Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 384242 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #1770 dnia: 20 Stycznia 2014, 11:25 »
Mberry, ja juz na diecie, ćwiczę pilates i zaczynam rugby dla kobiet. Chce dzień przed ślubem iść do spa i mieć kilka zabiegów zeby się zrelaksować bo na pewno będę spięta i za cholerę nie zasnę.
Szkoda blankowa, ze się nie spotkamy :( i dzięki za opinie :)
Czytam o fryzjerach i jestem załamana, moja fryzjerka jedzie na ferie i nie bedzie mogła mi zrobić fryzury próbnej wiec z niej zrezygnuje bo próbować we wrześniu to trochę za późno. Ale kogo wybrać, czytając opinie to nikogo dobrego w Bydgoszczy nie ma. Chyba zacznę przeglądać opinie o fryzjerach z Torunia albo Gdańska. Nie wiem co robić :(

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1771 dnia: 20 Stycznia 2014, 11:29 »
Alis to tak jak ja, nie ufam jakoś takim specyfikom:) chociaż ostatnio natknęłam się w necie na dobre opinie o tym Detocellu.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1772 dnia: 20 Stycznia 2014, 11:52 »
Czy ktoś się czesze u Joanny Zareba na Gdańskiej 58?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1773 dnia: 20 Stycznia 2014, 12:05 »
jedna 2013 miała tam probna i była zalamana efektem. Ostatecznie czesala się w salonie  stoppel na starym rynku i polecala.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1774 dnia: 20 Stycznia 2014, 12:06 »
Dziękuje  Alicja x

Offline natalina86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09-08-2014
« Odpowiedź #1775 dnia: 20 Stycznia 2014, 14:25 »
Słyszałam niezłe opinie o salonie Papaver na Mickiewicza w Bydg.  Konkretnie polecają p.  Tomka i p.  Gosię.  Może, któraś z dzieczyn miała okazję korzystać z ich usług?

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1776 dnia: 20 Stycznia 2014, 14:39 »
AlicjaEwa- nie, nie będę miała welonu, więc problem z głowy, włosy mogą być rozpuszczone, ale popieram Alis- przy dobrym przypięciu może się utrzymać ;) kto wie, moze sobie wymyślę jeszcze, że jednak chce, jest maaasa czasu ;)
mgiełka86- biorę na razie 5 dzień, najważniejsze, że nie mam już wilczego apetytu, w zasadzie jem minimum i czuję się syta, o to najbardziej chodziło, bo cellulit mam minimalny i w zasadzie zawsze jak schudnę odpowiednio to sam znika. Czy działa- zobaczymy, ale nie spotkałam się w zasadzie z opinią, żeby nie działał, każdemu pomógł, jednym bardziej drugim mniej, ale zawsze. A jak wiadomo i tak wszystko zależy od organizmu, na jednej osobie to podziała i schudnie i pozbędzie się cellulitu, a inna osoba nie zauważy zmian albo jej się pogorszy, co organizm, to reakcja :) Ja na razie sobie chwalę :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1777 dnia: 20 Stycznia 2014, 18:08 »
To dobre ceny w tym Derredzie są jak na takie standardy. Alicja - a jaki był skład surowcowy garnituru Twojego męża?

gosia - no z tym spotkanie lipa  :( Ja prawdopodobnie wyjeżdżam 07.02 i wracam 12.02.

Co do zabiegów na twarz- niestety nie mam idealnej cery, więc teraz póki nie ma słońca będę chodzić na mikrodermabrazję i peeling migdałowy (oczywiście nie wszystko naraz ;)) Jak już wyrównam koloryt i pozbędę się lekkich przebarwień nie będę jej maltretować tylko nawilżać jakimś makami i oczyszczać w mniej inwazyjny sposób. A i chcę też zamknąć kilka naczynek na policzku. Paznokcie będę miała swoje bo nigdy nie miałam sztucznych - nie jestem ich zwolenniczką i mi się nie podobają. Co do odchudzania - dwa tygodnie temu wzięłam się za siebie bo najwyższa pora na to. Ale daleka droga przede mną. Mam też w perspektywie ćwiczenia i bieganie, ale jakoś w taką pogodę nie mogę się zebrać.
Na włosy nie narzekam - mam gęste, więc jakoś specjalnie nie będę z nimi nic robić, ale na pewno muszę je podciąć, bo końcówki wołają o pomstę do nieba.

mgielka - jak dobrze pójdzie to ślub bierzemy 05.07. Zdecydowaliśmy się na Polańskiego i hotel Maraton.

