Autor Wątek: Agutka i jej 100 dni  (Przeczytany 51238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #480 dnia: 6 Lipca 2006, 11:06 »
aha , ja też stawiam na tiul, resztę masz na privie ;)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #481 dnia: 6 Lipca 2006, 13:15 »
Cytat: "Anielka"
Agutko ślicznie wyglądasz w sukni te koroneczki są takie słodkie i pasują do Ciebie :wink:  Bedziesz śliczną panną modą :D

Co do dekroacji auta to ja bym dała taką tiulową a pośrodku maski serce z białych róż zamiast wiązanki - na ciemnym aucie będzie wyglądało odlotowo :wink:

dziekuje Anielko :oops:

Martusiu, Anielko, Julio, Gosienko przekonalyscie mnie do tiulu :D a wiec bedzie tiul :jupi:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #482 dnia: 6 Lipca 2006, 14:20 »
W zwiazku z zaistniala sytuacja solarium i opalanie na sloneczku u mnie odpada,a jednak chcialabym miec choc troche brazowiejsza skore :D dlatego tez dzisiaj zakupilam sobie balsam brazujacy i zobaczymy jak to cudo na mnie zadziala :D

A wiec od dzisiaj zaczynamy akcje bezpeczne "opalanko" :D

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #483 dnia: 6 Lipca 2006, 14:26 »
Cytat: "Agutka"
akcje bezpeczne "opalanko"

:ok:

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #484 dnia: 6 Lipca 2006, 17:36 »
Agutko ślicznie Ci w tej sukni!!! wyglądasz sto razy lepiej niż modelka!!! jestem pod wielkim wrażeniem :wow: !!!

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #485 dnia: 6 Lipca 2006, 19:29 »
A wiec od dzisiaj zaczynamy akcje bezpeczne "opalanko"

Popieram Agutko. Ja też robiłam wszystko aby nie zaszkodzić dziecku gdy byłam w ciąży i między innymi nie opalałam się, chociaż miałam wielka chęć.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #486 dnia: 6 Lipca 2006, 22:02 »
W zwiazku z zaistniala sytuacja solarium i opalanie na sloneczku u mnie odpada,a jednak chcialabym miec choc troche brazowiejsza skore  dlatego tez dzisiaj zakupilam sobie balsam brazujacy i zobaczymy jak to cudo na mnie zadziala  

A wiec od dzisiaj zaczynamy akcje bezpeczne "opalanko"

Tak, tak Agutko...teraz musisz uważać na siebie.  :)
A może na ślub wypróbujesz opalanie natryskowe?

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #487 dnia: 6 Lipca 2006, 22:35 »
Cytat: "dziubasek"
Agutko ślicznie Ci w tej sukni!!! wyglądasz sto razy lepiej niż modelka!!! jestem pod wielkim wrażeniem :wow: !!!

Dziubasku wlasnie sie zaczerwienilam :oops: Dziekuje Ci bardzo!Nawet nie wiesz co Ci sie udalo tymi slowami zrobic :D -ostatnio mialam chwile zwatpienia co do tej sukni, ale po takich slowach od razu mam usmiech na buzce :mrgreen: dziekuje :D

Cytat: "Dorota77"
Popieram Agutko. Ja też robiłam wszystko aby nie zaszkodzić dziecku gdy byłam w ciąży i między innymi nie opalałam się, chociaż miałam wielka chęć.

pokusa jest ogromna,ale dzidzius i jego zdrowie to priorytet, wiec sloneczko bye, bye :D

Cytat: "Marta"
Tak, tak Agutko...teraz musisz uważać na siebie.  
A może na ślub wypróbujesz opalanie natryskowe

Martusiu mysle o tym intensywnie. Dzisiaj wlasnie dalam zlecenie mojej swiadkowej aby zrobila wywiad srodowiskowy czy w ostrodzie albo w Olsztynie jest salon, ktory takie cos ma w ofercie. Gdyby tak bylo to byloby super!No,ale na razie wole sie asekurowac no i zaczelam akcje balsam brazujacy :wink:  :D

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #488 dnia: 7 Lipca 2006, 10:30 »
Oglaszam wszem i wobec, ze do naszego slubu zostalo ju tylko 50 dni. To polmetek!hip hip hurra!!!!!

