Autor Wątek: zakiełkowało we mnie SZCZĘŚCIE :D  (Przeczytany 63913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
zakiełkowało we mnie SZCZĘŚCIE :D
« Odpowiedź #210 dnia: 3 Września 2006, 23:15 »
Pieknie, przepieknie dziekuję :serce: Dziewczyny jesteście Kochane :!:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #211 dnia: 4 Września 2006, 07:40 »
Ale ślicznie wyglądasz  :serce:  i jaki śliczny śliczny brzuszek  :mrgreen:
Pozdrowionka dla Ciebie i dzidzi!
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #212 dnia: 4 Września 2006, 09:35 »
Ładny brzusio.taki zgrabniutki
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #213 dnia: 4 Września 2006, 12:33 »
Tajusia, Mariolka, dzięki za miłe słowa :D i pozdrowienia :D

W środę idziemy do lekarza sprawdzić czy mamusia prawidłowo przybiera na wadze, Maluszek dobrze sie rozwija i pokazać zdjęcie USG :D (już nie mogę sie doczekać 22 tygodnia i kolejnej wizyty, na której zobaczę naszą Dzidzię...) relacja będzie w środę :D

Jak na razie czujemy sie rewelacyjnie, czekamy na pierwsze ruchy (choć z USG wyszło, że będą pod koniec tego lub na początku przyszłego miesiąca) i rozkoszujemy się każdym dniem ciąży...

Przyszły Tatuś bardzo nas rozpieszcza: kupuje owoce, soczki, coby mamusia miała dużo witaminek, zabiera nas do kina (wczoraj bylismy na "Klik i robisz co chcesz"), na spacery... Rozmawia z Brzuszkiem, czule go głaszcze i coo wieczór wciera w niego oliwkę, coby mama nie miałą rozstępów :D Ostatnio nawet chętnie buszuje po necie w poszukiwaniu wózka i łóżeczka dla Dzidzi :D

Kiedyś zamieściłam adresy dwóch hurtowni z artykułami dla małych smyków. byłam w oby dwóch i muszę stwierdzić, że ta na słonecznym jest chyba troche tańsza, od tej na pomorzanach... Na Pomorzanach mają ogromny wybór wózków, cała wielka hala :shock: , ale jeżeli chodzi o inne artykuły to są one porównywalne... Ostatnio do koleżanki słyszałam o jakiejś hurtowni na Słonecznym w okolicach Nomi, Reala...ale dokładnie gdzie jest nie wiem...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 4 Września 2006, 13:04 »
A i jeszcze mam pytanko: gdzie w Szczecinie lub okolicach mozna kupić wózki TAKO :?: Widziałam bardzo duzo wózków na necie, ale nie ma to jak dotknąć czy pooglądać z bliska...
I jeszcze jedno: gdzie mozna nabyć fajne wózki :?: Ja znam tylko kilka sklepów i nie wiem, gdzie sie wybrać...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #215 dnia: 4 Września 2006, 13:45 »
Cytat: "demka"
Przyszły Tatuś bardzo nas rozpieszcza

to dobrze jak tatuś się tak przykłada  :) A co to dopiero będzie jak maleństwo na świat wyjdzie  :lol:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #216 dnia: 4 Września 2006, 15:17 »
Wiecie co?Nie dziwię się, że tak teraz "wysypało" ciężarnych. Jak tak się poczyta Bebikowo, to się rozmarzyć można :roll:  Sama mam dzidzię dopiero 6-mies. a już rozmarzyłam się za malutką dziewczynką. A jeszcze dopiero co, na porodówce mówiłam do męża,że nie zgodzęsię na więcej dzieci. Chyba,że bocian mi przyniesie. I nie chodziło mi o ciążę, bo przeszłam ją rewelacyjnie.Wszystkim takiej życzę.W 8 mies. ciązy z Gdyni do Szczecina pociągiem jeździłam(5 godz. w jedną stronę).W jednym miesiącu byłam w Szczecinie, Koszalinie, Słupsku.Wszystko pociągami
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #217 dnia: 4 Września 2006, 15:47 »
Cytat: "Mariolka"
Jak tak się poczyta Bebikowo, to się rozmarzyć można

a można, można  :lol: ja uważam, że to super, że znów będą się rodzić dzieciaczki, może to jakiś drobny znak, że coś się lepszego zaczyna dziać. Chociaż jak tak popatrzeć co się dzieje w tym kraju, to już sama nie wiem  :roll: przepraszam demka za to wtrącenie.
Pozdrówka dla Was!

