Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 151988 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
  • Dokonuj wyboru i nie oglądaj się za siebie!
  • data ślubu: 08 czerwca 2013
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #690 dnia: 3 Marca 2013, 18:31 »
EwelinaD szczerze? Też nie słyszałam żadnej pozytywnej informacji o CMŚ ;-) więc coś w tym na 100% jest.
:))

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #691 dnia: 3 Marca 2013, 18:36 »
Ja wypożyczyłam swoją w Pretty Woman za 1600zł. Pokazałabym Wam jaką, ale nie mogę, bo mój narzeczony też tu zagląda ;p
Jak będziesz pytać o wypożyczenie, to koniecznie dowiedz się, czy skracają też na długość. Np. w CMŚ, trzeba dobrać odpowiednie obcasy, bo nie skracają z długości. A ja w swojej cenie mam suknie na tydzień, wszystkie poprawki (wzdłuż i wszerz) i czyszczenie.

Offline teamo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.08.2011
« Odpowiedź #692 dnia: 3 Marca 2013, 20:40 »
Dzieki za odpowiedz, juz znalazlysmy moze nie wypozyczalnie ale kobieta w domu posiada kilka modeli sukni wypozyczenie od 300-900zl pojedziemy zobaczyc:)

Offline DiamondOrchid
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #693 dnia: 3 Marca 2013, 20:46 »
teamo przystepne ceny sa w la mariett i vivien, nie wiem jak z wypozyczeniem b o ja bylam zainteresowana tylko kupnem, ale jesli ceny kupna nie sa tak wysokie to chyba rowniez wypozyczalnia nie powinna byc droga  :) powodzenia w szukaniu!

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #694 dnia: 3 Marca 2013, 21:03 »
teamo weź pod uwagę poprawki, bo takie na pewno trzeba będzie zrobić. I czyszczenie. Zależy jakiej sukni szukasz, bo  ja szukałam prostej, klasycznej i takiej np. w La Mariette nie ma. Poza tym nie każda suknie jest do wypożyczenia

Offline teamo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.08.2011
« Odpowiedź #695 dnia: 3 Marca 2013, 23:46 »
ta kobieta ma rozne suknie wyslala mi zdjecia obecnie ma 6modeli i czeka jeszcze na kilka. . .
kolezance podoba sie lisa ferrera demetrios model chyba 9710 i u tej kobiety  500zl wypozyczenie w cenie pranie i gratis darmowe wypozyczenie fontanny czekolady lub jakiejs alkohlowoej zupelnie nie wiem jak to wyglada. . .  hm. . .
ogloszenie znalazlysmy na infoludku no zobaczymy co z tego wyniknie jutro jade z kolezanka mierzyc tzn ona bedzie mierzyla bo to nie moj rozmiar:)
Fajnie, ze jestescie takie pomocne, jesli jej nie przypadnie do gustu to zaproponuje zebysmy sie przejechaly po salonach choc ona z tych bardzo niezdecydowanych dlatego staram siejej pomoc. . .

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #696 dnia: 5 Marca 2013, 18:32 »
teamo, Twoja koleżanka bierze ślub, a Ty się zalogowałaś na forum? Czy obie bierzecie?:)

Offline Akasha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2013
« Odpowiedź #697 dnia: 6 Maja 2013, 22:01 »
Salony w których ja byłam do tej pory:

Elisabeth: można robić foty, było miło, ale miałam wrażenie że jak mama zachwyciła się jedną suknią to sprzedawczyni już przytakiwała, że bosko wow i w ogóle jaki mama ma wspaniały gust, mimo że mi i przypadkowym ludziom od innej przyszłej panny młodej podobała się zupełnie inna

Nicol: nie można robić zdjęć, Pani przebierała mnie we wszystko co chciałam, nie sugerowała wyboru

Maria: można robić zdjęcia, nie ma limitu mierzonych sukien, miła atmosfera, dużo sukien wystawionych na manekinach

Vivien: nie można robić zdjęć, Pani była miła i mierzyłam różne fasony,  trochę modeli wystawionych na manekinach

Pretty Woman i Lisa Ferrera, nie mierzyłam sukien, ale byłam obejrzeć wystawę i jestem rozczarowana małą ilością sukien, oglądanie zdjęć w katalogu to moim zdaniem nie to samo

CMŚ nic mi się z wystawy szczególnie nie spodobało, a brak dogodnych terminów sprawił, że odpuściłam sobie ten salon

La mariette spodobały mi się może ze 2 sukienki, a podobne były w innych salonach więc również odpuściłam

Z racji tego, że nie mam kiedy chodzić po salonach istnieje szansa, że przegapię coś fajnego, ale trudno. Narazie mam 2 faworytki: jedną z Vivien i jedną z Marii

Offline wildtiger1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #698 dnia: 13 Maja 2013, 12:24 »
Vivien zdecydowanie.  Pani szczera i konkretna, nie próbuje wcisnąć sukni.  Zdjęcie można zrobić jak się już zdecyduje :)

Offline Akasha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2013
« Odpowiedź #699 dnia: 13 Maja 2013, 21:18 »
Dodaje do listy jeszcze Arvenę: można robić zdjęcia, Panie miłe, trzeba się umawiać bo jest dużo Niemców, zwłaszcza w soboty, w tygodniu przed 17 da się wejść z ulicy

Vivien zdecydowanie.  Pani szczera i konkretna, nie próbuje wcisnąć sukni.  Zdjęcie można zrobić jak się już zdecyduje :)

Moim zdaniem to trochę za późno bo chcemy porównać na chłodno w domu suknie z różnych salonów, żeby wybrać tę naj. Ja sama wiem po sobie, że wydawało mi się, że wyglądam ok, a zdjęcie obnażyło różne wady sukienki i już mi się tak nie podobała.