Dziewczyny doradźcie mi odnośnie butów - zawsze wydawało mi się, że pełne buty są bardziej eleganckie, ale ostatnio wpadło mi w oko kilka par w odsłoniętymi palcami - czy to dobry pomysł na ślub? Poza tym planuję dodatki w kolorze fuksji i chyba na takie buty się zdecyduję, bo co potem zrobię z białymi. Poza tym podobają mi się kolorowe buty. Kilka z Was napisało, że zamsz nie bardzo się nadaje na ślub, a ja uwielbiam zamsz i jakoś skórzana fuksja mi się widzi. Czy ten zamsz będzie aż taki zły? Do tego dochodzi wysoki obcas, bo jestem niska i między mną a narzeczonym jest ponad 30 cm różnicy i muszę chociaż trochę zamaskować tę dysproporcję ;) Na ogół chodzę w płaskich bądź niskich butach, szpilki zakładam od święta i trochę mnie ten obcas przeraża. A na zmianę będę musiała mieć tez wysokie buty (myślę o koturnie), bo inaczej sukienka będzie za długa :(

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1778 dnia: 20 Stycznia 2014, 18:17 »
szczerze to nawet nie pamiętam.... wiem że sami go wybieraliśmy i ogólnie nie mozemy złego slowa powiedzieć, nic go nie drapało nie uwierało....

sama sobie w pracowni wybierasz materiał.

co do butów ja uważam że to sredni pomysł, żeby miały odsłonięte palce, bo goście mogą podeptać ...:)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1779 dnia: 20 Stycznia 2014, 18:20 »
blankowa według mnie nie ma nic złego w butach ślubnych z odsłoniętymi palcami:) tym bardziej w lato :) a myślałaś o satynowych butkach?

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
« Odpowiedź #1780 dnia: 20 Stycznia 2014, 20:18 »
blankowa - według mnie odkryte palce to też nic złego jeżeli dasz radę ;) Bo mnie takie buty po jakimś czasie obcierają i nie wytrzymałabym całej nocy... Wypróbuj najpierw koniecznie na jakiejś imprezie :)

Offline Monisia87
  • debiutant
  • *
  • data ślubu: 12.07.2014
« Odpowiedź #1781 dnia: 20 Stycznia 2014, 20:49 »
BLANKOWA .  Mam pytanie czy dobrze rozumiem? Widziałas Polanskiego w I dzien Swiat Bozego Narodzenia w  Telimenie? Bo my tam go wlasnie ogladalismy z boku.  A Wy sie bawiliscie moze na tej imprezie? Jak bylo? Pozdowionka dla Was dziewczyny:)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1782 dnia: 20 Stycznia 2014, 21:35 »
dziewczyny dziękuję za uwagi dotyczące butów. Co do deptania to nawet o tym nie pomyślałam, a rzeczywiście może się tak zdarzyć.
Z obcieraniem jest różnie - nieraz mnie obcierają, ale mam tez takie buty z odkrytymi palcami, które są nadzwyczaj wygodne.
O atłasie myślałam, bo to bardziej elegancko, ale mam do niego mieszane uczucia, no i potem np. do spodni średnio pasują, tylko na jakieś większe wyjścia.

monisia - my tylko widzieliśmy to przyjęcie w Telimenie, tak jak Wy z boku, ale musieliście być o innej godzinie, bo nie widziałam żadnej innej pary  ;) Puszczana tam przez niego muzyka była fajna, a goście jak się bawili sama widziałaś, ale to już raczej nie wina DJ tylko ludzi :-\
Nie uczestniczyłam w żadnej imprezie prowadzonej przez Polańskiego, ale dobrze się z nim rozmawia, ma wiele pomysłów i rad, jest elastyczny.
Z tego co kojarzę, to tez się na niego zdecydowaliście? Jakby co będę przecierać Wam szlaki dziewczyny ;D Bo Wy monisia tydzień później będziecie się bawić.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1783 dnia: 21 Stycznia 2014, 09:26 »
Mam to samo - w odsłoniętych butach przeraza mnie jedynie wizja podeptanych palców, aczkolwiek moja siostra takie miała całe wesele i nie narzekała  ;) ;) ;) ;)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1784 dnia: 21 Stycznia 2014, 09:32 »
Mi się tez zaczęły podobać odsłonięte palce, ale może koronkowe bo bardziej elastyczne i chyba mnie bedą stopy obcierać. Stopy bedą sukienka przykryte wiec chyba nikt nie da rady podeptać?

