Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 126800 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
ja na żywo to jestem tak nieśmiała, że ciężko uwierzyć, że potem robie się właśnie taka jak tu :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
no wlasnie chcialam napisac, ze anitka na spotkaniu tak cicha myszka...nic sie prawie nie odzywala...a tu daje czadu :skacza:

ja tez lubie kielbaski ;) oby tylko nie za tluste...
ale kiedys jak sie odchudalam to sobie tak w glowie wkrecilam, ze to jest ZLE, ze nie moglam patrzec na kielbe :-\ ale wrocilam na ziemie ;D kabanosek do reki i micha zadowolona ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
no Anitka cicha woda ;) faktycznie na zywo niesmiala jestes :) ale nadrabiasz na forum za to ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Moi teściowie też robią sami wyroby i każdy zachwala, mi też smakują i dlatego na wesele też będziemy mieć wiejski stół, robiony przez teściów,bo właściciel sali się na to zgodził  ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
paulina a tesciowie twoi sprzedaja to okolicznym mieszkancom czy tylko dla siebie robia?
xanth swir haha, ja jutro bede szamac biala z karaluszkiem na sniadanie bo dzis kupilam taka swojska ;D chcoiaz ja od jakieghos czasu sama z mama robie biala ;p
co do kielbas... te wiejskie ktore jadlam do tej pory tluste nie byly..
zonka a czemu nie przylas?????????? bys sie sama przekonala  jakie jestesmy
swojskie tarczynskiego? ahhaha
oki ;p
obok swoiskich jak dla mnei nei lezaly ale trzeba przyznac ze sa na pradwe dobre ich wyroby ;p
aniolek szkoda ze tak daleko mieszkasz bo bym juz kombinowala czy cos kupie od twoich teciow ;p

mi dzis kuzyn powiedzial ze chyba mi kielbasy i ogolnei wyroby z dzika moze zalatwic ;D

i przepraszam ze nie dalam dzis fot ale do etraz bylam mega zajeta
ledwo zyje dzis ;/.
wiec tak zdrowie- lepiej ale dalej kiepsko... mega ropa ;[ kaszel slabszya ale ejst..'
fotki dam jutro
;p
kupilismy dzis mirinde wiec prawie gazowane mamy z glowy musimy tylko dokupic poniedzieli 8 dwupakow i bedzie spoko ;p
zostana tylko woda , soki, kega piwa, herbata kawa itp
dzis zajelam se  zkarolem tworzeniem listy do potwierdzen z zaprszeniami, i wypisywaniem kopert..  takze troche nam zajelo..
chcemy tez dopisac ok 6 osob wiec lista by sie wydluzyla na ok 136 zaproszonych... wiadomo ktos odpadnia ale licze narazie tyle osob...

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
Sylwia, a jak liczycie napoje bo powiem szczerze, że nie mam pojęcia ile na głowe :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
powiem ci tak- mamy z tym problem ;/
ale liczymy poki co ok 2 litry na lep z poprawinami ;D ae nie licze ze 2 l tego a dwa tego tylko ogolnie ze 2 l na glowe czy to sok czy woda czy cola ;p

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
dzięki, pierwszy problem był z alko a jak już go mamy to teraz następny z napojami :D:D:D oby tylko wystarczyło bo będzie źle :P

Offline Pandi
  • maniak
U nas wlascicielka sali zapewniła nas, ze zapewnia po 1,5 l napojów na osobę, przy czym zaznaczyła, ze taka ilosc w czerwcu starczy do 21 maksymalnie. Moze u was mniej beda pic :x

Offline emm-a

• Chuck Norris
jejku, ja sama wciagam codziennie 1,5 litra wody niegazowanej  :D plus herbatki i inne napoje...i ciagle sikam  :D :D :D  a na imprezie z tancami, czy weselichu to wciagne chyba z 5 litrow  :D :D :D

muszę zapytać menagerkę Kubusia ile tam jest na glowę picia, bo zapomnialam  :-\

sylwusia fotki!!!!!! :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3:
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
emm-a dokłądnie, dlatego te 2 l z poprawinami, to mi sie malo wydawało ..

my dokupujemy tyle wiem, jaka ilosc nie mam pojecia, dopiero jak 14stego kwietnia bedziemy na sali ustalali kwestie dekoracji to ona podpowie, co do napojów, owoców itp.. nie moge sie doczekac nowego menu  ::)

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
My na ok 150 gości bo jeszcze sa nie potwierdzeni kupione mamy 240 butelek 1L.napojów gazowanych , do tego myśle żeby kupic 70 kartonów soków 2 litrowych , i też 70 butelek wody niegazowanej 1.5L i sama sie zastanawiam czy to nie będzie za mało ;/ jednak Panie na sali najlepiej doradzą .

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hm.... ja myslalam ze ok 2l wystraczy,... ;/
moze na poprawiny dokupie jzu normalnie 2 litrowe kolosy na stol ;p zawsze to taniej ;p
musze jeszcze to przemyslec ;D

fotki bede pozniej, narazie mi sie nei chce

a ogolnie dzis mam zapchany nos i dalej splywa ;[
Monika chyba biegi se odpuszzcze tak jak zostalo powiedziane, bo jak sie zgrzeje i mnie zawieje to bedzie placz

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
Lepiej Sylwiusia jeszcze nie biegaj bo możesz jeszcze bardziej sie załatwić a pogoda też jest dzisiaj nie zaciekawa mocno wieje ;/

Offline sylwiq

• Chuck Norris
odpuszczam chyba.. za bardzo mi schodza zatoki ;[
a w sobote mam imprezke ur kolezanki wiec chce na neij byc w miare zdrowa ;p mamm dzien na ogarniecie sie ;D

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
Sylwuś ja nie wiem czy oni sprzedają te wyroby bo robią dla siebie i rozdają po rodzince razem z mięskiem tak wiec 2 świniaczki zabijają na raz :) Mogę zapytać jak coś.