Nie wiem czemu salony tak bronią się przed zdjęciami, przecież jakby ktoś chciał tylko zrobić przeszpiegi to i tak weźmie do krawcowej zdjęcie katalogowe dostępne bez problemu w necie. A zwykła klientka chce tylko ocenić jak jej figura w sukience wygląda.

Offline aqqA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #700 dnia: 16 Maja 2013, 23:16 »
Ja swoją suknie kupiłam w Pretty Woman i jestem bardzo zadowolona z obsługi:)

Offline AM_B

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #701 dnia: 25 Lipca 2013, 19:10 »
Witam,
slub mialam 13. 07. 2013r, bardzo dlugo szukalam salonu w ktorym moglabym uszyc moja wymarzona suknie z glebokim wycieciem na plecach.  Odwiedzilam wiele salonow w Szczecinie i wybralam Centrum Mody Slubnej ul. Kaszubska, u Pani Moniki Nowakowskiej mozna spotkac sie z przemila i bardzo pomocna obsluga oraz bardzo profesjonalnym i indywidualnym podejsciem do klienta.  Kazda przymiarka az do odbioru sukni byla cudownym przezyciem w przesympatycznej atmosferze.  Rowniez w tym salonie zakupilismy garnitur dla pana mlodego oraz wszystkie akcesoria typu podwiazka, krawat, pasek itd.  GORACO POLECAM !!!

Offline ish3an
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.02.1014
« Odpowiedź #702 dnia: 13 Listopada 2013, 19:25 »
Witam.
Niedługo mój ślub.  Miesiąc temu zamówiłam suknię w jednym z salonów w Szczecinie, ale właśnie okazało się, że sukienka za którą zapłaciłam zadatek znajduje się na licytacji u komornika!!Czy ktoś spotkał się z podobna sytuacji? Pani ze sklepu zapewnia mnie, że wszystko będzie dobrze! Zadzwoniłam do wwym.  Komornika sądowego, który powiedział, że wszystkie suknie z tego salonu znajdują się na licytacji, która odbędzie za kilka dni i mogę ją licytować  ;D
A Pani z salonu mówi: proszę przyjść we wtorek. . . .  Czy ktoś, coś. . . ??

Offline Madinex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #703 dnia: 13 Listopada 2013, 22:24 »

A jaki to salon?
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2013, 11:03 wysłana przez Maja »

Offline ish3an
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #704 dnia: 13 Listopada 2013, 23:29 »
Scarlet. . . na Woj. Polskiego

Offline DiamondOrchid
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #705 dnia: 14 Listopada 2013, 09:55 »
Nie jestem pewna, ale ostatnio chodziłam z koleżanką po salonach w stargardzie i tam też jest salon scarlet, który był zamknięty. Bez żadnej informacji, kartki, nic. Może to ten sam właściciel? Najlepiej jak pojdziesz do izby konsumenta i zapytasz się co w takiej sytuacji powinnas zrobić, bo lepiej zacząć wcześniej działać.

Offline Madinex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #706 dnia: 14 Listopada 2013, 10:00 »
Nie byłam w takiej sytuacji, ani o takiej nie słyszałam...Ale jeśli komornik licytuje suknie z salonu tzn. że salon ma wielkie kłopoty i raczej się z nich nie wygrzebie, pewnie niedługo go zamkną. Na twoim miejscu nie wierzyłabym Pani że będzie dobrze (bo co Pani innego ma Ci powiedzieć, skoro salon najpewniej bankrutuje...) powalczyłabym i to jak najszybciej o zwrot zadatku i szukała nowej sukni w innym salonie szczególnie, że jak widzę ślubujesz w lutym czyli niedługo, teraz w salonach powinny być wyprzedaże kolekcji więc na pewno coś znajdziesz. Ja na twoim miejscu bym nie czekała, bo bardzo prawdopodobne, że nie zobaczysz ani zadatku ani sukni.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #707 dnia: 14 Listopada 2013, 10:45 »
ish3an nie wiem jak w sytuacji licytacji komorniczej, ale jeśli dałaś zadatek to on i tak Ci przepada wg polskiego prawa (zaliczka nie przepada).
Każda sprawa jest inna i najlepiej skontaktować się z kimś z ochrony praw konsumenta oraz prawnikiem.
To na tą chwilę jedyne wyjście.

