Jeśli chodzi o alkohol to chyba nie planuję żadnych zawieszek, bo wydaja mi się trochę tandetne. Co najwyżej myślę o jakiejś skromnej kokardce w kolorze przewodnim, ale to jeszcze nic pewnego. Też wolałabym nie angażować nikogo z rodziny do roznoszenia wódki, najlepiej jak zajmą się tym kelnerzy, przy czym lodówki na sali sobie nie mogę jakoś wyobrazić. Alicja - ta lodówka stała niczym nie osłonięta i każdy ją widział, czy jak? Bo jeszcze nie widziałam lodówki, która stanowiłaby element dekoracyjny.
Co do strojów gości - jest mi to obojętne kto jak przyjdzie ubrane. Mam tylko że będzie czysty i schludny (tj. bez piersi czy tyłka na wierzchu, bo byłam na takim weselu gdzie jak panna tańczyła to widać było jej stringi, co nie wyglądało dobrze - z drugiej strony to jej tyłek, więc co mi tam

).
Co do bieli - też uważam, że jest zarezerwowana dla panny młodej i nigdy w bieli nie wystąpiłam na czyimś weselu, ale jeżeli ktoś by taki numer odstawił na moim weselu to bym stwierdziła, że ta osoba ma problem nie ja.
Jeżeli chodzi o stroje świadków, to jestem bardziej wymagająca

Chciałabym żebyśmy w czwórkę pasowali wizualnie, więc dobrze by było jakoś się zgrać kolorystycznie. I jeżeli ktoś został poproszony na świadka i chce sobie kupić nowy garnitur to co stoi na przeszkodzie, żeby ten garniak pasował do pary młodej? Inna sprawa, jak ktoś ma tylko jeden niepasujący garnitur, a na inny go nie stać, no to rozumiem. Albo świadkowa ma ładną sukienkę i nie chce kupować nowej to ok. Ale gdy świadkowie kupują coś nowego to myślę, że dobranie kolorystyki nie stanowi dużego problemu i warto spytać parę młodą jak sobie to wyobrażają.