Autor Wątek: a jest ktoś na 2008 już  (Przeczytany 32359 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #90 dnia: 27 Listopada 2006, 20:07 »
ja się zastanawiam czy nie zrezygnować z kamery, fotografa mamy już jednego upatrzonego i chyba będziemy rezerwować, bo bardzo nam się zdjęcia i albumy podobały, i czekamy na płytki od zespołów.

Cytat: "madziOOnia"
a mi zostało bierne czekanie

ja wertuje neta jak mam czas, już znalazłam przystrojenie torta jakie mi się podoba... pomagam organizować wesele przyjaciółce na przyszły rok  :mrgreen: inspirujące zajęcie :!:

Offline madziOOnia
  • bywalec
  • data ślubu: 21 czerwiec 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #91 dnia: 27 Listopada 2006, 21:35 »
Cytat: "katarzyna_84"
a wertuje neta jak mam czas, już znalazłam przystrojenie torta jakie mi się podoba

Ja to nawet torta mam wliczonego w menu :P
ja się zastanawiam czy nie zrezygnować z kamery

Jesli Ci moge doradzić, to nie rezygnuj z kamerzysty, omze teraz film z wesela nie jest czymś fajnym dla ciebie, ale za 5 czy 10 lat, bedziecie chcieli z meżem przezyc ten dzień jeszcze raz, bedzie co dzieciom pokazać, pomyśl jak za te 10 lat siedzicie z mezem, ogladacie film sie i sie wzruszacie :) Słyszałm tez ze wiel osób które nie maja filmu teraz bardzo załuje. Ale decyzja nalezy do ciebie :D

pomagam organizować wesele przyjaciółce na przyszły rok  inspirujące zajęcie

Oj, bardzo, tez bym chciała!! :P

Offline justyska

• bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #92 dnia: 27 Listopada 2006, 23:42 »
Ja tez uwazam ze kamerzysta to dobra rzecz!Dziewczyny to co przeczytalam powyzej przyprawia mnie o dreszcze.My tez planujemy wziasc slub na sierpien 2008,ale jeszcze nic nie mamy zarezerwowane.Mam nadzieje ze uda nam sie to wszystko zalatwic w grudniu??? :D  :D  :D

Offline Aniutek83
  • maniak
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #93 dnia: 28 Listopada 2006, 08:45 »
mysle , że nie masz sie czym przejmowac justyśka na pewno zdązysz! Ja zaczełam przygotowania w maju  teho roku na  rok i 3 mies przed weselem i to mi sie wydawało dośc wcześnie i udało sie wszystko załatwic! Tylko z sala musielosmy sie spieszyć a rweszta na spokojnie może poczekac! Zdążycie!
My też zrezygnowaliśmy z kamery- wcsale nie uwazam ,że to jest konieczne! Znajomi nas naklreca swoimi kamerami a mamy tylko fotografa! Zdjecia tez sa pieknym wspomnieniem!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #94 dnia: 28 Listopada 2006, 09:15 »
Cytat: "Aniutek83"
My też zrezygnowaliśmy z kamery- wcsale nie uwazam ,że to jest konieczne

To tak jak My.Tez nie chcemy kamery.

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7 czerwca 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #95 dnia: 28 Listopada 2006, 09:26 »
a ja nic nie załatwiam jeszcze  :P jakoś opadły emocje po zaręczynowe i spokojnie czekam na za rok - dopiero wtedy zacznę przygotowania    :lol:

hehe jaki zbieg okoliczności u koleżanki powyżej - zaręczyny i ślub niemalże tak samo  :lol:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #96 dnia: 28 Listopada 2006, 09:31 »
jaki zbieg okoliczności u koleżanki powyżej - zaręczyny i ślub niemalże tak samo

hehe czyżbys mówiła o mnie ;)
To fakt mamy blisko siebie wszystko.
No tyle ze ślub daleko,ale mam przyjaciółke z w-wy i mam nadzieje ze przybędzie na ślub mój.
Hm..moze cos jeszcze mamy blisko ;)

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #97 dnia: 28 Listopada 2006, 10:47 »
Znajomi nas naklreca swoimi kamerami a mamy tylko fotografa! Zdjecia tez sa pieknym wspomnieniem!

Ale zawsze jakis filmik jest, no pewnie że zdjecia są piekną pamiątką, to nie ulega wątpliwośći :) To chyba bede jedyna która bedzie miałą kamerzyste :P
Ale wiecie, co mi tez sie w sumie nie podobaja takie standardowe filmy z wesela, zdjecia, kosciół a potem nudna zabawa weselna przez 4 h :lol: Dlatego szukam ambitnego gościa który zrobi mi FILM, a nie głupie NAGRANIE z wesela.
justyska, zdązysz, jeszcze nie jestes bardzo w tyle :D Ale po Nowym roku to juz chyba ruszy ta lawina, wiec ja sie ciesze ze do Sylwestra mam juz najwazniejsze załatwione.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #98 dnia: 28 Listopada 2006, 13:16 »
Z tym kamerzystą to jest tak, że na początku chcieliśmy i kamerę i fotografa, na targach znaleźliśmy fotografa, którego prace nam się bardzo spodobały i najprawdopodobniej będziemy go rezerwować, a facet mało nie bierze, jak do tego dojdzie jeszcze kamera, to już będzie pokaźna kwota. A oglądnełam trochę propozycji kamerzystów i kiepskie były, dlatego się zastanawiamy. Może jeszcze kogoś znajdziemy, co by nie wizął góry forsy i fajny filmik nakręcił.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #99 dnia: 28 Listopada 2006, 13:17 »
jak do tego dojdzie jeszcze kamera, to już będzie pokaźna kwota.

