Autor Wątek: Menu  (Przeczytany 105636 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #150 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:17 »
Obiad weselny:
Rosół domowy z makaronem
Schab w sosie grzybowym, ziemniaki i zestaw surówek
Lody z owocami i bitą śmietaną

Dania gorące:
Pieczona pierś indyka z kluskami śląskimi i warzywami
Blanszet z indyka lub Bouef Strogonow
Żurek z białą kiełbasą
Barszcz z krokietem

Bufet zimny:
śledź po japońsku
ryba po grecku
wędliny tradycyjne
wachlarze mięs
pasztet staropolski
galaretka wieprzowa i drobiowa
pieczone podudzia z kurczaka
sałatki 2 rodzaje do wyboru
chrzan ze śmietaną, sos tatarski
pieczywo
napoje
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #151 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:17 »
Obiad weselny:
Krem z pieczarek
Kotlet Cordon Bleu, ziemniaki, zestaw surówek
Lody z owocami i bitą śmietaną

Dania gorące:

Schab pieczony, kluski œl¹skie, warzywa
Paprykarz z drobiu lub Bouef Strogonow
Bigos staropolski z grzybami, pieczywo
Barszcz z krokietem

Bufet zimny:

śledź w oleju
ryba w galarecie
wędliny mieszane
wachlarze mięs
pasztet staropolski
galaretka wieprzowa i drobiowa
pieczone podudzia z kurczaka
sałatki 2 rodzaje do wyboru
chrzan ze śmietaną, sos tatarski
pieczywo
napoje
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #152 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:19 »
PRZYSTAWKI ZIMNE

ŚLEDŹ W OLEJU
ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU
PSTRĄG FASZEROWANY - Z RODZYNKAMI, Z CIASTEM NALEŚNIKOWYM
I SZPINAKIEM ZALEWANY GALANTYNĄ
WĘGOSZ I ŁOSOŚ Z CYTRYNKĄ
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI
JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM Z KAWIOREM
SZPARAGI W SZYNCE
TYMBALIKI CIELĘCO - WIEPRZOWE Z CZOSNKIEM
SCHAB ZE ŚLIWKĄ I MORELĄ W GALANTYNIE
DIP Z ŻÓŁTEGO SERA, CZOSNKU I MAJONEZU
PÓŁMISKI WĘDLIN I PIECZENI ( BOCZEK, SZYNKA, KARKÓWKA )
SAŁATKA PREZYDENCKA
SAŁATKA MEKSYKAŃSKA
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, ANANASEM I FARFALAMI
MARYNATY
PIECZYWO

OBIAD


ROSÓŁ Z MAKARONEM LUB KREM Z PIECZAREK Z GRZANKAMI
KOTLET DE VOLAI, ZIEMNIAKI OPIEKANE , BUKIET SURÓWEK

DANIA GORĄCE

ZUPA MEKSYKAŃSKA
ZRAZY Z KASZĄ GRYCZANĄ
KURCZAK FASZEROWANY CIELĘCINĄ Z ZIOŁAMI PODAWANY Z POMARAŃCZĄ
BARSZCZYK Z PASZTECIKIEM

POPRAWINY

PRZYGOTOWANIE PRZYSTAWEK I DAŃ GORĄCYCH Z DNIA POPRZEDNIEGO
PIECZYWO, KAWA, HERBATA, NAPOJE CHŁODZĄCE - 20 ZŁ OD OSOBY


CHLEB WESELNY NA POWITANIE
KAWA, HERBATA, NAPOJE CHŁODZĄCE - BEZ LIMITU
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #153 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:19 »
PRZYSTAWKI ZIMNE


ŚLEDŹ W OLEJU
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU
RYBA PO GRECKU
JAJKA W SOSIE TATARSKIM
TYMBALIKI DROBIOWE
SCHAB ZE ŚLIWKĄ I MORELĄ W GALANTYNIE
PÓŁMISKI WĘDLIN I PIECZENI
SAŁATKA WIOSENNA
SAŁATKA MEKSYKAŃSKA
POMIDORY PO NICEJSKU
PIECZYWO


OBIAD

ROSÓŁ
KOTLET PO SZWAJCARSKU, ZIEMNIAKI, BUKIET SURÓWEK


DANIA GORĄCE

ZUPA MEKSYKAŃSKA
GOŁĄBKI Z SOSEM
KURCZAK FASZEROWANY CIELĘCINĄ Z ZIOŁAMI PODAWANY Z POMARAŃCZĄ
BARSZCZYK Z PASZTECIKIEM

SZAMPAN I CHLEB WESELNY NA POWITANIE
KAWA, HERBATA, NAPOJE CHŁODZACE - BEZ LIMITU
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #154 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:20 »
PRZYSTAWKI ZIMNE
ŚLEDŹ W OLEJU
ŚLEDŹ PO CYGAŃSKU
RYBA PO GRECKU
JAJKA W SOSIE TATARSKIM

TYMBALIKI DROBIOWE
SCHAB ZE ŚLIWKĄ W GALARECIE
SOS CZOSNKOWY
SOS CHRZANOWY
PÓLMISKI WĘDLIN
SAŁATKA GRECKA
SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM
POMIDORY I OGÓRKI Z CEBULKĄ
PIECZYWO MIESZANE
OBIAD

ROSÓŁ Z MAKARONEM
KOTLET Z ŻÓŁTYM SEREM I PIECZARKAMI, ZIEMNIAKI, BUKIET SURÓWEK

DESER


PUCHAR LODOWY Z OWOCAMI KANDYZOWANYMI I BITĄ ŚMIETANĄ POSYPANY CZEKOLADĄ



DANIA GORĄCE

ZUPA GULASZOWA
UDKA W PARMEZANIE
BARSZCZYK Z PASZTECIKIEM

WINO MUSUJĄCE NA POWITANIE
KAWA, HERBATA, NAPOJE CHŁODZACE - BEZ LIMITU
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #155 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:21 »
Przykładowe propozycje dań Przyjęcia Weselnego zestaw I
Przekąski zimne - rybne:
Śledź w śmietanie z ziemniakami gotowanymi
Karp wyluzowany w galarecie

Przekąski zimne - z drobiu:
Pierś wędzona z indyka na sosie żurawinowym
Roladki z kurczaka ze szpinakiem pod galaretą

Wędliny:
Deski mięs własnego wyrobu: schab wędzony,
polędwiczki wieprzowe wędzone, boczek wędzony,
pasztet, pasztetowa, kaszanka, salceson, kiełbasa wędzona.

Wybór sałatek:
Sałatka z kurczaka wędzonego i owoców sezonowych
Sałatka z sałaty lodowej i oscypkiem
Sałatka z łososia wędzonego i kapusty pekińskiej

Dodatki:
Trzy rodzaje pieczywa - masła smakowe, ogórki świeże i kiszone
Grzyby maryowane, sos chrzanowy - sos tatarski, pomidory.

Zupy do wyboru:
Rosół z kury grzebiącej - wiejskiej i makaronem domowym własnego wyrobu
Zupa ze świeżych pomidorów z lanymi kluskami
Krem z sarny z kluseczkami kładzionymi

Dania główne do wyboru:
Łosoś smażony, sos cytrynowy, ziemniaki, jarzyny z nasieniem słonecznika
Pieczeń wieprzowa z szynki, szpikowana czosnkiem i polewana sosem madorowym
- kopytka - buraczki - kapysta zasmażana
De Volaje z indyka - fasolka lub groszek, ryż z warzywami i sosem "Bernajse".

