Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 152000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kasia_b1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.05.2012
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #660 dnia: 15 Lutego 2012, 00:31 »
Ja w poszukiwaniu sukni ślubnej po raz pierwszy (i ostatni!) poszłam do CMŚ - polecam w 100%! Przemiła obsługa, umówiona byłam na konkretną godzinę i od razu zostałam obsłużona, w mojej sukni ślubnej zakochałam się od pierwszego wejrzenia :) i już nie poszłam do żadnego innego salonu... :)
Nie byłam zbyt pozytywnie nastawiona do wizji odwiedzania kolejnych salonów, przymierzania ciągle to nowych sukien, a tu taka niespodzianka!

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #661 dnia: 2 Lipca 2012, 21:20 »
polecam La Mariette - piękne suknie, przystępne ceny, super obsługa, przemiłe panie, że aż chce się wracać ! la mariette jest producentem sukien ślubnych, więc suknie nie przychodzą w jakimś tam rozmiarze i są przerabiane, a naprawdę szyte tylko dla nas, suknię można odebrać kiedy się chce, przymiarki to sama przyjemność, panie doradzają nawet z dodatkami i nie chcą nas "oskubać", jestem zachwycona tym salonem !

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 sierpień 2012
« Odpowiedź #662 dnia: 3 Lipca 2012, 14:43 »
Ja bardzo się zawiodłam na salonach tzw. mody ślubnej. Są takie gdzie mają ładne suknie ale u krawcowej taką samą uszyć jest 25% albo i 50% taniej. Jeśli chodzi o garnitury to w tych salonach wieje totalną wioską- jakieś lamówki, materiały do kitu, okropne. A do tego ekspedientki- ostaje na dole to mówią że trzeba sobie 'podciągać', z tyłu się marszczy to mówią że się zwęzi całą marynarkę, spodnie się przedłuży te 30cm a w ogłóle to wiemy że nie chcesz błyszczącego ale jednak przymierz  :-\ Byle tylko wcisnąć! Dlatego suknię szyję u krawcowej a garnitur z sieciówki na literę 'V'- leżał od razu idealnie i jest piękny.

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #663 dnia: 3 Lipca 2012, 14:57 »
czym jest sieciówka na litere V??

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #664 dnia: 3 Lipca 2012, 15:01 »
Mnie sie suknie w salonach podobaly, ale żadna nie na tyle, aby ją kupić, mimo iż bylam juz naprawdę zdesperowana i chyba każdą cene bym zaplacila  :D dlatego też zdecydowalam się na szycie u krawcowej, ktora uszyla dokladnie taką suknię, jaką chcialam  :D nie bylo dla niej rzeczy niemożliwych  :D i cena faktycznie dużo niższa niż w salonach  :D
garnitur kupilismy w sklepie z odzieżą męską, gdzie można kupic i gajerki i sweterki i wszystko, czego mężczyzna potrzebuje  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #665 dnia: 3 Lipca 2012, 21:57 »
a ja tam suknię szyłam również tylko, że w salonie i jestem bardzo zadowolona, a garnitur kupiliśmy w sklepie z garniturami, ale byliśmy też w salonie ślubnym i nigdy nikt nas nie chciał oszukać czy czegoś wcisnąć, także poprostu każdy kupuje gdzie woli, nie uważam tylko, że w salonach ślubnych naciągają.

Offline Madzia_Sz-n
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #666 dnia: 9 Lipca 2012, 13:22 »
A teraz moja relacja z wycieczek po salonach ślubnych :) Już nie mogłam się doczekać

1.  CMŚ - Kaszubska - bardzo ładne suknie, panie przyjemne, wszystko wyjaśniały, podpowiadały wizarzystkę, współpracuja z kwiaciarnia Esy Floersy (Pani z kwiaciarni przychodzi na konsultację przy ostatnich przymiarkach, bardzo fajna sprawa) byłabym gotowa kupić jedną z nich ale zdecydowałam się uszyć identyczny wzór w innym miejscu, ale o tym poniżej.

2.  Pretty Woman - nieprzyjemna obsługa, mimo że umowiłam się na konkretną godzinę, Pani zajmowała się innymi rzeczami i wchodzącymi do salonu klientami, a nie mną.

3.  La Mariette - obsługa super, suknie ładne, na wyprzedaży bardzo okazyjne ceny.  W sukienkach są wszyte biustonosze co rozwiązuje dodatkowy kłopot z jego doborem.  Super sprawa.  Kupuje tam buty, duży wybór i niedrogo.  Dodatków też całkiem sporo.  Także biżuterię i welon też u nich kupuję.  Napewno są konkurencyjni cenowo, mimo że centrum miasta. 

4.  Arvena - bardzo drogo, specyficzne suknie.  Najwięcej mają sukni z Hiszpani, choć od polskiego producenta też są, ale w mniejszej ilości.  Obsługa miła. 

5.  Vivien - duży salon, panie miłe.  Ale można znaleźć tańsze suknie, buty i dodatki, mimo że proponują, że jak się kupi u nich suknię to dodatki są w niższych cenach.  Mimo to są tańsze salony, więc niech Was nie zwiedzie fakt że jest tam tanio bo nie jest w centrum. 

5.  Anna - E. Orzeszkowej - mały salon.  Akurat nie było tam sukni dla mnie gotowej, ale to ze względu na mój błogosławiony stan.  Mimo to zdecydowałam się na ten salon.  Panie uszyją mi tam suknię miesiąc przed ślubem, nigdzie indziej nie zaproponowano mi takiego terminu.  Dodatkowo ostatnie poprawki i wszycie zamka będzie tydzień przed ślubem.  Krawcowa jest na miejscu, co bardzo ułatwia kontakt z faktycznym wykonawcą sukni, a nie przez sklepowe ekspedientki.  Ponad to szyta suknia jest przyniesionym przeze mnie wybranym modelem z internetu.  I nie ma żadnego problemu :) A cenowo też taniej niż w innych salonach.  A dodatkowo jest opcja szycia sukni na wypożyczenie.  Super sprawa.  Polecam.   

Powodzenia :)

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #667 dnia: 10 Lipca 2012, 19:28 »
czym jest sieciówka na litere V??

Vistula, polecam serdecznie.  Ściągnęli dla nas garnitur z daleka (jedyny), mają od razu dobre gatunkowo paski czy koszule (teraz do 50% taniej), garnitur świetnie leży, wykonany jest z cudownego w dotyku materiału a daliśmy za niego nieco ponad 1000zł- przecena z 1400 :)

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #668 dnia: 12 Lipca 2012, 15:39 »
p.s. I osobiście nigdy nie wierzyłam 'w szycie sukni na zamówienie w salonie'. Takich rzeczy nie ma. To są masówki hurtowo szyte maszynami a do klientki tylko dopasowane ewentualnie. Bo niby jak w miesiąc uszyć suknię w salonie jak normalna krawcowa szyje suknię pół roku i po drodze mamy 10 przymiarek. Dla mnie to jakieś cuda są...

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #669 dnia: 12 Lipca 2012, 16:06 »
Dziewczyny, nie orientujecie się czy w Szczecinie jest jakiś komis sukien slubnych? Ja już nie w temacie, a chce sprzedać w końcu swoją suknię.

Gdyby ewentualnie któraś była zainteresowana mogę wysłać zdjęcia i wiecej info, do przymierzenia w szczecinie. nie chce za nią dużo, po prostu szkoda mi, żeby się marnowała. Na rozmiar 36/38 z welonem i bolerkiem.

Offline Katjuszka

• nowicjusz
  • *
  • ...who knew these dreams would come true...
  • data ślubu: 15 września 2012
« Odpowiedź #670 dnia: 27 Lipca 2012, 11:49 »
Dziewczęta, ja zdecydowałam się na CMŚ, myślę, że powinnam być zadowolona w końcowym efekcie, suknia jest już prawie gotowa, małe poprawki, jedyne co mnie martwi to całość kosztów, oczywiście mam z czego zapłacić ;) tylko jakoś tak nie dostałam żadnej zniżki, a wzięłam tam suknię, welon, bolerko, halkę ... nawet chciałam biżuterię, ale koniec końców odmówiłam, bo zestaw kosztował 160 zł - sztuczna biżuteria... koleżanka mi pożyczy bardzo podobny komplet Svarowskiego :) butów też tam nie kupiłam, no bo tak jak pisałam nie można liczyć na żaden rabat..

