Autor Wątek: Если остынет кольцо - остынет и любовь - Odliczanie Xanth i jej  (Przeczytany 45832 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
xanth wiesz co, ksiądz nam nie powiedział ile, więc damy,tyle ile uważamy, jedynie pytał ostatnio czy już daliśmy ofiarę na ślub i tyle, a dekoracje mamy własne, muzykę własną, na szczęście para, co miała po nas ślub zrezygnowała i mamy wolne po nas, póki co twu twu, matko to już za 5 dni... ech, jutro pojedziemy do księdza :)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
Cześć dziewczyny w taki ponury szary dzień!

Dawno nie uaktualniałam swojej listy ślubnej, skoro dzisiaj tak brzydko to poprawie sobie humor i taką listę dodam! (Trochę odgapioną od list dziewczyn, a zwłaszcza nusiaka :P)

Panna Młoda

+ suknia ślubna
+ welon
- biżuteria
- buty
- podwiązka (będzie pożyczona)
- samonośki (;) )
- bielizna
+wizażystka
+ kosmetyczka
- fryzjer / + fryzjerka
- wiązanka ślubna
- sukienka na poprawiny
- buty na poprawiny / +buty na poprawiny

Pan Młody

- garnitur
- kamizelka
- krawat/ musznik
+ spinki
- obuwie
- butonierka
- bielizna

Wesele                                                                                                              Ślub

+ sala                                                                                     + protokół spisany
+ fotograf                                                                                -  zapowiedzi
+ kamerzysta                                                                         + obrączki
+ nauka tańca (???)                                                               + nauki + poradnia
+ wódka                                                                                 + Chór (śpiewają znajomi z ASP)
+ piwo na poprawiny (robi się)                                                 - ofiara na kościół
+ dekoracja sali /kościoła/auta
+ kucharka/ kelnerzy
+ zespół Cherry Daiquiri
+ muzyka na poprawiny
+FOTOKLITKA
- TORT!

- wino
- piwo
- napoje gazowane/niegazowane
- woda gazowana/niegazowana
- zakupy dla kucharki
- owoce
- słodycze
- ciasta
- inne alkohole (whisky itp.)

- COCA COLA WANILIOWA (specjalne życzenie Panny Młodej)

DODATKI

+ WINIETKI
- sztaluga
- wydrukować drzewko szczęścia/ tusz (czerwony i granatowy)
- podziękowania dla Rodziców/Świadków/ GOŚCI
- taksówki dla gości
+ Noclegi dla Gości
- pudełko na koperty
- koszyczek na wódke
- śmietnik dla kucharki
- kieliszki do tłuczenia
- piekarnia (chleb do powitania pary młodej)
- tuby strzelające/ wulkany strzelające / zimne ognie dla gości.

Chyba wszystko!

Teraz prosiłabym Was o dobre rady moje ulubione forumowiczki! Nie mam pomysłu na bukiet ślubny.. wiem tylko, że w bukiecie musi pojawić się stefanotis, bo będzie on pasował do mojego gorsetu, który jest w kwiatki, ale sam buekit ze stefanotisów będzie trochę za skromny, myslałam, zeby dodac do nich kwiaty, ale jakie? Skoro wesele mam w kolorach czerwieni i granatu, to jakie kwiaty będą pasowały do sukni ecru, ale jednak, zeby pasowały do całej koncepcji ślubnej?
Myślałam o jakiś drobnych czerwonych kwiatkach, może małe gerbery, ale nie wiem..
Czy któraś z Was może mi polecić właśnie jakąś dobrą, kwiaciarnie?

Poza tym dodzwoniłam się do dziewczyny, która ma ślub zaraz po mnie. Miła bardzo, ale kiedy się dodzwoniłam to mi powiedziała, ze ona nawet nie myślała o żadnej dekoracji kościoła...
Będziemy się kontaktowały przez meila..

Co jeszcze u mnie?
Kupiłam sobie już paski wybielające do zębów. Już mi się wydaje, że są o ton bielsze! :D Hah ha!

A goście mi w ogóle nie odmawiają wręcz przeciwnie, nawet się wpraszają. Odmawiają tylko Ci których się spodziewałam, czyli moja chrzestna, która się nie pojawiła na moim chrzcie. A mnie poinformowała piszac smsa, że "przy okazji wyśle mi jakiś prezent"
Wszyskie jej prezenty, to stare rajstopy i 4 marsy z przeterminowaną datą ważności :D
Ja to mam KLAWĄ RODZINKĘ! :D

No! To na razie koniec. Musze jeszcze zadzwonić do mojego starego fryzjera, bo ta baba u  której się ostatnio obcinałam mówiła, ze bez sensu jest robić fryzure slubną "próbna" na panienski, bo trzeba będzie się elegancko ubrać...
Nie wiem co to za dobre rady...

Offline lebara

• maniak
xanth wowwwwww jestem podwrażeniem :):):) piękna lista :) ślub mamy w ten sam dzień, tak sobie teraz porównuję Twoją listę i chyba mamy przygotowania na takim samym etapie :D:D:D
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline przyszlazona
  • uzależniony
po pierwsze super lista ! po drugie polecam Ci babkę, która mi robi kwiaty - sama umie doradzić ! po ślubie pokażę Ci mój bukiet :D

Offline Pandi
  • maniak
tfu, tfu, tfu .. mow mi zaraz o co kaman z ta cola waniliową .. az mi sie poprzewracało wszystko ..