Offline DiamondOrchid
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #708 dnia: 14 Listopada 2013, 11:01 »

Z tego co ja wiem to jeśli zrezygnujesz zadatrek przepadnie. Jeśli jednak sklep nie wywiąże się z umowy musi oddać Ci dwukrotność zadatku. Poszperalam trochę w internecie i znalazlam coś takiego, można nawet obejrzeć zdjęcia. Nie byłam w scarlett wiec nie wiem jak tam  wyglada, moze poznasz po zdjeciach, ze to ten salon. http://www.komornik-szczecin.com.pl/?p=2095
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2013, 11:02 wysłana przez Maja »

Offline ish3an
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #709 dnia: 14 Listopada 2013, 19:49 »
Poznałam na zdjęciach :) :( Byłam też u komornika, żeby być pewną, że to właśnie ta suknia.
Komornik, powiedział, że zadatek muszą mi zwrócić bo to żaden "zadatek" i w świetle prawa ten "świstek" znaczy tyle, że pobrano pieniądze za usługę, której nie wykonano, mało tego-wprowadzono mnie w błąd i po prostu oszukano.  Pani pobierając pieniądze wiedziała już, że wprowadza mnie w błąd i nie będzie w stanie wywiązać się z "umowy".  Szkoda, bo trafiła się mi naprawdę ładna suknia, co prawda ze starej kolekcji, ale bardzo ładna.  Pani z salonu nadal bezczelnie kłamie, twierdząc, że sukienka jest w pralni-żebym mogła ja zobaczyć w pełnej krasie przed dokonaniem przeróbek  ???  Pani nadal kłamie i umawia się na spotkanie.  Przykro, bo wiem, że z tych sukienek miała tylko jedną, poza tym wszystko jest wystawione na licytację.  Trudno,mam nadzieję, że znajdę inną  :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #710 dnia: 16 Listopada 2013, 20:21 »
A nie chcesz licytowac? :)

Offline ish3an
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #711 dnia: 20 Listopada 2013, 12:02 »
Właśnie jestem po licytacji  :D
Wylicytowałam.  Sukienka w domu, w piątek krawcowa.  Uffff

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #712 dnia: 20 Listopada 2013, 12:03 »
No i nie ma tego złego... ;)
A udało Ci się taniej wylicytować? :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #713 dnia: 20 Listopada 2013, 12:41 »
Też jestem ciekawa jak wyglądała licytacja, czy było dużo chętnych.
Pierwszy raz o takim czymś słyszę.

Offline ish3an
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #714 dnia: 22 Listopada 2013, 11:04 »
Byłam jedyną osobą na licytacji.  Sukienkę kupiłam po cenie wywoławczej- 1 100 zł. 
Też wcześniej nigdy nie słyszałam o czymś takim :)W każdym razie odzyskałam swoją sukienkę  :D

Offline Barka

• Gosia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #715 dnia: 22 Listopada 2013, 13:09 »
a przynajmniej kupiłaś taniej niż miałaś kupić?

Jeśli się kogoś kocha, to się go kocha, a gdy nie ma już nic, co można by mu zaoferować, wciąż daje się miłość.

Offline ish3an
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #716 dnia: 22 Listopada 2013, 14:16 »
Dużo taniej.
Opłaciło się, do tego dostałam zwrot zadatku od Pani ze sklepu.  Miło.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #717 dnia: 22 Listopada 2013, 14:59 »
Miło? Bardzo miło i uczciwie.
Chociaż po tym jak wzięła zadatek, wiedząc że ma problemy w firmie, innej opcji nie widzę jak tylko oddać kasę.

No, ale ciesz się, że taniej i masz problem z głowy :)

Offline Barka

• Gosia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #718 dnia: 22 Listopada 2013, 15:03 »
No to super, że sprawa szczęśliwie się zakończyła.  Jak my braliśmy ślub, to mieliśmy podobną sytuację (w prawdzie bez komornika) ale z obrączkami.

Jeśli się kogoś kocha, to się go kocha, a gdy nie ma już nic, co można by mu zaoferować, wciąż daje się miłość.

Offline julietta2709
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #719 dnia: 27 Stycznia 2014, 13:01 »
Z czystym sumieniem mogę polecić salon Pretty Woman.  Pani, która mnie obsługiwała była bardzo miła, wysłuchała jakie fasony mi się podobają, ale jednocześnie wybierała modele pasujące do mojej figury, nie wciskała nic na siłę, .  Mogłam przymierzać suknie do woli, a na koniec wybrałyśmy 3 najlepsze suknie.  Mogłam robić zdjęcia i na spokojnie w domu wybrać tą "naj".  Byłam jeszcze w 2 innych salonach, za wiele się nie nachodziłam, ale w głowie miałam cały czas suknię z pretty woman, którą już od dłuższego czasu obserwowałam, a która po przymierzeniu okazała się strzałem w 10.  Dobrze leżała, idealnie wpasowała się w mój gust i tak oto podpisałam umowę i z niecierpliwością czekam. 
Oprócz miłej obsługi, możliwości robienia zdjęć warto zaznaczyć, że wszelkie przeróbki są wliczone w cenę sukni i można je zrobić tuż przed ślubem, by suknia była jak najlepiej dopasowana.