Dzisiaj zrobie liste spraw do zalatwienia a teraz zdjecie mojego dzisiejszego zakupu. Cos niebieskiego musi byc :wink:   :Swiety:

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #489 dnia: 7 Lipca 2006, 10:33 »
Gosiu -Kwiecien-wyslaam Ci wczoraj priva -dzisiaj sprawdzam a on jest w katalogu do wyslania. Nie mam pojecia a sie dzieje :( Normalnie zlosliwosc rzeczy martwych. Zglosilam juz ten problem i mam nadzieje, ze bedzie rozwiazany :evil:

Wyslalm Ci dzisaij po raz ktorys e-maila (to samo co na priv) mam nadzieje, ze w koncu cos ode mnie dostaniesz bo ja juz naprawde sie tym martwie :(

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #490 dnia: 7 Lipca 2006, 10:35 »
Agutko kochana!!!!!!!!! wreszcie dostalam maila od Ciebie, a w zasadzie priva. Napisze Ci w mailu wszystko odnosnie filmu na co trzeba zwrocic uwage, jak sfilmowac kosciol itp. Dziekuje szybciutko za komplementy i powiem Ci, ze wiele osob po obejrzeniu naszej plytki twierdzi, ze to najlepsza "kręcioła ślubna" jaką widzieli ;) A syn mojej sąsiadki, to jak zobaczyli naszą płytke, to od razu poleciał do Wyli Studio i podpisali umowę, mimo wpłaconej zaliczki w innej firmie, zresztą tez cenionej na forum ;)
Sukienusia super, przepiekna na 1000%, wyglądasz jka królewna i mam nadzieję, ze już wreszcie jesteś o tym przekonana na 1000%!!!!!!!!!
A z tym opalaniem natryskowym, czyli air brushem to polecam, moja koleżanka to stosuje i wygląda bardzo naturalnie i slicznie, ale musisz mieć świadomość, że skóra trochę średnio pachnie, tak jak po samoopalaczu, więc ostatni seans zrób sobie na dzień przed slubem, zeby przynajmniej sie ze 2 razy wykąpać, czyli wieczorem i rano.
to buziaczki gorrrrące i dbajcie o siebie wszyyscy :serce:  :serce:  :serce:

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #491 dnia: 7 Lipca 2006, 10:42 »
Agutko, co do mojej poczty, to ja dostaje maile od Mamy i kolezanki, więc nie wiem, co się dzieje, zwiększyłam sobei pojemnośc teraz wieć spróbuj ponownie, bo az sama jestem ciekawa, czy teraz przejdzie. Ja Ci od Twojego ostatniego maila, którego otrzymałam 2 lipca wysłałam co najmniej 3 maile.
Podwiązka przesliczna, ja też miałam niebieską, to był prezent od Michalą, kiedy jescze byl moim narzeczonym ;)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #492 dnia: 7 Lipca 2006, 10:53 »
Agutko gratuluję półmetka.  :D
Powiem szczerze, że ta druga połowa setki leci dużo szybciej niż pierwsza.  :)
Agutko czasu coraz mniej, coraz mniej.  :mrgreen:

Podwiązka śliczna!  :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #493 dnia: 7 Lipca 2006, 10:59 »
Agutko gratuluję półmetka.  
Powiem szczerze, że ta druga połowa setki leci dużo szybciej niż pierwsza.  
Agutko czasu coraz mniej, coraz mniej.  

Martusiu bo ja sie stresowac zaczne :wink:

Podwiązka śliczna!

Cytat: "gosia_kwiecień"
Podwiązka przesliczna,

dziekuje :D spodobala mi sie bo w sumie taka delikatnuisia jest :D

Gosienko-film macie naprawde super-dlatego sie nie dziwie, ze syn sasiadow tak zrobil :wink:  czekam na rady dotyczace filmowania :D

Sukienusia super, przepiekna na 1000%, wyglądasz jka królewna i mam nadzieję, ze już wreszcie jesteś o tym przekonana na 1000%!!!!!!!!!

juz obiecuje nie marudzic i byc grzeczna :wink: to chyba moje ciazowe marudzenie z lekka sie wlaczylo :wink:

A z tym opalaniem natryskowym, czyli air brushem to polecam, moja koleżanka to stosuje i wygląda bardzo naturalnie i slicznie, ale musisz mieć świadomość, że skóra trochę średnio pachnie, tak jak po samoopalaczu, więc ostatni seans zrób sobie na dzień przed slubem, zeby przynajmniej sie ze 2 razy wykąpać, czyli wieczorem i rano.

o widzisz dobrze wiedziec :D mam nadzieje, ze w Olsztynie takie cos robia :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #494 dnia: 7 Lipca 2006, 11:21 »
skóra trochę średnio pachnie, tak jak po samoopalaczu, więc ostatni seans zrób sobie na dzień przed slubem, zeby przynajmniej sie ze 2 razy wykąpać, czyli wieczorem i rano.