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #671 dnia: 27 Lipca 2012, 23:22 »
myślę, że jak sama upomnisz się o rabat to Ci na pewno dadzą:) sami z siebie nie proponują jak ktoś nie pyta, bo po co majątracić skoro ktoś i tak bierze?:)

Offline Katjuszka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #672 dnia: 28 Lipca 2012, 21:22 »
Rozmawiałam z panią na ten temat .. przy okazji ostatecznej wyceny.. Jak mi wszystko podliczyła, to nawet wyszło drożej, bo bolerko miało kosztować 180, a kosztuje 200, bo poszło więcej materiału... Dlatego zrezygnowałam z biżuterii, .. no i nic nie wyszło z ich strony, no trudno... ja sobie myślę, że niestety suknia, podobnie jak garnitur jest kosztem stałym, który musimy ponieść, w końcu to nasz wyjątkowy dzień i muismy wyjątkowo wyglądać! :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #673 dnia: 30 Lipca 2012, 12:39 »
Oni doskonale zdają sobię z tego sprawe. Że jak Ci powiedzą na koniec więcej, to się przecież nie rozmyślisz :D

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline Katjuszka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #674 dnia: 30 Lipca 2012, 15:31 »
ależ oczywiście że mogę się rozmyślić :D

chyba nie do końca dobrze się wypowiadam, w tym temacie, przez co spotykam się chyba z brakiem zrozumienia wśród forumowiczek ... w każdym razie decydując się na konkretny model sukni, nie brałam pod uwagę jeszcze innych dodatków, dopiero w momencie pierwszej przymiarki, gdy dobierałyśmy z Panią dodatki.. nie była elastyczna

w każdej chwili mogę zrezygnować ze wspomnianej biżuterii, ponad to z halki, welonu ..( co razem daje jakież 400 zł :P)  i tak też uczynię :) inna sprawa ma się z suknią i bolerkiem, ponieważ zostały uszyte specjalnie dla mnie :)

Offline Magda89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #675 dnia: 6 Sierpnia 2012, 11:47 »
Katjuszka- dwie sprawy. Pierwsza jest taka, że żadna firma nie ma prawnego obowiązku udzielania rabatu, choćbyś kupiła u nich milion rzeczy. To jest tylko ich dobra wola. Druga sprawa, jeśli uważasz że chcesz coś stargować to nie licz na to że ktoś Ci da na tacy, bo nikt nie da. Sama musisz przy płatności już powiedzieć- to co, ile Państwo spuszczacie z ceny? I targować.

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #676 dnia: 2 Września 2012, 19:25 »
A jednak, Koozaa kupiła suknie w Novii :D LALALALALAL

Offline selena86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2013
« Odpowiedź #677 dnia: 10 Września 2012, 18:58 »
La Mariette jak dla mnie najlepszy salon :) suknia wybrana :) i nie drogo :)

Offline aqqA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #678 dnia: 19 Września 2012, 09:32 »
Ja swoją suknię kupiłam w Pretty Woman za bardzo fajną kasę.  Obsługa była bardzo miła, Pani z cierpliwością i uśmiechem dawała mi do przymiarki kilkanaście modeli.  Ciekawe suknie i miła obsługa była także w La Mariette i Arvenie, polecam zajrzeć:)

Offline smoczyca008
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #679 dnia: 1 Października 2012, 20:47 »
CMŚ to była dla mnie porażka pani sobie popatrzy  pani sobie poczyta ceny bo sprzedawczynie były bardzo zajęte pogaduchami miały mnie w nosie i chociaż była 17:30 stwierdziły że jest za późno żebym cokolwiek mierzyła bo zaraz zamykają pomimo tego że nikogo innego nie było w salonie...
ja sama byłam bardzo miło potraktowana w Pretty Woman kobietka poświęciła mi sporo czasu i na prawdę nieźle się gimnastykowała żeby coś dla mnie znaleźć ;D
Zastanawiam się nad Justyną mają tam w miarę normalne ceny i też szyją
dziewczyny a możecie podesłać namiary na miejsca gdzie szyłyście suknie?
Pozdrawiam

