Autor Wątek: Sylwanika wyrywa kartki z kalendarza...  (Przeczytany 26437 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
Sylwanika wyrywa kartki z kalendarza...
« Odpowiedź #270 dnia: 24 Sierpnia 2006, 10:13 »
Sylwuś fryzurką sie nie przejmuj na pewno będzie dobrze i ślicznie będziesz wyglądała na pocieszenie powiem Tobie że ja też nie będę miała fryzurki próbnej
a jeśli chodzi o obraz to hmmm na pewno ciocia chciała dobrze ale nie koniecznie trafiła w gust nie tylk Twoj Sylwuś może powiesić go w mało widocznym miescu  :?

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #271 dnia: 24 Sierpnia 2006, 12:01 »
Beth, Anulko, Sweet i widzicie teraz jaki mam twardy orzech do zgryzienia  :roll: z jednej strony dobre wychowanie mówi, że "prezent" powinien zawisnąć, ale z drugiej strony to dla mnie jedyne gdzie może zawisnąć to ściana u kogoś innego  :wink:  :mrgreen: ale jestem niewdzięczna...  :| tylko, że mi ten obraz naprawdę mało odpowiada....

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #272 dnia: 24 Sierpnia 2006, 14:42 »
Cytat: "sylwanika"
tylko, że mi ten obraz naprawdę mało odpowiada....

to lepiej wcale go nie wieszć dobrze by bylo gdyby Twoja ciocia rzadko Cie odwiedzała to nawet by nie widziała że nie zawiesiłas jej obrazu a gdy Cie uprzedzi o wizycie to szybciutko go zawisisz na sciane na okres wizyty cioci  :mrgreen:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #273 dnia: 24 Sierpnia 2006, 19:32 »
sylwanika, ani trochę nie jesteś niewdzięczna! :) Dopiero co skończyliście remont własnego, pięknego mieszkanka a już macie zagracać go niepotrzenymi rzeczami które Wam się nie podobają? Co to to nie :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #274 dnia: 24 Sierpnia 2006, 21:14 »
Sweet, Anulko chyba go włożę na spód szafy niech tam leży  :wink: a może kiedyś komuś się spodoba i go podaruje mu  :twisted:  :mrgreen:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #275 dnia: 25 Sierpnia 2006, 10:17 »
a może kiedyś komuś się spodoba i go podaruje mu

o i jest wyjście z sytuacji  :mrgreen:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #276 dnia: 28 Sierpnia 2006, 09:04 »
Sylwus co u Ciebie słychać jakoś Twoje odliczanko stanęło w miejscu
halo halo

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #277 dnia: 28 Sierpnia 2006, 19:12 »
Sylwuś- już jestem :P:, ale mnie dawno u Ciebie nie było!!!

Suknia rewelacyjna, ale welon weź sobie kochana bez lamówki- bo ten to tak jakoś ...ostro przy tej sukni wygląda, a Ty powinnaś mieć leciutki...jak mgiełka.

A mieszkanko-...szczena opada... :P:P:P jak widzę ten Wasz pokój..
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #278 dnia: 28 Sierpnia 2006, 19:27 »
Sylwuś z tym obrazem świetny pomysł :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #279 dnia: 28 Sierpnia 2006, 22:35 »
Cytat: "sweetcoffee"
Sylwus co u Ciebie słychać jakoś Twoje odliczanko stanęło w miejscu
halo halo

jestem jestem Sweet dziś byłam u fryzjera i jestem już spokojna bo na pewno wyczaruje coś fajnego na mojej główce jedyny mankament to cena za balejaż i podcięcie końcówek zapłaciłam 160zł i jeszcze byłam u kosmetyczki za następne 130 zł zaszalałam dziś na maxa, ale czuję się lepiej... Za to ostro dziś pokłóciłam się z Sebastianem naprawdę było źle  :| ale już jest dobrze :P

Cytat: "Lea"
Sylwuś- już jestem :, ale mnie dawno u Ciebie nie było!!!

Witaj Anitko super Cię widzieć  :D

Suknia rewelacyjna, ale welon weź sobie kochana bez lamówki- bo ten to tak jakoś ...ostro przy tej sukni wygląda, a Ty powinnaś mieć leciutki...jak mgiełka.

welon już niestety taki zostanie bo jest wcześniej szyty a ja taki zamówiłam  :( ale i tak nie jest aż taki zły  :lol:

A mieszkanko-...szczena opada...  jak widzę ten Wasz pokój..

dzięki cieszę się, że ten remont dobiegł do końca bo traciłam już nadzieję...

Cytat: "anulka33"
Sylwuś z tym obrazem świetny pomysł

dobry, ale wiem, że troszkę to niegrzeczne z mojej strony, ale cóż nie bardzo pasuje... poza tym Sebie totalnie się nie podoba..  :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #280 dnia: 28 Sierpnia 2006, 23:02 »
za balejaż i podcięcie końcówek zapłaciłam 160zł i jeszcze byłam u kosmetyczki za następne 130 zł

:shock:  :shock: Jakie ceny... Ja za pasemka na DŁUGIE włosy zapłąciłam 90 PLN, a u kosmetyczki za 120 PLN mam kilka zabiegów, których nazwy nawet nie potrafię wymówić, hennę na brwi i rzęsy, masaż i kilka maseczek... Ale to w Świdnicy. Pewnie we Wrocku na to samo mojego miesięcznego stypendium by nie wystarczyło ;)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #281 dnia: 29 Sierpnia 2006, 08:46 »
cena za balejaż i podcięcie końcówek zapłaciłam 160zł i jeszcze byłam u kosmetyczki za następne 130 zł

To w sumie nie tak tragicznie. Ja za balejaż dwufazowy i ampułkę odbudowującą zapłaciłam 180zł, w dniu ślubu na samą fryzurę wydam pewnie jeszcze koło 100zł.. Na kosmetyczkę poszło już 150zł (dwa oczyszczania + henna + regulacja brwi), a pójdzie jeszcze 50zł za peeling i algi. A do tego paznokcie dłoni i stóp 80zł, zdejmowanie kamienia nazębnego 70zł. No i solarium i makijaż.. Wyszło mi, że na zabiegi wydam ponad 500zł. Zdecydowanie za dużo. Ale co zrobić?

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #282 dnia: 29 Sierpnia 2006, 23:32 »
Beth no to i tak wychodzę gorzej niż Ty, bo to 160zł jest na włosy o długości za ucho..., a z tego co widziałam Twoje to są conajmniej 2razy dłuższe.., a dzień ślubu wydam następne conajmniej 100zł, kosmetyczka bez oczyszczania, bo powiedziała, że mam bardzo ładną cerę za samą maskę rewitalizującą z lekkim peelingiem wzięła to 130zł, ale w dniu ślubu makijaż kosztuje 120zł + płatki kolagenowe pod oczy, żeby lepiej trzymał się makijaż następne 30zł. Kamienia nie zdejmuję, bo nie ma jeszcze takiej potrzeby zdejmę przed lakierowaniem, gdzieś w październiku, ale fakt teraz uniknę tego wydatku :P paznokcie u nóg maluję sama, a żele u rąk założy mi siostry koleżanka za 40 zł, zdobienie wygrałam na targach ślubnych, więc ten wydatek tez mnie ominie :) solarium nawet nie liczę, bo musiałam iść już tyle razy, ale byłam blada jak ściana, a teraz mam brzoskwiniową skórkę.. Podsumowując:
balejaż na krótkich włosach, fryzura ślubna nie będzie misternym kokiem czy tam czymś innym, miałam zwykły zabieg u kosmetyczki, bez większych efektów widocznych dla oka, nie usunęłam kamienia nazębnego, paznokcie robi mi znajoma, a moje wydatki upiększania ślubnego bez solarium wyniosły :
580 złoty, ale cóż sama wybrałam takie, a nie inne salony, które generalnie rzecz biorąc są rewelacyjnie, a już fryzjer to po prostu mistrz, który wie co robią nożyczki w jego ręce.. Także Beth nie wydałaś tak dużo :P :D

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #283 dnia: 29 Sierpnia 2006, 23:39 »
a tak w ogóle to już jutro idziemy dekorować salę i mamy ułatwioną pracę bo para przed nami super przybrała i to co mogła nam zostawiła oprócz światłowodów, które od kogoś pożyczyli :)

byliśmy też dziś u księdza już wszystko ustalone do końca akt małżeństwa podpisany  :mrgreen: bo w tej parafii nie podpisuje się na mszy i bardzo dobrze bo bym chyba pisaczka w łapce swojej nie utrzymała  :oops:

Przyleciała dziś też moja ukochana Sarunia  :lol: i okazało się, że rusza się gwiazdeczce górna jedynka i chyba do soboty nie wytrzyma, więc nasza dziewczynka od poduszeczki będzie szczerbolkiem  :mrgreen: ale i tak będzie najśliczniejsza  :serce:

Zakupy jedzonka na wesele mnie wykańczają.. To koszmar, ale mam nadzieję, że będzie warto i wesele się uda :P

Jutro muszę zamówić jeszcze tylko tort, pieczywo i chleb dla nas i na poprawiny chleb dla wujostwa Seby, którzy 3 września obchodzą 35lecie ślubu...  :)

Na razie to chyba tyle w czwartek odbieram suknię i wtedy pewnie bardzo poczuję, że to już tak mało czasu...  :roll:  :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 30 Sierpnia 2006, 08:51 »
welon już niestety taki zostanie bo jest wcześniej szyty a ja taki zamówiłam  ale i tak nie jest aż taki zły