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 5 Września 2006, 11:01 »
Demeczko ślicznie ći w tych włoskach , tak inaczej :)
no a brzunio... super  :brawo:
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 5 Września 2006, 11:30 »
klaudia, dziekuję slicznie

Cytat: "PumoRi"
przepraszam demka za to wtrącenie

eee...no nie ma za co...forum złuży wymianie mysli :wink: pisz śmiało :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #220 dnia: 5 Września 2006, 16:36 »
demka
Wyglądasz rewelacyjnie i masz śliczny brzusio. Dobrze, że mężuś Cię rozpieszcza, bo przecież taka jego rola :)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 5 Września 2006, 18:10 »
martulka, dzięki piekne...mi ten brzuszek wydaje sie jeszcze mały, ale i tak zaobserwowałam, że zaczyna zwiekszać rozmiary :D mamy w końcu 16 tydzień :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 5 Września 2006, 21:51 »
Demeczko piękny brzuszek.  :serce:  Ucałuj go od Cioci Marty z forum.  :wink:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 6 Września 2006, 08:33 »
Cytat: "Marta"
Ucałuj go od Cioci Marty z forum

Brzunio ucałowany :D (mąż całował, bo ja nie sięgam, ale pogłaskałam go dodatkowo)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 6 Września 2006, 22:00 »
Tak więc bylismy dzis u lekarza... wszystko w jak najlepszym porządeczku :D i oby tak dalej...przybrałam na wadze kolejne 60 dag :waga: cisnienie mam standardowe- czyli magiczne 90/50 :D Dostałam zestaw "ćwiczeń" na wzmocnienie brodawek, a po 20 tygodniu na ich hartowanie, coby nie było później problemów przy karmieniu... Mężowi "zestaw ćwiczonek" bardzo odpowiada i powiedział, że ćwiczył będzie codziennie :wink: Brzunio powoli sie powieksza ku uciesze Mamusi i Tatusia... Tatuś chciałaby już poczuć ruchy maleństwa... rozmawia z Brzuszkiem i zastanawia się od kiedy zacząć puszczać muzyczkę przez słuchawki prosto do Brzusia...no i jaka to muzyka być powinna... ja słyszałam, że Mozart, bo pomaga w rozwoju intelektualnym Dzidzi... A Wy co sądzicie :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 6 Września 2006, 22:03 »
Demeczko cieszę się, że u Was wszystko dobrze.  :)

no i jaka to muzyka być powinna... ja słyszałam, że Mozart, bo pomaga w rozwoju intelektualnym Dzidzi... A Wy co sądzicie

Ja też słyszałam o Mozarcie.  :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #226 dnia: 6 Września 2006, 22:17 »
Ja również cieszę się,że wszystko w porządku z dzidzią i z tobą oczywiście też :P .

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #227 dnia: 7 Września 2006, 09:16 »
Miło się czyta takie relacje, zestaw ćwiczeń powiadasz-a co to takiego?Jak one wyglądają?
Z tym Mozartem to nic na siłę, jak nie lubisz tego typu muzyki to nie zmuszaj się - aha koleżanka kładła na brzuchu pozytywkę potem, jak się mała urodziła to na jej dźwięk strasznie płakała....także nie wiem co lepiej - włączać muzykę czy lepiej nie :roll:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 7 Września 2006, 12:56 »
Demka wyglądasz fantastycznie, a brzusio jest po prostu uroczy.
Co do pościeli, to naprawdę pozazdrościć tylko takich  zdolności jakie ma twoja mama. Pościel na pewno bedziesz miała jedyną i niepowtarzalną. Jeśli chodzi o baldachim, to ostatnio dowiedziałam się, że lekarze alergolodzy bardzo go odradzają. Bo na baldachimie gromadzi się bardzo dużo bakteri, roztoczy itp. , do tego maluszek ma "mniej" powietrza do oddychania. Tak przynajmniej słyszałam. I mimo iż mnie strasznie podobają się baldachimy, to dla swojego maleństwa chyba go nie kupię.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #229 dnia: 7 Września 2006, 13:03 »
Ja też słyszałam opinie, ze baldachim to składowisko kurzu i takie tam ale tez szalenie mi się podobają, więc pewnie będę taki mieć i już. W końcu można go prać np.raz na tydzień i powinno być ok.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 7 Września 2006, 14:47 »
Cytat: "Maja"
końcu można go prać np.raz na tydzień i powinno być ok.

