Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 129249 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline taigh
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
a propos zielonej sukni świadkowej. Do zielonego pasuje pomarańczowy. Nie musi byc cały bukiet, wystarczy jakiś drobny akcent. Wygląda fenomenalnie. Ty mozesz miec akcent pomarańczowy w bukiecie, a świadkowa ten sam kwiat na nadgarstku;)

nocne zapiski panny (nie)młodej: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39691.0

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
gratuluję stażu :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
taigh na pewno bedzie cos w ten desen ;D
dzieki dziewczyny w ogole ;D
po pierwszy dniu jestem zmeczona ale pozytywnie ;D nosz.. to jest jednak moje powolanie ;D

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
opowiadaj jak wrażenia , jak przyjęły cie dzieciaczki ?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Maluchy sa kochane ;D
nie mam  generalnie tfu tfu problemu z kontaktem z nimi ;]
wiadomo ze sa dzieci i dzieci ;D jedne ufne itp drugie mnei sprawdzaja na kazdym kroku ;p
ale ogolnie ciesze sie ze przez najblizsze pol roku mam prace ;D a kolejny rok ostatni mojej mgr, zobaczymy co wyniknie ;]
moze uda sie cos pociagnac dalej w tym akurat przedszkolu? a jesli nie to coz.. bede roznosic cv chcoiaz na pomoc anuczyciela poki nie skoncze mgr...

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
może akurat tutaj się sprawdzisz i cie zostawią tego ci życzę :) a jak nie to chyba najlepiej próbować w prywatnych przedszkolach

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
Racja, jako matka prowadzająca dziecko do przedszkola prywatnego, wcześniej klubiku, stwierdzam, że "ciocie" często się zmieniają (ciąża lub potem wychowanie wczesnoszkolne) i jest szansa wskoczyć na miejsce :-) a nie wszystkie potem wracają... i wcale nie mam nic przeciwko zmianom, wręcz przeciwnie, dziecko uczy się tych zmian, nie boi się ich, jest elastyczne, potem łatwiej mu zmienić otoczenie, jeśli chodzi o szkołę... choć wielu rodziców podaje to jako minus przedszkola...

Również życzę powodzenia  ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
to świetnie, że jesteś zadowolona :) kibicuję Ci zatem i życzę samych pozytywów :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Dziewczyny ja wiem ze prywatnych jest duuuzo i ciagle szuakaja...
ale ja kilka miesiecy dzwonilam i dowiadywalam sie o stawce....
masakra!
za takie pieniazki ciezko jest zalozyc rodzine i wspomagac ten budzet ;D
serio
te osoby ktore zakladaja takowe przedszkole moze i maja troche kasiorki z tego ale nauczycielki niestety pracuja za grosze ;D
bynajmniej ja dostalam takie oferrty od kilku pracodawcow ;D

chcialaym sie wam pochwalic ze....
organizacja mojego panienskiego ostro ruszla do przodu ;D
wiem ze swiadkwoa dzwonila do dziewczyn.. nie ktore od razu sie gopdza inne kreca nosem ;p
nie wiem co to bedzie bo to mega strzezona neispodzianka...
daje mi swiadkowa jedynie do zrozumienia ze gdzies wyjedziemy???????????? tzn ona milczy i sie smieje ze wypytuje ale ja to czuje ;D

Offline Karina
  • zapaleniec
w tych klubikach na pewno niższe, ale ja głownie mówię o dużych niepublicznych przedszkolach (np. niezapominajka), może tam? ale w ogóle to myślałam, że w publicznych pensje też niskie....

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Karinko napiusze ci na przy\kladzie ;D
w prywatnym klubiku x- kwota jaka zaproponowali mi, na stanowisku nauczyciel to uwaga... 4,5zl / h ;]
nauczyciel....
czyli mega kreatywnosc, mega odpowiedzialnosc... i duuuzo czasu poswieconego dla dzieci w domu po pracy zeby przygotowac nastepne zajecia ;D
podziekowalam mimo ze sama krytykuje jak ktos narzeka ze nei ma pracy ale za taka i taka kwote nie pojdzie bo woli nie meic nic ;D
a jako nauczyciel stazysta przez pierwszy rok na reke dostajesz 1400zl ;] przypominam ze wg karty nauczyciela pracujemy 20 godz w tygodniu

Offline Karina
  • zapaleniec
ło matko! no to gigantyczna różnica...

to faktycznie potem szukaj też w publicznych, jak Cię wywalają drzwiami, to wchodź oknami, a nóż widelec, może się trafi  ;D

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
na kasie w marketach więcej płacą... tragedia;/

Offline Pandi
  • maniak
4,5 zł/h to ile musiałabys tam czasu spedzac zeby wyrobic najnizsza krajowa? dziwne to chyba ta smieciowa umowa, co ? bo wg prawa musisz miec za pelen etat to minimum 1100 zł  :-\

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Dlatego zatrudniaja na zlecenie... ;)
Dzis mam straszny dzien..... afera w pracy przez moja osobe....
w skrocie jedna dziewczyna ktora mnie lubi zwrocila innej uwage ze to co ja robie to nie moje obowiazki... i cala afera na kilka nauczycielek.... dodaje ze ja sie nie skarzylam bo chociaz czas szybciej leci jak cos robie.
I wten sposob czesc kobiet mnie przyjela do grona a czesc bedzie patrzec wilkiem