Offline BasiaM
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.07.2013
« Odpowiedź #680 dnia: 16 Lutego 2013, 00:36 »
Dzien Dobry, z Tego co czytam to nie jedna zla opinia na temat salonu Centrum Mody Slubnej, ktory znajduje sie przy ulicy Kaszubskiej 58.  Dnia 20. 01 w Niedziela bylam na targach slubnych w Szczecinie, gdzie dostalam namiary na ten salon, po 4  dniach wybralam sie tam wybrac sukienke slubna, nestety obsluga Pani w czarnych wlosach to jest jakies wielkie nieporozumienie, dostalam do przymiarki sukienke, niestety ta Pani przez caly czas  trzymala w reku telefon i pisala smsy, na moje pytania przytakiwala tylko tak, i co chwile stukala w ten telefon.  Byla to godzina 16, po okolo 20minutach powiedziala ze juz dzis nic  wiecej sie nie dowiem, zebym przyszla w inny dzien, poniewaz niedlugo zamykaja a musza jeszcze posprzatac. .  Z tego co widzialam to salon otwarty jest do 18. . . 
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2013, 14:54 wysłana przez Maja »

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #681 dnia: 16 Lutego 2013, 12:36 »
Któraś z Was wspominała coś o garniturach wcześniej. Ze swojej strony szczerze polecam poszukać garnitury polskich firm, szytych w Łodzi. Cena jest dużo niższa niż w typowym salonie ślubnym i "sieciówce na literę V" ;) wiem, bo moi teściowie siedzą w handlu odzieżą i mężowi przywieźli garnitur. Nie będę im tu robić reklamy ale polecam się rozeznać w temacie, bo wcale nie trzeba płacić 800 czy 1000 zł za bardzo ładny garniak dobrej jakości. Tak samo za koszulę. Jeśli chodzi o Szczecin to wystarczy się przejść po galeriach typu fala, turzyn, pewnie i na manhatanie takie mają, szukać sklepów z polską, nie chińską odzieżą ;)

Offline DiamondOrchid
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #682 dnia: 19 Lutego 2013, 14:39 »
Cytat: BasiaM link=topic=458. msg1851757#msg1851757 date=1360971372

Dzien Dobry, z Tego co czytam to nie jedna zla opinia na temat salonu Centrum Mody Slubnej, ktory znajduje sie przy ulicy Kaszubskiej 58.   Dnia 20.  01 w Niedziela bylam na targach slubnych w Szczecinie, gdzie dostalam namiary na ten salon, po 4  dniach wybralam sie tam wybrac sukienke slubna, nestety obsluga Pani w czarnych wlosach to jest jakies wielkie nieporozumienie, dostalam do przymiarki sukienke, niestety ta Pani przez caly czas  trzymala w reku telefon i pisala smsy, na moje pytania przytakiwala tylko tak, i co chwile stukala w ten telefon.   Byla to godzina 16, po okolo 20minutach powiedziala ze juz dzis nic  wiecej sie nie dowiem, zebym przyszla w inny dzien, poniewaz niedlugo zamykaja a musza jeszcze posprzatac.  .   Z tego co widzialam to salon otwarty jest do 18.  .  .   

witam, mnie wczoraj tak zle nie potraktowaly, ktos tu chyba powinien poznac regule "klient nasz pan" hehe  ;D  aczkolwiek obsługa rzeczywiście tam średnia, a suknie w katalogu są boskie, a jak nakladalam je to tu odstawalo, tu w biuscie troche za male, pani niby mowi moj rozmiar, idealnie, jednakze nie lezalo to tak jakbym chciala.
jednakze moge polecic vivien na ku słoncu, maja tam przystepne ceny i sliczne suknie oraz przemiłą obsluge (!)  ;) suknie sa szyte na miare, panie zapewnily mnie, ze wszystko lezy jak ulal, ale nawet jak mierzylam modele z salonu to lezaly lepiej niz te co mierzylam wczesniej w innych.  jak patrzylam na stronie u nich to w sumie myslalam ze nic nie znajde, jechac mi sie nie chcialo a tu masz babo placek hehe   ;D teaz mam tam dwa typy i musze sie tylko zastanowic, ktora bedzie tą Moją Jedyną  :D

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #683 dnia: 19 Lutego 2013, 20:40 »
Ja Vivien odradzam, panie mało sympatyczne ( przynajmniej dla mnie ) suknie absolutnie nie w moim klimacie i panie wmawiające mi, że jest inaczej

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #684 dnia: 20 Lutego 2013, 10:22 »
suknia przymierzana w salonie nigdy w życiu nie będzie leżała idealnie. Zawsze trzeba zrobić poprawki  więc, to że w salonie z suknią jest coś nie tak, to nie jest wina salonu. Logiczne jest, ze nie mają na sklepie jednej sukni w ośmiu różnych rozmiarach.

Offline DiamondOrchid
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #685 dnia: 20 Lutego 2013, 13:14 »
EwelinaD, wiem ze nie leza idealnie, chodzi  bardziej o to, ze w sukni jeden bok ewidentnie odstawal, a pani w salonie powiedziala mi ze tak powinno byc i tego sie przerobic nie da.  to bym jeszcze przezyla ale biust po prostu mi wychodzil z miseczek i z tym tez nie mogli nic poradzic bo sa to standardowe miseczki.  dlatego tak tez sie cieszylam kiedy znalazlam salon w ktorym choc czesciowo widze jak to wszystko lezy w biuscie, i ktory nie wychodzi bokami. 

Koozaa, no kazdy ma  inny gust  i inne wrazenia ;) jak dla mnie bylo pozytywnie.

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #686 dnia: 20 Lutego 2013, 15:18 »
Jak się nie da? wszystko się da poprawić, chyba że tym Paniom się nie chciało. To faktycznie żenada :)

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
  • Dokonuj wyboru i nie oglądaj się za siebie!
  • data ślubu: 08 czerwca 2013
« Odpowiedź #687 dnia: 28 Lutego 2013, 16:36 »
DiamondOrchid ja równiez swoją suknie znalazłam w salonie Vivien. Jestem zadowolona z obsługi ( przede wszystkim nic nie wpychają na siłę! ) :) Według mnie suknie mają bardzo ciekawe no i w przystępnych cenach. Nie ma problemu z wprowadzaniem zmian w wybranej sukni bez dodatkowych opłat :) I co najważniejsze - suknie po ślubie mogę wstawić w komis. Nie w każdym salonie niestety to zapewniają.. a dla mnie to dość ważna sprawa bo nie mam jej nawet gdzie później trzymać ;))

La Mariette - bardzo zawiódł mnie ten salon.. niemiła młodsza ekspedientka, obsługiwała mnie z taką miną jakby jej się nie chciało! Byłam tam drugi raz i sytuacja się powtórzyła. Próbowała mi wcisnąć suknie, w której wyglądałam bardzo niekorzystnie mówiąc,że poprawki nie są całkowicie potrzebne. Pozwoliła mi zmierzyć TYLKO trzy modele sukien, gdzie w VIVIEN zmierzyłam z 10 różnych. Także moja opinia naprawdę nie jest korzystna. Ceny owszem są niezbyt wysokie, wybór niby duży, ale ja niestety dla siebie tam nie mogłam niczego znaleźć ;)

MARIA - również mogę polecić ten salon, obsługa bardzo miła i sympatyczna! Niestety ceny są mimo dużych rabatów bardzo wysokie.. więc jeśli kogoś stać na wydanie większej kwoty to naprawdę polecam bo jakość sukien jest b. dobra!

NOVIA - nie mam zastrzeżeń do obsługi, lecz ceny przy zakupie nowej sukni są dość wysokie..

CMŚ - obsługa strasznie lekceważy klientki. Umówiłam się na konkretną godzinę.. niestety Panie zajmowały się nie mną tylko klientką, która weszła `z ulicy`. Ubrałam się i wyszłam. Poza tym nic mi się tam nie podobało ;)

Jestem tego zdania, że każda Panna Młoda ma inne wymagania, gust i odczucia. Dlatego opinie są tak różne, ale warto dzielić się swoimi opiniami. I nie koniecznie także nimi sugerować.. najlepiej odwiedzić wszystkie zamierzone salony i samemu ocenić. Ja na początku zasugerowałam się salonem LA MARIETTE i później byłam naprawdę rozczarowana ;-)
:))

Offline EwelinaD
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #688 dnia: 1 Marca 2013, 18:11 »
Aneta P. - oczywiście, że masz rację, że trzeba się samej przekonać. Któraś z Was nie była zadowolona z obsługi w Pretty Woman, natomiast ja byłam bardzo. Ale póki co nie przeczytałam ani jednej pozytywnej opinii na temat CMŚ. O czymś to chyba świadczy

Offline teamo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.08.2011
« Odpowiedź #689 dnia: 2 Marca 2013, 23:06 »
Hej dziewczyny jestem nowa. . .
Chcialabym sie zapytac w imieniu mojej kolezanki gdzie mozna tanio w szczecinie wypozyczyc suknie slubna, bede wdzieczna za pomoc.