkie obowiązkowe i Maya tez bedzie miała.

Agata a Ty nie schizuj. Msya tez płakała. To normalne. Przygotuj jej ulubiony doczekać, żeby jej zrekompensować ból.
Jak bedzie musiała iść do dentysty to tez będziesz z nią płakała jak sie bedzie bała? Nie przesadzaj Kochana.

Do pracy wracam w pon :( i kretyni zmienili mi godziny na 9-17, wiec na pewno będę sie spóźniala, bo pociągi mi nie pasują ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4959 dnia: 4 Marca 2014, 22:21 »
CCo ulubione ??

Ojeeejj to juz za chwilke wracasz.Ojjjj to o ktorej Ty w domu bedziesz?Jakos po 18 co ?
To pewnie Mayka juz bedzie kladzona do spania ?

I kiedy my sie spotkamy  ;D.Teraz zapracowana bedziesz.
Aaaa no i mam te smoczki i tą reszte dla dziewczynek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4960 dnia: 4 Marca 2014, 22:22 »
Poza tym doksik wkleja jakies tekstu, nez zrodel nie wiadomo o co chodzi w ogole...
Lila juz pisala, ze autyzm nie rowna sie szczepienie.
Aga dobrze pisze, w Anglii zapanowala niedawno epidemia odry, bo przestali szczepic.
Tak naorawde te ktore nie szczepia maja szczescie, bo wiekszosc ludzi sie szczepi i choroby sa "uciszane" dzieki temu. Gdyby na raz caly swiat orzestal sie szczepic dopiero umieralnosc by wzrosla.

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #4961 dnia: 4 Marca 2014, 22:25 »
Piłeczka, to mega szybki powrót :D tzn. ... nagły... nieprzygotowana jestem na to  :P :P :P
A tak na serio, jak się z tym czujesz? Chcesz już wyjść do ludzi czy chętnie byś córunie pilnowała?

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #4962 dnia: 4 Marca 2014, 22:26 »
kurcze Agunia to juz w poniedziałek?! :o
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4963 dnia: 4 Marca 2014, 22:27 »
Aniołek,przecież źródła SA w nawiasach, jak zwykle przypisy sie robi, a jak to ci malo, to pozostałe są w linku, który odsyła do artykułu pewnej uczonej Pani doktor.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4964 dnia: 4 Marca 2014, 22:34 »
No u nas tylko 6 miesięcy macierzyńskiego. W pracy mam zablokowane forum, ale od czego iPhone. Zawsze będziecie mogły sie domyślać "co autorka miała na myśli" jak mi sie słownik włączy ;D

Aguś soczek ulubiony :D

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #4965 dnia: 4 Marca 2014, 22:37 »
Serio fora Wam poblokowali  ??? ??? ???

Jest iPhone jest zabawa :D to będziemy  w kontakcie!

A Aimiee będzie chodzić na jakieś godziny do szkoły/przedszkola? Bo się pogubiłam (przyznaję się bez bicia)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4966 dnia: 4 Marca 2014, 22:40 »
A soczek  ;D.No moja osoatnio nie chce za bardzo pić.Jak uwielbiała te bobofruty tak teraz nie za bardzo.Mam nadzieje ze przejdzie bo ona naptrawde malo pije.Jak wypije 30ml na dobe soku to jest fajnie ... do tego te 200ml mleka ::).
Chyba jje wezme jogurt ktory uwielbia,moze szybciej zapomni o kluciu  :D.

Ja tu o szczepianiach , a zaczynam myslec o przekluciu jej uszek ::).Znajoma przebija (a wiesz tu u nas w miasteczku nie chca irusy przebijac malym uszek).Kolezanka przebijala nawet 2 miesiecznej uszka, nawet mojej znajomej coreczce.Hmmm moim zdaniem zdecydowanie za szybko,ale jej sprawa i mi nic do tego.
Tylko zastanawiam sie czy czasem tez nie za szybko chce przebic bo ona tylko zasypia na boczku , jedynie na spacerku to na plasko.A zobacz , jak ona nie chciala spac na boczku bo byl placz,a prosze!Uparlam sie na ten bok i kladlam ja , az tak polubila ze inaczej nie zasnie.Oj te dzieci sa smieszne ;D.

To mowisz ze bedziesz czesciej na forum  ;D ;D ;D :P :P :P ?

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4967 dnia: 4 Marca 2014, 22:50 »
No tak, bo w końcu chce, żeby mnie zwolnili, wiec nie moge sie starać nie ;D

Maya teraz tylko te soczki Heinza.

Irole nie chcą przebijać? Pierwsze słyszę.
Tylko nie idź z Julka, jak jestes taka wrażliwa na jej płacz :D

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #4968 dnia: 4 Marca 2014, 22:56 »
Ostatnie zdanie piłeczki wymiata... :D To ja pójdę z Agullki Julcią :D twarda jestem :D

Chcesz żeby Cię zwolnili? A cóż to za ironia :D ?

Ja myślę, że czym mniejsze dziecko, tym lepiej uszka przebijać. Oczywiście mowa o sprawdzonych i higienicznych miejscach.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4969 dnia: 4 Marca 2014, 22:58 »
Nooo ta kolezanka pracowala u jubilera gdzie tez przebijali uszy.No i szefowie nie pozwalali jej przebijac chyba do 3 rz czy jaos tak.
A ona i tak znajomym przebijała ;D jak szefa w pracy nie było.A ze sklep zamykali to stracila prace.
Teraz czeka na pistolet i przebije Julii.
A Ty Mayce kiedy chcesz?Ty jakos pozno Aimee przebijałaś co ?
Nie,ja wole przy niej byc i ja przytulic ;) ;) ;).

Mala mi no wlasnie b jak bym przebila Julii jak miala by z 1.5 roku to pewnie byla by ciekawa co tam w uszach ma i na bak by ciagala,a tak bedzie miala od malego kolczyki i nie zaciekawia ja.Przynajmniej taka mam nadzieje :D.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #4970 dnia: 4 Marca 2014, 23:00 »
temat rzeka zamknięty. Każdy robi jak uważa.
Tez się obsmialam z tego soczku.. w zyciu bym nie zgadla ze to o soczek chodzi :D słownik w tel to niezle numery czasem wywija ;)

szybko minelo to 6mcy.. za szybko jak widać :) Ja na 6mcy postanowiłam zostać w domu, a teraz za to nie mam do czego wracac poki co :/ wiec i tak zle i tak niedobrze

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4971 dnia: 4 Marca 2014, 23:12 »
Aga moja koleżanka przebijala corci uszy jak mała miała 4 miesiące chyba i mówiła, ze zalowala, ze sama z nią poszła bo o mało nie odjechala :D

W Clarisie przebijaja, ale ja bym wolała do Polki pójść jednak.

My ustaliliśmy, ze przebijemy Aimee uszy jak sama poprosi. Poprosiła przed 3 urodzinami, wiec jej zrobiliśmy. Z Maya plan jest taki sam :)

A chcę, żeby mnie jak najszybciej zwolnili, bo aplikowalam o odprawę. Tyle, ze muszę wrócić na kilka tygodni zanim oni bedą mogli mi to zaoferować.
Także tytułu pracownika roku raczej nie zdobędę ;D

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #4972 dnia: 4 Marca 2014, 23:14 »
Hehe świetnie podejście :) ale takie czasy powiem Wam!

Każdy kombinuje jak może :) ja to bym chciała własne prywatne przedszkole otworzyć :D ale na razie a mloda jestem

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4973 dnia: 4 Marca 2014, 23:17 »
Ja jestem starsza. Ale wykształcenie nie to :D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4974 dnia: 4 Marca 2014, 23:20 »
Ja z jednej strony chchciala bym iść do pracy bo finansowo bysmy lepiej stali albo chcoiaz stac nas bylo by na wynajecie domku ...
Ale z innej strony ... mam przegapic pierwsze słowa,pierwsze kroczki Julii ?Za długo na nią czekałam żeby to przegapić.I dlatego teraz szukam pracy jako opiekunka , mogę nawet diecko odprowadzać do szkoły byle żeby chociaż parę gorszy wpadło.
Albo bym poszła na pół etatu to z chęcią , serio.Ale na cały etat teraz nie ...
Wiem że dziecko było by bezpieczne bo moja mama by sie nia opiekowala to tko lpiej ja nie babcia zajmie sie dzieckiem :D,ale tez wiem ze Julie by rozpieścila.By dawała słodkości itp.
Ale na tą chwilkę nie wyobrażam sobie iść do pracy na cały dzień.Wychodzić o tej 7 rano i wpracać po 16 (tak jak mama chłopca którym się opiekowałam rok czasu).Też bidulka ubolewała , nie mogła przeżyć,ale cóż.Oni mieli redyt i musiała,wyjścia nie miała.Pewnie ja gdybym miała kredyt tez bym poszla.

No ,ale teraz pol etatu czemu nie.W ogole musze poroznosic cv , a noz moze cos dorwe na pare godzin lub dwa trzy dni w tygodniu ;).
Albo wlasnie jakiegos maluch,ale kto bedzie chcial nianie z dzieckiem?No zobaczymy.

A ja Aimee zareagowała na nianie?Pewnie Maya to sie smieje do niej bo to taki maly śmieszek z niej ;D ;D ;D.
A Aimee tez raz dwa i kogos lubi nie?
Przynajmniej mnie chyba szybko polubiła  ;D ;D ;D.No,ale Aimee to taki słodziak kochany  ;D i całusek ;D.

I dlatego wlasnie chcę ,aby znajoma (Polska)przebiła Julii uszy bo Irusowi nie chcę dać.
No kurdę, wiesz ze ostanio Julii pielegniarka bez rekawiczek szczepiłą?!
Kurde ze ja nie zobaczylam z teg stresu , dopiero jak skonczyla!!!
Teraz bede patrzec i niech tylko bez to chyba zje.bie!

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #4975 dnia: 4 Marca 2014, 23:20 »
Każdy orze jak może :D
Jak się wkurze, to przyjade do Was na 2 latka :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4976 dnia: 4 Marca 2014, 23:24 »
Jak  bede miala corke kiedys to zrobie tak jak ty..
przebije jak poprosi.

doksik.. poczytaj o mmr bo niestety ale to co napisalas o rota to smiech na sali :-)

Agullka ja tez ide na 1 szczepienie w przyszlym tyg...i umieram ze strachu. A im dluzej mlody niebszczepiony tym gorzej mi isc i kloc..

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
« Odpowiedź #4977 dnia: 4 Marca 2014, 23:27 »
Sylwusia powtórzę jeszcze raz, obowiązkowe warto zrobić. Wyluzuj ciut ciut. Jeśli Ty będziesz spięta, maluszek to wyczuje i już na ZAWSZE przychodnia mu się będzie kojarzyła z czymś złym... Chyba nie warto...
dZIELNE babeczki jsteś cie :) ja mam wAS POCIESZAĆ?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4978 dnia: 4 Marca 2014, 23:32 »
A oczywiscie ze warto nawet trzeba.
Tylko ja nie moglam do tej pory ;))
A stres? Sama ucieklam jak mialam 14 lat i placze przy pobieraniu krwi do dzis ;)) wiec i stres o reakcje malego...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4979 dnia: 4 Marca 2014, 23:36 »
Sylwia przybij pione !!!
Ja w gimnazjum nawet nie szlam i mama dostawala listy ze jak sie nie zgosze to dostanie kare  ;D i w koncu sama mnie zaprowadzila buuuhahaaa ;D ;D ;D.