Przekąski goące:
Beauf Stroganoff
Grzyby kiszone w śmietanie
Paprykarz

Grill:
Szaszłyki
Kiełbasy
Karkówka

Dodatki:
Sosy 2 rodzaje np.: lutenica
Ketchup, musztarda, ogórek kiszony, pieczywo

Nad ranem:
Barszcz czerwony z pasztecikiem lub kołdunami
Barszcz biały na zakwasie z mąki żytniej z jakiem i kiełbasą
Ogórkowa na dróbkach

Deser:
Tort weselny wytrawno śmietanowy z owocami

Napoje gorące:
Kawa + herbata

Napoje zimne:
1l. napoju na osobę (cola - soki - woda)

Napoje alkoholowe:
Powitanie szampanem od Karczmy, chleb weselny
Wódka, wino oraz pozostałe alkohole w gestii organizatora przyjęcia.
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #156 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:22 »
Przykładowa propozycja dań Przyjęcia Weselnego zestaw II

Przekąski zimne - rybne:
Łosoś gotowany w jarzynach pod galaretą
Śledz w dwóch smakach i rolmopsy
Kolorowa rolada z ryb morskich
Węgorz w zalewie octowej

Przekąski zimne - z drobiu:
Kaczka faszerowana wątróbką
Glantyna z indyka

Wędliny:
Deski - szynki (2 rodzaje), polędwice (2 rodzaje), pasztet z dziczyzny

Przekąski gorące:
Flaki wołowe po warszawsku
Bigos staropolski ze śliwkami i grzybami
Pierogi podsmażane z mięsem i kapustą z grzybami

Zupy do wyboru:
Zupa "Rybacka"
(trzy rodzaje ryb + frutti di mare z kluskami lub ziemniakami)
Zupa "Maczanka" z grzanką schabową
Soljanka
( zupa ze świeżych pomidorów i ogórków kiszonych i wędliny)

Dania I główne do wyboru:
Kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną, ziemniaki opiekane
Polędwiczki wieprzowe pieczone podawane z zapiekanym kalafiorem i brokulą, kopytka podsmażane
Dzik w jałowcu i warzywach, ziemniaki z wody, czerwona kapusta duszona na winie z rodzynkami

Sałatki do wyboru:
Sałatka jarzynowa z jajkiem
garnierowana łososiem wędzonym i szynką pod galaretą
Niespodzianka krewetkowa
Sałatka makaronowa z wędliną i jarzynami

Dania II po odczepinach do wyboru:
Karp smażony panierowany, ziemniaki
Indyk w sosie owocowym, ryż smakowy

Desery:
Tort weselny z płonącą oprawą
Ciasta własnego wyboru (sernik, makowiec, jabłecznik)

Napoje :
Kawa + herbata bez ograniczeń
Napoje zimne jak i alkohole bez ograniczeń
Powitanie chlebem weselnym i szampanem oraz drinkami w/g ustaleń.
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #157 dnia: 10 Grudnia 2006, 13:37 »
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline meg

  • użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 139
Menu
« Odpowiedź #158 dnia: 5 Stycznia 2007, 16:36 »
Nasz restaurator powiedział, że mamy przedstawić własne propozycje i oni się dostosują.
Ale tu tyle tego! Jak my mamy wybrać z takiego zatrzęsienia?! ;-)
Chyba wolałabym, żeby dali nam przykładowe swoje, które na ogół serwują.

A jeszcze powiedzcie, dziewczyny, czy goście pamiętają, co jedli? Bo w tym samym miejscu pół roku wcześniej będzie miała wesele kuzynka mojego S. i goście po części się pokryją.
Czy mamy stawać na głowie, żeby było całkiem inne menu??
meg

Ubi tu Caius, ubi ego Caia.


Offline annam_j
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 4
menu
« Odpowiedź #159 dnia: 15 Stycznia 2007, 08:33 »
wczoraj bylam w restauracji w ktorej bedzie wesele obgadac temat menui oni zaproponowali nam nastepujacy:

Przystawka do wyboru
-łosoś wędzony w sosie musztardowo-miodowym,
-krem z wątróbek w towarzystwie sałatki lodowej i sosu żurawinowego,
-sałatka z grillowanym kurczakiem,\-capresse - sałatka z pomidora i sera mozarella

Zupa do wyboru
-serowa z grzankami,
-krem z pomidorów z pieczonym francuskim paluszkiem,
-borowikowa z kluseczkami,
-rosół z domowym makaronem,

Dania mięsne do wyboru:
-polędwiczki grillowane z borowikami w sosie,
-pierś kurczaka faszerowana serem mozarella i suszonym pomidorem + sos włoski,
-rolada wieporzowa faszerowana papryką, brokułem i oliwkami + sos z zielonym pieprzem,
-zraz z kurkami + sos pieczeniowy

Dodatki do wyboru:
-półksiężyce ziemniaczane,
-frytki,
-ziemniaki gotowane,

dodatki warzywne:
-bukiet surówek,
-buraczki,

Na zimno propozycje które będą na stole:
-tatar tradycyjny z ogórkiem i cebulką,
-śledź w japońskiej wersji (sledź na jajku z majonezem i papryką),
-śledź w oleju,
-plasterki pieczonej karkówki z sosem tatarskim,
-karkówka majerankowa,
-filet indyka pieczony z morelami is sosem orzechowym,
-rolada schabowa faszerowana na 3 kolory,
-sałatka grecka,
-sałatka jarzynowa,
-sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem

Pod galaretą:
-łosoś gotowany,
-schab pod galaretą,
-rolada schabowa ze szparagami,
-polędwiczki kurczaka

Dania na ciepło propozycje które będą na stole:
-karkówka faszerowana śliwka w sosie,
-schab pieczony w sosie,
-roladki wieprzowe,
-zrazikiz z kurkami

Po północy:
Zupy do wyboru:
-żurek,
-gulaszowa,
-barszcz z pasztecikami,
-strogonof

Dania na ciepło propozycje które będą na stole:
-bigos z kiełbasą,
-klopsiki mięsne florenckie,
-rolada wieprzowa

do tego pieczywo, soki, woda, kawa, herbata bez ograniczeń + owoce
No i oiczywiście ciasta + alkohol we własnym zakresie
14 zł od osoby AUTOS Solec Kujawski

Offline annam_j
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 4
menu
« Odpowiedź #160 dnia: 16 Stycznia 2007, 08:20 »
czesc pomulka nastapila w cenie nie 14 a 140 zl od osoby

Offline JoasiaOl

  • zapaleniec
  • *****
  • Wiadomości: 443
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #161 dnia: 19 Lutego 2007, 11:57 »
wyczerpująca ilość kombinacji menu weselnego
Dzięki za te zestawy, z pewnością nie jedna osoba z nich skorzysta
 

Offline megan

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3559
  • Płeć: Kobieta
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Menu
« Odpowiedź #162 dnia: 24 Lutego 2007, 10:31 »
nasze menu - propozycja (mamy maly dylemat czy rosol czy nie - co sadzicie??)

Rosol z makaronem lub krem szparagowy
filet indyka w sosie roquefort lub szynka wieprzowa w sosie lesnym do tego do wyboru przez gosci: duffinki, ziemniaki z wody, ryż lub frytki; zestaw surówek i świeże warzywa

zimny bufet:
> polmisek mies pieczonych
> galantyna z kaczki
> galantyna z kurczaka
> pstrag faszerowany
> rolada z szynki
> ryba w pomidorach
> śledzie w oleju
> sledzie po lowiecku
> sałatka grecka
> salatka werona
> sałatka krabowa
> owoce
> pieczywo masło

drugie cieple danie:
bigos myśliwski, kotled devolaile, udko z kurczaka i szaszlyk wieprzowy

trzecie cieple danie
flaki i beef strogonov

pozniej po oczepinach
barszcz z koldunem i zurek staropolski

w cenie:
1,5 l na osobe sokow, coca coli i wody
kawa/herbata bez ograniczen
wodka 300ml

dylemat: rozol i dyndajace nitki makaronu - barszcz i odwieczne chlapanie

menu nie robie pod siebie (alergia i i tak nic nie zjem - dla mnie wiedza co ma byc - ryba na parze warzywa i zero sosow + losos i paluszki krabowe bez dodatkow  :hahahaha: ) bo i tak nic z niego - oprocz owocow nie rusze
ale co z zupa ???
mam jakis uraz do tego rozolu
poradzcie ...



Offline megan

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3559
  • Płeć: Kobieta
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Menu
« Odpowiedź #163 dnia: 24 Lutego 2007, 10:33 »
zapomnialam o przystawkach:
> carpaccio  z losia
> szynka lal parmenska po wlosku
> roladki szynkowe z nadzieniem



Offline rajdowka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7240
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #164 dnia: 24 Lutego 2007, 11:48 »
hm.. no my wlasnie ze wzgledu na uraz do zup z makaronami na imprezach itp.. zadnego rosolu (tez ze wzgledu na lato); poza tym nic buraczkowego, czerwonego itp..  

a menu bardzo ciekawe.. przystawki miodzio, chociaz mysle zeby dodac pare wegetarianskich.. ubostwiam np fete zawijana w baklazanie na grillu miodzio :) roladki nalesnikowe z warzywami, no i rybki :)

Offline megan

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3559
  • Płeć: Kobieta
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Menu
« Odpowiedź #165 dnia: 24 Lutego 2007, 12:18 »
Cytat: "rajdowka"
a menu bardzo ciekawe.. przystawki miodzio, chociaz mysle zeby dodac pare wegetarianskich.. ubostwiam np fete zawijana w baklazanie na grillu miodzio  roladki nalesnikowe z warzywami, no i rybki


dobry pomysl - chyba zamiast kaczki wkrece np baklazanika z feta?  :drapanie:

salatka verona jest warzywna z serem plesniowym i winogronami  :skacza:



Offline rajdowka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7240
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #166 dnia: 24 Lutego 2007, 12:48 »
Cytat: "megan"
salatka verona jest warzywna z serem plesniowym i winogronami


mniami ;)

my myslimy jeszcze o fontannie z czekolada ale nie wiem czy to sie zalicza do menu ;)

Offline megan

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3559
  • Płeć: Kobieta
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Menu
« Odpowiedź #167 dnia: 24 Lutego 2007, 13:11 »
Cytat: "rajdowka"
my myslimy jeszcze o fontannie z czekolada ale nie wiem czy to sie zalicza do menu


hmm zalicza a co nie  :los:
super pomysl  :los:



Offline *Ewelina*

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7521
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.12.2007
Menu
« Odpowiedź #168 dnia: 5 Marca 2007, 13:23 »
To moze ja podam nasz wstępny:
MENU      
Na ciepło      
Rosół      
Mięso do wyboru      
bryzol      
szaszłyk      
kotlet dewolay   
zestaw surówek      
Młode ziemniaki      
Barszcz   
krokiety lub paszteciki      
Kurczak po cygańsku z pieczarkami      
Bigos i biała kiełbasa      

Przekąski      
Rybka      
kilka rodzaji      

tatar wołowwy   
mięso pieczone      
3 rodzaje sałatek



Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #169 dnia: 5 Marca 2007, 13:40 »
Cytat: "ewelinkaaa7"
tatar wołowwy


mniama..  :brawo_2:

jak jest tatar to żarcie ok ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline *Ewelina*

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7521
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 29.12.2007
Menu
« Odpowiedź #170 dnia: 5 Marca 2007, 13:41 »
Cytat: "monia"
jak jest tatar to żarcie ok

no pewnie :)



Offline megan

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3559
  • Płeć: Kobieta
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Menu
« Odpowiedź #171 dnia: 6 Marca 2007, 00:05 »
Cytat: "monia"
jak jest tatar to żarcie ok


choc nie jestem zbyt miesozerna tatara kocham - ale w sierpniu  :drapanie: jak u nas ... zrezygnowalam  :drapanie: jakos bojam sie ot co  :mdleje:  :pogrzeb:



Offline monia

  • złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 12228
  • data ślubu: 04.06.2005
Menu
« Odpowiedź #172 dnia: 6 Marca 2007, 00:14 »
spokojnie

tatar , na moim weselu, był  wniesiony dopiero kole 22.00.. wczesniej mięsko zmielono - tuz przed podaniem - i pozostawiono w lodówce tak żeby dobrze zchłodzic..

podany w trakcie wesela praktycznie natychmiast zniknał :( nie zdarzyłam nawet go powachac pomimo dośc dużej ilości  porcji..

mielismy pół na pół -  tartar z poledwicy i tarar z  łososia.. dla kazdego cos dobrego ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline megan

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3559
  • Płeć: Kobieta
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Menu
« Odpowiedź #173 dnia: 6 Marca 2007, 22:00 »
hmmm moniu masz racje - ale czy ja wiem ze go zmiela mi przed sama impreza?
wiesz jak jest ...  :los:  :pogrzeb:



Offline Natulinek

  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 730
  • Płeć: Kobieta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
Menu
« Odpowiedź #174 dnia: 27 Marca 2007, 12:20 »
Co byscie mi kochane doradzily? To moje przykladowe menu stale sie zastanawiamy czy nie za duzo czy nie za malo..... juz mi glowa peka :P Jakbyscie mialy jakies sugestie to poprosze.....  Weselicho mam w NORD i z tego co wiem wszystko tam jest pyszne, ale nie chce zamawiac czegos czego goscie nie beda w ogole jedli....
 
I mam pytanie do moni... czy zurek w chlebku jest wart polecenia ??? Moze tez sie skusze...? i dołacze do menu.....


OBIAD (do wyboru dla gosci)
Rosół z makaronem
Ziemniaki z wody
Ziemniaki zapiekane w ziołach
Kotlet schabowy w sosie myśliwskim
Pierś z kurczaka z szynką i żółtym serem
Devolay
Buraczki na ciepło
Kapusta biała z marchewką na zimno
Kapusta pekińskja z dodatkami
Sałatka z pory
PRZEKĄSKI NA ZIMNO
Półmiski mięs pieczonych
Roladki z kurczaka faszerowane
Fileciki schabowe panierowane
Jajko w majonezie
Jajka faszerowane pieczarką
Koreczki jeże na kapuście
Ryba po grecku
Sledź w śmietanie
Śledż w oleju z krążkami cebuli
Sałatka grecka
Sałatka jarzynowa
Wędliny szlachetne
Ogórki małosolne + smalec
Galaretka z kurczaka
I DANIE NA GORĄCO OK. GODZINY 21-22
Płonący szaszłyk
Udka z pieczarkami
Pieczywo
II DANIE NA GORĄCO OK. GODZINY 23
Barszcz czerwony
Paszteciki
Krokiety
III DANIE NA GORĄCO OK. GODZINY 2
Flaki
Gulaszowa

We własnym zakresie przywieziemy:
OWOCE + SZAMPANA + NAPOJE + ALKOHOLE + CIASTO


Widze ze zachwalacie tatar.... i sie tak zastanawiam.. czy aby nie dodac tataru, w koncu jak wyzerka to wyzerka :P


Offline ASIA39

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4671
  • Płeć: Kobieta
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
Menu
« Odpowiedź #175 dnia: 27 Marca 2007, 21:37 »
:hello: mi sie podoba te menu, osobiście bym nie podała sałatki z pora ale to moje zdanie no iwłaśnie tatar bym dodała - pycha. aha tak na marginesie z czego są zrobione te koreczki jeże na kapuście. bardzo oryginalny ten ogórek ze smalcem szczerze to nigdy się nie spotakłam na weselu ale też mniam mniam :-)

Offline Natulinek

  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 730
  • Płeć: Kobieta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
Menu
« Odpowiedź #176 dnia: 27 Marca 2007, 22:50 »
ASIA39,  dzieki za odezwe :) wezme pod uwage twoje sugestie... a co do jerzy to.... tez pytalam wlasciciela o to... i poinformowano mnie ze jest to rzecz do dogadnia....i w koreczki wsadza to co sobie zazyczymy.... ale mysle ze beda to raczej standardowe koreczki.... bez zadnych urozmaicen.... typu warzywka jakis serek ewentualnie kawalek jakiegos mieska (choc nie koniecznie)


Offline EwelinaS
  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 3
Re: Menu
« Odpowiedź #177 dnia: 2 Maja 2007, 09:37 »
Witam
W pewnym lokalu Pani zaproponowała Menu w badzo korzystnej cenie 120zl. W innych lokalach ceny zaczynaja sie od 140-150zl. Teraz zastanawiam sie czy bedzie Ok. Bo w sumie duzo chyba sie nie rozni od tych drozszych a po co kase w bloto pchac. Lokal bardzo ladny tylko am jeden minus miesci ok 74 osoby. Jak dla mnie ok bo robie wesele na ok70 osob. Ocencie proszę czy nie jest to "podejzana oferta". Zaznaczam ze Pani ma w planach rozbudowe lokalu i pewnie wtedy ceny pojda w gore bo bedzie miala juz mozliwosc organizowania wiekszych wesel. Jak sama teraz wspomniala jest obecnie ograniczona iloscia miejsc. A teraz Menu

OBIAD
Rosół z makaronem
kotlet schabowy
Rolada wołowa
eskalopka drobiowa z ananasem
ziemniaki
kluski śląskie
surowka z białej kapusty
surówka z czerwonej kapusty
bukiet jarzyn lub salatka z ogorka z papryką

DESER
kompot
Lody z bitą śmietaną owocami i adwokatem
kawa herbata

CIASTO I TORT

ZIMNA PŁYTA
Rolada z boczku
Pieczarki kons, papryka kons, ogórki kons
Tymbaliki drobiowe
Schab nadziewany śliwkami
Ozorki w galarecie
Pałeczki z kurczaka w sezamie
Ryba po grecku
Galantyna w sosie tatarskim
Śledzie w oleju z cebulką
Roladki szynkowe z sałatką jarzynową

BARSZCZ CZERWONY Z KROKIETEM

KOLACJA
Schab z pieczarkami
frytki
surówka
FLACZKI

ŻUREK Z FRANKFUTERKAMI

SZAMPAN 100G/OS
NAPOJE GAZOWANE - BUTELKOWE 3szt/os
KAWA HERBATA - bez ograniczeń
SOKI NATURALNE 025 l/os

Co byście zmieniły?
EwelinaS

Offline JoasiaOl

  • zapaleniec
  • *****
  • Wiadomości: 443
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #178 dnia: 2 Maja 2007, 10:39 »
ogólnie wydaje się, że menu jest ok, ja ewentualnie dodałabym jeszcze jakieś sałatki, np grecką z fetą

Offline JoasiaOl

  • zapaleniec
  • *****
  • Wiadomości: 443
  • Płeć: Kobieta
Menu
« Odpowiedź #179 dnia: 14 Maja 2007, 08:36 »
A u mnie będzie mniej więcej tak:

OBIAD:
rosół z kury z makaronem własnej roboty
medaliony drobiowe
karkówka z pieczarkami w sosie
ziemniaczki młode
surówki (kilka rodz.)
gotowane młode warzywka

DANIA CIEPŁE:
udka kurczaka
strogonow
panga
barszczyk czerwony z krokietem

różne przystawki, mięsa pieczone, tatar, węgorz wędzony, łosoś wędzony, galaretka drobiowa (wiuęcej nie pamiętam)

CIASTA:
sernik
szarlotka
strucla z wiśniami

SOKI:
pomarańczowy
jabłkowy
z czerwonych grejfrutów

woda min. gaz. i niegaz.

owoce