Autor Wątek: Oglądałam i: gorąco polecam lub nie polecam  (Przeczytany 645662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziara07

• uzależniony
Odp: Oglądałam i: gorąco polecam lub nie polecam
« Odpowiedź #1140 dnia: 13 Lutego 2013, 10:00 »
w koncu obejrzalam "The girl with dragon tatoo" bo tak chyba z miesiac stalo i czekalo a jakos tak nie mialam nastroju.
od razu zaznaczam ze ksiazki nie czytalam i tylko mniej wiecej wiedzialam o co chodzi. Film ogolnie ok z poczatku troche sie ciagnal co brutalniejsze sceny przewijalam ale tak nie wiem do konca czy to mial byc film o zagadce kryminalnej czy obyczajowka... stanowczo wolalabym kryminal i bardziej szerzej rozwiniety watek kryminalny i dochodzenia do osoby mordercy... tak pod koniec troche sie balam ze "zepsuja" glownych bohaterow i zrobia typowy happy end czyli ona bogata on zrehabilitowany razem pod reke w kierunku swietlanej przyszlosci na szczescie tak sie nie stalo ;) ogolnie film ok ale nie sadze zebym go obejrzala jeszcze raz. nabralam ochoty na przeczytanie calej tej trylogii millenium zeby sie poupajac spokojnie tropieniem sladow po zaginionej ;)
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #1141 dnia: 14 Lutego 2013, 14:41 »
madziara07 na Dziewczynie z tatuażem byłam w kinie jakiś czas temu. Dobrze, że z mężem, bo te sceny były paskudne ::) Było się do kogo przytulić i nie patrzeć ;)

Polecam trylogię, bo film nie oddaje w pełni atmosfery i nawet zakończenie jest inne :) Chociaż Daniel świetnie zagrał, nie wspominając o Rooney Mara :) Genialna zagrana postać!

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #1142 dnia: 14 Lutego 2013, 14:46 »
Ja polecam orginalna, szwedzka wersje filmu.
Nie jest taka hollywoodzka.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1143 dnia: 14 Lutego 2013, 17:59 »
Ja też wolę szwedzką wersję tego filmu.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1144 dnia: 14 Lutego 2013, 18:50 »
Ja polecam orginalna, szwedzka wersje filmu.
Nie jest taka hollywoodzka.

Ja też wolę szwedzką wersję tego filmu.

Też widziałam i polecam :) Mniej drastycznie nawet :)

A czytałyście książki?
Wiem, że to wątek o filmach jakby co :) ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #1145 dnia: 16 Lutego 2013, 00:43 »
Jesteśmy po Poradniku pozytywnego myślenia (Silver Linings Playbook).
Bardzo dobry film.
Lekko się ogląda, wciąga. Zabawne dialogi, sytuacje. Obawiałam się, że będzie to komedia romantyczna, ale nic z tych rzeczy.
Polecam.

A wczoraj w TV wciągnęłam Kocha, lubi, szanuje (Crazy, Stupid, Love).
Fajne, zwariowane kino ;) Kilka wątków, które łączą się zabawnym zakończeniem.
No i Gosling... ::)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1146 dnia: 16 Lutego 2013, 12:15 »
Asia zazdroszczę ;D

Czytam własnie 50 twarzy Greya... jezuuu jaką mam ochotę na SEX !!!!! Toż to niemoralna książka.. az się dziwnie czuję czytając ja przy dzieciach.. mam wrażenie że mam wypieki a policzkach a maż mi sie cały czas pyta co mi sie dzieje  ::)
Dokładnie to samo uczucie mnie ogarnęło jak czytałam pierwszą część :P niezła jest. Ale szczerze mówiąc pod koniec już zaczęło mnie nużyć, a jestem dopiero w połowie drugieh części. Wg mnie mogłoby to być krótsze, ale film chętnie zobaczę, ciekawa jestem strasznie jak im to wyjdzie.

Madziara, to tak jak my, też jedziemy głównie na starociach ;) śnieżka moim zdaniem jest beznadziejna, a główna bohaterka, cóż i tym razem się nie popisała, szczególnie mimiką :P nie oglądałam jeszcze tej drugiej śnieżki, gdzie królową gra Julia Roberts, widziałyście to?

