Kochane Forumki poradzcie mi z moim menu. Jakoś nikt z bliskich nie fatyguje sie mi pomóc >:(a wesele zbliz sie duzymi krokami.
Porcje zostały zwiększone, jedna z kucharek mi powiedziała, ze takie wystarczą. Ale zmieniłabym kilka potraw, tylko na jakie

Przypominam, ze to wesele na 80os, a koszt to 120zł od osoby.
chyba coś źle zrobiłam

oto menu:
19:00
I. OBIAD
1. Zupa
- rosół z makaronem 250ml/os
2. Mięsa
- kotlet schabowy z pieczarkami
- karkówka faszerowana
- zrazy wołowe zawijane
- dewolaj
- udka z kurczaka pieczone 300g/os (było 200g/ os)
3. Dodatki - ziemniaki z wody
- kluski śląskie 250g/ os
4. Surówki - z białej kapusty
- z buraczków
- z pora
- kapusta czerwona po śląsku 150g/os
5. Deser lodowy 1 porcja/os
II. ZIMNA PŁYTA
1. Mięsa:
- schab w galarecie (schab faszerowany ze śliwką)
- karkówka pieczona
- rolada z boczku
- pieczeń z dzika (coś w zamian)
- tymbaliki
- pasztet z dzika (coś w zamian)
- pstrąg wędzony
- carpacio z łososia (coś w zamian)
- krewetki (coś w zamian, np. jajka faszerowane pieczarkami)
- pstrąg w galarecie
- ryba po grecku
- śledź w oleju (coś w zamian) 300g/os (było 200g/os)
2. Sałatki:
- grecka
- nowo orleańska
- jarzynowa 250g/os
3. owoce: 5 rodzajów (sezonowo) 250g/os
4. dodatki: pieczywo, sosy, pikle itp. Wg potrzeb
22:00
III. PODWIECZOREK
- barszczyk czerwony z krokietem 1porcja/os
- szaszłyk płonący 1porcja/os
24:00
IV. TORT 100g/os
2:00
V. KOLACJA
- flaczki 250ml/os
VI. STÓŁ SZWEDZKI:
- smalec domowy, ogórki kiszone, pieczywo
VII. NAPOJE CIEPŁE:
- kawa, herbata 2szt
IX. POPRAWINY:
- żur śląski
- biała kiełbasa i to co zostało z wesela
we własnym zakresie: ciasto (zamówiłam 13 blach), tort (8kg), soki, napoje gazowane, woda, alkohol