Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1501221 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline smoczyca
  • maniak
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #6540 dnia: 25 Lipca 2014, 11:53 »
Ja za bardzo kocham nutellę i czekoladę, żeby drastycznie zmienić dietę. Nie wyobrażam sobie, jak można z tego zrezygnować... Dla mnie to jakiś masochizm... Jak dla mnie powinno jeść się to co lubi, w rozsądnych ilościach

U mnie pobiegane. Jutro Bieg Powstania Warszawskiego :)

Chyba będę musiała sobie zrobić krótką przerwę od biegania, albo zmniejszyć dystans  ::) Fatalnie się ostatnio czuję podczas biegów i tak praktycznie mam od początku lipca. Na początku myślałam, że to wina upałów (źle je znoszę) i tego, że biegam wieczorami (mój brzuch tego nie lubi). Ale z moim @ też się coś dzieje ostatnio... I mdli mnie na samą myśl, jak sobie pomyślę o bananach  ::)

A dzisiaj podczas treningu autentycznie myślałam, że pierwszy raz w życiu zemdleję  ::)

Niedługo zacznę przygotowania do półmaratonu, więc ostatni moment na małe roztrenowanie :) Może się rzeczywiście przetrenowałam - rower, bieganie, siłka, pływanie... Coś poszło nie tak...

Muszę zbadać sobie tętno spoczynkowe - ciągle z rana zapominam. Może mi coś pokaże. I kupić jakieś witaminy dla sportowców...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6541 dnia: 25 Lipca 2014, 12:06 »
Ja za bardzo kocham nutellę i czekoladę, żeby drastycznie zmienić dietę. Nie wyobrażam sobie, jak można z tego zrezygnować... Dla mnie to jakiś masochizm... Jak dla mnie powinno jeść się to co lubi, w rozsądnych ilościach

Ja zmieniam dietę ale nie na drastyczną tylko na odpowiednią do ćwiczeń.
Rezygnuje np. całkowicie z alkoholu. Nie będzie juz piwka w sobotę wieczorem ;D

A bez nutelli, a i owszem, jadłam raz czy dwa i mi wystarczy ;) Mogliby ją dla mnie przestać produkować.

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #6542 dnia: 25 Lipca 2014, 12:41 »
AnioOlek a u siebie w wątku pisałaś, ze nie biegasz, a nie ma masz cellulitu :P ale to moze miałas na myśli, ze nie biegasz póki co regularnie...
ja tylko chciałam zwrócić uwage, czemu nawet po jakimś czasie ćwiczeń nie ma oczekiwanych efektów - bo jeszcze zależy, co kto sobie założy za cel.....skład nutelli kiedyś analizowałam pod kątem dzieci i to niestety głównie mieszanina cukru i oleju...to już lepiej zrobić domową z czekolady albo zjeść samą czekoladę  :) tzn. z mojego punktu widzenia ;)
co do jedzenia przed i po treningu to nie dodałam, że chodzi o ten  wczesnoporanny, bo tylko taki robię- na wieczór są na pewno inne wytyczne...
smoczyca koniecznie musisz sie zdiagnozować, bo to juz niepokojące objawy...

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6543 dnia: 25 Lipca 2014, 12:48 »
Ja zmieniam dietę ale nie na drastyczną tylko na odpowiednią do ćwiczeń.
Rezygnuje np. całkowicie z alkoholu. Nie będzie juz piwka w sobotę wieczorem ;D

A bez nutelli, a i owszem, jadłam raz czy dwa i mi wystarczy ;) Mogliby ją dla mnie przestać produkować.

A to widzisz, ja mam na odwrót - dla mnie mógłby alkohol nie istnieć, pod każdą postacią - strasznie mi śmierdzi i jest bleee :P Raz kumpela kupiła mi Radlera, leżał pół roku, później się przeprowadziliśmy, Radler razem z nami i skończyło się na tym, że wypiła go ta sama kumpela, co go kupiła :P

miśka28 - wszystko, co jest dobre, to samo zło :P

A dzisiaj zrobiłam blok czekoladowy  ;D

Nie wiem, jak tak dalej będzie, to zbadam sobie krew.

Lecę do pracy  :-*

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6544 dnia: 25 Lipca 2014, 12:57 »
AnioOlek a u siebie w wątku pisałaś, ze nie biegasz, a nie ma masz cellulitu :P ale to moze miałas na myśli, ze nie biegasz póki co regularnie...