My nie chcemy kamery z paru względów.Ale wiem ze wsumie wzamian tego będziemy mogli pozwolic sobie na cos innego.

Offline SAbina

• forumowicz
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #100 dnia: 2 Grudnia 2006, 10:05 »
Właśnie dołączyłam...
Walczyłam o termin w październiku ale mój przyszły nie chce słyszeć  :(  na razie stanęło na wrześniu.
Ja mam sprawę fotografa załatwioną. Kolega ojca jest fotografem i jednocześnie gościem weselnym więc w prezencie dostanę " usługę" i zdjęcia. Obsługiwał wesele mojej siostry i zdjęcia wyszły super.
Jeśli chodzi o terminy to już jest kiepsko na lato jeszcze trochę to i wrzesień będzie zajęty.
Naj bardziej mnie przeraża wybór zespołu!!!!!!!!!
Powiedzcie mi kiedy naj lepiej załatwiać termin w kościele??

Offline SAbina

• forumowicz
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #101 dnia: 2 Grudnia 2006, 10:08 »
A co do kamery to podzielam zdanie  ewelinkaaa7

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #102 dnia: 2 Grudnia 2006, 10:27 »
A co do kamery to podzielam zdanie ewelinkaaa7

:)
Cytat: "SAbina"
Powiedzcie mi kiedy naj lepiej załatwiać termin w kościele??

tego tez jeszcze nie wiem, ale my będziemy gdzies w czerwcu 2007 juz rozmawiac bo chcemy w innym kościele.

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #103 dnia: 2 Grudnia 2006, 10:50 »
My już mamy zaklepany termin :) A do końca tego roku musimy donieść licencje znaszych parafii :)

Gabiś
  • Gość
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #104 dnia: 2 Grudnia 2006, 11:21 »
dziewczynki to tak szybko trzeba zaklepywać terminy w kościele?? to ja myślałam że to załatwię na końcu, jakieć 6 miesięcy przed ślubem... a wy mnie tak straszycie:(

Offline SAbina

• forumowicz
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #105 dnia: 2 Grudnia 2006, 15:44 »
No ja też mam nadzieję, że rok przed będzie ok. Chociaż może wcześniej się wybiorę. Mnie kościół jest obojętny, ale mój przyszły chciałby w konkretnym więc nie zaszkodzi załatwić wcześniej.

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #106 dnia: 3 Grudnia 2006, 17:36 »
Z tym kościołem to jest tak ,że termin warto zaklepać wcześniej, a metryki, i te inne to pare miesiecy przed ślubem trzeba zanieść. My zarezerwowaliśmy kościół tak wcześnie bo ten klasztor jest bardzo popularny w Krakowie.
Ja tam wychodze z założenia, że lepiej iśc za wczesnie, i niech sie nawet gapią jak na głupka, niz potem usłyszeć-ZAJĘTE JUŻ! :lol:

Offline marbenia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #107 dnia: 3 Grudnia 2006, 22:10 »
Czasami zazdroszczę wam, drogie Panny Młode 2008, tych weselnych przygotowań... Ja choć też wychodzę zamąż w 2008 roku, z przygotowaniami jeszcze musze poczekać, choć bardzo chciałabym poczuc już tą przedślubną euforię :) W moim  mieści i w ogóle w regionie nie ma az takiej potrzeby, by załatwiać i rezerwować wszytsko z tak dużym wyprzedzeniem, dlatego też cierpliwie czekam do przyszłego roku :)
Pozdrawiam

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
Jeszcze sporo czasuuuu !!!
« Odpowiedź #108 dnia: 3 Grudnia 2006, 23:11 »
Ja rowiez jestem "zaklepana" na 2008 :) Z moim narzeczonym zalatwiamy wszystko z wyprzedzeniem by miec czas na dogranie wszystkich szczegolow.  Sale w NORD mamy juz zarezerwowana... :) takze.... najwazniejsze juz jest :) a reszta jakos pomalutku pomalutku i mam nadzieje ze wszystko bedzie dopiete na ostatni guziczek.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #109 dnia: 4 Grudnia 2006, 18:30 »
SAbina, marbenia, Natulinek, witam Was dziewczynki   :hello:  
Fajnie że jest nas coraz więcej :wink:

Ja tam wychodze z założenia, że lepiej iśc za wczesnie, i niech sie nawet gapią jak na głupka, niz potem usłyszeć-ZAJĘTE JUŻ!

Zgadzam się w zupełności :!: My czekamy teraz na płytki od zespołów i będziemy rezerwować :mrgreen:

Gabiś
  • Gość
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #110 dnia: 5 Grudnia 2006, 08:48 »
no to chyba faktycznie zaklepię ten termin w kościele:) macie rację że lepiej wcześniej niż za późno.....

Offline Aniutek83
  • maniak
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #111 dnia: 5 Grudnia 2006, 08:52 »
dziewczyny z tym zaklepywaniem terminu w kosciele jest różnie! Ja mam 8 mies do slubu a  jeszcze nie mam terminu w kosciele! Po prostu ksiadz nie prowadzi u nas kalendarza przed Nowym Rokiem i tak tez jest w wielu parafiach! A co dopiero u Was jak macie ok 2 lat do ślubu! Spokojnie macie czas na rezerwacje koscioła!

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #112 dnia: 5 Grudnia 2006, 15:02 »
Po prostu ksiadz nie prowadzi u nas kalendarza przed Nowym Rokiem i tak tez jest w wielu parafiach!

Dokaldnie tak !
Ja tez nie mam zaklepanego terminu w kosciele... i nawet nie mam szans zaklepac...Ksiadz poprosil nas o przyjscie najwczesniej na rok przed slubem wiec :) mamy sporo czasu.

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #113 dnia: 6 Grudnia 2006, 09:09 »
Pewnie wszedzie jest różnie, jak jest to taki "zwykły"ze tak powiem kościółek to nie ma pewnie co sie spieszyć, ale jak juz pisałam u nas ten kościółek jest popularny, no i ksiądz przyjmował juz zapisy na 2008, chyba najlepiej sie przejść do kancelarii i zapytać, ile wcześniej można zarezerwować termin.
A ja już znalazłam fajnego fotografa, i sam mi kazał rezerwować jakby co termin do końca roku wtedy zniżke dostane, chyba nie przeoczył tego że mam ślub dopiero w 2008 :lol: Qrcze musze do niego zadzwonić. W sumie planowałm załatwiać dopiero w czerwcu ale co tam :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #114 dnia: 6 Grudnia 2006, 20:06 »
najlepiej sie przejść do kancelarii i zapytać, ile wcześniej można zarezerwować termin.

madziOOnia, widzę, że na te sprawy mamy takie same zdanie  :wink:  zapytać nie zaszkodzi, a człowiek zawsze się może czegoś pożytecznego dowiedzieć :!: Choć mi narazie nie po drodze do kościoła, boję się, że mi ksiądz powie, że ślubów wtedy nie będzie, albo będą bardzo późno, bo jest wtedy odpust (Qrcze mogliby go przenieść na inny dzień :lol: ) a w okolicy żaden inny kościół nie dorównuje tej bazylice  :| pewnie odwlekę jak sie długo da.

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #115 dnia: 7 Grudnia 2006, 11:02 »
katarzyna_84, ja tez sie boje ale iśc do swojej parafi po licencje, wyszły takie jaja...przez pewnie czas w mojej rodzince sie tak pokręciło ze wszyscy byli w rozjeździe, a mieszkaniem sie opiekowała kolezanka, no i jak ksiądz chodził po kolędzie to ona była tak zaszokowana ze powiedziąła ze go nie przyjmie, nic nie wyjaśnijać,a teraz mamy odnotowane w kortotece ze jakcys niewierzacy jestesmy  :urwanie_glowy:  A wszyscy sie boją iśc wyjaśnic ,bo ksieza czasem potrafia być... :wink: A właśnie słyszałam że za wydanie licencji sie nie płaci?? jakie Wy macie informacje na ten temat? A co jeśli ksiądz bedzie próbował ode mnie wyciągnąć?? :roll:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #116 dnia: 8 Grudnia 2006, 14:39 »
madziOOnia, no to ładnie macie posprzątane  :wink: może wybierz się np. z mamąc do parafii wyjaśnić sprawę, bez tego się i tak chyba nie obejdzie :?:

właśnie słyszałam że za wydanie licencji sie nie płaci?? jakie Wy macie informacje na ten temat?

z tego co wiem to wszędzie się za licencję płaci, w niektórych parafiach nawet słono
w parafii od męża kuzynki ksiądz wycignął 500zeta :shock: tak jak za ślub :!:

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #117 dnia: 11 Grudnia 2006, 11:08 »
Ale to jest zwykłe oszustwo! Ja wiem na 100% że to jest bezpłatne, ale jak tu dochodzic swoich praw. .

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7 czerwca 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #118 dnia: 11 Grudnia 2006, 12:48 »
za wydanie licencji płacisz i to czasami sporo. moja koleżanka trzy lata temu płaciła po 100zł - bo z jej parafi i męża..

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #119 dnia: 11 Grudnia 2006, 22:48 »
A ja przewertowalam forum, i juz wiem, licencja jest płatna, zgoda nie, ale czym sie różni zgoda od licencji- nie wiem. Ja podpytałam dzis ksiedza, i wywnioskowałam ze jedyne co musze szykować to dobry powód, a nie pieniadze, uff
A własnie licencja/zgoda to tylko z jednej parafi, nie z obu.