hihi i ja tez tak zrobię, zastanawiamy się nad ustai=wieniem łóżeczka i mebli w pokoju więc może się okazać, że baldachim będzie, ale nie taki jak na wklejanych przeze mnie zdjęciach tylko na długość łóżeczka (tzn. ten kikut mocujący będzie w połowie bocznej ścianki łóżeczka a materiał będzie od strony głóżki i stópek)...z  resztą jak będzie czas pokarze :wink:

Jeżeli zas chopdzi o ćwieczonka to po dwudziestym tygodniu zaczyna się etap "hartowanie". podczas tego etapu moczymy codziennie ręcznik w zimnej wodzie i masujemy nim brodawki, podobno nie jest to przyjemne,ale zapobiega późniejszym krwawieniom przy karmieniu piersią...
Przed dwudziestym tygodniem, mąż ma się "zamienić w niemowlaka" i codziennie ssać brodawki, coby później sztucznie nie trzeba było ich wyciagać... Po 20 tygoniu pojawia sie siara i, jak powiedział gin, mężczyźni nawet podczas pieszczot zaniechają ssania brodawek, także teraz mam męża przycisnąć, okazało się wcale to nie potrzebne to przyciskanie :oops:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 7 Września 2006, 16:10 »
Zrobiłam sobie liste rzeczy, które musimy nabyć dla naszego Maluszka :D Ubranka dostaniemy od rodziny, także jak już wszystko pozbieram to posegreguję, powybieram i ewentualnie coś wtedy dokupię.
Lista dla niemowlaka zrobiona i wygląda nastepująco:
Wyprawka dla niemowlaka

Higiena:

- oliwka
- maść z witaminą A
- płyn do kąpieli
- mydełko
- chusteczki nasączone oliwką lub mleczkiem kosmetycznym
- krem do twarzy i ciała
- krem na odparzenia
- proszek antyalergiczny do prania bielizny i pieluszek
- patyczki higieniczne bezpieczne
- waciki
- nożyczki
- termometr do pomiaru temperatury ciała i wody do kąpieli,
- pieluszki tetrowe - 10szt., flanelowe - 3 szt.,
- ceratka do przewijania
- szczotka do włosów z miękkiego włosia
- gruszka do noska
- pampersy

Kąpiel:

- wanienka
- delikatna myjka
- okrycie kąpielowe frotte

Karmienie:

- butelka 250 ml . - 2 szt.
- butelka 125 ml. - 2 szt.
- szczotka do mycia butelek i smoczków
- smoczek uspokajający (0-3 miesięcy) - 2 szt.,
- termoopakowanie na butelkę
- podgrzewacz do pokarmu
- Laktator do ściągania pokarmu

Sen:

- pościel (poduszeczka, kołderka, prześcieradło, ochraniacz na łóżeczko, baldachim)
- rożek
- pajacyk do spania
- łóżeczko,
- materac,
- ceratka pod prześcieradło,
- kocyk,
- przewijak na łóżeczko

Spacerek:

- wózek
- śpiwór do wózka lub pościel
- parasolka do wózka,
- osłona przeciwdeszczowa,
- torba na akcesoria

Inne:

- kocyk
- karuzela do łóżeczka
- kołderka i poduszka dla niemowlaków
- zestaw do przemywania pępka (70% spirytus lub Gencjana, gaziki, patyczki jednorazowe)
- sól fizjologiczna do przemywania oczu lub czyszczenia noska
- ręcznik kąpielowy

i czy oby o wszystkim pamiętałam :?: No i teraz jeszcze lista potrzebnych rzeczy dla mamusi... ale to jeszcze może poczekać :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 7 Września 2006, 16:50 »
demka, jestem za tym aby maz cwiczył i hartował Twoje brodawki :) ale ja bym wyła z bólu czasmi:) na szczescie moje sa duze i bardzo wystające wiec RACZEJ ni powinnam miec problemu z karmienie,... a ze bedzie bolało to pewne :)

a ruchów dzidziusia to juz zaczynaj wypatrywac :) kładz sie wieczorami na plecach na płasko z łapkami na brzuszku ponizje pepka i czekaj :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 7 Września 2006, 16:58 »
demka, ja tu o cyckach a zapomniałam powiedziec jak sie ciesze ze wszystko jest dobrze u Twojej kruszynki i ze zaczyna robis sobie wiekszy domek :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #234 dnia: 7 Września 2006, 18:26 »
Cieszę się z Wami że wszystko jest na jak najlepszej drodze,
lista - bardzo fajna   :brawo:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 7 Września 2006, 19:01 »
demka,  ale tego dużo  :shock: ale widomo że nie będziesz tego kupować naraz można to sobie rozłożyć w ciągu całej ciąży

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #236 dnia: 7 Września 2006, 19:19 »
Cytat: "Martaxyz11"
na szczescie moje sa duze i bardzo wystające wiec RACZEJ ni powinnam miec problemu z karmienie,... a ze bedzie bolało to pewne

moje też na razie takie są i mam nadzieję, że takie pozostaną :wink: ,ale to chodzi o to, aby później nie bolało...
Cytat: "jagodka24"
ale widomo że nie będziesz tego kupować naraz można to sobie rozłożyć w ciągu całej ciąży

jak na razie chcemy kuopić wszystko na raz...dlatego na razie odkładamy pieniążki do skarbonki, którą roboczo nazwałam "Dla Dzidzi" i od stycznia ruszamy z zakupami, no chyba, że mnie wcześniej niecierpliwość zje i będę musiała kupować wczesniej :D

Cytat: "Tajusia"
lista - bardzo fajna

mam nadzieję, że kompletna :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 8 Września 2006, 12:06 »
Jeżeli zas chopdzi o ćwieczonka to po dwudziestym tygodniu zaczyna się etap "hartowanie". podczas tego etapu moczymy codziennie ręcznik w zimnej wodzie i masujemy nim brodawki, podobno nie jest to przyjemne,ale zapobiega późniejszym krwawieniom przy karmieniu piersią...
Przed dwudziestym tygodniem, mąż ma się "zamienić w niemowlaka" i codziennie ssać brodawki, coby później sztucznie nie trzeba było ich wyciagać... Po 20 tygoniu pojawia sie siara i, jak powiedział gin, mężczyźni nawet podczas pieszczot zaniechają ssania brodawek, także teraz mam męża przycisnąć, okazało się wcale to nie potrzebne to przyciskanie

z tym "maltretowaniem"brodawek to trzeba uważać.Bo za silna stymulacja brodawek może wywołać przedwczesny poród.Może to wywołać wydzielanie oksytocyny.Wyczytałam to z poradników.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 8 Września 2006, 13:07 »
Cytat: "Mariolka"
z tym "maltretowaniem"brodawek to trzeba uważać.Bo za silna stymulacja brodawek może wywołać przedwczesny poród.Może to wywołać wydzielanie oksytocyny.Wyczytałam to z poradników.

:shock:  :shock:  :shock: kurcze nawet o tym nie wiedziałam... no cóż zabiegi "maltretujące" ograniczymy do minimum... Dzięki Mariolka
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #239 dnia: 8 Września 2006, 14:44 »
Przed dwudziestym tygodniem, mąż ma się "zamienić w niemowlaka" i codziennie ssać brodawki

Mój mężuś stwierdził że to jest najlepsze ćwiczenie jakie lekarz może zlecić  :oops:

Demeczko masz imponującą listę zakupów, ja jeszcze swojej nie zrobiłam ale myśle że w ciągu kilku zrobię. Jeszcze jest troszkę czasu.Cieszę się że u Ciebie i dzidziusia wszystko dobrze i życzę Wam aby tak było do końca  :serce: