Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 382640 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #330 dnia: 17 Czerwca 2013, 19:55 »
poka , poka ! Masz jakies zdjecie ? Albo cos w tym stylu z internetu ?;> Super, ze juz znalazlas ta wymarzona :) Ja tez ostatnio bylam z mama i jej przyjaciolka ogladac sukienki :) Pojechalam do Znina do "Kasi" i zadna gotowa mi nie odpowiadala ale stworzylysmy swoja wymarzona i pewnie bede ja tam szyla ale jeszcze przejde sie po innych salonach bo kto wie... :) Poza tym tylko raz w zyciu moge sobie poprzymierzac rozne suknie slubne ! :))

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #331 dnia: 18 Czerwca 2013, 08:43 »
mam nadzieje ze udalo mi sie wyslac

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #332 dnia: 18 Czerwca 2013, 09:53 »
Piekna :) musisz mieć super figurę, bo na mnie taki fason wygląda strasznie ... Jest bardzo elegancka :)

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #333 dnia: 18 Czerwca 2013, 12:40 »
Witam dziewczyny my myślimy o ślubie we wrześniu 2014 ale to wszystko jest dopiero w fazie wstępnej i nie wiadomo czy damy rade wszystko ogarnąć ;) największy problem będzie z orkiestrą/dj bo nie mamy nikogo upatrzonego a chciałabym żeby było z energią, dobrze poprowadzone i chciałabym żeby było kilka utworów których orkiestra na pewno nie zagra, ewentualnie musieli by puścić z jakiegoś sprzętu.  Co myślicie o Hotelu Brzoza? Macie jakieś doświadczenia lub informacje?

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #334 dnia: 18 Czerwca 2013, 12:45 »
  Co myślicie o Hotelu Brzoza? Macie jakieś doświadczenia lub informacje?

W Brzozie pod namiotem fotografowałem już wiele wesel. Dla mnie to jedna z najlepszych sal. Do tego bardzo dobre jedzenie. Jeśli chcesz, to na prv podeśle Tobie linki do fotoreportaży z Brzozy.

Piotr Ulanowski

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #335 dnia: 18 Czerwca 2013, 13:18 »
We wrześniu będę się tam bawiła na swoim weselu ;) więc relację będę mogła dopiero później zdać ;) ale już teraz słyszałam dobre opinie :)

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #336 dnia: 19 Czerwca 2013, 06:52 »
Ja tez robie w brzozie swoje wesele :) bylam na tegorocznej zabawie karnawalowej i bylo super :) piekna sala, dobre jedzenie, w porządku kelnerzy :)

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #337 dnia: 20 Czerwca 2013, 10:45 »
Dzięki za odpowiedzi :) byłam pewna na 90% brzozy ale chciałam się upewnić i poczytać opinii innych :) a nie orientujecie się jak jest z cenami w piątki czy są takie same jak w soboty? i jak wyglądają poprawiny?

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #338 dnia: 20 Czerwca 2013, 11:44 »
Niestety nie pytałam się o poprawiny, bo nie organizujemy. Pani menager jest bardzo miła i wszystko wyjaśni, więc najlepiej omówcie się na spotkanie z nią  :)

Offline tigrunia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #339 dnia: 21 Czerwca 2013, 07:45 »
W Brzozie z okazji wesela w piątki Pani menager proponuje tort i ciasto od sowy gratis  ;)
Właśnie dziś wieczorem lub jutro chcę tam podjechać. . 

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #340 dnia: 21 Czerwca 2013, 08:07 »
no proszę - ciekawa oferta  ;)

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #341 dnia: 1 Lipca 2013, 12:03 »
Witam .

Nieszczęście wydarzyło się w moim życiu i ślub w lipcu 2014 r stoi pod znakiem zapytania.  Nie wiem czy go przenieść i o ile miesięcy .  Jak długo odkładać.  Nie wiem co mam robić.  Serce mnie boli, uważam że nie podołam temu wszystkiemu po takiej stracie.  W Kwietniu zmarła mi Mama, nikt nie myślał że coś takiego na nas spadnie, nic na to nie wskazywało.  Chwilowe osłabniecie, miała 43 lata.  Całe życie przed moją osoba, a jej nie będzie.  Wszystko zaplanowałam, że mi pomorze w wyborze sukni sali, dekoracji.  Tak sobie wymarzyłam, tak powinno być.  Nie wiem czy chce tego ślubu, nie wiem co mam robić z sobą.  Bez niej tak strasznie ciężko.  Pomóżcie, poradźcie co mam robić.  Boje się że ten ślub będzie za ciężki dla mnie i nie podołam temu.

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #342 dnia: 1 Lipca 2013, 14:32 »
  :'( :'(:przytul: :przytul:

kissi77 bardzo mi przykro i wiem, że żadne słowa pocieszenia tutaj nic nie dadzą   :( mojej mamy również nie będzie w tym dniu - zmarła jak ja miałam 19 lat a ona niespełna 41....więc doskonale Ciebie rozumiem....teraz już minęło 7 lat a mi się wydaje, że to było wczoraj.

Jedno jest pewne - Twoja mama na pewno by nie chciała, żebyś z jakiś powodów, a już na pewno żebyś przekładała z jej powodu ten wyjątkowy dzień, w którym to powinnaś być najszczęśliwsza. Będzie to trudne - ja sobie tego kompletnie nie wyobrażam, ale wiem, że zarówno Twoja mama jak i moja będzie w tych dniach przy nas - w naszych sercach. Musisz być silna Kochana :-*

Jeżeli chodzi o przełożenie terminu to proponuję byś odczekała jeszcze trochę, żeby te największe emocje opadły i na spokojnie byście mogli podjąć wspólna decyzję z narzeczonym, który na pewno będzie Ciebie wspierał...

Trzymaj się Kochana...

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #343 dnia: 1 Lipca 2013, 18:08 »
Olimpia87 Dziękuję za słowa otuchy.  Cieżko tak jak piszesz, żadne słowa nie oddadzą tego co mam w sercu.  Kompletnie jestem rozsypana.  Tak jak radzisz, postaram się odczekać trochę, chociaż będzie mi trudno.  Ledwo daje sobie rade a mineły juz 2 miesiace

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #344 dnia: 1 Lipca 2013, 19:58 »
kissi77 przykro mi z powodu Twojej straty. 2 miesiące to jeszcze bardzo mało, co całkiem świeży ból, który się ciągle odnawia. Nie oczekuj od siebie, że będziesz teraz cieszyć się ślubem i wszystko planować. Daj sobie trochę czasu, tak jak napisała Olimpia. Żałoba ma swoje fazy i musi trochę potrwać, żebyś była w stanie myśleć o tym na spokojnie.
Może skorzystaj z pomocy psychologa, sporo ważnych rzeczy się teraz dzieje w Twoim życiu, prawopodobnie jeśli zdecydujesz się na przegadanie tego wszystkiego z kimś bezstronnym, będzie Ci lżej.
Siły CI życzę.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #345 dnia: 6 Lipca 2013, 14:29 »
Mi też przykro że straciłaś mamę:( nie wiem co ja bym zrobiła w takim wypadku.... może pomyśl co ona by chciała żebyś zrobiła....

Laski u mnie zaszła zmiana... miałam mieć ślub 14 czerwca ale przełożyliśmy go na 27 czerwca;)))

mam dylemat co do miejsca... Uniwersytecka Telimena (sala na parterze) albo... Hotel pod Orłem (sala malinowa) może któraś coś doradzi??

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #346 dnia: 6 Lipca 2013, 14:34 »
dziewczyny gdzie można ustawić suwak????