Swoją drogą chyba ostatnio jest jakaś moda na drastycznie interpretacje baśni, teraz na tapecie jest  "Hanzel i Gretel" , ciekawe ;)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #1147 dnia: 17 Lutego 2013, 11:39 »
tyle gadacie o Tarantino ze obejrzalam w weekend
Inglourius Basterds.... ja filmow tego rezysera znam dwa: Pulp Fiction (bardzo lubie) i Kill Bill (bez szalu) no i takie samo zdanie mam o Basterdsach-bez szalu. obejrzec mozna czasm sie usmiechnelam ale tak to zwykla historyjka o wojnie przekontrastowana przerysowana (akcent Brada Pitta, zamowienie wszedzie whiskey) i kompletnie nierealna. nie wiem czy to zabieg zamierzony ale ta Operacja Kino w normalnych wojennych warunkach nie mogla sie udac (cala smietanka nazistowskich przywodcow i tylko dwoch straznikow??, zadnego przeszukania kina wczesniej?) jak dla mnie to sa wielkie braki. Najlepszy bohater ktorego polubilam to hitlerowiec Landa i ta jego znajomosc jezykow obcych w tym wloskiego-to byl jedyny moment kiedy wybuchnelam smiechem.. generalnie obejrzalam odstawilam na polke-i tam pozostanie ;)

pozatym
Hancock-lekki smieszny film nie w stylu debilnych komedii (nie cierpie.. dla mnie najgorsza rekomendacja dla filmu jest obecnosc w nim Sandlera) w sam raz na wieczor po meczacym tygodniu.
i pozatym sobota w stylu anime czyli filmy studia Ghibli-kocham ich produkcje. poki co widzialam Spirited Away, fajna wciagajaca historia o tajemniczym miescie duchow w kilkuletnia dziewczynka proboje uwolnic swoich rodzicow. Panda Go Panda jeden z wczesniejszych filmow lekkie w sam raz dla dzieci o przyjazni dziewczynki z rodzina Pand. Ponyo-inspirowane troche mala syrenka Andersena.. i moj ulubiony jak do tej pory
Arriety-nie wiem jak wy ale ja kiedys w dziecinstwie wierzylam ze pod podloga mieszkaja male ludziki, krasnoludki jak kolwiek to nazwac... prodeucneci tez chyba w to kiedys wierzyli bo narysowali cale anime o rodzinie mieszkajacej pod podloga, ktorym kostaka cukru wystarcza na miesiac, husteczka sluzy jako koc i przescieradlo itd itd. ogladajac poczulam sie znowu dzieckiem-wiem ze to oklepane stwierdzenie ale tak bylo. Piekne
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1148 dnia: 17 Lutego 2013, 11:59 »
mdziara-po Twoich wypowiedziach-obejrze je ;D
ps swietny podpis masz  ;)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #1149 dnia: 17 Lutego 2013, 12:02 »
mdziara-po Twoich wypowiedziach-obejrze je ;D
ps swietny podpis masz  ;)
polecam goraco
a co do podpisu to Pratchett rzadzi ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1150 dnia: 17 Lutego 2013, 20:49 »
Z ostatnio obejrzanych polecam:

Kocha, lubi, szanuje: http://www.filmweb.pl/film/Kocha,+lubi,+szanuje-2011-564225
Lekki, przyjemny, śmieszny, wzruszający... no i gra tam Gosling- mój nr 1 na rolę Grey'a ;)
Nawet mojemu mężowi się podobał (film nie Gosling) choć nie ma krwi, nie biją się i nikt nie umiera :P

Arthur: http://www.filmweb.pl/film/Arthur-2011-502972

Zaskakujący. Myślałam, że będzie to durna komedia z humorem, który bawi mojego męża, a mnie niekoniecznie, ale mocno się zdziwiłam. Naprawdę dobry film- polecam!

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1151 dnia: 17 Lutego 2013, 20:58 »
Dla fanek Goslinga i nie tylko  ;) polecam jeszcze ten

http://www.filmweb.pl/film/Idy+marcowe-2011-530029

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1152 dnia: 17 Lutego 2013, 21:57 »
Jutro wieczorem może uda mi się obejrzeć Kocha, lubi, szanuje :brewki:

Ostatnio dużo Goslinga u mnie w domu ;D
Mąż już dziwnie zaczyna na mnie patrzeć... :P I zwiększył sobie ilość treningów w domowej siłowni... ;D

Idy marcowe też odnotowuję :)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #1153 dnia: 17 Lutego 2013, 22:26 »
to ja tak na koniec weekendu bo mnie szara rzeczywistosc przytlacza
"Love actually" piekne po prostu :D co wy mi tu z jakimis Goslingami wyjezdzacie Colin Firth i tak jest najwspanialszy i ten jego akcent....

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1154 dnia: 17 Lutego 2013, 22:31 »
Ach ten Gosling...