Tez uwazam ze ładnie wyglada :)Forumki radzily bym i ja do swej sukni załozyła "mgiełke" ale jak ja zalozyłam to  :? po prostu nie pasował wiec mam juz welon z lamówkami i wyglada to nice :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #285 dnia: 1 Września 2006, 08:36 »
Dzięki Antalis i tak nie mogłabym zmienić, ale mi on naprawdę pasuje do mojej sukni... ;)

Nie pojawiałam się od wtorku, bo wtedy dostaliśmy klucze na salę :) środa była już wykorzystana jako dzień ubierania sali :P na sali tanecznej mamy prrzy suficie mamy "łańcuchy" z balonów ecru - bordo, a nad sceną (wokoł) łańcuchy ecru-zielony i wiem, że brzmi to dość dziwnie, połączenie takich jkolorów wydawałoby się nieporozumieniem, ale u nas naprawdę spoko to wszystko wygląda  :mrgreen: sala jadalna jest cała w zieleni i ecru na jednej ścianie pod sufitem wisi łańcuch balonów, na dwóch mniejszych są kwiatki z balonów, a na ścianie z oknami są dekoracje z fizeliny na karniszach, na ich końcach są po trzy małe baloniki, a na firankach motylki w odcieniach zieleni, ponieważ jest też rura od ogrzewania to je też przydekorowaliśmy fizeliną i balonikami  :D wkleiłabym fotki, ale ponieważ nie pilnowałam aparatu to Seba się poirytował i go zabrał  :twisted: Największy hihicior to stół wiejski  zbity przez Teścia i Wuja Seby po prostu rewelacja ten mój Teść to wszystko robi super... Najpierw mieszkanie teraz ten stół zobaczycie w relacji jak wyszedł superowo  :D mamy kilka łodyżek zboża, za stołem jest belka słomy, jarzębina, a mają jeszcze być do dekoracji słoneczniki i pałki wodne, ale nie ja się tyym zajmuje więc czekam jak to będzie wyglądać  :)

Dziewczyny już tylko jeden dzień został... Cieszę się, a jednocześnie lekko boję  :D poza tym obawiam się, że okresik mnie dopadnie, a to już jest katastrofa stulecia normalnie  :(  :cry:  :| jedyny dobry punkt to to, że mieszkam 5minut samochodem od sali i najwyżej kuzynka będzie ze mną przyjeżdżać  :roll: to się nazywa złośliwość losu... :(

Za to suknia już wisi sobie u mnie w pokoju i czeka spokojnie na jutro ona nie wydaje się wyczuwać napięcia i stresu przedślubnego  :wink: mam nadzieję, że wszystko pójdzie jak najlepiej nie tylko u mnie, ale u każdej z jutrzejszych Panien Młodych Sweet, Beth, Azzurro, Eciu, Rybko, Redziu i wielu innym, które też jutro przeżywają swój wielki dzień życzę z całego serduszka dużo szczęścia i miłości, a jutro super pogody i jak najlepszych humorów  :D  :serce:

Nie wiem czy uda mi się tu jeszcze zajrzeć przed ślubem, jeśli nie to wątek uważam za "wykończony" sytuacją  :wink:  :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #286 dnia: 1 Września 2006, 08:59 »
Trzymaj się Sylwaniko :) Wiem, że będzie tak, jak sobie wymarzyłaś :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #287 dnia: 1 Września 2006, 10:13 »
Sylwaniko - będzie pięknie, zobaczysz!  :D
Panna Młoda jest najważniejsza, najpiękniejsza i...najszczęśliwsza w Dniu Ślubu  :mrgreen:
Trzymam kciuki abyś właśnie tak się czuła przez caaaały dzień!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 1 Września 2006, 11:28 »
Sylwanika życzę Wam, aby jutro wszystko się udało, pogoda dopisała! Miłej zabawy i zero stresu! :-)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #289 dnia: 1 Września 2006, 12:32 »
Sylwaniko trzymam kciuki zeby nam, 2go wrzesniowym wszystko sie jutro udalo!!!! Buziaki dla Ciebie straszne!

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #290 dnia: 1 Września 2006, 15:04 »
Sylwaniko trzymam kciuki i życzę Ci wszystkiego najlepszego - niech Twój ślub i wesele będą wyjątkowe i takie jak chcesz :wink:

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #291 dnia: 1 Września 2006, 22:44 »
Będzie dobrze :) Nie martw się :)

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #292 dnia: 2 Września 2006, 11:01 »
Sylwuś to juz dzisiaj
mam nadzieje że i u Ciebie pogoda dopisuje
pewnie juz nie bede miala dzisiaj czasu żeby odwiedzic Twoj watek więc od razu złożę Tobie życzenia
wszystkiego najlepszego  duuuuużo szczęścia i miłości  :serce: