Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1507565 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #6240 dnia: 10 Lipca 2014, 21:48 »
aaa za szybko poszło... raportu nie zdałam  :D 3 filmiki z fitappy i 1,5 z mel b - w połowie drugiego wyłączyłam, bo mnie wkurzyła... no przesadziła no  :P ale i tak nieźle...
Aż sama nie wierzę w to co napisze, ale nie mogę się doczekać tych butów, żeby pobiegać  :D zawsze nienawidziłam biegać, wiem że za wiele nie dam rady, ale tak mi się chce.. i rano wzdłuż wybrzeża musi być przyjemnie pobiegać... a jakąś rozgrzewkę robicie przed bieganiem?

Aha, dziś się mierzyłam i 7 cm mniej w pasie od kwietnia  ;) co do innych pomiarów nie jestem pewna, bo jakoś dziwnie zapisywałam, ale też po 3-4 cm...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #6241 dnia: 10 Lipca 2014, 23:03 »
dziewczyny zaraz wysyłam - bo miałam pourlopowe cardio w domu ;) (wyjazd super jak na polskie morze ;) ale powroty to już maskara - góra prania i wrażenie, ze cale mieszkanie jest burdne :))
anulka80 na poczatek mozesz sobie pobiegać boso - cho smoczyca mnie uprzedziłą, ze trzeba ostroznie i nie za długie dystanse....ja akurat robie rozgrzewke z fitappy, ale moze dziewczyny podrzucą coś konkretnie przed biegiem? i kurcze zazdroszczę tego wybrzeża, ja juz tęsknie za tymi wschodami slońca....i wielkie brawa za spadki cm   :brawo_2:
ps. mnie dziś rano starszy Pan zaczepił, co takiego mam na ręku przy tym bieganiu ;D

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6242 dnia: 10 Lipca 2014, 23:18 »
Ha, do czego to doszło, pierwszy raz biegałam w małej grupie :-D. W 4 osoby - rodzinka przyjechała, fajnie się biega!  ;D

W ogóle mijałam pana-biegacza, który biegł w kurtce, długich spodniach i rękawiczkach  ???

Mój brat mieszka w Szwecji i tam biega (jak większość) w takich maskach  ::) Jak przeciwgazowe wyglądają  ;D. Hardcore, trudniej się przez nie oddycha, padłabym po 2 metrach... I ciężkie są. To utrudnianie oddechu imituje bieganie po górach? Coś takiego, coś z wysokościami  ::). I on w tym 10km  :o.

Anulka, gratuluję utraty cm:D

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #6243 dnia: 10 Lipca 2014, 23:56 »
Anulka świetne wyniki. :)
U mnie "koniec" laby,zrobiłam 25 minut brzuszków z Ewką i Mel B - tyle ile się dało bez używania nóg. ;) Jutro ortopeda,zobaczymy co ciekawego powie.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6244 dnia: 11 Lipca 2014, 07:53 »
Sandra tylko ostrożnie, delikatnie jak to mówi Fitappy  :) a propo zestaw dla zaawansowanych z ciężarkami na brzuch od niej zaliczony, pot się lał  :)
dmonik44 jeszcze raz dzięki za miłe słowa i do roboty ;) trzymam mocno kciuki !!

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6245 dnia: 11 Lipca 2014, 07:55 »
Dzięki dziewczyny, ale na razie nie ma co gratulować, bo już nie raz tyle spadało i rosło 2 razy więcej  :D
No ale teraz wierzę, że będzie inaczej, bo już pewna przyczyna (choroba) opanowana...

Na boso nie odważę się pobiegać, bo boję się o kręgosłup. Jest już dużo lepiej. Kilka miesięcy temu ledwo chodziłam. Dzięki ćwiczeniom i rehabilitacji doprowadziłam się do porządku, a teraz myślę o bieganiu  :) ale jakaś amortyzacja musi być... Zresztą ja będe biegać po asfalcie - wzdłuż wybrzeża... tu nie ma takich długich plaż  :D

Miśka, czyli rozgrzewkę robisz w domu przed wyjściem, tak?

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6246 dnia: 11 Lipca 2014, 08:40 »
Ja zawsze truchtam sobie do mojego "miejsca rozgrzewkowego"- tam przez kilkanaście metrów robię np. skip A (kolana wysoko), piety do pośladka w biegu, krok odstawno dostawny, różne podskoki. Na koniec zawsze rozgrzewam stawy, czyli wymachy nogą przód-tył i do boku, rotacje, kręcenie biodrami, krążenia stopą, wymachy ramion. Tylko wszystkie te ruchu muszą być kontrolowane, nie można "rzucać ciałem" ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6247 dnia: 11 Lipca 2014, 09:23 »
anulka80 tak ja robię w domu - i mniej więcej ta rozgrzewka obejmuje to, co opisała smoczyca  :) faktycznie jak mialaś takie przejścia zdrowotne to nie ma co szaleć i zacznij moze od marszobiegów

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6248 dnia: 11 Lipca 2014, 10:30 »
Ja część rozgrzewki robie w domu, część przed klatką.