Jak to, tam gdzie ja chodze ma zapach kokosa - ja się opalałam raz na 7 dni - nie ma sensu latać kilka razy, szkoda kasy-poza tym z tym myciem to uwaga, po opalaniu trzeba odczekać nawet do 8 godzin żeby się utrwaliło :roll:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #495 dnia: 7 Lipca 2006, 11:31 »
Agutko myślę, że póki co spróbuj jak po tym balsamie będzie. Na opalanie natryskowe jeszcze zdążysz.

Podwiązka jest śliczna :wink: nie ma to jak niebieski kolor :mrgreen:

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #496 dnia: 7 Lipca 2006, 11:35 »
A teraz lista spraw do zalatwienia z podzialem na lipiec-czyli co moge zalatwic bedac tutaj :wink:  oraz na sierpien-kiedy bede juz w Polsce :D

Lipiec:
 :arrow: zrobic zawieszki ( najpierw kupic do tego material  :wink: )
 :arrow: kupic cosik na noc poslubna :wink:
 :arrow: kupic bielizne dla Andreasa
 :arrow: ´zalatwic kwestie moich soczewek
 :arrow: ulozyc choreografie do naszego pierwszego tanca i cwiczyc cwiczyc, cwiczyc :D
Sierpien:
 :arrow: spotkanie z ksiedzem w celu omowienia przebiegu mszy
 :arrow:  spowiedz
 :arrow:  omowienie z siostra zakonna wystroju Kosciola
 :arrow:  zaniesienie do kancelarii zaswiadczenia o ukonczonych naukach i zrobienie oplaty
 :arrow:  spotkanie ze schola i z panem organista
 :arrow: ustalenie menu i wszelkich innych spraw na sali 2 spotkanka to beda :D
 :arrow: pan kamera :wink: pewnie beda ze 2 spotkania aby dokladnie omowic co i jak
 :arrow:  fotograf patrz punkt wyzej :wink:
 :arrow: orkiestra-to samo-czyli omowienie przebiegu weela, oczepin, pierwszy taniec :D
 :arrow: spotkanko z dekoratorka aby ponegocjowac kwestie bukietu, wytroju autka i
sali :D
 :arrow: zabiegi upiekszajace czyli jak sie uda airbrush i wizyta u kosmetyczki, oraz paznokietki no i w dniu slubu oczywiscie makijaz i fryzurka :D
 :arrow: zamowienie torcika i ciast ( bo jak na razie to tylko wstepnie jest to zrobione)
 :arrow: kupic owoce, szampana i winka
 :arrow: zalatwic transport dla gosci (jeszcze sie zastanawiam czy wynajac autokar czy moze jednak taksowki-trzeba to przekalkulowac :))
 :arrow: wypisac wizytowki
 :arrow: przymiarka sukni i jej odbior :D
 :arrow: kupic dla mnie rekawko rekawiczki lub bolerko albo wykonac ozdobe na reke wg. projektu Gosi :D
 :arrow: kupic musznik dla mezusia
 :arrow: kupic buty dla mezusia
 :arrow: zrobic prezenciki dla gosci (wczesniej zakupic tiul i cukierki)
 :arrow: kupic dlugie swiece , zimne ognie, balon bombe  :wink:
 :arrow: ewentualnie zakupic elementy do dekoracji sali typu tiul, balony itp.
 :arrow: wieczor panienski :D

ufff-ta lista jest dosyc spora i to zdecydowana wiekszosc spraw jest do pozalatwiania w sierpniu ale powinno pojsc to sprawnie bo tutaj staralam sie wszystko wypisac w szczegolikach, no i tak to jest jak sie organizuje wesele na odleglosc. Miejmy nadzieje, ze mi czasu w sierpniu starczy. To bedzie bardzo pracowity sierpien :D

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #497 dnia: 7 Lipca 2006, 11:38 »
Jak to, tam gdzie ja chodze ma zapach kokosa - ja się opalałam raz na 7 dni - nie ma sensu latać kilka razy, szkoda kasy-poza tym z tym myciem to uwaga, po opalaniu trzeba odczekać nawet do 8 godzin żeby się utrwaliło

ciekawe od czego ten zapach zalezy :roll: Maju ja myslalam aby zrobic to w ten sposob pierwszy raz sprobowac ok 10 dni przed slubem (po przymiarce sukni :wink: )a drugi raz w czwartek przed slubem. myslisz, ze tak byloby dobrze?

