Autor Wątek: Moje nietypowe odliczanko :)  (Przeczytany 297019 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: Moje nietypowe odliczanko :)
« Odpowiedź #3210 dnia: 29 Sierpnia 2013, 20:48 »
Daj sie tesciowej nacieszyc wnusia, bo ona niedlugo wylatuje a Ty zostaniesz ze swoja malutka na cale zycie!  :-* :-*

Aimee niedobra noo  ::) ale zaraz szkola wiec sie uspokoi.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #3211 dnia: 29 Sierpnia 2013, 20:53 »
Powiedz jej to wprost. Nie ma sensu owijać w bawełnę...

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3212 dnia: 29 Sierpnia 2013, 21:27 »
Pati ja rozumiem, ze chce sie nacieszyć, ale dzisiaj miała odwiedzić mnie koleżanka z pracy. Wiadomo, ze po to żeby zobaczyć Maye a nie mnie. Tym bardziej, ze ze mną była na kawie dwa tygodnie temu. A teściowa do mnie, ze jak przyjdzie ta koleżanka, to ona pójdzie sobie na spacer z Maya  :mdleje:

Madzia tak robię, ale słabo dociera ;)

Aimee po wczorajszej akcji grzeczna.
Dostała dzisiaj plecak do szkoły i pól dnia z nim chodzi :)

Znowu była położna dzisiaj. Maya przybrała kolejne 20 gram. Waży 3770 więc po mału nadrabiamy ;)
Za tydzień szczepienie na gruźlicę. Miałam iść w środę ale ona stwierdziła, ze skoro bedzie w okolicy we wtorek, to wpadnie do nas i zrobi nam w domu :D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3213 dnia: 29 Sierpnia 2013, 21:38 »
My pierwsze szczepienie my 13wrzesnia.

Moja mama tez tak świruje ...Kochana jest i mi we wszystkim pomaga.Robi nawet pranie Julkowych ciuszkow.Ba nawet obiad i nam zrobi.
Ale dzisiaj chciałam poprzytulac niunie po jedzonku,a mama aż mi Ja wtrywala.Bo ja mam cały czas Ja u góry i Ona chce poprzytulac.
Jak przewijak mała,zawsze płacze bo nie lubi to mama od razu biegnie do nas i uspokaja Ja gdy ja przewijam.
No oszalala na punkcie Julci.
Wiec rozumiem Ciebie doskonale hehe :D.

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #3214 dnia: 29 Sierpnia 2013, 22:16 »
mozna oszalec na punkcie wnuczki ale bez przesady.
Moze za delikatnie powtarzasz tesciowej zeby wyluzowala ;) a jak to nie pomaga to powtarzaj ciagle,az zrozumie :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #3215 dnia: 29 Sierpnia 2013, 22:37 »
Moja siostra mieszka z teściową i ma tak do dziś dnia,że teściowa chce ją we wszystkim wyręczać przy dziecku,które za parę dni idzie do szkoły :-\
Jak mały był niemowlakiem to moja siostra 1 raz go wykapała jak miął parę miesięcy itd...
Dla mnie to niedomyślenia,ale ja mam inny charakter, od razu bym taka babę wysłała na drzewo ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #3216 dnia: 30 Sierpnia 2013, 11:04 »
I dlatego ja się cieszę ze teściową mam daleko daleko a mama nie mieszka z nami :D

A Ty kochana powiedz teściowej wprost ze też chcesz się małą nacieszyć!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #3217 dnia: 30 Sierpnia 2013, 12:07 »
No ja tam "ustawiałam", aż dotarło. Teraz teściowa pyta się mnie nawet o to, czy może dziecku pić dac. A po ponad roku mój tata mówi, że dobrze robiłam nie pozwalając mu "nynać" itd Dominika za często...

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3218 dnia: 30 Sierpnia 2013, 16:49 »
Dobrze, że ona jedzie w poniedziałek, bo już nie mam siły.

A przed chwila powiedziała, że jak Emila siostra nie znajdzie pracy to przyjedzie tutaj i "będziesz musiał sie z nią jakoś przemeczyc i znaleźć jej prace, a jak już popracuje to wynajmiesz jej jakiś pokój"
Ja stałam obok. I zero nawet pytania czy może, czy ja nie mam nic przeciwko. To jest tez mój dom i jeśli ona przyjedzie to nie do niego tylko do Nas i wypadałoby sie mnie zapytać o zdanie.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #3219 dnia: 30 Sierpnia 2013, 17:06 »
Czyli jednak nie podjęła sie tamtej akwizycji ? Taka podjarana nia była, myślałam, że faktycznie się wkręci w to...czy to było tylko takie gadanie na topie ???

Oczywiście się Aga nie odezwałaś w temacie - nie mam nic do powiedzenia ? Czy to było tylko takie oficjalne oznajmienie Ci, że tak będzie ?

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #3220 dnia: 30 Sierpnia 2013, 17:55 »
To troche przesada .
A co na to E ?
Oni jak tak mozna ?  :-\

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #3221 dnia: 30 Sierpnia 2013, 18:35 »
Teściowa nieładnie się zachowuje!!!
E mam nadzieje ze coś powiedział, a nie przytaknął?

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3222 dnia: 30 Sierpnia 2013, 19:14 »
Nie będę komentować, bo moja nienawiść do teściowych jest od początku do końca :P

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3223 dnia: 30 Sierpnia 2013, 23:04 »
Żadne z nas nic nie powiedziało - jemu jest głupio pewnie, a mnie zatkało po prostu.

Ale na pewno się na to nie zgodzę - choćbym miała się pokłócić z całą rodziną, to nie mam zamiaru utrzymywać jeszcze jego siostry. Wystarczył mi jego brat przez miesiąc.
Poza tym my się nie najlepiej dogadujemy, więc tym bardziej nie chcę jej u siebie.

Aga to była podobno jakaś ściema. Niby się okazało, że ta firma dostaje kasę za szkolenie ludzi i oni udają, że ich zatrudnią, a później nie zatrudniają...

Swoją drogą to dziwne, że ona od ponad roku nie może znaleźć żadnej pracy i na serio żadnej, bo nawet jak się chciała zatrudnić w restauracji, to podobno koleś dał jej bardzo niekorzystne warunki i zrezygnowała...
Na serio nie ma żadnej pracy w Polsce??
Z drugiej strony dziewczyna mojego brata jak wróciła z Anglii, to szybko dostała pracę, mojego kumpla żona też jak postanowiła wrócić do pracy po urodzeniu dziecka...
Czy ona robi to specjalnie??
A jak powiedziałam E mamie, że dla mnie to dziwne, że NIC nie znalazła przez taki długi czas i opowiedziałam jej o moich znajomych, to usłyszałam, że one na pewno miały znajomości a o oni nie mają i dlatego E siostra nie może znaleźć pracy...
Wy mieszkacie w Polsce - na serio nie da się znaleźć pracy??

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #3224 dnia: 31 Sierpnia 2013, 08:08 »
Agunia, widze ze na sile chca Was uszczesliwic cala rodzinka ::). Trzymam kciuki, zeby jednak tak nie bylo, bo obawiam sie, ze to moze przzcznic sie to zburzenia Waszej rodziny z E.

jak Aimee w nocy? przychodzi do was?
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #3225 dnia: 31 Sierpnia 2013, 09:20 »
Mój tata wszystkich znajomym, rodzinie załatwia pracę, jeżeli jest z tym problem, ale ja nigdy nie musiałam go prosic o pomoc, znalazłam pracę bez problemu. Mój M tak samo, wydaje mi się to jest kwestia chcenia. Niektórym wygodniej jest nie pracować, albo liczą na to, żę praca sama zgłosi sie do nich ::)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #3226 dnia: 31 Sierpnia 2013, 09:29 »
Aga, znaleźć pracę, jakąkolwiek - nie ma problemu, co innego gdy się ma wysokie wymagania a to już inna bajka - wiadomo, nie jest łatwo dostac ciepłej posadki na jakieś 6-8 godzin dziennie i ani minuty więcej za 2500 na rękę i do tego telefon służbowy no i może samochód by się przydał...ale bez przesady - wiesz, że ja sama jestem na etapie - dojrzałam do powrotu, dzieciaki się ustabilizowały i mogę pracować - byle gdzie - ok, ale nie pasuje mi - nie jestem może zbyt wymagająca, ani też żadnym cennym towarem na rynku pracy, no ale za mniej niż minimalna płaca, nie pójdę - R. mi nie pozwala :D Woli już abym siedziała w domu niż nie było mnie po 11 godzin, bo większość ofert UP mi proponuje w Policach  ::)

Nastaw E. aby następne takie gadki w stylu "wyślę Ci siostrzyczkę, załatw jej dom i prace i pomagaj..." obracał w dobry żart, wybuchał śmiechem itd. Ale żadnego przemilczania.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3227 dnia: 31 Sierpnia 2013, 09:37 »
Tesciowa za duzo wymaga od E. Wkorzystuje go zwyczajnie. Nie powinno tak byc, to rodzice powinni pomagac swoim dzieciom. Ja bym stanowczo przy wszystkich powiedziala, ze nie zyczysz sobie teraz odwiedzin kolejnych osob z rodziny.

