Autor Wątek: "Kocie mamy" palec do budki  (Przeczytany 441307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agu-s

• Chuck Norris
Odp: "Kocie mamy" palec do budki
« Odpowiedź #1110 dnia: 10 Grudnia 2008, 10:26 »
Moje futra to samo, szczególnie Kasztan łazi za mną krok w krok, kładą się na klawiaturze, na gazecie czy notatkach, siedzą na wannie lub pralce podczas kąpieli, Kasztan dalej się wdrapuje a waży prawie 5 kg. wystarczy kucnąć to ten leci i chce wskoczyć na garba ;) Ostatnio stałam wyprostowana i głupek chciał mi na plecy wskoczyć 8)
I Kasztan co noc siada mi przy głowie i łapką szturcha w nos żeby go głaskać, jak się odwrócę to z pazurami za włosy ciąga ::)
No i akwarium- najpierw przez szybkę zaczepiają, a później w pokrywie te małe pokrywki wrzucają do środka i łapkę moczą ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1111 dnia: 10 Grudnia 2008, 10:41 »
Frajda z tymi kotami :) Focus też mnie drapie po głowie :)

Ja zaskoczona jestem bo zawsze myślałam,że kot to indywidualista a tu taka niespodzianka :)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1112 dnia: 11 Grudnia 2008, 19:33 »
Coś dla kocich mam

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1113 dnia: 12 Grudnia 2008, 08:51 »
Piękny koci mikołajek :)

A ja się wczoraj dowiedziałam od weterynarza, że nie wolno przemywać kotom oczu rumiankiem bo on osłabia sierść, która zacznie wypadać  :o :o A ja przeczytałam w internecie,że persom powinno się przemywać oczy ... rumiankiem... i tak właśnie do wczoraj robiłam  ::)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1114 dnia: 12 Grudnia 2008, 09:04 »
Najlepsza do przemywania jest sól fizjologiczna, można ją kupić w każdej aptece

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1115 dnia: 12 Grudnia 2008, 09:13 »
Ja miałam przemywać wodą przegotowaną lekko ciepłą albo letnią.
aha...no i powinno się przemywać od zewnętrznych kącików do wewnętrznych

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1116 dnia: 12 Grudnia 2008, 12:48 »
Moj wterynarz tez mowil o wodzie przegotowanej i dostalam tez takie kropleki na poprawienie kondycji oczu kociaka.

Na wczorajszym szczepieniu Taj spisal sie na medal, tylko raz zamiauczal i potem siedzial grzecznie.

Pokaze Wam jeszcze zdjecie ktore wczoraj zrobilam..... lecz zanim je zrobilam szukajam po calym domu Taja i nie moglam go znalesc, wolalam, wszedzie zagladam .. az doszlam do legowiska Azy i ......

.....Taj razem a Aza spia na legowisku  przy obowizkowej obecnosci Azy smyczy i poduszki .... :) ( Taja tam ledwo widac)
- zdjecie moze byc troche niewyrazie bo robilam ze telefonem :)

Pozrawiam :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1117 dnia: 12 Grudnia 2008, 12:51 »
Widać, widać - pa północny wschód leży  ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1118 dnia: 12 Grudnia 2008, 12:54 »
Super razem wyglądają :)

A ja miałam iść na szczepienie jutro, ale w środę po podaniu pasty odrobaczającej Focus ją zwymiotował. Wczoraj mieliśmy gości i nie mogliśmy z Nim powtórnie pójść... I tak nam się pierwsze szczepienie przeciągnie. A szczepienie po 3 dniach od odrobaczania.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1119 dnia: 12 Grudnia 2008, 12:58 »
hehe polnocny wschod - tak tak  ;D

Moj Taj szczesliwie po pascie nic nie zwymiotowal ani innych perypetii na szczescie nie mial. Teraz 8 stycznia ide na doszczepienie i wtedy juz tylko coroczne sczepienie.

A skubany rosnie jak na drozdzach ....

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1120 dnia: 12 Grudnia 2008, 13:03 »
No Focus zaszalał z tym wymiotem :)

Rosną jak nie wiem.A do tego mój je jak najęty!!!! I ciągle pije!!!! Gotuję mu dwa razy w tygodniu 1 podwójną pierś z kurczaka z marchewką i wcina to aż mu się uszy trzęsą! Gdybym mu zostawiła całą pierś "samopas" to pewnie by ją na dwa razy wciągnął  ::)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1121 dnia: 12 Grudnia 2008, 13:09 »
O kurcze to Ty ladnie go rozpieszczasz, ja chyba az taka dobra to nie jestem, tzn weterynarz mnie nastawil zebym go nie rozpieszczala, zeby przyzyczail sie do suchej, bo jesli bede dawa mu czesciej cos innego to pozniej  nie bedzie chcial suchej jesc, dlatego jak narazie urozmaicam mu jedzonka mokrym royalem no i to co zdazy zjesc z miski mogejo psiaka, wlasnie takie gotowane mieso czy cos takiego --> a w wcinaniu tego co dla Azy to jest mistrzem ... niewiadomo kiedy dorwie sie do jej misi i wtedy nawet Aza nie podchodzi  :P

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1122 dnia: 12 Grudnia 2008, 13:24 »
Nie, no! To stały dostęp do suchej karmy to on też ma! I ją też bez pamięci wcina  ::) Dwa lub trzy razy w tygodniu dostaje też konserwy, ale o dziwo wszystkie je oprócz tej z dodatkiem drobiu. Chyba po kurzym cycku chce mieć chłopak jakieś urozmaicenie.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1123 dnia: 12 Grudnia 2008, 13:30 »
hehe pewnie tak ....  ;D

hmmmm niech Nam tylko sie dobrze chowaja te male gzuby.....  ;)

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1124 dnia: 13 Grudnia 2008, 11:21 »
Taj wygląda jak mała kulka na tym zdjęciu :D :D :D
loona ale rozpieszczasz koteczka ;D
fajnie czytać o zakochanych nowych kocich mamach ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1125 dnia: 13 Grudnia 2008, 22:57 »
Zakochane kocie mamy - to chyba prawda  :Serduszka:

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1126 dnia: 14 Grudnia 2008, 23:54 »
Nie moglam sie powstrzymac zeby nie pokazac Wam zdjec ktore zrobilam jakies 10 minut temu ...

Poszlam sie kapac i Taj wszedl razem ze mna do lazienki, ze nie chcial wyjsc to ja zaczelam sie kapac a on siedzial na brzegu wanny, na reczniku (bo gdy rano mylam wlosy on chcial popatrzec z brzegu wanny ale sie slizgal wiec polozylam mu reczki i tak sobie siedzial)....

Kilka razy probowal wskoczyc ale go przytrzymalam, bo balam sie efektu jego lapek w wanie razem ze mna, no i przede wszytkim zeby sie nie skapal ;p ..... skonczylam sie kapac a ona wlasnie zeskoczyl z wanny. Gdy ja mylam zeby Taj ukratkiem spowrotem wszedl na wanne i ................ tym razem nie zdazlam go zlapac, uslyszalam wielkie chlupppppppppp i patrze jak tylko glowa Taja wystaje z wody .... jak go wzielam na rece to siedzial potulny jak baranek ..... ale najlepsze efekt byl jak go wycignelam z reczkia..... Sami zobaczcie ...

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1127 dnia: 15 Grudnia 2008, 07:43 »
hihihih....szczurek mokry ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1128 dnia: 15 Grudnia 2008, 09:15 »
 ;D ;D mi też nasunęło się stwierdzenie, że szczurek  ;D ;D Śmieszny jest! :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1129 dnia: 15 Grudnia 2008, 10:37 »
Wiecie co? Byłam w sobotę w Plusie w Gartz i doznałam szoku!!!!! Tam jest strasznie tanie żarełko i nie tylko dla kotów!!!!

4-ropak mokrej karmy "Sheba" -  2,25 euro!!!!!! Czyli jakieś 8,50 zł a u nas 1 sztuka kosztuje prawie 4zł!!!!!  :o :o :o

A 10 litrowy żwirek, naturalny (tylko nie wiem czy zbrylający bo nie znam niemieckiego a angielskich napisów nie znalazłam) 2,99 euro  :o :o :o :o Żwirka nie kupiłam bo tego samego dnia kupiliśmy w Sell gross - uwaga - 5 litrów za 11 zł!!!!

Szok. Po prostu! Ale szczególnie jeśli chodzi o cenę Sheby! Pół wieczora nie mogłam przeżyć tych cen!!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1130 dnia: 15 Grudnia 2008, 10:54 »
Ja proponuję przestudiować skład Sheby, ja kupiłam tylko raz ale mnie kociary uświadomiły, że to nie jest takie dobre żarełko. Teraz kupuję Animodnę, Hill's albo Iams-a

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1131 dnia: 15 Grudnia 2008, 12:08 »
Ostatnio weszla na rynek karma royala - mokra ...  mojemu Tajowi smakuje. Je Royala mokre i suche jedzonko, oprocz tego lubi almo nature i jeszcze taka jenda, ale nie pamietam nazwy, a juz jej nie mam :)

Loona a czy Sheba ma karme dla maluszkow??, bo ja nie moglam znalesc dla malucha i w zoologicznym powiedzieli ze tylko dla doroslych kotow Sheba jest !!

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1132 dnia: 15 Grudnia 2008, 12:53 »
Natalia. Ja aż tak skrupulatna nie jestem i nie zawsze kupuję Focusowi karmę mokrą dla juniorów. Dla dorosłych też dostaje i wcina aż miło. Suchą ma dla juniorów i piersi mu drobno siekam ;) więc wystarczy :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1133 dnia: 15 Grudnia 2008, 13:26 »
Ciekawa jestem jak moja gwiazda przyjmie Royala ;D ona ogólnie jest na nie do mokrego - ostatnio pogardziła świeżutkim łososiem małpa jedna >:( poza tym to ona zwykle noskiem kręci bo to taki suchojadek jest.

Dziewczyny, ja wiem że weci radzą, żeby kotuchy miały dostęp do chrupek ale jakbym teraz brała kocię, to by nie dostał chrupek na cały dzień  :-\ oj nie - moja teraz tylko by chruptasy jadła, na mokre trzeba ją namawiać.
I pomyśleć, że na początku to ja miałam problem, żeby ją do chrupek przekonać ::)

Zazdroszczę Wam i jednocześnie życzę, żeby Wasze ogonki jadły wszystko bez kręcenia noskami

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1134 dnia: 15 Grudnia 2008, 13:34 »
Maju to rzeczywiście trafiła Ci się arystokratka co to je tylko to na co ma ochotę... Mój tam wcina wszystko równo. Czy mokre czy suche! Aby tylko mordka pełna była ;D

A może po prostu przegłodź swoją dzikotę. Jak będzie miała w misce tylko mokre np. to się dziewczyna przekona?

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1135 dnia: 15 Grudnia 2008, 13:47 »
Taj jak narazie tez je wszytko, czy mokre czy suche, czy swoje czy Azy  ;D i oby tak zostalo !!  ;D

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #1136 dnia: 15 Grudnia 2008, 13:49 »
hehe Maju moje sa wybredne na maxa - z suchych tylko Whiskas - Kitty ewentualnie zapomnij o czymkolwiek innym :( nie tkna
mokre tiaaa tu jest problem niby chca ale moze nie - wishkas so meaty albo Kitty kurczak in jelly - o tym w sosie zapomnij nie tkna - dasz im cokolwiek innego to foch ;)
ale szynusia, kurczaczek i od Panci z talerza zawsze :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1137 dnia: 15 Grudnia 2008, 14:01 »
Moja za malucha jadła wszystko, z nastawieniem na mokre.
Teraz to bym ją czasem sprała w ten futrzasty kuper, jak mi się odwraca od miski i drapichrusta odwala >:(

Próbowałam jej dać mokre i zostawić ale to się zeschło, a ona jak mnie tylko w drzwiach zobaczyła to - radośc wielka w domu Gucia - i leci do spiżarni z zadartym ogonem, robi tą swoją minę i "miał"... jak się kiedyś postawiłam to spać mi w nocy nie dała, tak szalała - po schodach góra dół latała, jak stado słoni >:( innym razem to nawet chruptasów nie kupiłam i wiecie co mój małż zrobił - dał jej psiego chrupka :bredzisz:

Z mokrego to ona zliże sos z saszetek, zje surową pierś czy wołowinę i rybkę ale nie każdą - normalnie dachowiec z manierami presa chyba. Jak uda mi się drugiego wziąć to może będzie żarłoczek i ona się przy nim rozkręci

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1138 dnia: 15 Grudnia 2008, 14:06 »
Taki wybredny to jest moja Aza, nazywamy ja "francuski piesek", suche nie, mokre nie, tylko kurczaczek, miesko, ipt, cokolwiem my bysmy nie jedli to zawsze z checia zje, nawet jak jej zostawie sucha karme to potrafi 2 dni nie jesc tylko zeby dostala cos innego.

Hmmm ale jak tu nie dac czegos innego, jak te nasze cuda tak ladnie patrza  :Serduszka:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1139 dnia: 15 Grudnia 2008, 15:22 »
moja siostra ma taką arystokratke
ma takie fazy na jedzenie
raz mokre raz suche a raz nic

kilk arazy przez to wylądowala  u weta na kropówie bo tak sie przeglodzila
a misce pełen wypas

jak w koncu stracila trzecie życie to sie opamiętała i nareszcie wygląda jak kot a nie jak kot z oświęcimia

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010