Autor Wątek: a jest ktoś na 2008 już  (Przeczytany 32321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kobietka
  • maniak
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #330 dnia: 2 Maja 2007, 12:42 »
na naszym weselu będzie grał dj- jest sprawdzony, zabawiał gości na weselu koleżanki i polecany jest bardzo przez właściciela "naszej" restauracji; na spotkaniu pokazął nam też kilka płytek z imprez, na których grał i szczególnie zwracalismy uwagę na teakie newralgiczne punkty kazdego wesela: pierwszy taniec, muzyka podczas obiadu ( nie chce słyszeć brzeku sztućców czy chlipania rosołkiem :los: ), wjazd tortu, zabawy, oczeiny,m podziękowania dla rodziców itp.
podobało nam sie bardzo.
slubujemy 24.05.2008 i załatwione mamy-
-restaurację, ale nie wybrane menu
-foograf,
-prawdopodobnie, na 98% kamerzysta,
-dj,
-wizja Tego Dnia mglista, ale jest :taktak:
i tyle chyba

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #331 dnia: 2 Maja 2007, 13:10 »
No to już sporo macie a pewnie jeszcze więcej do załatwienia... Ja ślubuje nieco później ale moja lista spraw załatwionych jest podobna... tylko jeszcze fotografa brakuje bo nie moge sie zdecydowac czy chce (czyt. czy starczy kasy  :taktak: ) reportaż + studio czy tylko studio, a może plener... :drapanie:  :drapanie:

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #332 dnia: 2 Maja 2007, 13:20 »
Cytat: "ika3w"
a może plener...
jesli moge dorzucic swoje 5gr to... jesli masz wybierac miedzy  studiem a plenerem wybierz to pierwsze. Zadne zdjecia nie sa tak naturalne i piekne jak w plenerze... Ja nawet nie bralam pod uwage zdjeci studyjnych... nie chce typowo pozowanych. Wole pelenrek jak biegamy po lace czy tez jak ganiamy sie po molo... oczywiscie beda tez pozowane...ale ich chcemy jak najmniej :)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #333 dnia: 2 Maja 2007, 13:40 »
Natulinek, chyba sie zgadzam z tobą... a z reportażu chyba zrezygnuje... bedzie plener po ślubie a w dzien ślubu studio ale tak kilka zdjęc....
No chyba ze jeszcze mi sie odmieni  :drapanie:

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #334 dnia: 2 Maja 2007, 16:23 »
ika3w, chyba zartujesz, ze rezygnujesz z reportazu!! przeciez to najtrudniejsza rola dla fotografa? i wydaje mi sie najwazniejsza dla Was. Nie chcesz miec zdjec z kosciolka, zyczen i przyjecia? Ja bede miala reportaz i plener. Studia bym w zyciu nie wziela bo jak dla mnie to wyrzucanie pieniedzy. Zdjecia nie sa naturalne, kazde z nich jest ustawiane wiec nie pokazuja Was. Ale to juz Twoja decyzja.

Offline madziOOnia
  • bywalec
  • data ślubu: 21 czerwiec 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #335 dnia: 2 Maja 2007, 17:44 »
baska98, zgadzam się z Tobą,zazwyczaj to te zdjęcia z reportażu są najbardzej udane :)

Offline kobietka
  • maniak
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #336 dnia: 2 Maja 2007, 18:25 »
Cytat: "madziOOnia"
baska98, zgadzam się z Tobą,zazwyczaj to te zdjęcia z reportażu są najbardzej udane :)

zgadzam się z dziewczynami- my też umówilismy sie z fotografem, że będzie reportaż (przygotowania, błogoslawieństwo, kościół, wesele do oczepin) i bardzo dużo zdjeć z pleneru ( w naszym pakiecie jest reportaz, studio+ plener) zamiast studia.
uwazam, ze własnie w reoprtazu i plenere jest najwiecej naturalnych, niepozowanych zdjęc, gdzie widac emocje, gre uczuć itp. bedziemy chcieli tez kilka zdjeć typ "dziubek do dziubka, przy główce główka", by móc sobie  taką fotke powieścić w sypialni :taktak:
plenerowi mówię TAK!!

