Autor Wątek: a jest ktoś na 2008 już  (Przeczytany 31346 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Października 2006, 12:52 »
Cytat: "Gabiś"
orkiestra nie wiem czy przyjedzie do Warszawy...

gdybyś zapewnila im nocleg...nie pozostaje nic innego, jak z nimi to skonsultować, być może okaze się, że są na tyle elastyczni, że nie będzie to dla nich stanowić żadnego problemu :wink:

Offline izabela1982
  • użytkownik
  • **
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Października 2006, 16:26 »
Po prostu zapytaj sie ich czy przyjada do danego miejsca...a jak nie to potem bedziesz sie martwic.

pozdrawiam

Gabiś
  • Gość
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Października 2006, 08:59 »
No w sumie macie racje. Zadzwonie do nich i może akurat przyjada.

Offline izabela1982
  • użytkownik
  • **
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Października 2006, 10:57 »
Pewnie,kto pyta nie bladzi hehe

Offline ilona 2508
  • nowicjusz
  • *
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Października 2006, 17:49 »
Czesc dziewczyny. Ja tez mam juz zaklepana sale na 2008 !!! I oczywiscie nie mam tej daty ktora chcialam, minowicie w moim wypadku musza to byc wakacje (pare rodzin z dziecmi z zagranicy), chcialam koniec czerwca, a niestety byl tylko wolny weekend w lipcu i tak tez pozostalo. Pozdrawiam pa

Offline madziOOnia
  • bywalec
  • data ślubu: 21 czerwiec 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Października 2006, 18:13 »
ilona 2508, No to rzeczywiście ruszyła juz fala na 2008. natomiast u mnie właścieciel sie tylko spytał co tak wcześnie rezerwujemy :oops: ale co tam, ważne ze mamy trermin który chcielismy.

Offline Amaretti

• nowicjusz
  • *
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Października 2006, 21:55 »
Oj ruszyła ruszyła :lol: . Ja mam już za 2 tygodnie oficjalne zaręczyny z obydwoma rodzinami. Troche wcześnie, ale postanowiliśmy że powinni sie poznać zanim zostanie cokolwiek zrobione ( bo oni sponsorują wesele). Prawdę mówiąc trochę się denerwuje jak to wszystko wyjdzie.  Musimy się zdecydować i zapłacić zaliczke bo długo nam sali nie potrzymają na samą umowe ustną.

Gabiś
  • Gość
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Października 2006, 09:43 »
Witaj Amaretti!! Ja też musze płacić zaliczkę :) Takie czasy że wszystko trzeba dużo wcześniej załątwiać. A co do zaręczyn to nie bój się ja też miałam oficjalne zaręczyny:) Wszystko poszło dobrze. Ja tez zaręczałam się wcześniej bo już od pół roku mam na paluszku pierścionek;):) Powodzenia:)

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Października 2006, 10:38 »
A u mnie już klamka zapadła :mrgreen: Wczoraj rodzice zaplacili zaliczke, całe 2000zł, umowa spisana-nie ma odwrotu :P . Teraz tylko pozostaje czekać i mieć nadzieje że czas bedzie szybko leciał.

Offline paulina861

• forumowicz
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Października 2006, 11:36 »
Ja i Maciek na poczatku myslelismy nad kwietniem 2008 ale wkoncu postanowilismy sie pobrac we wrzesniu 2007 :)

Nasz maly synek 23.02.07

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #40 dnia: 6 Listopada 2006, 12:31 »
A wiec ja tez należe do tych z 2008 roku. Mialo byc w 2007 no ale wyszlo troszke inaczej.A nasza data to 07.06.2008 r.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #41 dnia: 6 Listopada 2006, 13:33 »
Witam wszytskie panny młode 2008 :!: Cieszę się, że tyle już nas jest :D  co prawda wątek zniecierpliwionych 2008 rozpocznie funkcjownowanie od stycznia, ale dobrze wiedzieć, że nie będę w nim sama :wink:

Salę już mamy zarezerwowaną zaliczkę wpłaconą i powolutku szukamy zespołu. W innych regionach kraju wystarczy zacząć przygotowania (stąd pewnie to zdziwnienie coniektórych) my chcieliśmy koniecznie 2 sierpnia, bo to taka niezwykła dla nas data i mamy :mrgreen:  już mam pewną wizję tego wszystkiego gruntownie przemyślaną i będę dążyć do jej realizacji :!: Autko już też upatrzone. Teraz niech czas tylko troszkę szybciej leci... pozdrawiam Was wszytskie :!:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #42 dnia: 6 Listopada 2006, 13:37 »
My tylko sale. Miał byc 2007 potem kwiecien 2008 az skonczylo sie na czerwcu 2008 a wszystko wyszło spontanicznie.Ja tez mam dj upatrzonego i fotografa ale moj gust moze sie zmienic.

