Autor Wątek: Menu  (Przeczytany 105664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosia-oosta

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3322
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30.06.2007
Menu
« Odpowiedź #120 dnia: 10 Kwietnia 2006, 11:09 »
zgadzam się z Monia, co do tego gorącego posiłku o 3ej..ale jak dla mnie za mało urozmaicona jest zimna płyta..


Offline Ktosia
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 6
Jakie macie menu?
« Odpowiedź #121 dnia: 13 Kwietnia 2006, 10:10 »
Jakie mieliście bądź będziecie mieli menu na swoim weselu. Ile dań gorących?
My prawdopodobnie będizmey mieli 5 dań gorących tylko musimy powiedzieć jakie nas interesują. Jakie przystawki polecacie? :obiad:
"Kocham i jestem kochana"...

Offline Marta

  • phpBB Moderator
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3868
Menu
« Odpowiedź #122 dnia: 13 Kwietnia 2006, 10:39 »
Był juz taki temat na forum!



Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Ktosia
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 6
Menu
« Odpowiedź #123 dnia: 13 Kwietnia 2006, 10:47 »
nie zauważyłam, przepraszam :oops:
poszukam dokładniej :roll:
"Kocham i jestem kochana"...

Offline Marta

  • phpBB Moderator
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3868
Menu
« Odpowiedź #124 dnia: 13 Kwietnia 2006, 10:56 »



Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline madziulek

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4486
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #125 dnia: 13 Kwietnia 2006, 13:23 »
w watkach studniówkowych też sa menu ...zapraszam :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline wm

  • użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 103
Menu
« Odpowiedź #126 dnia: 17 Maja 2006, 18:53 »
można dostać oczopląsu.... :roll:

narazie siętym nie zajmuję,ale mogę poradzić jedną rzecz:

świetnie wygląda, jest tanie i syte- element pieczonego świniaka bądx dzika. Z zimnymi ogniami, a podczas wjazdu na salę orkiestra gra piosenkę z gwiezdnych wojen. Świetny efekt, ludzie są zachwyceni, syte, bo każdy podchodzi z talerzykiem a kelnerzy kroją. Przy tym nie drogie i zawsze coś nowego...u mnie będzie dzik, z racji tego,że mój tata i brat są myśliwymi;)

gorąco polecam i wam!


 

Offline aniai
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 8
Menu
« Odpowiedź #127 dnia: 24 Maja 2006, 13:16 »
Cytat: "evee"
Ale naprawde mam dylemat z tą zupą... Kurcze podpowiedzcie jeszcze ktoś - rosół czy nie rosół???  :drapanie:


Ja przeforsowałam swoje zdanie, chociaż jestem jedyną osobą w rodzinie która nie znosi rosołu :P Na weselu była kwaśnica (dj włączył Golców  :D ) a na poprawinach żur. Przeszło tylko dlatego, że wesele było "góralskie" a poprawiny "śląskie" :)

Offline Gosia-oosta

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3322
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30.06.2007
Menu
« Odpowiedź #128 dnia: 24 Maja 2006, 13:25 »
tak czytam te wszystkie menu, a teraz sama jestem na etapie wybierania, czy na obiad na drugie danie wystarczy jeden rodzaj mięsa? mam kilka takich ofert, ale mnie wydaje sie za mało urozmaicone i wolałabym jakies dwa rodzaje jeszcze dodać..chociaż widzę, że niektóre z Was miały w menu tylko jeden rodzaj..czy mogłybyście mi doradzić czy to wystarczy?


Offline Marta

  • phpBB Moderator
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3868
Menu
« Odpowiedź #129 dnia: 24 Maja 2006, 13:47 »
Cytat: "oosta"
czy na obiad na drugie danie wystarczy jeden rodzaj mięsa?


Moim zdaniem do obadku powinno być kilka rodzajów mięska do wyboru, żeby goście mieli w czym wybrać...nie wszyscy wszystko lubią. Jeden lubi schab drugi znowu roladki, a trzeci udka.
Takie jest moje zdanie. My mamy 4 mięska do wyboru. Każdy robi według swego uznania. :)



Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Menu
« Odpowiedź #130 dnia: 24 Maja 2006, 13:59 »
Cytat: "oosta"
czy na obiad na drugie danie wystarczy jeden rodzaj mięsa?


jeden rodzaj mięska to zdecydowanie za mało, chyba że każdy dostanie już nałożoną porcję pod nos-wówczas może to przejść ale ja nie byłabym zachwycona jako gość z takiego stanu rzeczy


Cytat: "Agnieszka32"
Cos mi sie wydaje, że skończy sie i tak na rosole, bo to faktycznie uniwersalna zupa i wiekszośc ją lubi. U nas tez był rosół


u nas też stanęło na rosole, ale zaraz - monia miała tez takie dylematy (chodziłao kluseczki chlapuciające) i wówczas proponowałam jej jakąś zupę krem np.z grzankami, chociaz rosół wydaje mi się żelaznym daniem na weselu - u nas był :mrgreen:


Offline Lea

  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5537
  • Płeć: Kobieta
  • Nelcia mój kawałek nieba
Menu
« Odpowiedź #131 dnia: 28 Maja 2006, 14:22 »
U nas na obiad będą dwa rodzaje mięska:
-schab z pieczarkami (jakiś taki przekładany, tzn.pieczarki są w środku)
-udka z kurczaka (takie wytrybowane, tzn.bez kości, i w środku nadzienie- nadzienie może być mięsne lub warzywne. U mnie będą warzywka)

Ci co nie lubią wieprzowiny, będą mieli do wyboru drób
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Aniutek83
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2086
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #132 dnia: 30 Czerwca 2006, 11:30 »
A OTO NASZE MENU
Powitalny toast wznoszony lampka szampana ( w powitanie przed sala w koszta wliczony równiez chlebek weselny)
OBIAD
( 3 rodzaje zup do wyboru)
- krem brokułowy
- rosól z makaronem
- krem dary lasu
Drugie Danie( podane wieloporcjowo na paterach)
- roladki ze schabu
- fileciki z boczkiem i cebulką
- roladki drobiowe faszerowane
- rolada z kaczki faszerowana
Dwa rodzaje dodatków( my wytargowalismy 3)
- ziemniaki z wody
-kluski slaskie
- ziemnaki podsmazane
- frytki
Sałatki( zestaw surówek- jaki sobie zażyczymy)
Sosy- mięsny
DESER( do wyboru)
- puchar lodowy
- płonąca brzoskwinia z lodami w syropie egzotycznym
ZIMNA PŁYTA
- wyroby swojskie( jest ich tam chyba z 7)
- deski serów
- pieczone mięsa( chyba z 6)
- schab w galarecie
- indyk w maladze
- faszerowana rolada z kaczki w galarecie
- tatar z łososia
- tatar z poędwicy
- roladki szynkowe z chrzanem
-roladki szynkowe ze szparagami
- tymbaliki drobiowe
- sledx w śmietanie
- śledź w oleju z kaparami
- rolmposy
- ryba po greecku
- jajka faszerowane pastami ( 3 rodzaje łososiowa, paprykowa, curry)
- sałatka jarzynowa
-sałatka grecka
- sałatka z grapefriutem i łososiem wedzonym
- sałatka z kurczaka
- marynaty( pieczarki, ogórki, papryka)
- pieczywo mieszane
- masełka smakowe
STÓL WIEJSKI
- szynka
- boczek
- kiełbasa
- pasztet
- salceson
-żurek w kociołku
- pierogi z kapustą i miesem w podgrzewaczu
- bigos mysliwskji w podgrzewaczu
-smalec
- ogórki małosolne
- pieczywo swojskie
PIERWSZA KOLACJA GORĄCA
- płonace udźce wieprzowe lub płonące pstragi w migdałach
- sałatka francuska
DRUGA KOLACJA GORACA ( 3 dania do wyboru)
- czardasz
- barszcz czertwony z krokietem
- strogonoff
- zurek z jakiem i frankfuterkami lub biała kiełbasą
NAPOJE BEZALKOHOLOWE( bez ograniczeń)
- kawa( kazdy rodzaj- maja ekspress ciśnieniowy)
- herbata( kazdy rodzaj)
- napoje gazowane_ cola, fanta, sprite, mirinda, pepsi , woda mineralna itp.
- soki( CAPPY- wszystkie rodzaje)
- woda niegazowana
ALKOHOL BEZ OGRANICZEŃ
wódka ( do wyboru - finlandia, bols, eristoff, wyborowa, smirnoff)
- piwo beczkowe( jakie kto chce)
- wino beczkowe francuskie( białe i czwerwone)
- punch alkoholowy
SŁODKOSCI
- ciasta 4 rodzaje( jakie zechcemy
-kosze owoców
-inne słodycze

Offline groszek
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1871
Menu
« Odpowiedź #133 dnia: 30 Czerwca 2006, 11:47 »
A ile płacicie za osobę?

Offline Aniutek83
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2086
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #134 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:13 »
płacimy 200 zł od osoby no ale mamy w tym alkohol napoje ciasta owoce i słodycze wiec po przenalazowaniu cen u nas w lokalach gdzie zaczynały sie od 130-140 i z dużo mniejszym menu to po przeanalizowaniu wszystkiego wyszło nam,ze to sie kalkuluje i tyle!

Offline groszek
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1871
Menu
« Odpowiedź #135 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:17 »
Jak się kalkuluje to najważniejsze. :) Menu wygląda imponująco!

Offline mrs.k
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 14
Menu
« Odpowiedź #136 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:19 »
Czesc Wam!

Mam maly problem z ... wodeczka!

Co sadzicie o "szambelanje"? Taka zaproponowal nam Pan z restauracji gdzie bedziemy mieli wesele!  nie chcemy miec zbyt mocnej, no i prawdo podobnjie przywieziemy sobie ten alk. z Niemiec, poniewaz tutaj jest bardziej lagodniejsza, ok 32%...

Pozdrawiam
kasia

Offline Aniutek83
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2086
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #137 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:33 »
ja w życiu o takiej wódce nie słyszałam( moz e jaka szacofana jestem) ale w sumie jak nie chcecie mocnej wódki, i nie chcecie mieć jej z lokalu a macie możliwośc przywiezienia i kalkuluje Wam sie to to ja bym sie nie zastanawiała i sobie tez przywiozła! My mamy wódke z lokalu- Finlandię!

Offline abigail
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 15
Menu
« Odpowiedź #138 dnia: 30 Czerwca 2006, 18:40 »
Aniutek,
Twoje menu jest naprawdę imponujące. Każdy znajdzie coś pysznego dla siebie i na pewno jedzenia i picia nie zabraknie. Zżera mnie tylko ciekawość ile  to kosztuje (od osoby)?  :D  :)  :)  :)


Offline groszek
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1871
Menu
« Odpowiedź #139 dnia: 30 Czerwca 2006, 22:39 »
Aniutek pisała już- 200 zł od łebka :D

Offline Aniutek83
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2086
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #140 dnia: 1 Lipca 2006, 07:59 »
no tak płacimy 200 zł od osoby0 u nas ceny w lokalach zaczynają sie od 130-135 złotych za połowe tego co my mamy no i oczywiscie bez alkoholu , napojów, ciast i soków ,i owoców! My już wszystko mamy w tej cenie i na szczęscie nie musimy sie martwic o zakup i przywóz tego wszystkiego , zamawianie czy tam pieczenie ciast( bo piec je miała moja przyszła tesciowa) itp. Au nas z tym wszystkim byłby problem bo narzeczony mieszka 80 km ode mnie a to on miał kupowac alkohol( bo dostaje bony od siebie z pracy i musiałby je zrealizowac u siebie i potem to wszystko do mnie targać) tak samo teściowa musiałaby piec te ciasta( jest cukiernikiem) i też trzeba by to było przywozić. Dla nas to było wazne-że wszystko już mamy na miejscu i myśle,że za tą cenę jak jest tyle jedzenia i alkohol itp. w tym to chyba nie płacimy az tak duzo, co myslicie? GROSZEK_ DZIĘKI :) Ty to zawsze poinformowana jesteś i nawet odpisujesz za mnie!

Offline groszek
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1871
Menu
« Odpowiedź #141 dnia: 1 Lipca 2006, 09:15 »
Aniutek... nie za ma co ;)
A masz jakieś referencje odnośnie tego lokalu? Bo mnie interesowałoby, czy oni sa przygotowani na takie imprezy. Czy ten alkohol będzie rzeczywiście nielimitowany? Jaką ilość na osobę przewidują i tak dalej. A czy dostaniecie jakieś zwroty (w naturze czy pieniądzach) jak im zostanie?
U nas ceny zaczynają się od 70 zł. My płacimy 75zł bez alkoholi, napojów i ciast. Ale za podobny zestaw inne lokale chciały i po 90 zł. My mamy wesele na sali Zakładu Doskonalenia Zawodowego. Wesela i inne imprezy okolicznościowe mają tam co tydzień. Referencje zebrałam i jestem spokojna. Dekoracja sali też jest w tej cenie.

Offline Aniutek83
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2086
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #142 dnia: 1 Lipca 2006, 09:52 »
tak tak mam referencję , teraz tez 2 dziewczyny z forum mają tam wesela! Znajomi bywali tam, na weselach, teraz na początku czerwca koleżanka miała tam wesele , chłopak kolezanki był tam tez rok temu na weselu! Widziałam tez płytke z wesela tam organizowanego( i to po tej płytce sie na ten lokal zdecydowałam) ! Także o to jestem spokojna- ostastnio tam byłam jak były komunie i widziałam ile tego tam mieli itp. No tak tak dostaniemy potem wszystko co im zostanie( oczywiscie to co bedziemy chcieli zabrac sobie do domku- bo chyba lodów to targać nie bedziemy ani frytek czy ziemniaków) Tak alkohol jest nielimitowany( ale alkoholu nie dostaniemy do domu - no chyba zebyśmy sobie go przelali do butelek plastikowych z tajniaka pod stołem- bo wiem, ze ludzie tam tak robili- ale przynajmniej my takiej siary sobie robić nie bedziemy) Ja tam myśle,ze oni i tak wychodzą z tyym alkoholem na swoje- no bo ile można wypić zważając na to,ze mamy tam tyle rodzajów( mieszanie raczej niewskazane) A jak wiadomo alkohol zawsze na weselu zostaje!JEJKU ALE MACIE TANIUSKO- U NAS TAKIE CENY SA PO PROSTU NIE DO SPOTKANIA NIGDZIE!

Offline Aniutek83
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2086
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #143 dnia: 1 Lipca 2006, 09:53 »
a dekoracje tez mamy w cenie zrszta tam za bardzo dekrowac nie potzreba- ale mozemy sobie wybrac w jakiej tonacji kolorystycznej chcemy miec udekorowane stoły itp.  Ta salę można zobaczyc na www.catamaran.pl

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #144 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:10 »
przykładowe menu

Wesele polskie      
 

Powitanie: chleb + wino musujące
 
 
Dania gorące: rosół z kołdunami
polędwica wieprzowa z sosem grzybowym
ziemniaki opiekane, warzywa
sandacz po polsku, ziemniaki, warzywa
żurek z jajkiem i kiełbasą

 
 
Przekąski: półmiski mięs pieczonych (pasztet domowy, schab ze śliwką, boczek, karkówka)
indyk w maladze                                        
rolada myśliwska
jajka i pomidorki faszerowane
tymbaliki z pstrągiem
śledzie w 3 smakach
sałatka jarzynowa
marynaty
 
 
Desery: tort weselny
owoce krojone
 
 
Napoje zimne: soki owocowe, coca-cola, woda
 
 
Napoje gorące: kawa, herbata
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #145 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:10 »
Menu comfort      
 

Powitanie: chleb weselny, lampka szampana
 
 
Dania gorące: krem z pieczarek z grzankami / rosół
z makaronem
polędwica wieprzowa w sosie z różowego pieprzu, ziemniaki, warzywa
beef strogonoff

 
 
Przekąski: mięsa pieczone (pasztet, schab ze śliwką, karkówka, boczek)
schab po warszawsku lub indyk w maladze
tymbaliki z pstrągiem
śledzie w trzech smakach
jajka i pomidorki faszerowane
sałatka grecka lub sałatka jarzynowa
marynaty
 
 
Desery: tort weselny
owoce krojone
 
 
Napoje zimne: soki owocowe, coca-cola, woda
 
 
Napoje gorące: kawa, herbata
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #146 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:11 »
Menu premium      
 

Powitanie: chleb weselny, lampka wina musującego
 
 
Dania gorące: krem z borowików z grzankami
polędwica wieprzowa w sosie calabrese, ziemniaki gratine, warzywa
miecznik w sosie cytrynowym, risotto, warzywa
żurek z jajkiem i kiełbasą

 
 
Przekąski: półmiski mięs pieczonych (pasztet domowy, schab ze śliwką, boczek, karkówka)
talerze włoskich przekąsek (szynka parmeńska z melonem, salami, baleron sezonowany, warzywa grillowane, mozzarella z pomidorami, sery)
rolada z indyka
wariacja łososiowa
szczupak faszerowany
jajka i pomidorki faszerowane
sałatka jarzynowa
marynaty
 
 
Desery: tort weselny
lody z gorącymi wiśniami
 
 
Napoje zimne: soki owocowe, coca-cola, woda
 
 
Napoje gorące: kawa, herbata
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #147 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:11 »
Menu prestige      
 

Powitanie: chleb + wino musujące prosecco
 
 
Dania gorące: krem ze szparagów z krotonami
polędwica wołowa z borowikami, ziemniaki opiekane, warzywa
sola z krewetkami w sosie czosnkowo-cytrynowym, risotto, warzywa
żurek z jajkiem i kiełkasą
 
 
Przekąski: medaliony z polędwicy wieprzowej
befsztyk tatarski z polędwicy wołowej
talerze włoskich przekąski (szynka parmeńska z melonem, salami, baleron sezonowany, warzywa grillowane, mozzarella z pomidorami, sery)
półmiski mięs pieczonych (schab ze śliwką, pasztet domowy, boczek, karkówka)
wariacja łososiowa (łosoś gotowany i wędzony)
krewetki marynowane
jajka z kawiorem
szczupak faszerowany
sałatka jarzynowa
marynaty

 
 
Desery: tort weselny
puchar lodów z owocami
 
 
Napoje zimne: soki owocowe, coca-cola, woda
 
 
Napoje gorące: kawa, herbata
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #148 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:12 »
Powitanie: lampka szampana  
 
 
Wybieramy po jednej z pozycji menu:  
 
Przystawka:      sałatka ogrodowa z wędzonym łososiem
     schab po warszawsku, sos tatarski, pikle
     łosoś gotowany i mozzarella z pomidorami
     talerz mięs pieczonych, jajko i pomidorki faszerowane, pikle
 
 
Zupa:      krem z pieczarek z grzankami
     krem z brokuł z prażonymi migdałami
     rosół z makaronem lub z kołdunami
     minestrone
 
 
Danie główne:      polędwiczka wieprzowa w sosie z różowego pieprzu, opiekane ziemniaki, warzywa
     rolada z indyka w sosie winnym, ziemniaki opiekane, warzywa
     schab w sosie kurkowym, ziemniaki, warzywa
     kaczka pieczona, ziemniaki opiekane, czerwona kapusta
     pierś kurczaka w sosie cytrynowym, risotto, warzywa
 
 
Deser:      tort weselny
     beza lodowa
     owoce krojone
 
 
Napoje zimne: soki owocowe, coca-cola, woda 0,5 l/osoba
 
 
Napoje gorące: kawa, herbata 1 szt./osoba
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #149 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:12 »
Menu weselne      
 

Przystawki:

koktajl z krewetek
wariacja łososiowa
caprese z łososiem gotowanym
sałatka ogrodowa z wędzonym łososiem
talerz mięs pieczonych z jajkiem i pomidorkami faszerowanymi, pikle
Zupy:

krem z borowików / krem z pieczarek / pomidorów
krem ze szparagów / krem z brokuł / minestrone
flaki / rosół z makaronem / rosół z kołdunami
żurek / barszcz czerwony z pasztecikiem
Inne dania gorące:

beef strogonoff
pierś kurczaka w sosie coconut-curry
gulasz cięlęcy Zurich
Dania główne:

polędwica wieprzowa w sosie z różowego pieprzu, ziemniaki, warzywa
medaliony z polędwicy wieprzowej z borowikami, ziemniaki smażone
steki z polędwicy wieprzowej, ziemniaki opiekane, surówka włoska
steki z polędwicy wołowej, ziemniaki opiekane, surówka włoska
kaczka pieczona, ziemniaki opiekane, kapusta czerwona
schab z sosie grzybowym, kluski śląskie, warzywa
kotlet schabowy, ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana
indyk pieczony z żurawiną, ziemniaki, warzywa
sznycelki z indyka, gnicchi ze szpinakiem, warzywa
grillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym, risotto, warzywa
miecznik pieczony, risotto, warzywa
łosoś pieczony, risotto, warzywa juliene
sandacz po polsku, ziemniaki, warzywa
lin w śmietanie z pieczarkami, ziemniaki, warzywa
Przekąski:

mięsa pieczone (pasztet, schab ze śliwką, boczek, karkówka)
deska polska (szynka, kiełbasa, kaszanka, pasztetowa, salceson)
włoskie przekąski (szynka parmeńska z melonem, salami, baleron sezonowany, warzywa grillowane, sery, pikle)
szynka parmeńska z melonem
befsztyk tatarski
rolada z indyka
rolada wieprzowa po myśliwsku
medaliony z polędwicy wieprzowej
schab po warszawsku
indyk w maladze
tymbaliki z kurczakiem
vitello (plastry cielęciny w sosie kaparowo-tuńczykowym)
caprese (mozzarella z pomidorami i bazylią)
sałatka z pieczonego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
sałatka meksykańska
sałatka grecka
sałatka jarzynowa
jajka i pomidorki faszerowane
krewetki w sosie imbirowo-czosnkowym
łosoś gotowany i wędzony
tatar z łososia
rolada z sandacza
szczupak faszerowany
tymbaliki z pstrągiem
śledź w 3 smakach
Desery:

torty (np.: śmietanowy z owocami, black forest)
lody waniliowe z gorącymi wiśniami
lody z owocami
sorbet
tiramisu
sernik z wiśniami
szarlotka z bitą śmietaną
beza lodowa
owoce krojone
sałatka owocowa
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"