Autor Wątek: a jest ktoś na 2008 już  (Przeczytany 32413 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziOOnia
  • bywalec
  • data ślubu: 21 czerwiec 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #150 dnia: 8 Stycznia 2007, 12:23 »
SAbina, też mi sie wydaje ze coś szykuje, A nie chce mówić o ślubie bo moze sie boi ze w ten sposób niespodzianka nie wyjdzie. Poczekaj do rocznicy. A swoją drogą to my z gupa ustalilismy date ślubu, rodzicom tak tylko mówilismy kiedy, az w końcu po paru pytaniach "wy naprawde mówicie?" jakoś to ruszyło samo. Nikt nie chciał jeszcze nic załatwiać ale ja walczyłam, bo jedyna znałam krakowskie realia.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #151 dnia: 8 Stycznia 2007, 13:42 »
My mieliśmy w planach szukać czegoś późną wiosną w tym roku, ale w wakacje moja mama dowiedziała się od jakiejś koleżanki, że są takie dalekie rezerwaje terminów, no i oczywiście najbardziej miesiące wakacyjne, więc z ciekawości przyejchaliśmy kiedyś do lokalu i zapytaliśmy no i kelknerka nam wyjmuje książkę z wpisami na 2008... tak samo było w trzech następnych... szok  :shock: postanowiliśmy się rozglądać i po pewnym czasie zarezerowowaliśmy, bo koniecznie chcieliśmy naszego 2 sierpnia  :grin:  noi narazie sala jest, dziś się dowiem jak z kościołem będzie.

Offline SAbina

• forumowicz
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #152 dnia: 8 Stycznia 2007, 16:36 »
Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję, że Wasze słowa się sprawdzą. Oczywiście jak coś to dam znać ;-).
Kasiu, a jaką sale Wy wybraliście??

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #153 dnia: 8 Stycznia 2007, 20:13 »
Cytat: "SAbina"
Oczywiście jak coś to dam znać

innej opcji nawet nie biore pod uwagę :tak_2: i jak tylko wszytsko będzie jasne, to dołączaj do zniecierpliwionych 2008  :!:
My wybraliśmy Dom weselny "Jubilat" w Będzinie, niedaleko targu i Pałacu Miroszewskich.

Offline justyska

• bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #154 dnia: 12 Stycznia 2007, 21:43 »
Hej Kasiu!
Widze ze mamy ta sama date slubu!!!My jak na razie zarezerwowalismy tylko restauracje i orkiestre!No ale z parafia troche mnie przerazilyscie!Dla mnie chyba rozmowa z ksiedzem bedzie najgorsza.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #155 dnia: 13 Stycznia 2007, 11:12 »
justyska, witaj cieplutko :hello: Widzę, że 2 sierpnia jest dość popularny, bo nie tylko my dwie mamy taką datę :skacza: no my teraz o zespole musimy zdecydować, choć to sisę trochę odwleka z różnych względów, ale mam nadzieję, że od lutego wszytsko się ruszy :drapanie:

zapraszam do zniecierpliwionych 2008 https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=5409

pozdrawiam

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #156 dnia: 13 Stycznia 2007, 13:04 »
Ja tez mam 2 sierpnia  :brawo_2:
Chcielismy w tym roku, ale jak pojechaliswmy do zamku, w ktorym chcemy miec wesele to na ten rok nie bylo juz nic wolnego. Nie chcielismy nigdzie indziej, wiec wybralismy 2.8.2008  :skacza:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #157 dnia: 13 Stycznia 2007, 13:54 »
A my jak wybieraliśmy to braliśmy pod uwagę tylko sierpień, najpeirw była gadlku u moich rodizców, że ślub dopiero jaks studia skończę, my zresztą tez tak uważaliśmy, bo z jedną pensją to nie za ciekawie, później moi rodzice zaproponowali, żeby ślub zrobić w zimie 2007, ale my już zdecydowani byliśmy na 2 sierpnia 2008 bo to nasza rocznica związku... i postanowiliśmy, że poczekamy jeszcze te pół roku skoro i tak już tyle czekamy. I taka fajna data jakoś sama wyszła  :skacza:

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #158 dnia: 13 Stycznia 2007, 13:57 »
Nam tez ta data sie spodobala  :brawo_2:
Skoro jestesmy ze soba 6 lat to mozemy poczekac jeszcze roczek  :tupot:

Offline agata83
  • nowicjusz
  • *
przerażona
« Odpowiedź #159 dnia: 13 Stycznia 2007, 14:07 »
czesc dziewczyny:) jestem przerażona tym, że są takie terminy, a w dodatku jesteśmy uziemieni bo mieszkamy teraz w dublinie. W Krakowie będziemy pod koniec lutego i wtedy chcemy cos zaczac zalatwiac i rezerwowac na sierpien 2008. Myslicie ze cos znajdziemy? Kojarzycie moze jakąs sale na 130 osób w Krakowie, lub okolicy po dogodnej cenie najlepiej razem z poprawinami? będę wdzieczna za rade:) pozdrawiam