Gabiś
  • Gość
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #43 dnia: 7 Listopada 2006, 19:01 »
witam katarzyna_84:):) widzę że masz dokładnie taką datę ślubu jak ja:):) cieszę się i pozdrawiam:)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #44 dnia: 7 Listopada 2006, 21:56 »
widzę że masz dokładnie taką datę ślubu jak ja:)

zauważyłam i też się cieszę, będziemy razem odliczać :D a dla Was to jakaś szczególna data :?:  pozdrawiam

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #45 dnia: 8 Listopada 2006, 20:59 »
Cytat: "katarzyna_84"
W innych regionach kraju wystarczy zacząć przygotowania (stąd pewnie to zdziwnienie coniektórych)

Rodzice jak sie na początku dowiedzieli że chcemy juz cos załatwić to byli zdziwieni, reszta kwitowała to tylko smiechem :x. A jestem z Krakowa! Teraz rodzice jak juz zobaczyli jaka jest sytuacja pośpieszali nas z wyborem zespołu. No i zespół juz tez zaklepany mamy. Wszystko idzie po naszej  myśli  :mrgreen:

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7 czerwca 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #46 dnia: 9 Listopada 2006, 08:02 »
a my jeszcze nic nie zaltawiamy - za tydzien w niedziele, mamy oficjalne zareczyny - musielismy przelozyc z 5listopada - moze wybierzemy sie 5.12 na targi na torwar, ale tak poza tym nic jeszcze nie zalatwiamy. a jestem z wawy - no w sumie to niby juz sale mamy zaklepana ale..czy ja wiem...po początkowym zachłyśnięciu się tym faktem zwolniłam:)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #47 dnia: 9 Listopada 2006, 18:06 »
Cytat: "madziOOnia"
katarzyna_84 napisał/a:
W innych regionach kraju wystarczy zacząć przygotowania (stąd pewnie to zdziwnienie coniektórych)

Rodzice jak sie na początku dowiedzieli że chcemy juz cos załatwić to byli zdziwieni, reszta kwitowała to tylko smiechem . A jestem z Krakowa! Teraz rodzice jak juz zobaczyli jaka jest sytuacja pośpieszali nas z wyborem zespołu. No i zespół juz tez zaklepany mamy. Wszystko idzie po naszej myśli

Kraków to znów nie tak odległa część Polski, nie wiem czy czytałaś forum, ale znaczna część osób zaczynała przygotowania na rok przed i się dziwią i tyle. My teraz szukamy zespołu, ale na spokojnie i za fotografem się rozglądamy, a najlepiej to, żeby jedna firma miała fotografa i kamerzystę, bo to wtedy taniej przeważnie wychodzi.

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Listopada 2006, 07:43 »

My teraz szukamy zespołu, ale na spokojnie i za fotografem się rozglądamy, a najlepiej to, żeby jedna firma miała fotografa i kamerzystę, bo to wtedy taniej przeważnie wychodzi.

wiesz ja tez mam slub w 2008 wczesniej niz ty i uwazam, ze zbyt wczesnie to wszystko planujesz. juz teraz szukasz fotografa?? nie jest to przesada?? tuz po oswiadczynach tez mialam chwilowa zajawke zeby juz teraz wszystko przygotowywac ale emocje opadly i na spokojnie zajme sie tym hmm za rok. jestem z warszawy ale jakos nie szaleje tak z tym wszystkim. spokojnie - masz jeszcze prawie dwa lata...

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Listopada 2006, 08:31 »
little lady, każdy robi tak jak uważa, nie napisałam, że już muszę natychmiast i coś mnie goni, narazie się tylko rozglądam, bo chcę wybrać najlepszą  możliwość i mieć szeroki wybór,  także pod względem cenowym. W Warszawie jest napewno dużo większy wybór. Z salą jak szukaliśmy, to już jest bardzo dużo zapisów na 2008. Poza tym wiem po znajomych jak to u nas wygląda. Poza tym nie widzę powodu, czemu by nie rezerwować wcześniej :?: Jak ktoś jest dobry, to tym samym przeważnie rozchwytywany.
Cytat: "little lady"
jestem z warszawy ale jakos nie szaleje tak z tym wszystkim
a co to ma do warszawy :?:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #50 dnia: 10 Listopada 2006, 08:39 »
Dodam jeszcze, że często przy wcześniejszej rezerwacji dostaje się upusty i zniżki, a z tym fotografem i kamerą, to jest jeszcze tak, że przyszli teściowie kręcą nosem i dlatego szukamy w miarę taniego, ale spełniający nasze oczekiwania.