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1785 dnia: 21 Stycznia 2014, 09:36 »
na sukienkę pewnie wiele osób Ci nadepnie przez całe wesele wiec przy okazji na buta tez mogą  ;) ;) ;) ;)

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #1786 dnia: 21 Stycznia 2014, 11:48 »
Halo halo :)
doksik86 - A co tak łykacie? Nie otwiera mi się poprzednia strona forum ( chrom mi blokuje, że są tam jakieś treści z wirusem ). A ja też chcę to cudo :)
Z odchudzaniem czekam do połowy lutego :) ruch zacznę na wiosnę - na rowerku do pracy, teraz to basenik raz w tygodniu ale bardziej na plecy niż na kilogramy :D chciałabym zgubić 3-5 kg to mam nadzieję że w 4 miesiące się wyrobie :D

Co do zabiegów na buźkę :) oczywiści zapraszam do siebie :) taka mała reklama :)
Ale polecam Wam szczerze zabieg, które możecie sobie robić same w domciu i efekty rewelacyjne.
Derma Roller - wałeczek z igłami. Stosuje w gabinecie - efekty rewelacyjne , blizny, przebarwienia , rozszerzona pora, wszystko znika :)
W pracy stosuje derma rollery medyczne o dłuższych igłach, przy znieczuleniu. Natomiast Wam do domciu polecam takie 0,2 mm derma rollery kosmetyczne.
Nie jest na początku przyjemnie , ale do wytrzymania, na pewno dacie radę :D Możecie robić nawet 3 razy w tygodniu :D  Buźka gładka :D
Ja się też zabieram za to - tylko ja sobie robię tymi dłuższymi igłami i nawet przy znieczuleniu, na czole to łzy mi strasznie lecą :) ciężko więc mi się zmobilizować :D  

A z fryzjerem całe szczęście nie mam problemu. Chodzę od lat do jednej Pani na swoim osiedlu, na imprezy zawsze mi koki robi i się trzyma jak diabeł sołtysa.  
Czytałam też tutaj wcześniej o olejku do włosów na "M" bodajże Loreala do włosów ... nie pamiętam teraz nazwy. Potwierdzam rewelacja !!! :) szamponu i odżywki z tej serii nie stosowałam ale po waszych opiniach może się skuszę :)

Miłego dnia dziewczyny :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1787 dnia: 21 Stycznia 2014, 13:26 »
delfinek jak zapraszasz do siebie to powiedz gdzie:) może kiedyś się wybiorę :) chociaż na swoją buźkę nie narzekam  :P a i zdradź koniecznie gdzie chodzisz do fryzjera  :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1788 dnia: 21 Stycznia 2014, 13:57 »
delfinek, łykam DETOcell ;) grunt, ze apetyt mi zmniejsza, na efekty z cellulitem czekam ;)
Gdzie do Ciebie? I gdzie ta świetna fryzjerka? :)

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1789 dnia: 21 Stycznia 2014, 16:43 »
Cześć :)
Dziękuję za informację :) kupuje szybko detocell :D
Fryzjerkę mam na osiedlu Leśnym w Blaszaku u góry. Jest facet co świetnie ścina - kolejki do niego olbrzymie ale ja osobiście nie korzystam bo mam panią co przychodzi mi do domku ścina i farbuje :) Ale babeczki go sobie bardzo chwalą :)
Ja chodzę tam do Pani Dorotki - wezmę od mamy numer i Wam tu wstawię :) Osobiście jestem bardzo zadowolona i jeszcze jedna rzecz - mają normalne ceny a nie jakieś z kosmosu :)
Ja w gabinecie zajmuję się głównie depilacją laserową i medycyną estetyczną :) mezoterapia igłowa i wspomniane rollery:) jak któraś chcę usta sobie powiększyć to współpracuje z fajnym lekarzem :) sama myślałam ale przed ślubem eksperymentów robić nie chyba nie będę :)  Jak co to serdecznie zapraszam :) dla koleżanek w niedoli przedślubnej będą rabaty :) adres strony dla zainteresowanych
www.laser.bydgoszcz.pl
Miłego dnia :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1790 dnia: 21 Stycznia 2014, 21:24 »
Delfinek potrzebuje zamknąć naczynko na policzku ale nie mogę mieć lasera, co proponujesz?

