Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1508002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #5700 dnia: 8 Czerwca 2014, 21:12 »
Gruba? Niemożliwe  ;).

Siedziałam pod parasolem i było chłodno, a słońce za chmurami... żeby się tak zjarać bez leżenia plackiem  ::). Za to mojemu dziecku filtr 50 podziałał i tylko lekko go musnęło  :).

Smoczyca, podziwiam, w jakim czasie się tyle biegnie? :-)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #5701 dnia: 8 Czerwca 2014, 21:18 »
Gruba? Niemożliwe  ;).

moja najwyższa waga to 72 kg przy wzroście 160cm...lub niższym, bo nie pamiętam ile wtedy miałam, ale chyba osiągnęłam już docelowy...
jakby nie patrzył BMI 28.1 kg/m2 - nadwaga...
gruba i tyle...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5702 dnia: 8 Czerwca 2014, 21:27 »
Smoczyca, podziwiam, w jakim czasie się tyle biegnie? :-)

ja dobiegłam w 2godz 10min 07s. To tylko nieco 2 min więcej niż wynosił mój debiut (2 godz 07min 50 s). Szczerze -  to przy takiej pogodzie byłam pewna, że będzie jakieś 2godz i 20 min, o ile w ogóle dobiegnę... Limit w biegu to 3 godziny.

Najśmieszniejsze jest to, że ja w ogóle nie czuję, że przebiegłam półmaraton, nie czuję się w ogóle zmęczona. Za to mój mąż, który kibicował na trasie, miał dzisiaj niezły zgon :P

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5703 dnia: 8 Czerwca 2014, 21:40 »
Hm, Lilian, jeśli można spytać, 'po prostu' taka byłaś, czy z perspektywy czasu była to wina Twoja, mamy, spożywanego jedzenia? Z ciekawości pytam, bo kojarzę, że już wiele lat trzymasz niską wagę  ;).

Moja mama odkąd ją znam ( ;D) jest szczuplutka, 159cm, 52kg, ale też właśnie za dziecka i nastolatki była baardzo okrągła, nie mogę uwierzyć, patrząc na zdjęcia... Mówi, że babcia (jej mama) ją tuczyła  8). Dla odmiany babcia chyba nie chciała popełnić tego błędu u mnie i nie raz mi coś wypominała (słodycze np.), podczas gdy ja nigdy nie miałam problemów z wagą... Ciekawe, ile w tym jest genetyki, a ile 'naszej winy'.

Smoczyca, hardcore, 2 godziny biegu  :). Jak nie czujesz, to tm bardziej to świadczy o Twojej formie. Plany na maraton są?  8)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #5704 dnia: 8 Czerwca 2014, 21:47 »
mamusia karmiła... :) z miłości jak mniemam...
a ja też lubiłam jeść...nadal lubię...tyle, że menu zmieniłam...
poza tym mama miała tyle wiedzy o zdrowym odżywianiu, co ja o przyspieszaczu hadronów...

a geny?
hmmm....w moim mniemaniu ja szybko tyję, jak się nie pilnuję...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5705 dnia: 8 Czerwca 2014, 21:57 »
liliann ja mam tak samo... zawsze lubiłam i lubię jeść. i zawsze byłam grubaskiem. Muszę się też nieźle pilnować, bo jak nie to kaplica... Chociaż nie powiem - jem wszystko (czekoladę kocham miłością bezgraniczną). Ale dużo ćwiczę.

Smoczyca, hardcore, 2 godziny biegu  :). Jak nie czujesz, to tm bardziej to świadczy o Twojej formie. Plany na maraton są?  8)

Nigdy nie marzyłam o maratonie. To półmaraton był moim marzeniem  :) Podobno do maratonu trzeba dojrzeć - widocznie nie jestem jeszcze na tym etapie  ;) Może kiedyś... ;) Chciałabym kiedyś ukończyć triathlon... Ale to już zupełnie inna bajka :P

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5706 dnia: 8 Czerwca 2014, 22:49 »
Lila na Bieszczadzkiej nastaw się na dłuższą wizytę...tam nie ma butów na półkach tylko przynoszą ci z magazynu po tym jak dobiorą wg nich odpowiednie... ja tam kupowałam rok temu, w sumie byłam z 3 razy zanim się zdecydowałam
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #5707 dnia: 9 Czerwca 2014, 06:51 »
witam w nowym tygodniu :) jak mnie obudziła w nocy burza z błyskawicami i ulewą, to myślałam, ze po bieganiu....ale juz po 5 zrobiło sie ładnie, żeby miec czarno na białym ;) włączyłam sobie aplikacje endomondo,  fajny motywator, bo co km mnie informuje jaki czas - podsumowanie na dziś to czas: 56min. 24 s (przymusowe przystanki na światłach)  dystans 8,01 km, średnia prędkość 8,52 km/h, srednie tempo 7,03 min/km, kalorie - 781 ;D  (to odczuwalam i bez aplikacji, bo pot sie lał ;)), milego fitnesowego dzionka

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5708 dnia: 9 Czerwca 2014, 08:15 »
Wow, Miśka, nieźle! To ja jednak biegam minimum, 4-5 km i fajrant.

40 min wczoraj poćwiczyłam. Dziś będzie już więcej.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5709 dnia: 9 Czerwca 2014, 08:35 »
Hahaha miska odkrywa uroki endomondo  ;D
Uważaj, zaraz zacznie Cię wkurzać i gubić GPS ;)

Ja nie lubię biegania w upale, a znam takich co uwielbiają ::) W takie pogody to tylko poranki wczesne albo wieczory inaczej to już nie jest dla mnie przyjemność ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5710 dnia: 9 Czerwca 2014, 10:13 »
spoko ja panią gadżet nie jestem ;) dziś włączyłam eksperymentalnie, żeby zobaczyć faktyczną trasę, bo tak to tylko mniej więcej odczytywałam z odległości na google,  normalnie wystarczy mi sama muza :) i pomimo burzy dziś już ok 5.30 robiło się duszno, wiec tym bardziej podziwiam, jak smoczyca to zrobiła w taki upał ::)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5711 dnia: 9 Czerwca 2014, 11:35 »
selena coż mogę napisać WOW  :D :D

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5712 dnia: 9 Czerwca 2014, 12:05 »
A dzięki dzięki :-D. Ja mam wow w lustrze co rano  8). Bo jednak jak przed ciążą byłam taka szczupła, to byłam normalna, nie rajcowałam się tym :D. A jak taki efekt uzyskałam ciężką pracą, to całkiem inaczej się o tym myśli :-D.

A najlepsze, to mierzenie ciuchów w sklepach. Coraz odważniej biorę coś z myślą "aaa, i tak nie wejdę", a to leży idealnie  ;D.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5713 dnia: 9 Czerwca 2014, 12:20 »
Ja mam inaczej bo tyle co teraz to ja ważyłam może jak mialam z 13 lat, później już tylko było mnie więcej  8)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5714 dnia: 9 Czerwca 2014, 12:36 »
selena czyli ty przytylas w ciąży? Wczesniej byłaś też chudzinka.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5715 dnia: 9 Czerwca 2014, 14:04 »
u mnie dzisiaj akcja-regeneracja, czyli odpoczywam :)

Dziewczyny, też macie jakieś problemy z Endomondo? Bo mnie ostatnio szlag trafia... Mam problemy ze złapaniem GPSa, a nawet jak mi złapie to i tak zdarza się, że się wyłącza (wczoraj  podczas półmaratonu zgubił mi GPS na 8 km, grrr...  :-\ ) I nie wiem czy to jest problem z samą aplikacją, czy z telefonem, bo wcześniej takich problemów nie miałam, dopiero niedawno się zaczęły...

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5716 dnia: 9 Czerwca 2014, 14:07 »
Ja ostatnio też nie włączam, bo albo wcale nie znajdował gps, albo gubił  ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5717 dnia: 9 Czerwca 2014, 14:10 »
Po aktualizacji się zaczeły problemy z GPS, dlatego chyba zmienie aplikacje.

Mozesz on-line smoczyca edytowac i np. do wczorajszego przerwanego biegu dodac zalegle km zeby do statystyk ci doliczyl.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5718 dnia: 9 Czerwca 2014, 14:35 »
Aaa właśnie, zrobiłam aktualizację i wtedy się zaczęły problemy  ::) To już wiem, gdzie jest pies pogrzebany...

anusiaaa, swoje statystyki tylko biegowe mam na run-logu. Tam czasami jak mi coś nawala w Endo, to bawię się w rysowanie trasy :D Jak dla mnie tam dzienniczek treningowy jest bardziej przejrzysty niż na Endomondo i ogólnie lepiej mi się go przegląda

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5719 dnia: 9 Czerwca 2014, 21:12 »
selena czyli ty przytylas w ciąży? Wczesniej byłaś też chudzinka.

No przed ciążą też ważyłam 55, w sumie zawsze 53-55kg. Tylko raz na początku studiów zeszłam do 49 (eh, pierwsze sesje), ale wtedy naprawdę nic nie jadłam, nie było czasu  ::).
Tak to wagę miałam stałą. Dlatego sama byłam zdziwiona, że po ciąży samo nie zeszło nic, to znaczy z tego, co zostało po ciąży, a karmiłam 11 miesięcy  ::). A jadłam w dużej mierze tak jak teraz.