;D

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #1155 dnia: 17 Lutego 2013, 22:52 »
no rzeczywiscie przystojniak jakich malo ;) a te zdjecia z czerwonego dywanu to szop fotowaty :P

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1156 dnia: 17 Lutego 2013, 22:57 »
Muszę obejrzeć "Kocha, lubi, szanuje" bo jakoś mnie Gosling nie "bierze"  :P

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1157 dnia: 17 Lutego 2013, 23:03 »
Może Cię "weźmie".
Tu foty z filmu ;)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1158 dnia: 17 Lutego 2013, 23:05 »
ziomaleczka to zapodaj sobie jeszcze Klub Myszki Miki ( czy jakoś tak) bo tam Gosling zaczynał  ;) widziałam taką fajną fotę ale cholera znaleźć nie mogę

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1159 dnia: 17 Lutego 2013, 23:06 »
to ja tak na koniec weekendu bo mnie szara rzeczywistosc przytlacza
"Love actually" piekne po prostu :D co wy mi tu z jakimis Goslingami wyjezdzacie Colin Firth i tak jest najwspanialszy i ten jego akcent....
dac jej wódki dobrze gada ;D ;D ;D ;D ;D ja go moge stale  ,stale i stale oglądac ( w sensie filmu) a  ta scena wzrusza mnie(nie mówcie nikomu ze sie wzruszam-reputacje mi to popsuje ;)) niezmiennie!!

a Gosling na tej focie mega aseksulany jest wg mnie.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #1160 dnia: 18 Lutego 2013, 07:44 »
dac jej wódki dobrze gada ;D ;D ;D ;D ;D ja go moge stale  ,stale i stale oglądac ( w sensie filmu) a  ta scena wzrusza mnie(nie mówcie nikomu ze sie wzruszam-reputacje mi to popsuje ;)) niezmiennie!!

a Gosling na tej focie mega aseksulany jest wg mnie.
ee nie lubie wodki piwa dajcie :D a scena faktycznie piekna jest

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1161 dnia: 18 Lutego 2013, 08:31 »
malgosiask ta pierwsza fota nieeeee  :-X

Za to reszta ;D

ola888 KPMM oglądam niemal codziennie :P z moją córą wielką fanką kacora Donata, Myski Mimi i Miki oraz Gupiego ;D

Poszukam tej foty z Goslingiem z KPMM, bo mnie zaciekawiłaś :)

Mam już Kocha, lubi... :) Wieczór należy do nas! :)

tete madziara07 Love Actually to jeden z moich ulubionych "ckliwych" filmów :) Mam nawet w domowej płytotece DVD :) Oglądam zawsze w porze zimowej :) Jeszcze mi się nie znudził :)

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1162 dnia: 18 Lutego 2013, 08:41 »

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1163 dnia: 18 Lutego 2013, 08:53 »
Ja pitole! Mały amant! Od dziecka miał w sobie to COŚ :)
On nie jest jak dla mnie super przystojniakiem, ale urzekający ma typ urody i styl bycia (w sensie w filmach) i to do mnie przemawia ;D

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1164 dnia: 18 Lutego 2013, 08:58 »
Ja pitole! Mały amant! Od dziecka miał w sobie to COŚ :)
On nie jest jak dla mnie super przystojniakiem, ale urzekający ma typ urody i styl bycia (w sensie w filmach) i to do mnie przemawia ;D

Jasne, jasne  :D

Aczkolwiek Gosling w moim typie nie jest, zawsze wolałam "ciemnych"  ;) ale lubię na niego patrzeć na ekranie bo fajnie gra, nie męczy, tak mam też z naszym polskim Wesołowskim.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1165 dnia: 18 Lutego 2013, 10:44 »
Dokładnie tak :) Nie jest męczący i baaardzo dobrze się go ogląda na ekranie :) Talent też chłopaczyna ma :)
Ja nie gustuję w "ciemnych" facetach :P

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1166 dnia: 18 Lutego 2013, 11:21 »
otóż to- dla mnie to też żaden amant i "obiektywnie" przystojny człowiek... po prostu ma w sobie to "coś" i już :P i trzeba pooglądać z nimi filmy, bo zdjęcia nie oddają jego uroku ;) hehe no i to "mój" Szary- jak ktoś inny go zagra to marne szansę, aby zaakceptowała :P
POza tym to musi być AKTOR, prawdziwy... a nie aktorzyna ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1167 dnia: 18 Lutego 2013, 11:41 »
Jak tu się "Goslingowo" zrobiło ;) Ujmujący i czarujący jest na tych zdjęciach od Dziubaska... :Serduszka:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1168 dnia: 18 Lutego 2013, 12:01 »
 :Mdleje_1:  :Mdleje_1: :Mdleje_1: :Mdleje_1: :Mdleje_1: :Mdleje_1: :Mdleje_1:

ach ten Gosling  ;) ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1169 dnia: 18 Lutego 2013, 12:04 »
Ja w sumie go "pokochałam" po Pamiętniku (czy jakoś tak), rewelacyjnie zagrana rola!