Mam spadek sił, ale to chyba głównie przez psychiczne wykonczenie....potrzebuje urlopu, a tu jeszcze miesiąc :mdleje:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6249 dnia: 11 Lipca 2014, 10:51 »
anusiaaa ale za to jedziesz do Chorwacji  ;D a propo będe wdzięczna za dokładną relację odnośnie miejscówki itp. jedziecie z córą ? bo mnie interesuje opcja rodzinna  :) (dzięki za propozycję z watku o wczasach, ale u nas to dopiero opcja za rok to teraz nie chce Ci zawracac głowy  ;))

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6250 dnia: 11 Lipca 2014, 11:21 »
Dziś wyjatkowo trening z rana :) Mel B zrobiona :-)

Córcia drugi dzień na godzinach adaptacyjnych w przedszkolu jest i mam więcej czasu żeby ogarnąć ćwiczenia.
Wczoraj nie chciała wychodzić od dzieci :) Kazała mi zawracać do przedszkola, bo nie chciała jechać do domu... To chyba dobrze, prawda?
Ciekawe jak dziś będzie ::)
Ehhhh my matki.... ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6251 dnia: 11 Lipca 2014, 11:30 »
miska - jedziemy z 4 dzieci od 1,5 roku do 8 lat więc wypad jak najbardziej rodzinny  ;D

Nawet mam zamiar pobiegac tam po tych górkach  :D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6252 dnia: 11 Lipca 2014, 11:51 »
ziomaleczka :brawo_2: i widze, że córka robi poważny  krok w stronę społecznej  samodzielności, co prawda bywają regresy, ale zasadniczo taka reakcja dobrze wróży :ok:
anusiaaa to tym bardziej będę ciekawa relacji - na bieganie po górkach to chyba jestem jeszcze za cienka....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6253 dnia: 11 Lipca 2014, 12:17 »
Popłakałam się ze śmiechu  ;D

Z pamiętnika biegacza - odcinek 665.
Luty
Uwielbiam biegać, a już po górach to bardzo. To znaczy nie biegałem jeszcze ale góry kocham i bieganie kocham i jak będą te dwie rzeczy naraz to ja też je będę kochał naraz. Nawet kolega mnie zapisał na taką górski bieg - Maraton Gór Stołowych. Maraton jak maraton - dam sobie radę, przebiegłem już jeden. To znaczy prawie przebiegłem, zabrakło mi może tam z 5 czy 7 kilometrów. Ale to się nie liczy, to był asfalt, a asfaltu nie kocham tak jak gór, więc w górach będzie super. W ogóle nie rozumiem, jak można nie lubić górskiego biegania, to słoneczko górskie, ta ziemia pod stopami, a nie ciągle asfalt i chodnik. Kocham biegać, kocham góry, nie mogę się doczekać.
Marzec
Trenuję. Nie piję alkoholu. Nawet piwa bezalkoholowego nie piję. Nie piję i nie przeklinam. Jestem sportowcem a nie jakimś lumpem!
Kwiecień
Kupiłem sobie nowe buty do bieganie w Lidlu. Tanie nie były, to fakt, ale to będze dobrze zainwestowane 49,90. W ogóle nie rozumiem tych co kupują sobie buty w cenie używanego Matiza. Zresztą, po co mi Matiz? Ja kocham biegać!
Maj
To już miesiąc i troszkę do mojego pierwszego biegu górskiego! Jak ja marzę o tych górach! Czytałem, że są płaskie, dlatego nazywają się Stołowe. Trochę się boje, że będzie jak na asfalcie - czyli biegnę, biegnę i nic. Ciągle krawężnik z prawej. Kolega mnie straszył, że to najtrudniejszy maraton. Ja tam mu nie wierzę wcale, poprzednio też mówił że jedzie na bieg rzeźników, a on wcale nie pracuje na mięsnym tylko w warsztacie. I po co tak kłamać?
Czerwiec
Organizatorzy napisali, że trasa będzie dłuższa o 2,5 kilometra! Super! Więcej będę w górach, dłużej na szlaku, jak ja się cieszę! Trasę budował słynny Piotr Hercog, ja też będę kiedyś taki jak on!
Lipiec, 5
Stoję na starcie. Jest cudownie! Wokół mnie tyle innych biegaczy. Co prawdą biegną w Matizach i mają takie patyki - długie kijki, nie wiem po co. Ale ja ich i tak szanuję. Naprawdę.
0 km
No i wystartowałem. Trochę się się zagapiłem bo stałem trochę z tyłu i przekroczyłem linię startu tak po 40 sekundach dopiero. Czy oni mi odliczą ten czas?
2 km
Jak ja kocham góry! A teraz rozpoczął się zbieg! Kocham zbiegi! Szum powietrza, wyprzedzam pozostałych, jest bosko!
8km
Wszyscy mnie mijają! To są jakieś żarty? Próbowałem ich blokować na wąskiej ścieżce, ale zaczęli coś krzyczeć o ferplej. A wyprzedzanie niby jest ferplej?
12 km
Czuję każdy kamyk, każde cholerne ziarenko piasku! Czemu nikt chociaż nie zamiótł tej ścieżki?!? Przecież tu leży pełno kamieni o które co chwilę się potykam!
20km
Minęła mnie taka w niebieskiem. Jakież ona miała długie, muszę przyznać bardzo zgrabne, niczym nie osłonięte kijki. Też muszę sobie takie kupić. Są mi absolutnie niezbędne! Może będą w Lidlu na dziale ogrodniczym?
30km
Panie Hercog!! Jak pan masz problemy w domu, to sobie je Pan w domy rozwiązuj, a nie mścisz się pana na Bogu Ducha winnych ludziach! Co to jest, do jasnej ciasnej, ja się pytam? Ja nie jestem jakiś ten, no Świerceneger! Ja mam zbiegać ścianą?
31km
Ja p...ę!!! K...a!!! Jak ja k...a, nienawidzę gór! Zdycham na tym podejściu. Panie Hercog! Ja przyjdę i pana znajdę. Znajdę i się zemszczę!!!
33km
Nieeeee, znowu zbieg? Nie-na-wi-dzę zbiegów! Nigdy ich nie lubiłem. Mam pęcherz na każdym palcu, a teraz mi się zrobią na kolanach. Po *cenzura* mi to bieganie w ogóle? Zrezygnowałbym, ale na mecie ma być niespodzianka, to już pójdę, trudno...
36km
Słońce nap...ala tak, że mi woda z oczu wyparowuje. Ochyda, nienawidzę gór, nienawidzę słońca! Mogłoby padać... tak! Deszcz by chłodzi me ciało...
46 km
Odpadła mi podeszwa w lewym bucie. Co za gówno! Jak można w ogóle sprzedawać takie coś?!? Już ja im złożę reklamację! Do sądu ich podam!
48km
Asfalt! Kochany asfalcik. Zawsze cię kochałem. Teraz tylko ostatnie 1700 metrów i do domu. Do moich cudownej równiny. Jak oni mogą żyć tutaj łażąc ciągle w górę lub w dół?
49km
%#$*!!!! CO TO K.. JEST? Schooody? 665 schodów??? Czy Was już naprawdę pogrzało? Czy uważacie, że ja naprawdę nie mam co robić? Ze starego człowieka se jaja robicie? Nigdy tu nie wrócę!!! N-I-G-D-Y! Rozumiesz Hercog z drugim wujem Sokołowskim??? N-I-G-D-Y!
50km
Rzęże. Chyba doszedłem, nie widzę dobrze bo mi płaty latają przed oczami.
Piwo! Jak ja uwielbiam piwo! To najwspanialszy napój sportowy! Zawsze powinno się pić piwo po wysiłku!
Ta od kijków też jest na mecie, jakiś koleś zżera jej medal. Muszę uważac na swój.
Lipiec, 6
Nie jest źle. W zasadzie całkiem już dobrze. Nawet już buty zmieniłem.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6254 dnia: 11 Lipca 2014, 12:58 »
genialne :D Jak my byliśmy teraz w górach, to właśnie był Maraton Gór Stołowych - specjalnie wybraliśmy taką trasę, żeby ich spotkać. Szacun dla tych ludzi, naprawdę... A i podeszwę też jedną znaleźliśmy.  ;D No i rzeczywiście te schody na końcu to jakaś makabra - bo meta jest na Szczelińcu.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6255 dnia: 11 Lipca 2014, 13:11 »
Mój znajmy w tym roku ukonczył Transjure - ponad 120 km  :o W nocy również...szacun dla tych ludzi.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6256 dnia: 11 Lipca 2014, 17:28 »

Aha, dziś się mierzyłam i 7 cm mniej w pasie od kwietnia  ;) co do innych pomiarów nie jestem pewna, bo jakoś dziwnie zapisywałam, ale też po 3-4 cm...

super, gratulacje  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6257 dnia: 11 Lipca 2014, 21:40 »
POćwiczne  ;D Teraz z radością zjem arbuza i rozpoczne weekend.

W niedziele pedałujemy :Rowerzysta: :Rowerzysta: :Rowerzysta: Mamy zamiar zrobic ok 60 km 8) Ciekawe ile faktycznie przejedziemy :P

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6258 dnia: 11 Lipca 2014, 22:07 »
He he, też jem arbuza, pyszne już są :-D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6259 dnia: 12 Lipca 2014, 08:00 »
pobiegane znajomą trasą - prawie 10 km, Jasne Blonia sie za mną stęskniły  :) przy okazji widziałam opcję dla wielbicieli czworonogów - przed Panią biegaczką biegł piesek z kijkiem w zębach (tylko nie wiem, czy znał trasę, czy ona tak za nim biegła intuicyjnie ;)), aha tak z ciekawosci weszłam na wagę i okazuje sie, że z wakacji mozna wrocić trochę lżejszym nawet jedząc lody i inne grzeszki żywieniowe :P

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #6260 dnia: 12 Lipca 2014, 10:39 »
ja się obawiam o moją wagę po wakacjach.... ::) ::)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #6261 dnia: 12 Lipca 2014, 16:26 »
Monika a tak podobno Wiki dbała byś przytyła. ;) Super działa to morskie powietrze i biegi po plaży. ;)
Anusiaaa a podczas takich długich jazd Zuzia sama pedałuje czy u kogoś w foteliku siedzi?

U mnie dalszy ciąg metamorfozy nogi ;) (jutro się pochwalę :D ) a dziś w planach nocne brzuchy z Hortonem.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6262 dnia: 12 Lipca 2014, 16:28 »
owszem dbała, tylko pewnie te nadwyżki właśnie spaliłam przy bieganiu :) plus maratony spacerowe i jest ok, można połączyc przyjemne z pożytecznym ;) ostrzegam, ze fotki metamorfozy nogi  będa hardcorowe :P

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6263 dnia: 12 Lipca 2014, 17:24 »
Dziś mam jakiś gorszy dzień... Hormony chyba nadal buzują, bo wszystko mnie wnerwia i na płacz mi się zbiera :(

Właśnie skończyłam mel B i nawet to nie spowodowało super zmiany nastroju. Oby jutro był lepszy dzień..

Też bym zjadła arbuza :) Wyślę męża chyba :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6264 dnia: 12 Lipca 2014, 17:28 »

Anusiaaa a podczas takich długich jazd Zuzia sama pedałuje czy u kogoś w foteliku siedzi?

Jedzie u męża w foteliku ;)
Sama na razie pedałuje tylko po podwórku :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6265 dnia: 12 Lipca 2014, 17:55 »
dzisiaj byłam na body ball...
fajnie ubija mięśnie... coś jak pilates, ale dla mnie o niebo lepsze...z pilatesu już dawno zrezygnowałam...
takie nie by nic, a mięśnie posturalne mnie bolą...

mój ojciec miał uczyć Ewkę jazdy na dwóch kółkach...
jutro kończy wakacje u dziadków - ciekawe jak postępy...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6266 dnia: 12 Lipca 2014, 22:08 »
Ja dzisiaj grałam w tenisa - o ile to można było nazwać grą :P Dostałam dzisiaj @ i mi strasznie brzuch wywaliło - nie lubię tego  :-\

Zapisałam się wczoraj na bieg w październiku. W ogóle masakra - wczoraj zaczęły się zapisy a dzisiaj się skończyły. Nieco ponad 1000 numerów startowych rozeszło się w ciągu 15 godzin!  :o

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6267 dnia: 12 Lipca 2014, 22:09 »
popularny sport się robi...
— Richard M. Devos

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6268 dnia: 12 Lipca 2014, 22:29 »
To też prawda. Ale akurat ten bieg jest bardzo popularny i ma b. dobrą "renomę". Brałam w nim udział w tamtym roku - była naprawdę mega fajna atmosfera. Do takich biegów się z chęcią wraca - myślę, że wrócę też do Grodziska na półmaraton za rok, mimo 30-stopniowego upału. No i jeszcze b. niska opłata startowa - tylko 10 zł.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6269 dnia: 13 Lipca 2014, 12:46 »
Dobrze jeśli sport jest popularny, gorzej jakby stał się tylko modny. Moda przemija ;)

Obawiam się jednak, że bieganie też jest w tej chwili modne...
Zostaną tylko prawdziwi amatorzy tej formy ruchu, bo jak ktoś nie lubi biegania i robi to na pokaz, to prędzej czy później zrezygnuje ;)

Mel B zrobiona :) Niedzielny poranek spocony, ale z pozytywną energią. Dziś już mi lepiej :)