Mama mi ostatnio powiedziała, że już myślała, że tak mi zostanie na zawsze... Ja wiedziałam, że nie ma bata  ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5720 dnia: 9 Czerwca 2014, 21:28 »
A dzięki dzięki :-D. Ja mam wow w lustrze co rano  8). Bo jednak jak przed ciążą byłam taka szczupła, to byłam normalna, nie rajcowałam się tym :D. A jak taki efekt uzyskałam ciężką pracą, to całkiem inaczej się o tym myśli :-D.

dokladnie to samo mysle teraz...
Ja po treningu z moimi laskami :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5721 dnia: 9 Czerwca 2014, 21:29 »
u mnie dzisiaj akcja-regeneracja, czyli odpoczywam :)

Dziewczyny, też macie jakieś problemy z Endomondo? Bo mnie ostatnio szlag trafia... Mam problemy ze złapaniem GPSa, a nawet jak mi złapie to i tak zdarza się, że się wyłącza (wczoraj  podczas półmaratonu zgubił mi GPS na 8 km, grrr...  :-\ ) I nie wiem czy to jest problem z samą aplikacją, czy z telefonem, bo wcześniej takich problemów nie miałam, dopiero niedawno się zaczęły...
U mnie smiga dobrze, w niedziele dzialal jeszcze.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5722 dnia: 9 Czerwca 2014, 21:57 »
U mnie poćwiczone ...uff jak gorąco!

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #5723 dnia: 9 Czerwca 2014, 23:04 »
Smoczyca gratulacje!I wielki podziw dla wszystkich startujących za hart ducha,bo w takich temperaturach to chodzić się nawet nie chce.  :P

Selena piękna metamorfoza. :) Aż kilka razy do zdjęć wróciłam ;) i nadzieję na mój wystający brzuch dajesz,choć ja sobie tłumaczę,że wystaje bo przeponą ciągle oddycham. :P

Wczoraj "aqua aerobik" z synkiem,później 20 minut zumby (bardzo mi się podoba!),dziś tylko 1 trening z Jillian,ale alergia nie odpuszcza kolejny tydzień,więc łatwo nie jest.

Monika niedługo chwilowo chata wolna będzie,więc może zmienisz kierunek urlopu i po moich górkach pobiegasz o świcie,skoro tak się rozkręcasz? ;D Ja Ci potowarzyszę na rowerze z obciążeniem. ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5724 dnia: 10 Czerwca 2014, 06:40 »
Witam w kolejny burzowy poranek, zestaw z Mel B za mną :)
selena wszystko w życiu co wypracowane, to się bardziej docenia....jak to mówią do 30-stki to z reguły można szaleć żywieniowo i używkowo ;), a sylwetka w miarę sie trzyma  i bez ćwiczeń, potem metabolizm zwalnia i wychodzą wszystkie złe nawyki....i efekt wizualny jasne, ze wazny, ale dla mnie ważniejsze, ze robię cos w kierunku poprawy kondycji i docelowo zdrowia, w końcu bycie potencjalnym dawcą zobowiązuje :)
sandra propozycja kusząca choć póki co to mi lepiej idzie zbieganie z górek niz podbieganie pod nie :P

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5725 dnia: 10 Czerwca 2014, 08:24 »
Ja mam dziś swoją radość.

Moja sukienka, która jest miarką  ;D wczoraj leżała na mnie jak ulał.
Teraz trzeba forme utrzymać do sylwestra bo to kiecka sylwestrowa ;D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #5726 dnia: 10 Czerwca 2014, 09:05 »
ja wczoraj 6 km, ale pot lał się strumieniami bo była taka sauna na siłce  :o ::) :P

ale jestem wściekla, booooo po siłowni wyglądałam jak 7 nieszczęście, a siatkarze reprezentacji pl w siatkówce kręcili się po obiekcie i jak tu z nimi strzelic sobie fotke w takim stanie  ::) :-X :'( :buu: :Maruda: :Kwasny: :Kill:

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #5727 dnia: 10 Czerwca 2014, 14:35 »
U mnie już poćwiczone. A6W  dzień 22 zaliczony,do tego trening z Mel B i uda z Chodakowską  :)

Za bieganie Was podziwiam,to nie dla mnie

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #5728 dnia: 10 Czerwca 2014, 20:04 »
Smoczyca gratulacje!I wielki podziw dla wszystkich startujących za hart ducha,bo w takich temperaturach to chodzić się nawet nie chce.  :P

dzięki ;)

ja sobie dzisiaj zaserwowałam godzinny trening całego ciała ze sztangą :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #5729 dnia: 10 Czerwca 2014, 20:18 »
Dziś 10km rowerkiem... Nie było łatwo.
Pytanie do biegających - mam okropny ból łydek po dwóch treningach, no jakby mnie ktoś skopał po piszczelach. Co to może być? Chyba nie umiem biegać 8)