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #337 dnia: 2 Maja 2007, 18:50 »
Ja też się zgadzam że reportażowe są ważne, ale my wzielismy cały pakiet (reportaż, studio plener) Chciałabym miec tez kilka fotek ze studia

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #338 dnia: 2 Maja 2007, 21:11 »
ika3w, haha wlasnie przeczytalam ponownie swoj post i dziwie sie ze doszlas o co mi w nim chodzilo..... :P Zamiast napisac "wybierz to drugie" hih napisalam "pierwsze" czyli studio... UPS pomyleczka zdarza sie gdy pisze sie posty w biegu :)
Jesli moge podpowiedziec to.. tak jak dziewczyny ci radza.... nie rezygnuj z reporazu.... fotograf w kosciele czy tez na blogoslawienstwie to podstawa.... pozniej bedziesz zalowala ze nie masz uwiecznionej tej pieknej i niepowtarzalnej chwili. Ze studia mozesz zrezygnowac ale.. reporataz.... szkoda oszczedzac na czyms takim... juz lepiej zamiast limuzyna jechac zwyklym samochodem.. ale reportazu nie odpuszczac ;) Przemysl to na spokojnie.... bys po slubie nie miala mysli.. ze moglas mimo wszystko dolozyc pare groszy i miec reportaz...

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #339 dnia: 2 Maja 2007, 22:17 »
Ja wybrałam studio w dnu ślubu (kilka ujęć) a plener po ślubie.Za reportażem nie jestem przekonana bo praktycznie to samo będzie na kamerze-jedynie to zdjęcia można wziąć do ręki i obejrzeć.Jeszcze dokładnie nie wiem bo to jest kwestia do obgadania ale zobaczymy bo może zmienię zdanie bo trochę czasu jeszcze jest :drapanie:

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #340 dnia: 2 Maja 2007, 22:21 »
Cytat: "dorka_9"
plener po ślubie
tez zdecydowalismy sie na plenerek po slubie... niektorzy robia przed ale.... ja chcialabym podtrzymac tradycje i nie pokazywac sie mojemu kochaniatku przed slubem w sukieneczce ;) w koncu jak niespodzianka to niespoadzianka :) Niech zobaczy choc jeden raz ksiezniczke... po slubie juz niestety nie bedzie tak pieknie :) haha zwlaszcza poranki przy rozczochranej zonie :)

Offline dorka_9

• uzależniony
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #341 dnia: 3 Maja 2007, 12:46 »
Natulinek też jestem za tym żeby młodemu pokazać sie dopiero przed samym ślubem bo jak by mnie przed cała uroczystością to nie później nie  zrobiłabym na mim wrażenia jak by mnie zobaczył :skacza: a tak wogóle to zajęcia w plenerze po ślubie będą luźniejsze i nie trzeba będzie martwić sie o suknie że się pobrudzi.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #342 dnia: 3 Maja 2007, 13:08 »
Dziękuje wam dziewuszki za rady...
Z reportażu chciałam zrezygnowac bo licze na to ze dużo osób z rodziny bedzie miało aparaty ze sobą i oni to uwiecznią...
Ale może ja lepiej najpierw pójde sie zorientowac jak to u mnie z cenami jest...

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #343 dnia: 3 Maja 2007, 13:09 »
Natulinek, dorka_9, ja też jestem za plenerem po ślubie

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #344 dnia: 3 Maja 2007, 13:46 »
a tak wogóle to zajęcia w plenerze po ślubie będą luźniejsze i nie trzeba będzie martwić sie o suknie że się pobrudzi.
racja :) w tedy juz w gre wchodza wszystkie kombinacje alpejskie :) nie ma juz czym sie martwic....

Offline dorka_9

• uzależniony
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #345 dnia: 3 Maja 2007, 18:39 »
No ja już sie nie moge doczekać tych luźnych zdjęć i będzie okazja do założenia jeszcze raz sukni  :skacza:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #346 dnia: 3 Maja 2007, 19:44 »
Oooooooooo właśnie plenerk po ślubie oznacza, że suknię założy się jeszcze raz  :skacza: Zupełnie zapomniałam o tym kolejnym argumencie.