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #51 dnia: 10 Listopada 2006, 08:58 »

Cytat: "little lady"
jestem z warszawy ale jakos nie szaleje tak z tym wszystkim
a co to ma do warszawy :?:

to, ze w wawie jest o wiele trudniej znalezc dobra sale i cala reszte, w przystepnych cenach. i pewnie trudno jest z terminami. nie orientuje sie bo jak juz mowilam, nie rozgladam sie jeszcze. fotografa nie rezerwuje, bo nie bedziemy miec z jakiejs agencji - szkoda na to pieniedzy. zdjecia beda nam robili znajomi narzeczonego, ktorzy fascynuja sie fotografia, i przede wszystkim znaja nas co uwazam, za podstawe dobrych zdjec. eh uwazam poprostu ze co nagle to po diable niema. poza tym z tego co piszesz mozna wnioskowac, ze robisz wesele na zasadzie zastaw sie a postaw sie - najlepszy fotograf, najlepsza sala itp. bez przesady to ma byc uroczy i magiczny dzien a nie taki zeby sie pokazac - bez urazy  :wink:  ale rob jak uwazasz.. ja sadze, ze jest jeszcze tyle czasu, ze wiele sie moze odmienic-jak juz wczesniej zauwazyly niektore forumowiczki  :P

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #52 dnia: 10 Listopada 2006, 09:29 »
little lady źle mnie zrozumiałaś, nie chodzi mi o pokazanie się czy coś w tym stylu, tylko właśnie o pewne właśnie wyśrodkowanie, w sensie, żeby nie było drogo, tak jak z salą, my płacimy 135 zł od osoby, a moja przyjaciółka, która robi za rok we wrześniu i w wakacja szukali sali, musieli wziąść to co było, nie mieli wyboru i płacą 150 zł ze skromniejszym menu. Dla mnie to duża różnica. W ubiegłym roku brat mojego narzeczonego brał ślub i też było kiepsko rok przed coś załatwiać, brali to co było.  Z fotografem to niestety nie mamy takiego szczęścia, żeby mieć kogoś znajomego, co by się tym interesował. Dlatego szukamy takiego w przystępnej cenie, ale który będzie robił fajne zdjęcia. Lubię mieć szeroki wybór i już, a jak mam taka możliwość, to czemu mam nie korzystać :?: zresztą każda moja decyzja jest dokładnie przemyślana, i nie mam tak, żeby mi się co chwilę zminiał gust, czy miało się coś odmienić, nie zmianiam co chwilę zdania.
Pozdrawiam  :wink:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Listopada 2006, 09:31 »
Chodzi mi o pewną optymalizację, najlpsze, ale w przedziale cenowym, na który nas stać. A wybór naprawdę nie jest duży w tym zakresie.

Gabiś
  • Gość
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Listopada 2006, 18:44 »
wiesz w sumie nie. Chociaż ja zawsze marzyąłm o 2 sierpniu:) nie wiem w sumie dlaczego:) ale teraz już jest wyjątkowy:)

Offline Aniutek83
  • maniak
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Listopada 2006, 21:28 »
kasiu A co ty sie tak Tłumaczysz! ?? To jest Twoje zdanie i nikt Ci go nie odbierze! I Akurat przed osobami , które tu nie mieszkaja i nie wiedzą jak u nas z terminami i z Dobrymi fotohgrafami znającymi sie na rzemiośle! i Ty nie masz znajomych , którzy robia zdjecia! I niestety musisz wydać na to kasę! I Nie przejmuj sie opiniamitypu zastaw sie a postaw się! nIkt Cie lepiej nie zrozumie niz krajanka, która zna Twoja sale i wybór fotografów jaki jest u nas! No cóż nasza skromna prowincja Śląska to nie to co Warszawka  :D  I załatwiaj sobie wszystko w takim czasie jak Ty uwazasz a nie musisz sie tutaj tłumaczyć!Twoje wesele Twoja sprawa i bedzie magiczne w Twoim stylu!

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #56 dnia: 10 Listopada 2006, 22:35 »
Cytat: "Aniutek83"
kasiu A co ty sie tak Tłumaczysz!

Wiesz, że jak to napisałam to tez się nad tym zastanawiałam, czemu się tłumaczę Aniu, ale chyba po prostu chciałam wyjaśnić o co mi chodzi, bo jestem raczej pozytywnie nastawiona do ludzi, nie z pazurami i chciałam na spokojnie, choć chyba nie wyszło, ale dzięki za wstawiennictwo   :Daje_kwiatka:  mam nadzieję, że wizyta się udała.

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Listopada 2006, 18:37 »
Oj dziewczynki, ale sie nerwowo zrobiło :P. Co do tych wszystkich załatwień to sala i orkiestra to taki jakby standard, a reszta? To juz zależy od miasta, w dużych-jak najbardziej można wszystko załatwiać dośc wcześnie. Ja fotografa nie mam zarezerwowanego ale wybrany już jest.

Gabiś
  • Gość
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Listopada 2006, 08:24 »
parę dni temu zadzwonili do mnie faceci z orkiestry i powiedzieli że muszę szybko zapłacić zaliczkę bo jest już 2 pary na ten sam termin co mój!! i jak tu nie być nerwowym??

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Listopada 2006, 10:30 »
parę dni temu zadzwonili do mnie faceci z orkiestry i powiedzieli że muszę szybko zapłacić zaliczkę bo jest już 2 pary na ten sam termin co mój!! i jak tu nie być nerwowym??

to właśnie świadczy o tym, że dobrzy są najszybciej rozchwytywani i widać w Warszawie także, no ale jak już napisałam, każdy robi jak uważa...
My się nadal roglądamy za orkiestrą. Gabiś ile macie osób i ile płacicie jeśli można wiedzieć?