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #160 dnia: 13 Stycznia 2007, 14:10 »
Nam za pół roku siódemka stuknie, i ślubik po ośmiu latach będzie... kawał czasu, mam tylko nadziejeże zaraz poślubie zamieszkamy już razem bez rodziców, to pod warunkiem, że remont pójdzie zgodnie z planem, oby

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #161 dnia: 13 Stycznia 2007, 14:13 »
agata83,  :hello: nastęna sierpniówko

Cytat: "agata83"
Kojarzycie moze jakąs sale na 130 osób w Krakowie, lub okolicy po dogodnej cenie najlepiej razem z poprawinami? będę wdzieczna za rade:) pozdrawiam

o to najlepiej zapyatj w wątku regionalnym,
Cytat: "agata83"
Myslicie ze cos znajdziemy?

napewno znajdziecie  :ok: w lutym powinno być jeszcze w miarę ok, my zaczeliśmy tak wcześnie, bo zależało nam na konkretnej dacie i się udało  :taktak: Wam też się uda, a zawsze to łatwiej, jak się nie ma szczegółowo określonej daty

Offline agata83
  • nowicjusz
  • *
nadzieja
« Odpowiedź #162 dnia: 13 Stycznia 2007, 14:27 »
Mam nadzieje, że się znajdzie. Forum odnośnie sal przeszukałam dokładnie i pozostaje tylko umawianie się i jeżdżenie. Moja połówka uważa że jest jeszcze czas (jak na wszystko:) a ja powoli panikuje:) no ale zawsze musze się czymś martwić:) pozdrawiam

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #163 dnia: 13 Stycznia 2007, 14:33 »
agata83, Dobrze będzie napewno, jest z okolic Kraka trochę forumek, więc zawsze możesz zapytać  :taktak:  Zawsze lepiej zacząć wcześniej, niż ma się okazać, że potem ma być za późno i zbierać "resztki" że tak powiem... albo przesuwać termin.

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #164 dnia: 13 Stycznia 2007, 18:08 »
katarzyna_84, meg coś wie o takim odkładaniu, wiec agata83, to najwyższy czas na załatwianie :)

Offline justyska

• bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #165 dnia: 14 Stycznia 2007, 20:29 »
[shadow=green]Droga Agatko![/shadow]
Ja tez milam podobny problem gdyz mieszkam w Londynie i zalatwianie wszyskiego z tad przyprawia o zawrot glowy.Na szczescie restauracje i orkiestre mamy juz zamowiona,a to jak na poczatek jest chyba najgorsze!!!Radze abyscie zadzwonili sobie w miejsce ktore wybierzecie i zapytali o wolne terminy,gdyz zreguly wiadomo ze wakacje sa najbardziej chodliwymi miesiacami na wesela i czesto terminy sa zaklepane nawet na 2 lata przed!Zaliczka to juz nie problem bo przeciez zawsze ktos moze podejsc  z rodziny i podac.Nie przejmuj sie dasz rade!Do dziela!!!

Offline Karmen

• użytkownik
  • **
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #166 dnia: 15 Stycznia 2007, 22:19 »
Witam :)
My też mamy na sierpień 2008 ale na 23 :) ehhh jeszcze tyle czasu.... ale póki co mamy załatwioną sale i księdza.... teraz tylko zostala jakas muzyczka do załatwienia i moze inne drobiazgi... nie bardzo wiem czy brac sie juz za dobrego kamerzysty czy jeszcze z tym zaczekac.... bo podobno roznie bywa.... :/ Hmmm myśle ze w tym roku uda mi sie załatwic nauki przedmałżeńskie i mniec to potem z głowy bo pewnie będa inne sprawy do załatwiania...
Poznanie Ciebie otworzyło najpiękniejszy rozdział mojego życia :*

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #167 dnia: 16 Stycznia 2007, 11:01 »
Karmen, chyba pierwsze co to za zespół powinnaś sie wziąźć :) A z kamerzystą sama mam problem, właściwie nie ma jak sprawdzić pracy takiego kamerzysty, czasem mają demo, ale przecież nie umieszczają ich na stronce :/ Ale ja powoli szukam tak zeby na rok przed ślubem już rezerwować. Może sie uda

Offline agata83
  • nowicjusz
  • *
nie straszcie:)
« Odpowiedź #168 dnia: 16 Stycznia 2007, 14:25 »
Dziewczyny nie straszcie:) Justyska dzwonić mogę nawet wszędzie bo to nie problem, z zaliczką też nie bo każdy może ją dać. Problem w tym że chciałabym te sale zobaczyć przed podjęciem decyzji, bo na stronach internetowych nie zawsze wszystko jest opisane. Dlatego czekam do lutego i od razu po przyjeździe bierzemy się ostro by już zarezerwowac i mieć sale z głowy. Kolejny problem to orkiestra bo to tez chcemy załatwić więc mogą byc problemy z czasem. Bo to tylko 2 tygodnie. No ale zobaczymy. Do lutego musze spokojnie siedziec na 4 literach a póki co się stresuję:(

Offline justyska

• bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #169 dnia: 16 Stycznia 2007, 20:30 »
Agata83 ja nie strasze cie ale wiem jakie sa realia.W Krosnie o znane restauracje i orkiestry jest ciezko a co dopiero  w  Krakowie!!Ale do gory glowa jakos to bedzie!Nasza orkiestra miala jeszcze dwa wolne terminy na sierpien i z tego jeden wybralismy my.Inne orkiestry mialy jescze wolne ale mysmy chcieli miec akurat ten(to zalezy rowniez od popytu na dany zespol)na nasz jest i to dosc spory no i dlatego sie rowniez cenia.Ja jednak jestem tego zdania ze od orkiestry naprawde duzo zalezy i warto w nia wlozyc troche wiecej pieniedzy!

Offline justyska

• bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #170 dnia: 16 Stycznia 2007, 20:32 »
Agata83 ja nie strasze cie ale wiem jakie sa realia.W Krosnie o znane restauracje i orkiestry jest ciezko a co dopiero  w  Krakowie!!Ale do gory glowa jakos to bedzie!Nasza orkiestra miala jeszcze dwa wolne terminy na sierpien i z tego jeden wybralismy my.Inne orkiestry mialy jescze wolne ale mysmy chcieli miec akurat ten(to zalezy rowniez od popytu na dany zespol)na nasz jest i to dosc spory no i dlatego sie rowniez cenia.Ja jednak jestem tego zdania ze od orkiestry naprawde duzo zalezy i warto w nia wlozyc troche wiecej pieniedzy!

Offline justyska

• bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #171 dnia: 16 Stycznia 2007, 20:44 »
Sorrki!Ta poprzednia wiadomosc to pomylka!Agata ja  teraz w grudniu bylam na dwa tygodnie i zdazylam wszysko zalatwic tzn.z sala i orkiestra(nie liczac tego ze byly swieta i nowy rok).Tylko ze  mysmy juz byli prawie zdecydowani co do wyboru gdzie i kto bedzie gral!Popytaj u znajomych jaki zespol jest dobry(kazdy gdzies byl na jakims weselu i ma jakies zdanie o orkiestrze :)Powodzenia!!!Nie bede juz przynudzac pa,ap. :taktak:  :taktak:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #172 dnia: 17 Stycznia 2007, 14:20 »
Witajcie, ja też mam slub zaplanowany na czerwiec 2008 roku i tez juz sie biore za szukanie sali (bo zespół juz mam) Wydaje mi sie ze to sa 2 takie podstawowe rzeczy : sala i zespół które z takim duzym wyprzedzeniem można rezerwowac , jesli chcemy miec ten termin który sobie wybralismy :)

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #173 dnia: 17 Stycznia 2007, 21:06 »
SaTine, czyżbyś miała ślub w tym samym dniu co ja? ;) A dowiadywalaś sie już jak wygląda sprawa w twoim kościele?? Bo w moim(wybranym) mam juz rezerwacje.

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #174 dnia: 17 Stycznia 2007, 21:13 »
MadziOOnia z kościołem jeszcze nie załatwiałam. Chcielismy wybrać jakiś mały kościółek i na oku mam ten na Żelechowie. A gdzie robisz wesele?

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #175 dnia: 17 Stycznia 2007, 21:14 »
MadziOOnia z kościołem jeszcze nie załatwiałam. Chcielismy wybrać jakiś mały kościółek i na oku mam ten na Żelechowie. A gdzie robisz wesele?

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #176 dnia: 17 Stycznia 2007, 21:30 »
SaTine, ja jestem z Krakowa :) Wiec pewnie nie bedziesz wiedzieć gdzie jest mój lokal :P. Ale powiem że jak sie zdecydujesz na jakis popularny kościółek to lepiej iść wcześniej i sie dowiadywac co i jak.

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #177 dnia: 17 Stycznia 2007, 21:44 »
No popularny to ona chyba nie jest , raczej taki malutki ale za to w ładnym miejscu :) A sale wole juz teraz zarezerwowac żeby nikt mnie nie wyprzedził :) zawsze lepiej wczesniej i miec juz spokój

Offline madziOOnia
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #178 dnia: 18 Stycznia 2007, 20:09 »
No pewnie, że lepiej jest mieć z głowy,a na sale to jest już odpowiedni czas. Wiekszość dziewczyn na 2008 na już sale i orkiestre. A co do kościółka, to moj też jest malutki i nie jakiś piękny, wiec nie wiem na czym polega jego fenomen, ale w miesiącach letnich jest aż 5 ślubów! Przynajmniej koszty za kwiaty sie rozłożą :P

Offline srebrny
  • bywalec
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #179 dnia: 22 Stycznia 2007, 11:04 »
Cześć.
A my zarezerwowaliśmy sale na 24 maja 2008 w Pniewie w Motelu Saga:)
Uważamy, że maj to najpiekniejszy miesiąc w roku. (zresztą całe szczęście, że chcieliśmy w maju, bo jak przyjechaliśmy do lokalu to okazało sie, że tylko 3 weekendy w maju zaostały wolne a potem dopiero listopad 2008.)

Kościół idziemy rezerwować po Wielkanocy bo Ksiądz powiedział, że zapisy nie wcześniej jak rok przed ślubem.