Co do napoi to ja skądś wzięłam taki przelicznik
Cola - 60%
sprite - 20%
gaz. smakowe - 20%

Soki pomarańczowe 70%
pozostałe 30%

wody niegaz. - 60%
wody gazowane - 40%

Ale ile litrów na głowę ogólnie to pojęcia nie mam  :-\

I uważaj na te zatoki, bo przeziębić coś co już jest chore wcale nie jest tak fajnie ... :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
u nas teściowie też kupują świniaka i robią dla siebie no i dla nas ::).
My z napojami czekamy do czerwca, będzie spotkanie już takie konkretniejsza z panią od sali o ona mówiła, że jak podamy liczbę gości to powie co i jak:)
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
hmmm moze i sylwusia powinnam pomyslec o spotkaniu sie z wami  ::)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Pewnie, że odpuść sobie biegi jak się jeszcze źle czujesz, nadrobisz biegi następnym razem ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
na temat biegów się nie wypowiadam, bo nie jestem obiektywna... :D

co do napojów, to myślę, ze organizatorzy, menadżerowie sali wiedza jak zamawiać... My na szczęście mamy w cenie  :D

fotki pokazuj sylwia szybciutko!!!! :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3:
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
No właśnie foty miały być no! ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
U nas zeszło ok. 3 - 3,5 l na głowę, na poprawinach to już się baliśmy, że zabraknie... a wcale nie było gorąco... została nam jedna zgrzewka fanty i 1l coca coli ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
sylwusia moze byc napojow malo jesli liczysz 2l na wesele i poprawiny... ja mysle zeby liczyc na samo wesele ok 3 litrow i dwa na poprawiny... mozliwe ze zostanie troche, ale nie zmarnuje sie na pewno ;)

zycze Ci zdrowka, zebys mogla dalej kontynuowac biegi zeby dupcia byla skala ;D :P :D

wyroby z dzika - pyyyyyyyyyyycha! sw pamieci przyjaciela wujek robil najlepsza kielbase z dzika niestety juz takiej wiecej nie zjem :(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
dziewczyny juz sie tlumacz dlaczegio  nie ma fotek ;D
a wiec- zis mialy byc ur kolezanki... na baletach..
niestety wczoraj okazalo sie ze z dnia na dzien cos z jej taata zle sie zrobilo pojechali do szpitala i okazalo sie ze to tetniak mozgu...
tak wiec kolezanka (druga najblizsza po swiadkowej ) odwolala balety ale poproila abysmy w kilka osob mogli sie spotkac u mnie i karola bo chce sie napic ...
tak wiec musialam posprztaca itp
poleciec po prezent
w miedzyczasie kupic sobie sweterek !?
i...
od 2 dni mnie nei ma bo latalam z mama i jej facetem ogladac dzialki bo chcieli kupic ;p
taka rekreacyjna ;p
i kupilismy ;D ;D i juz dzis mielismy grilla tam robic ale doszlam ze musimy ogarnac o co kaman  co tam jest itp i wtedy za 2 tyg albo i 3 pojedziemy tam ;p albo gdy ja bede na panienskim Moni karol pojedzie sobei z chloapakami na grillka ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
bardzo słuszne rozumowanie sylwusia  :D :D :D

a jak Ty się czujesz tak w ogóle?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Kochana jestes ze sie martwisz o Sylwusie ;*;*;*
niestety dzis skonczyl mi sie syrop kaszel o 3 razy mneijszy ale dalje jest do tego ciagle mi sie odkrztuszaja zatoki, i z nosa leci.. ja juz sama nie wiem co jest 5?
moze powinnam sie zdecydowac na 3 dni w wyrze an aksa bez zadnego wyjscia nawet posiedziec przy kompie i postawic banki? ;/ ale ja sie ich panicznie boje!

Offline emm-a

• Chuck Norris
myśle, że to dobry pomysł - do wyrka wskakuj jutro i nie wychodź z niego cały dzień, dużo pij, herbatki z cytryną i ciepłe napoje i wykorzystaj sprawdzony sposob mojej babci na chore gardło - na szklankę letniej wody łyżeczka soli, wymieszaj i płucz tym gardło, tak bulgocz tym napojem w gardle i wypluwaj - nie polykaj bo zwymiotujesz; nie jest to przyjemne ale naprawdę skuteczne; w szkole często łapie się choroby gardła i ta metoda skutkuje; poza tym trochę domowych sposobow wyprobuj: cebule posiekaj, kilka ząbków czosnku wyciśnij, sok z cytryny i łyżkę miodu, to wszystko razem niech kilka godzin postoi, wypuści sok i pij po dużej lyżce soku 3 razy dziennie, też sprawdzona metoda; no i jedz tez czosnek, np. na kanapce, pij actimelki;

i nie wychodź jutro z wyrka, ciepła pidżamka i opatulona się wyleguj;
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
z domowych wytworów to mozesz sobie zrobic mleko gorace z midem i czosnkiem...dla mnie straszny smierdziuch, ale M. sie delektuje :drinkuje: :shock:

Offline emm-a

• Chuck Norris
ale ponoc pod wplywem wysokiej temp. miod traci swoje lecznicze wlasciwosci...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
nie wiem emma jak z magicznymi wlasciwosciami miodu w wysokiej temperaturz ;D ale slodycz miodu jest jedyna rzecza jaka sprawia, ze to da sie wypic :D