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #347 dnia: 8 Lipca 2013, 08:17 »
Jeżeli chodzi o Telimenę to ja jestem do niej dość mocno "zrażona"- niby ceny ok, ale jak się okazaje za wszystkie drobne pierdoły trzeba dodatkowo płacić, pomijam już płatną toaletę czy sztanię bo to aż śmieszne, ale np w menu jest zaznaczone, że 100kaw (jeżeli menu jest na 100gości) i oczywiście jeżeli ktoś będzie chciał wypić 3 kawą to napewno ją dostanie, tylko  że Wy za to zapłacicie następnego dnia...
Co do Uniwersyteckiej to jak na moje super: sala bardzo ładna i elegancka, jedzenie pyszne, ładnie podane, a w sali malinowej nie byłam, ani się nie dowiadywałam, ale pierwsze co mi przychodzi na myśl to gdzie tam zaparkować samochody? być może mają jakiś swój parking (co jest dość logiczne jak na tak duży hotel:P) no ale o to chyba trzeba sie zapytać prowadząc jakieś rozmowy z obsługą :)

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #348 dnia: 8 Lipca 2013, 08:29 »
Dziękuję Tobie bardzo za informacje.

W tym momencie zapadła decyzja :) co do lokalu wybieramy stanowczo uniwersytecką:)

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #349 dnia: 8 Lipca 2013, 10:49 »
W mojej rodzinie już kilka wesel tam było i każdy był zadowolony ;) ja też rozważałam Uniwersytecką, ale w ostateczności wybraliśmy Brzozę  ;) przede wszystkim ze względu na okolicę i sam wystrój w namiocie - ma swój urok  ;D

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #350 dnia: 8 Lipca 2013, 15:59 »
W telimenie nie bylam wiec niestety nie pomoge, w Malinowej moi rodzice byli na slubie kuzyna i zachwalali obsluge , jedzenie, wystroj i w ogole ,niestety pomineli wspomniec o parkingu wiec nie jestem pewna.
 Zas na Uniwersyteckiej bylam rok temu. Sala piekna i duza. Stoly okragle pieknie sie prezentowaly jednak wg mnie sa nie praktyczne. Na srodku byly duze swieczniki i ozdoby kwiatowe , a na okolo poustawiali jedzenie to nie bylo tak na prawde widac co gdzie jest, trzeba bylo obchodzic.  Np. dopiero na koncu sie dowiedzielismy, ze byly jakies zrazy za kwiatami. . . ^^
Toaleta jest na parterze, a sala na pietrze 2 razy o maly wlos nie lecialam ze schodow :D:D  No i nie wiem czy na wszystkich weselach tak tam jest czy to para ustala, ale napoje gazowane typu cola, sprite itd byly w dozownikach (tak jak w KFC) i sie podchodzilo i nalewalo. okolo 23 syropy sie skonczyly i sama soda leciala, a kelnerki mimo, ze zwrocono im uwage nie wymienily. Jedzenie bylo bardzo dobre, niektorzy goscie sie skarzyli ze fasolka i kalafior niedogotowane bo twarde ... ja nie wiem bo nie jadlam :D Mimo wszystko kazdemu wesele sie podobalo wiec wystarczy chyba jasno i wyraznie managerowi przedstawic swoje obawy i postawic na swoim :)

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #351 dnia: 9 Lipca 2013, 20:46 »
Dziękuję wam wszystkim za pomoc:)

ostatecznie wybrana została restauracja Uniwersytecka! termin : 27 czerwca 2014
termin w kościele tez już zaklepany:) msza na 16;)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #352 dnia: 9 Lipca 2013, 23:35 »
No i super, na pewno będzie git :) Jak będę po weselu na Uniwersyteckiej zdam Ci relację, myślę że pozytywną :)

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #353 dnia: 11 Lipca 2013, 15:50 »
mam taką nadzieję:)))) i czekam na relacje!!!

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #354 dnia: 13 Lipca 2013, 16:17 »
Hej dziewczyny!!! Przepraszam za moją mega długą nieobecność :( jakoś zalatana byłam i nie miałam czasu. Cieszę się,że wątek założony przeze mnie tak się rozwinął! ;-) Postaram się nadrobić zaległości ! Mberry suknia przepiękna! chciałam Cię jeszcze poprosić o przesłanie na priv informacji na temat tej cukierni na leszczynskiego ;-)
AlicjaEwa a jak u Ciebie?już niedługo Twój dzień! zdenerwowana?z tego co się orientuje gdzieś wklejalas zdjecie dluugiego welonu czy przeslalbys mi link? Poproszę ;-)