Biegalam dopiero 4 raz, od niedawna zaczelam. Brak cellulitu nie jest spowodowany u mnie akurat bieganiem tylko regularnym cwiczeniom zarowno cardio jak i silowym. U mnie akurat bieganie nie ma znaczenia.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6545 dnia: 25 Lipca 2014, 13:07 »
smoczyca mnie do alkoholu też nie ciągnie, jak  już to lampka słodkiego winka i nie mam pojęcia, jak można pic to gorzkie piwo  :P ale wiadomo, dla każdego coś dobrego, mnie tylko dziwi, czemu reklamują nutelle jako taki super posiłek dla dziecka, skoro skład ma taki, jaki ma....
AnioOlek ja tylko lekko" uczepiłam się " Twojego stwierdzenia, że nie biegasz, bo jednak cos tam tuptasz ;) i nie twierdze, ze bieganie to jedyny sposób na cellulit, bodajże na smoczyce tez podziałały dopiero przysiady :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6546 dnia: 25 Lipca 2014, 13:12 »
No cos tam zaczynam tuptac, to fakt. Kiedys bym o tym nawet nie pomyslala, ale teraz jest to niezla alternatywa dla innych cwiczen. :)
Ja nawet wyczytalam dzisiaj, ze cellulit zwlaszcza przy silowych cwiczeniach sie zmniejsza, ale nie wiem ile w tym prawdy. Podejrzewam, ze dieta odpowiednia i jakikolwiek ruch zmniejszy go.

Ps. Dzisiaj tez mam zamiar pobiegac :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6547 dnia: 25 Lipca 2014, 15:22 »
Mimo walki z chorobskiem cały czas źle się czuję. Dziś muszę odpuścić trening, bo jestem nieprzytomna. Katar spływa mi do gardła i już nie mam siły na to, pojawiła się gorączka i mam dość  :'( :'( :'(

Muszę się podleczyc, bo czarno to widzę  :(
Zazdroszczę Wam ćwiczeń i muszę szybko się otrząsnąć, bo wysiłek fizyczny uzależnia ::) I to bardzo :)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6548 dnia: 25 Lipca 2014, 16:38 »
Ja też odpadam drugi dzień. Dostałam antybiotyk na gardło, jakies zapalenie się zrobiło...  ::) Boli jak cholera, regeneruję się  ::)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6549 dnia: 25 Lipca 2014, 16:51 »
Zdrowka dla Was!

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6550 dnia: 25 Lipca 2014, 16:59 »
kurczę, jakaś plaga infekcyjna czy co?? moze ostatnio często korzystałyscie z klimy?
w każdym bądź razie wracajcie szybko do formy :)
ps. anulka80 dziś piątek, ja o Tobie ciągle pamiętam  :P

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6551 dnia: 25 Lipca 2014, 17:12 »
Nie, u mnie po dentyscie się tak zrobiło, myślałam, ze tam wszystko jest obolałe po wierceniu i zastrzyku, ale nie mineło od srody i jest wręcz gorzej.
Orientujecie się po którym antybiotyku może byc już ulga? Po 2 już powinna być, co?  ::)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #6552 dnia: 25 Lipca 2014, 17:13 »
Ja tez kocham Nutelle i czekoladę w każdej postaci  ;D Na szczęście teraz robią kilogramowe sloiczki :-D
Dziecku tego nie daję i tez nie rozumiem jak można reklamować jako produkt dla dzieci  :-[

Nadmiar spożytych kalorii wypacam ćwicząc i nie tyje .

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6553 dnia: 25 Lipca 2014, 17:52 »
Aniolek miska  :-*

Klima nie chodziła w aucie (w domu nie mam), więc to nie to. Po prostu przy tych upalach śpimy na poddaszu i sądzę że się przegrzalam.. To najgorzej mnie rozkłada :( Teraz od kilku dni śpimy na dole w innym pokoju, ale za późno.. Infekcja zdążyła mi się rozwinąć :(

Ale dam radę! Już myślę co pocwicze jak się do końca ogarnę zdrowotnie :) Uzależniona hehehe :P

Nutella.... hmmmm.. Za słodka. Lubię zjeść raz/dwa razy do roku z nalesnikiem :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6554 dnia: 25 Lipca 2014, 18:46 »
Miśka  :-* :-* :-* dziękuję, że pamiętasz! Pokomplikowało mi się trochę, bo mi dowalili roboty i ostatnie 2 nocki znowu zarwane  :P Dziś około 14 odesłałam i mówię sobie: położę się póki Marieta śpi... położyłam, zamknęłam oczy i dosłownie po 5 sekundach: mamaaaaa idziemy na plazę!  ::) No to poszłam... i teraz to już całkiem padam! Ale mam teraz zamiar się położyć na godzinkę i jeszcze poćwiczę, wcześniej pójdę spać i jutro rano bieganie  :D Nie liczę na wiele, ale chociaż spróbuję  :)  A akurat dziś przyszła ta opaska na ramię do telefonu  ;)

Na weekend mam tylko 6 stron i już nic więcej nie biorę choćby nie wiem co! Musze trochę czasu spędzić z dzieckiem i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć...  ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6555 dnia: 25 Lipca 2014, 20:31 »
anulka80 za widoki morskie, jeszcze o poranku, z perspektywy biegaczki to jestem w stanie Cię 10 razy dziennie molestować ;D ale spoko, dziś jesteś rozgrzeszona, a z opaską na ramię to dopiero jutro zaszpanujesz ;)
selena zależy jak silny ten antybiotyk, ale z reguły w pierwszej dobie już powinna byc jakaś poprawa...
duuużo zdrówka dla wszystkich fit lasek  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6556 dnia: 25 Lipca 2014, 20:35 »
ja jeszcze w pracy , wróce przed 22
ciekawę czy będzie mi się chciało coś poćwiczyć bo póki co to nie  ::)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6557 dnia: 25 Lipca 2014, 20:43 »
ćwiczenia o 22 - musiałabym być mocno zdesperowana  ;) a przy okazji ścigania to Ty Justys851 z kolei wisisz seksowną fit fotkę w bieliźnie lub bikini  :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6558 dnia: 25 Lipca 2014, 21:54 »
wiesz Miśka ja wyszłam z domu o 9 i wlaśnie wróciłam
jutro to samo, nie mam innej możliwości  8)
ale spoko mam siłę, zaraz zabieram się za uda i pośladki i moze tabate coby krótko bylo ale intensywnie  ;)

Napisałam, że w weekend więc mam czas do niedzieli  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6559 dnia: 25 Lipca 2014, 22:52 »
wykonane  :D

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #6560 dnia: 26 Lipca 2014, 00:21 »
maggi-80 to naprawde duże brawo, ja wczesniej nabrałam jednak kondycji ma treningach :) ale biegasz bo już lubisz czy z "rozsądku" ? ;)

hmm.. zaczęłam z rozsądku, ale wciągnęło mnie :D dziś 3,8 km, ale w szybszym tempie

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6561 dnia: 26 Lipca 2014, 08:08 »
Justys851 to nie było złośliwie, w zasadzie powinnam użyć słowa mocno zmotywowana, a nie zdesperowana :) i  w takim razie podwójne gratki, ze jeszcze dałaś radę, w takim razie jutro o 23.59 jeszcze się upomnę, jak nie będzie fotki ;)
anulka80 dziś ze specjalną dedykacją dla Ciebie 10 km w szybszym tempie  :) i przesyłałam Tobie telepatycznie pozytywne fluidy :ok:
maggi-80 ja tez podeszłam do biegania "z pewną dozą nieśmiałości"  ;), ale teraz wręcz pokochałam,  ono bardzo ładnie się odpłaca za systematyczność, teraz na etapie 2 km nogi jakby przestawiają się na tryb biegania i owszem, człowiek się poci i męczy, ale jest to już zdecydowanie bieganie z przyjemnością :) 

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6562 dnia: 26 Lipca 2014, 09:43 »
dobra zrobiłam, jak ktoś chcę zobaczyć moją małą metamorfozę to pisać

Dodam tylko że zdjecia mam z sierpnia 2013 ale ćwiczyć zaczęłam dopiero w lutym 2014  ;)

Pomierzyłam się tez i poważylam, ale od ostatnich pomiarów z maju szału nie ma, Mazury wyszły - wszystko się jadło i piło to się ma  :P

zbieram się do pracy  ;)

zapomniałam - niespodziewajcie się mega efektów jak u Pati czy Seleny , bo do nich to mi bardzo daleko  ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6563 dnia: 26 Lipca 2014, 09:52 »
pewnie nie tylko ja to potwierdzę - jeśli zupełnie serio piszesz, że teraz masz wymiary takie, jak AnioOlek po ciąży to niestety tylko dobry psycholog się kłania, bo masz zaburzony obraz swojej osoby w głowie - i pisze to zupełnie serio, w dobrej wierze....zmiana jest baaardzo widoczna, jesteś proporcjonalną, szczupłą kobietką, obok Pati czy Seleny to możesz stanąć dumnie z podniesioną głową!!!!

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6564 dnia: 26 Lipca 2014, 09:59 »
Ja tez chce zobaczyc i wyslij mi wymiary, zebym Cie mogla palnac w leb za te przyrownanie do mnie po ciazy  :Kill:

Ja wczoraj niby nic nie robilam, Antek jezdzil sobie w aucie a ja chodzac za nim robilam wykroki i mnie dzisiaj wew. Strona ud boli :D

Dzisiaj moze pobiegam, wczoraj juz nie chcialo mi sie bo pozno jedlismy kolacje...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6565 dnia: 26 Lipca 2014, 10:07 »
Justys.....mega ;D
Jestes idealana jak dla mnie.
Tez tak chce.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #6566 dnia: 26 Lipca 2014, 10:09 »
Ja tez zazdroszczę :)

Justyna jestes laska  ;D 8)
Ze Cię Maz z domu wypuszcza i z sypialni  :brewki:

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6567 dnia: 26 Lipca 2014, 10:13 »
a propo, poza figurą jaki fajny naturalny biuścik - marzenie każdego faceta  :P

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6568 dnia: 26 Lipca 2014, 10:16 »
Ja chcę! Fajny biust po karmieniu? Muszę to zobaczyć :-D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6569 dnia: 26 Lipca 2014, 10:18 »
Justys... Za chuda jestes zeby sie porownac do mnie po ciazy :D
A wymiary jeszcze daj!
Naprawde super wygladasz, jest meeeega! Roznica miedzy pierwszym zdjeciem a drugim!!, :o
Dwa razy ciebie mniej!