Offline xanth

• entuzjasta
Coca cola vaniliowa jest w Piotrze i Pawle :) Jest najwspanialszą Coca- colą na ziemi :D

JAKIE TAM TFU! NIE BLUŹNIJ :p

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
http://desmond.imageshack.us/Himg812/scaled.php?server=812&filename=26bouquetroseslisianthu.jpg&res=landing
http://www.decorado.pl/main/imax/001686.jpg
do tych czerwonych bym zasadzila te Twoje biale kwiatki gdzieniegdzie :) te pierwsze dla mnie za duzo jasnych kwiatkow...najlepiej te 'stefanki' wygladaja pogubiono wsrod jakis ciemnych jednakowych kwiatow moim zdaniem :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
chociaz biorac pod uwage kolor wlosow chyba jednak czerwonych kwiatow bym nie brala...lepiej niebieskie ;)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
eeee... :drapanie: :drapanie: :drapanie: jednak chyba to cofam ::) jakos mi sie wydawalo, ze masz bardziej wlosy jak natysa, ale sie cofnelam do fotek w sukni i tam jednak ciemniejsze :P

Offline Pandi
  • maniak
czego to ludzie nie wymysla  :)

Offline xanth

• entuzjasta
malinowa! Jaki piękny bukiecik, ten pierwszy! Tylko zamiast niebieskich kwiatów, bym wolała jakieś czerwone, ale jest genialny!!! Ale tak sobie pomyslałam, czy nie byłby fajny pomysł, jaki w bukiecie zrobić stefanotisy, z perełkami w środku (ecru) w zestawie z gerberą ecru i jakimś czerwonym kwiatkiem. Podobnym do tego niebieskiego kwiatka z Twojego pierwszego bukietu, jaki zaproponowałaś. Tylko w wersji RED
:D

Ogólnie, chciałabym, zeby kwiaty były odzwierciedleniem kwiatów na moim gorsecie z sukni... chciałam żeby to wyglądało jakby mój bukiet był jakby "wsypany" z gorsetu własnie... :D

Nie wiem czy czaicie o co mi biega :D

heh he

a kolor włosów mam taki kasztan, z przebłyskami czerwonego.. :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
te niebieskie to chyba eustomy :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
obczajalam wczoraj jeszcze te kwiaty i to moga byc jeszcze jaskry ewentualnie ???  wiecej kwiatow nie znam :P

co do gerberow to srednio przepadam...kojarza mi sie z cmentarzem, ale wiedzialam kilka pieknych bukietow z ich udzialem...te jasne mi sie podobaja jak maja ciemny srodek :)
perelka w stefanka jak najbardziej :ok:
a jak ci sie podobaja anemony? np. te czerwone? jak maki troche wygladaja ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
tak przy okazaji znalazlam ;) http://i2.pinger.pl/pgr348/808e432d000074664b4f2c94/red-fondant-cake-with-stephanotis-ws-149-21.jpg
wiem, ze masz juz cos tam innego(krwawy tort? na tym stanelo?)...ale tak wklejam ;)

Offline xanth

• entuzjasta
WSZYSTKIE Twoje propozycje jakie kiedykolwiek mi zaproponowałaś są GENIALNE! nie mam pytań! Nie mam komentarzy!. Genialne!

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris

Offline xanth

• entuzjasta
dziewczynki drogie!

zapraszam Was do odsluchania mojego hitu weselnego, który musi polecieć conajmniej RAZ :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Xanth moj bukiet wykonany przez bratowa emmy byl cudowny. zywy sliczny kazdy sie nim zachwycal nawet moj karol )

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris

Offline xanth

• entuzjasta
ooch, to super sylwusia. a ja czekam na twoja relacje! i foto bukietu :)))

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Ty! Dobry ten twoj bit ;) od razu skojarzyl mi sie zlot motocyklowy ;)

Offline lebara

• maniak
xanth jak to jest mamy ślub w ten sam dzień a na suwaczku Ty masz 29 dni a ja 39 dni???:D:D:D:D
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline xanth

• entuzjasta
heeee :D nie rozumiem tego :d:D:D:D:D ciągle mi się to zmienia, a poprawiałam już dwa razy ten suwaczek ::)

dziewczyny, ja zaczynam się bać...

do pracy, dali mnie teraz na pół etatu i jestem tam całymi dniami... czesto jestem też do 2 w nocy, z rana nie mam siły niczego ogarnąc... nie wiem jak ja wszystko załatwie.. na nic nie mam czasu, aż mi się płakać chce...

wy macie już wszystko prawie ogarnięte, a ja wracam do domu po 22:00 i nie mam siły się  nawet umyć..
 smutno mi :(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Dasz rade! chociaz ja z perspektywy czasu chyba chcialabyn tydz przed slubem miec wolne.
postaraj sie bo na dzialkach troche do ogarniania jest....

Offline _patka_

• Chuck Norris
oj xanth bidulko...  poradzisz sobie ze wszystkim jest jeszcze troche czasu, dasz rade na pewno, kto jak kto ale Ty mialabys nie dac rady???  ;D ;D ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
dasz radę Kochana  :-* :przytul:  po prostu nie odkladaj wszystkiego na koniec; jeszcze jest troche czasu, zatem nie ma potrzeby, żebyś sie zamartwiała; a jak z sukienką? jakieś przymiarki ?  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
Hj, mogę dołączyc na końcowce? Podczytywałam skrycie, więc jestem w miare na bieżąco ;) A góra Twojej sukni jest bardzo podobna do mojej, inny dół i kolor ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
xanth mi tez bylo smutno, moze wszystkiedo do konca nie ogarnelam,ale najwazniejsze tak i Ty tez dasz rade, tylko nie mysl o tym !

Offline Pandi
  • maniak
Samozaparcie !!! Jesli bedziesz myslala, ze wszystko bedzie dobrze - musi byc tak a nie inaczej.. praca całymi dniami wiem, ze jest meczaca, ale starannie rozplanowane dni pomogą Ci to ogarnac - glowa do gory !