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1791 dnia: 22 Stycznia 2014, 08:58 »
gosiawhite - hmmm a czemu nie laser ? Szczerze powiem najskuteczniejszy. Skleroterapi na twarzy się nie robi :( jest też bardziej inwazyjne. Na pęknięte naczynka skutecznych kremów jak na moje nie ma :( Zapobiegawczo witamina C , K . Czyli uszczelniamy naczynia i przyspieszamy ich wchłanianie. Witamina A sprawia że stają sie mniej widoczne. Nie wiem czy masz pęknięte naczynko np. od ucisku, czy masz tendencje do ich pękania.
Pracowałam kiedyś na laserze na naczynka i zamykają się bardzo ładnie ( z wyjątkiem nosa - diabelstwo ) Krótki zabieg, pojedyncze naczynko też cenowo nie jest drogie, i nie ma zbytnio wpływu na organizm.
Chyba zbytnio nie pomogłam :(

Pozdrawiam ciepło

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1792 dnia: 22 Stycznia 2014, 09:20 »
Melduję, że detocell biorę 5 dzień, do tego stosuję oczywiście dietę MŻ, a mój mężczyzna stwierdził dziś (i ja też;) ), że brzuszek wyraźnie mi się zmniejszył ;) na ile to zasługa tabletek- nie wiem, ale chyba spora, bo nie jem duuużo mniej. Zobaczymy jak podziała na cellulit, bo w tej kwestii jeszcze chyba nie ma zmian.

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1793 dnia: 22 Stycznia 2014, 15:27 »
dziewczyny chyba znalazlam sposob na moje wlosy. zawsze po myciu nie dalo ich sie rozczesac nawet po szamponach z jedwabiwm czy samym biosilkiem. masakra ! od jakiegos czasu zaczelam uzywac so mycia wlosow szamponu sla dzieci hipoalergiczny, bez zapachu, bez alkoholu plus moja ulubiona odzywka z herbal essences z miodem. i tu widzialam juz roznice. zaczelam szampon plukac ciepla woda, a odzywke zima. eureka :) a wczoraj nalozylam na ok 5 h llejek kokosowy potem normalnie umylam szamponem i odzywka i na koncu spryskalam serum z olejku kokosowego. pierwszy raz grzebien przechodzil jak przez maslo! lol ale serio zmiana po pierwszym uzyciu gigantyczna ! czekam jeszcze na moja kuracje keratyna :) zobaczymy jak to bedzie.

polecam bardzo olejek kokosowy nawet do natluszczania dloni

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1794 dnia: 22 Stycznia 2014, 16:12 »
Poza oczywiście odżywek ja wam polecam tangle teezer
 juz po paru stosowaniach włosy lsnia. :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1795 dnia: 22 Stycznia 2014, 21:08 »
tylko tangle  teezer chodZi ci o szczotke tak ? ona jest dobra ale nie do rozczesywania mokrych wlosow bo robia sie jesZcze wieksze sploty pod spodem. tylko na suche jest efektowna

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1796 dnia: 22 Stycznia 2014, 21:10 »
tak o szczotke mi chodzi. do moich włosow jest rewelacyjna. na sucho i mokro.

moje lśnią po jej używaniu.:)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1797 dnia: 22 Stycznia 2014, 22:04 »
mberry91 mam to samo z tą szczotką...na mokro w ogóle się nie nadaje do moich włosów

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1798 dnia: 23 Stycznia 2014, 09:15 »
mgielka ;) polecam grzebien z szeroko rozstawionymi zabkami. Tangle teezer rozczesuje mokre wlosy mi tylko z wierzchu, potem jak wyschna pod spodem mam tylko jeden wielki splot ;) Dlatego jestem w mega ekstazie, ze w koncu po umyciu moglam bez bolu i wyrywania wlosow rozczesac swoje wlosy ;) Nie powiem szczotka jest dobra bo juz moja druga ale jedynie kiedy sa suche ;) Tak to stawiam na ten grzebien.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1799 dnia: 23 Stycznia 2014, 09:32 »
mberry to jest myśl :) Ten grzebień muszę sobie kupić, on tak nie będzie wyrywał włosów. Do tej pory używałam tylko szczotek.