Agutko myślę, że póki co spróbuj jak po tym balsamie będzie. Na opalanie natryskowe jeszcze zdążysz.

i tak tez Anielko wlasnie robie-akcja basamik trwa :wink: a jak bede jeszcze za blada to wtedy sprobujemy z tym ntryskiem :D

Podwiązka jest śliczna  nie ma to jak niebieski kolor

dziekuje :D no w koncu tradycja musi byc i cos niebieskiego trzeba miec :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #498 dnia: 7 Lipca 2006, 12:33 »
Myślę, że możesz spróbować nawet wcześniej ale na 10 dni przed a potem po raz kolejny powinno być ok - tylko peeling przed i zero balsamu

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #499 dnia: 7 Lipca 2006, 12:34 »
Cytat: "Maja"
Myślę, że możesz spróbować nawet wcześniej ale na 10 dni przed a potem po raz kolejny powinno być ok - tylko peeling przed i zero balsamu

Dzieki Maju  :bukiet:

Offline azzurra
  • maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #500 dnia: 7 Lipca 2006, 14:48 »
Agutko, ale może dowiedz się od lekarza, czy takie opalanie jest na pewno bezpieczne. Zapytaj może Martini ;) Wybacz, że tak "ciotkuję" Twojemu maleństwu...  :oops: To z troski,  mam nadzieję, że wiesz, bo niektórym zabiegom kosmetycznym kobiety w ciązy nie powinny się poddawać.

Skoro Ty dziś masz półmetek, to ja za tydzień ;)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #501 dnia: 7 Lipca 2006, 14:55 »
Cytat: "azzurra"
może dowiedz się od lekarza, czy takie opalanie jest na pewno bezpieczne

bezpieczne - moja kuzynka nie może się opalać - choruje na nowotwór i nie wolno jej się opalać ani na słońcu ani na solarium a natryskowo może-pytała lekarza

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #502 dnia: 7 Lipca 2006, 15:19 »
Cytat: "azzurra"
Agutko, ale może dowiedz się od lekarza, czy takie opalanie jest na pewno bezpieczne. Zapytaj może Martini  Wybacz, że tak "ciotkuję" Twojemu maleństwu...  To z troski, mam nadzieję, że wiesz, bo niektórym zabiegom kosmetycznym kobiety w ciązy nie powinny się poddawać.

Azzurrko zapytam :D chociaz czytalam, ze nawet kobity w ciazy moga sie tak opalac :wink: i bardzo sie ciesze, z wszelkich uwag bo malenstwo jest najwazniejsze :D

Cytat: "Maja"
bezpieczne - moja kuzynka nie może się opalać - choruje na nowotwór i nie wolno jej się opalać ani na słońcu ani na solarium a natryskowo może-pytała lekarza

no to w takim razie u mnie tez nie powinno byc problemo, no,ale zapytam jeszcze dla spokoju lekarza :D

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #503 dnia: 7 Lipca 2006, 18:17 »
Alez mam dobry nastroj :D wlasnie mezus oswiadczyl, ze zabiera mnie dzisiaj na kolacje do francuskiej restauracji :mrgreen:  :mrgreen: hurraaa!!!!mam nadzieje, ze jedzonko bedzie pyszne :D

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #504 dnia: 7 Lipca 2006, 21:40 »
To przemilego wieczoru Agutko :):):):):):)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #505 dnia: 8 Lipca 2006, 02:04 »
Agutka, choć już pewnie wróciłaś...MAm nadzieję, że było miło..Ba jestem tego pewna !!
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #506 dnia: 8 Lipca 2006, 09:52 »
no, Agutko kochana, wreszcie ta kooooooooooooolacja!!!!!!!!!!
czekam z niecierpliwością na kulinarna relację ze szczegółami ;)
Co do Twoich rączek w dniu slubu, to mi sie najbardziej podoba teraz ta wersja na ktoórą mnie naprowadzilaś, zeby zrobić bransoletkę z tej ozdoby do włosów i na szyjkę, no i obowiązkowo wplątać w nie wszystkie kwiatek z bukietu :)
A ten brzydki zapach, to jest wtedy, kiedy skóra się "utlenia" i utrwala tę opaeniznę, ja jestem przeczulona na punkcie tego "zapaszku", nie znoszę go poprostu i nawet jak balsam, czy air brush sam z siebie pięknie pachnie, to w momencie, kiedy się "utlenia" normalnie mnie odrzuca ;) Jedyny samoopalacz, który nie smierdzi, to Clarins, ale to drożyzna ;)