Co u mnie?termin się nie zmienił 14.06.14 godz 16 pl.Piastowski. Zmieniła się sala - z akoru na Sala bankietowa Magnolia w Kruszynie (piękna po remoncie,cała na biało,kryształy,wokól zieleń,oczko wodne - cud i miód :P) .Dj - Roman Cabaj, fotograf : grupa deix i planujemy zrobić dodatkowy plener z Kamilą Mądrzyńską 2mc po ślubie,bo miala zajety nasz termin a jej fotografie są tak pomysłowe i oryginalne,że ubolewamy,że nie ona będzie z nami w tym dniu....jednakże wiemy,że grupa deix to para profesjonalistów i nas nie zaiwedzie ;-) Kamerzysta to Tomasz Nuckowski - człowiek pełen pozytywnej energii ;-) no i mamy jeszcze 170but wódki - wybraliśmy żubrówkę białą ;-) Kolor przewodni to prawdopodobnie blady róż. Bukiet -kulka z amarantowych goździków ;-)  Obrączki klasyczne zólte złoto - upatrzone u jubilera Głębockiego. Ustrój sali w żywe kwiaty - popszę Kierowniczkę z pracy ;-) pracuję w Hotelu Amelia i gdyby nie to,ze nie pomieszcza 120osob bez wachania tam byloby moje wesele.
suknia ślubna - nie mogę się zdecydować albo angel model giovanni z różową wstążką albo romantica model sincerity 3656 <--- pomóżcie - która ładniejsza? w obydwóch się czuję bosko ;-) Mama i siostra poplakaly się jak wyszłam w sincerity ;-) jednakże wolałabym suknie bez trenu.
Mberry zgadzam się z Tobą - lepiej wydać na suknię więcej niżeli później żałować,że coś było nie tak ;-) To by było na tyle ;-) Postaram się bardziej udzielać w nasz wątek ! Calusssyyyyy

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #355 dnia: 14 Lipca 2013, 11:26 »
Kissi77 jest mi bardzo przykro :-( bardzo Ci współczuję i nie umiem wyobrazić sobie tego co czujesz :-( Myślę podobie jak dziewczyny,że Twoja Mama chciałaby żebyś nie odkładała swojego dnia,ale to wszystko zależy jak się bedziesz czuła. Dużo siły Ci życzę :* Jestem z Tobą!

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #356 dnia: 14 Lipca 2013, 17:44 »
ogólnie duża nerwówka, bieganina:) 
link na priv puszczam  . :)

ale ja kupowałam z innego miejsca, na allegro konkretniej.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #357 dnia: 15 Lipca 2013, 12:11 »
Piszę u Was, jako, że daleko jeszcze do ślubów macie :)   
mój kolega, który wiózł nas do ślubu, ma jaguara i chętnie zawiezie w tym pięknym dniu też inne pary :)
Jak ktoś zainteresowany pisać do mnie na PW udostępnię kontakt.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #358 dnia: 16 Lipca 2013, 00:54 »
Sycia model giovani chyba ladniejsza. Takie moje zdanie :) A cukiernia to slodkie-pokusy pl   

Nam udalo sie zalatwic fotografa Angelike Adamczewska i kamerzyste (Grupa Deix). Tak ja pisalam wczesniej sukienka juz jest :D:D:D Teraz tylko w sierpniu mama pojdzie zarezerwowac termin w kosciele bo jakos dziwnie zapisy dat na nowy rok sa od sierpnia. W pazdzierniku zaczniemy nauki i wtedy reszte w kwietniu juz lacznie z zaproszeniami, wodka itd.

Chcialabym jednak miec niestandardowy wystroj sali i wiekszosc dekoracji zalatwie sama... ciekawa jestem czy to bedzie ok z wlascicielem na nastepnym spotkaniu bede musiala sie dowiedziec :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #359 dnia: 16 Lipca 2013, 08:14 »
po raz kolejny powtórzę że Agat i jego właściciel cieszą się złą opinią. Nawet środowisko źle o nim mówi.

Ale mam nadzieje , że będziesz miała przyjemną współpracę :)