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #347 dnia: 3 Maja 2007, 21:04 »
Cytat: "katarzyna_84"
plenerk po ślubie oznacza, że suknię założy się jeszcze raz
haha o patrzcie :) a ja nawet nie wzielam tego pod uwage..... faktycznie....  druga okazja by poczuc sie jak ksiezniczka :)

Offline dorka_9

• uzależniony
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #348 dnia: 3 Maja 2007, 21:50 »
No widzicie dziewczyny przynajmniej jeszcze raz poczujemy się jak księżniczki bo później już takiej okazji nie będzie :skacza:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #349 dnia: 3 Maja 2007, 23:04 »
No widzicie dziewczyny przynajmniej jeszcze raz poczujemy się jak księżniczki bo później już takiej okazji nie będzie

No dokładnie, tymbardziej, że wstępnie planuję oddać kiecę do salonu, jeszcze muszę się dokładnie wypytać co i jak, ale zawsze to pół kasy zaoszczędzone i można poszaleć np z bielizną na noc poślubną... poza tym żal by mi chyba było, gdyby żółkła w szafie, a przecież nie będę w niej później paradować nawet po domu... ale za to będzie na 'dwa razy', nie tylko na 'raz'.

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #350 dnia: 3 Maja 2007, 23:10 »
Cytat: "katarzyna_84"
ale za to będzie na 'dwa razy', nie tylko na 'raz'.
co racja to racja ;)

Offline dorka_9

• uzależniony
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #351 dnia: 4 Maja 2007, 13:03 »
Zgadzam się z wami dziewczyny :skacza:

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #352 dnia: 4 Maja 2007, 14:34 »
iwka3w ja bym nie rezygnowala z reportazu, a to datego, ze nikt Ci nie zrobi takich zdjec jak fotograf. Do robienia zdjec w kosciele potrzeba nie tylko dobrego sprzetu zeby zdjecia wyszly ladne ale rowniez umiejetnosci i naswietlenia. poza tym nie zawsze ksiadz sie zgadza, zeby kilka osob paradowalo po oltarzu i pstrykalo zdjecia bo wtedy nie czuc atmosfery slubu, kazdy jest rozproszony i nie mysli o tym waznym momencie tylko o tym, zeby dobrze wyjsc na zdjeciu.  Ja bym zostawila reportaz, a najwyzej ugadala sie z fotografem aby nie zostawal na przyjecie i zaplacila mniej bo na przyjeciu kazdy bedzie pstrykal zdjecia i bedziesz miec i ch pelno i niezlej jakosci. Ale to juz Twoja decyzja.

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #353 dnia: 4 Maja 2007, 21:11 »
baska98,  dobrze prawi, ja będe robiła podobnie. Fotograf do kościoła i w plener w któryś dzień po ślubie. A na przyjęciu będzie dużo gości z aparatami  więc kolekcja zdjęć będzie dość pokaźna :skacza:

Offline dorka_9

• uzależniony
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #354 dnia: 4 Maja 2007, 23:30 »
dobry pomysł dziewczyny-zawsze to coś taniej :skacza:

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #355 dnia: 5 Maja 2007, 18:19 »
my ciagle szukamy fotografa i kamerzysty na slub i wesele. W plener to mamy juz zaklepanego najlepszego kamerzyste w Krakowie - mojego przyszlego Teścia :D:D
Ale podczas ślubu to chyba nie wypada mu z aparatem się prezentowac..? ;)

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #356 dnia: 5 Maja 2007, 19:01 »
kawaii2, ja osobiscie wolalabym aby tesciowie jak i moi rodzice bacznie obserwowali cala ceremonie sakramentu malzenstwa..... w koncu to jedyna i niepowtarzalna chwila.... mysle ze na ten moment kamere moglby przejac ktos inny... a tesc jak jest dobrym kamerzysta to i dobrym montarzysta :) wiec ladnie poskreca wam filmik i bedzie grac :)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #357 dnia: 6 Maja 2007, 19:41 »
Natulinek, podejrzewam ze niezbyt wyraznie przeczytałas posta kawaii2,  :drapanie:  :drapanie: albo to ja cos nie czaje  :drapanie:

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #358 dnia: 6 Maja 2007, 21:04 »
tak tak, zle chyba mnie zrozumialas Natulinek.
Chcemy wynajac fotografa i kamerzyste na caly slub, a takze na wesele. A na plener już nie, bo nam zdjecia zrobi tata mojego PM. Ale w sumie znając go, to i tak weźmie swój sprzet na wesele :P Bedziemy musieli to jeszcze uzgodnić.
Ale na ślubie i weselu też Teściu obowiązkowo musi przy nas być, dlatego szukamy fotografa. :)

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
a jest ktoś na 2008 już
« Odpowiedź #359 dnia: 6 Maja 2007, 21:55 »
Cytat: "kawaii2"
tak tak, zle chyba mnie zrozumialas Natulinek
oj wybaczcie wybaczcie :) choruje w domku i pewnie moj mozg zle przetworzyl dane :) hihihi zdarza sie....