Offline Agutka

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #507 dnia: 8 Lipca 2006, 12:06 »
Cytat: "Lea"
To przemilego wieczoru Agutko

Cytat: "lady_yes"
Agutka, choć już pewnie wróciłaś...MAm nadzieję, że było miło..Ba jestem tego pewna !!

Anitko, Olenko, wieczor byl naprawde przemily  :Serduszka:  

no, Agutko kochana, wreszcie ta kooooooooooooolacja!!!!!!!!!!
czekam z niecierpliwością na kulinarna relację ze szczegółami  

niom kolacja byla pyszniutka :D  :D  :D ja jako przystawke zjadlam sobie zupke pomidorowa z serem feta-mniam, a moj maz farncuska zupe cebulowa-tez podobno byla przepyszna :D No, a juz jako danie glowne ja mialam jagniecine w sosie rozmarynowym do tego fasolke no i ziemniaczki (wygladalo to jak szescian a pylyto platki ziemniakow zapieczone z serem).Andreas mial jakis taki smieszny czarny makaron z kurczakiem i roznymi sosami. Oczywiscie nie bylam w stanie zjesc wszystkiego takze o deserze moglam zapomniec bo juz nie bylo na niego miejsca :wink:
Kuchnia byla znakomita  :ok:  

Co do Twoich rączek w dniu slubu, to mi sie najbardziej podoba teraz ta wersja na ktoórą mnie naprowadzilaś, zeby zrobić bransoletkę z tej ozdoby do włosów i na szyjkę, no i obowiązkowo wplątać w nie wszystkie kwiatek z bukietu  

kwestia moich raczek jest nadal kwestia otwarta :mrgreen:  i jak na razie wszystko biore pod uwage. Chyba potrzebuje natchnienia :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

A ten brzydki zapach, to jest wtedy, kiedy skóra się "utlenia" i utrwala tę opaeniznę, ja jestem przeczulona na punkcie tego "zapaszku", nie znoszę go poprostu i nawet jak balsam, czy air brush sam z siebie pięknie pachnie, to w momencie, kiedy się "utlenia" normalnie mnie odrzuca  Jedyny samoopalacz, który nie smierdzi, to Clarins, ale to drożyzna

samoopalaczy nie uzywam wiec nawet nie wiem jak to "pachnie" :!: a co do tego zapaszku bo airbrush to mam nadzieje, ze wytrzymam sama ze soba-hihi :lol:
Znalazlam juz gabinet w Olsztynie gdzie takie opalanko jest w ofercie wiec sprobujemy :D

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #508 dnia: 8 Lipca 2006, 12:13 »
ooooo, to widzę uczta byla, że hoho ;) !!!!!!!!!!!!!!!
my z Michałem, jak jestesmy w restauracji, to zawsze zamaiwamy sobie inne dania i później się wymieniamy i tym sposobem próbujemy 6, a nie 3 dań ;) Pewnie to mało eleganckie, lae cóż w Ritzu jeszczze nie bylismy, a i niegdzie nie spotkalismy królowej angielskiej, bo pewnie byśmy się powstrzymali od naszego "testowania" ;)

Offline Ecia

• uzależniony
Agutka i jej 100 dni
« Odpowiedź #509 dnia: 8 Lipca 2006, 12:17 »
Agutko troszkę mnie nie było, a tu tyle postów :)

Podwiązka prześliczna! Ja też się zacznę za czymś takim rozglądać, bo nawet zapomniałam o podwiązce :glupek: Jak dobrze, że jest forum :mrgreeen:

A o balsamie brązującym  słyszałam kiedyś, że on nie dodaje skórze opalenizny, tylko jak już ktoś jest opalony, to trochę pogłębia i upiększa odcień. To jak to jest naprawdę?....