Pierwsze spotkane opierało się o rozważanie sakramentu małżeństwa a wiec
przysięg małżeńskiej.
Przysięga małżeńska w całości brzmi:
"Ja Agata, biorę Ciebie Krzysztofie za męża i ślubuję Ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmierci. Tak mi dopomóż, Panie Boże Wszechmogący, w Trójcy Jedyny i wszyscy święci."Po paru słowach wyjaśnienia, słowach do rozważania i anegdotach

(np. o słoniu i mrówce: "Słoń wziął ślub z mrówką i po ceremoni i weselu, słoń umiera w czasie nocy poślubnej. Na co mrówka:"Ale się wpakowałam! Jedna zła decyzja i bedę musiała kopać grób do końca życia"")
Potem nastopiły 3 cześci pracy (naszej pracy).
1. Dostaliśmy 2 kserowki (kazdy po 2) Jedne był to zbiór wad i zalet na których trzeba było zaznaczyć +/- przy cesze ktora uważamy za zaleta/wade. Drugia kserowka byl to zbiór 37 zdań, które są wizją. Należy napisać swoje inicjaly przy tych z którym się zgadza i inicjaly partnera, przy tych ktorych mysli sie ze sie zgadza
Po wypełnieniu nastepuje wymiana kartek i dyskusja co i jak i dlaczego

2. Kolejne 2 kserowki dla obu

Jedna to zbior wartosci ktore trzeba ułozyc w kolejnosci od najwazniejszej do najmiej waznej dla siebie i partnera. Druga kserowka to 4 zdania do ukończenia o rozmowie ze soba.
Po wypełnieniu nastepuje kolejna wymiana kartek i dyskusja

3. Jedna duza kserowka z pytaniami o nasze zwyczaje codzienne. Wypelniamy tak/nie i wymainiamy sie i przygladamy jak abrdzo sie zgadzamy i ktore zwyczaje partnera nas denerwuja

))
Tio wszystko cio bylo

DLa zainteresowanych moge zeskanować wszystkie kartki

To naprawde ciekawe doświadczenie