Znalesc prace nie jest trudno, jakby nie miala co do gara wlozyc to by sie cieszyla ze sprzatania chociazby, ale jak ona od razu szuka stanowiska dyrektora to nic dziwnego, ze pracy nie ma  :D kolezanka tez szukala pracy... Jakie wymagania miala? W sklepie nie, bo do 18. Najlepiej w urzedzie, bo tam do 15:30 itd... Tylko w urzedach najczesciej trzeba kogos znac zeby sie dostac, albo miec nalrawde dobre cv, a ona po studiach ledwo... Ja nigdy nie mialam problemu ze znalezieniem pracy i uwazam, ze jesli sie chce to mozna wszystko!

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #3228 dnia: 31 Sierpnia 2013, 10:50 »
Piłeczko z pracą łatwo nie jest, bo żaden pracodawca nie stoi i nie prosi żeby przyjść ale jak się szuka to nie wierzę że się nie znajdzie, a tym bardziej przez rok!!!
A dwa jak się niczego nie ma to się bierze na początek co dają i można szukać czegoś lepszego!

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3229 dnia: 31 Sierpnia 2013, 11:47 »
W Szczecinie o pracę ze wszystkimi świadczeniami, nie sklepie i z przynajmniej z 1700zł na rękę jest trudno.
Mnie urząd pracy proponował np pracę w kwiaciarni( bo mam kurs ukończony) 12h za 5zł za godzinę.
Plus dojazdy to za 14 godzin poza domem wychodzi 60zł dziennie ,śmieszne!
Inna oferta to praca w Goleniowskim parku przemysłowym w magazynie za 1100zł na rękę. Plus dojazdy za które z 200zł miesięcznie odchodzi i plus dojazd czasowo to za 10 godz dziennie 900zł miesięcznie by wyszło.
Oczywiście na takie nawet stanowiska jest wielka rekrutacja :mdleje:
Dlatego całe życie trzeba sobie umieć inaczej poradzić,aby mieć co jeść,bo na państwo nie ma co liczyć :P

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #3230 dnia: 31 Sierpnia 2013, 12:00 »
Madziu bo wiadomo pracodawca chce taniego pracownika, ale jak się nie ma co się lubi to na początek się idzie i szuka czegoś lepszego a nie wybrzydza.

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3231 dnia: 31 Sierpnia 2013, 12:12 »
Tak, tylko ja dodam,że skończyłam politechnikę i jestem elektronikiem i proponują mnie takie super fuchy :-\
Nie chodzi o te fuchy,bo ja w swoim życiu pracowałam już w tak wielu dziwnych miejscach i nie marudziłam.
Ale kasę jaką się proponuje to jest paranoja.
Co można zrobić za 900zł gdy ma się kredytu 2500zł?
Ja na własną rękę zarobię więcej ze swoją zaradnością i z mniejszym wysiłkiem.

Jednak młode laski prosto po szkole działają np. na promocjach tam można naprawdę fajnie zarobić ok. 10zl za godzinę.
Tylko chcieć.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #3232 dnia: 31 Sierpnia 2013, 22:02 »
ja uważam że jak się chce to praca się znajdzie! ja zwolniłam się z jednej pracy, w której pracowalam 3 lata, gdzie awansowałam szybko ze zwykłego sprzedawcy i w galerii handlowej w sklepie pracowałam od pon do pt od 7-15 ;)
po zwolnieniu byłam 2 tyg. na bezrobociu i dostałam pracę jako zastępca kierasa, a po 2 miesiącach ostałam kierasem ;) Moza? można! wiadomo że jaki kieras nie pracowałam od poniedziałku do piątku i w takich super godzinach, ale kasa na koncie nie była najgorsza, więc można było się poświęcić.

w życiu bym się nie zgodziła na takkie coś! E. nic nie musi tylko może! a to jest różnica. ale Wy obydwoje musicie wyrazić na to zgodę.
mnie niestety czeka podobna sprawa ale mam minimum rok jeszcze, ;p chociaż mam nadzieję że młody zrób maturę i pójdzie na studia a później będę miała dzieci i bez wyrzutów sumienia powiem NEIN!
ZNIKAM!

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #3233 dnia: 1 Września 2013, 10:14 »
Tak, tylko ja dodam,że skończyłam politechnikę i jestem elektronikiem i proponują mnie takie super fuchy :-\
Nie chodzi o te fuchy,bo ja w swoim życiu pracowałam już w tak wielu dziwnych miejscach i nie marudziłam.
Ale kasę jaką się proponuje to jest paranoja.
Co można zrobić za 900zł gdy ma się kredytu 2500zł?
Ja na własną rękę zarobię więcej ze swoją zaradnością i z mniejszym wysiłkiem.

Jednak młode laski prosto po szkole działają np. na promocjach tam można naprawdę fajnie zarobić ok. 10zl za godzinę.
Tylko chcieć.
Tak kochana pewnie, tylko w dużych miastach jest na pewno łatwiej a nie na takiej wygwizdówku jak ja mieszkam!
A dwa nikt Ci nie da kredytu żebyś miała ratę 2500zł jak zarobisz 1500  :terefere:

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3234 dnia: 1 Września 2013, 10:33 »
Irminko, w Szczecinie uwierz mi,że już nic nie ma.
Żadnego przemysłu.
Tylko sklepy, kwiaciarnie i fryzjerzy wszystko pod Niemców :-\
A kredyt dostał mój mąż,ja niestety nie miałabym nigdy szans.

Aga, jak się czujesz?
Jak córci pierwsze wrażenia ze szkoły?

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #3235 dnia: 1 Września 2013, 10:36 »
To chyba tak jak wszędzie!
Ale widzisz jakby Wam brakowało z jednej wypłaty to wiadomo że człowiek łapie się czegokolwiek!
A dwa taka młoda dziewczyna co wydatki ma tylko na siebie, mieszka powiedzmy z rodzicami to powinna iść gdziekolwiek żeby się załapać :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3236 dnia: 1 Września 2013, 13:27 »
Pewnie mamunia szuka pracy dla corci, bo ma juz dosc wykladania na nia kase. A coruni tak dobrze, bo pracowac nie musi a kase od mamy bierze.

Irmis u Was jest kiepska sytuacja rzeczywiscie. Tesc mi opowiadal, kiedys bylo pelno zakladow wlokienniczych a teraz wszystko zamkniete. U Nas jest dobra sytuacja, bo mamy Park technologiczny i mnostwo ludzi tam znalazlo prace, bo jest ok 20 wielkich firm, a wiec tysiace ludzi ma prace!

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3237 dnia: 1 Września 2013, 18:40 »
Hej dziewczynki - dzięki, że zaglądacie :)

Mamusia nie szuka jej pracy, tylko się użala, że wszyscy mają znajomości a oni nie i dlatego córeczka nie ma pracy  ::) A ona nie jest nigdzie przywiązana i szukała podobno pracy w całej Polsce - podobno była nawet na rozmowie w Szczecinie. Dlatego nie chce mi się wierzyć, że nie mogła nic znaleźć.

Powiem Wam, że już mam dość. Męczy mnie ta wizyta i już się nie mogę doczekać aż ona wyjedzie, bo tak na prawdę aż tak mi nie pomaga a więcej się męczę przy tym.
Opiszę Wam wszystko jutro i wstawię fotki.

Aimee zachwycona szkołą :D Niestety jest z Natalią w klasie :(

Myślałam, że teściowa leci jutro wieczorem, ale na szczęście leci rano, więc w końcu będę miała trochę spokoju :D

Obiecuję też ponadrabiać u Was, bo nie wiem co się dzieje ;D

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #3238 dnia: 1 Września 2013, 18:43 »
Pewnie mamunia szuka pracy dla corci, bo ma juz dosc wykladania na nia kase. A coruni tak dobrze, bo pracowac nie musi a kase od mamy bierze.

Irmis u Was jest kiepska sytuacja rzeczywiscie. Tesc mi opowiadal, kiedys bylo pelno zakladow wlokienniczych a teraz wszystko zamkniete. U Nas jest dobra sytuacja, bo mamy Park technologiczny i mnostwo ludzi tam znalazlo prace, bo jest ok 20 wielkich firm, a wiec tysiace ludzi ma prace!
Tak to prawda, wszystko pozamykali, został jeden zakład ale on trzyma swoich od wielu lat nie przyjmuje nowych pracowników!
A niestety jak ktoś chce pracować to jeździ się pod Wrocław, bo w Dzierżoniowe jest strefa ekonomiczna ale przyjmują na umowy śmieciowe :(

PIłeczko do jutra wytrzymasz  :-*

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3239 dnia: 1 Września 2013, 18:50 »
Ufff jak dobrze, ze jutro jedzie  :D  ;D