Offline przyszlazona
  • uzależniony
ech, ludzie i tak zawsze znajdą powód jeśli chcą kogoś się czepić... ja czasem myślę, że nie lubię ludzi...

rób swoje i się nie przejmuj  :przytul:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
zapomnialam dodac ze bytlismy wczoraj z karolem u gina, ktory zajal sie nami, przed ciaaza ;D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
"przed ciążą" ?
To znaczy ,że już działacie czy zaraz po ślubie? :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
myslimy aby zaczac dzialac po slubie ;D a ze slub za miesiac to... ;D zaczelismy intensywniej niz zwykle o tym myslec ;D
tak wiec dostalam recepte, przykazania o diecie bo z nadwaga jestem ;p a karol dostal przykaz od pana dr aby rzucil palenie... albo meeeeega pgranoczyl bo podobno palenie bardzo oslabia pleminiki  ???

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
Hehe...racja...naczytałam się tego swego czasu ;) :p
Czytałam też o gorących kąpielach i odpowiednim odżywaniu się ;) :p

No to co,trzymam kciuki w takim razie! :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ejjjjj Monia jezcze lepiej nie ... ;]
bo ja chce za ok 3-6 miechow hahaha ;D

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
Haha...nooo...ale doliczmy do tego jeszcze okres staranek,to tak jakoś wyjdzie ;)

No,chyba ,że będziecie mieli takie szczęście jak my i uda Wam się za drugim razem ;) :p

Offline _patka_

• Chuck Norris
sylwusia gratulacje ze dostalas staz :* ciesze sie, ze ty sie cieszysz! :) co do staran to oczywiscie 3mam kciuki zeby wszystko sie udalo zgodnie z planem :) ja tez juz odstawilam tabletki, ale na razie nie chce zajsc w ciaze... chociaz zauwazylam ze im blizej slubu to moj Maciek przechodzi jakas dziwna zmiane: z chlopca w mezczyzne ;) czyzby to juz byl jego czas? a tak sie zarzekal ze jeszcze nie chce itp ;)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Fajnie sylwus ze dostalas staz :) Na pewno wszystko bedzie git!

Ja wczoraj z moim ;D bylismy na dyżurze z położnictwa i widizeliśmy 3 porody :o :o :o ale moc :szczeka:
 moj M. miał normalnie szklane oczy(o sobie w ogole nie wspomne, bo musialam sie grubo powstrzymywac, zeby nie zaczas ryczec ::) :P)...a M. zapatrzony w to dziecko jakby jego bylo :D :D :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
PATI moze sie bal zmian dlatego tak gadal moze popisowka jakas czy cos ;))
Malinowa hm domyslam sie ze byl to straszny ale zarazem piekny widok za pierwszym razem co ;)))
ja to byn chyba nie zniosla widoku zwijajacej sie x bolu kobiety ;)
Przy porodzie cierpialabym razem z ciezarna apo porodzie bylabym tak samo wzruszona jak i szczesliwa hihi

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
no akurat byly dwie cesarki i tylko jedne drogami natury ;) i w sumie to silami natury podobno bylo bardzo "ladne"...(wiadomo ciezko mi porownac, bo tylko ten jeden raz widzialam)...ale lekarka nam powtarzala, ze tak to oni by chcieli zeby wszystkie kobiety rodzily ;) i ze mamy farta, ze zobaczylismy taki porod :) wiec najwyrazniej bardzo sprawnie poszlo...babka ladnie wspolpracowala i jak jej polozyli dzieciatko na brzuch to ona "JUZ???!!! ???"...nie mowie, ze na lajcie bylo, ale generalnie troche sie przekonalam do porodu silami natury, bo jednak wczesniej bylam tak niezbyt nastawiona ::)

Offline _patka_

• Chuck Norris
sylwusia pewnie masz racje co do Macka zachowan, wczesniej jednak troche taciezynstwo go przerazalo... a teraz powoli oswaja sie z ta mysla, tym bardziej, ze nie pozwalam mu o tym zapomniec! :D

mamba - dobrze, ze napisalas o tych porodach... ja sie strasznie boje normalnego porodu niz cesarki, ale po przeczytaniu tego tutaj moze sie przekonam zeby chociaz sprobowac rodzic normalnie :) reakcja mamy byla zabojcza: Juz??? :D no nie moge!  :skacza:

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
My w sumie też już jesteśmy gotowi i czekamy na ten moment... ale dopóki nie mamy swojego domku to musimy się wstrzymać plus jest taki że nacieszymy się sobą chwile po ślubie :)

Sylwusiu mam coś dla Ciebie :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Ja od dzis lykam kwas foliowy i kwasy omega 3 ;))  zobaczymy czy w tym roku sie zdecydujemy. decyzje podejmiemy po slubie ale juz powoli zaczynany sie przygotowywac ;)))
Paulinka widzialam i dziekuje ;))

Offline emm-a

• Chuck Norris
Bardzo bardzo się cieszę że pracujesz  :D :D :D 

a kwas foliowy też już od jakiegos czasu łykam  :D

trza się koniecznie na jakieś biegi wybrać  :D :D :D co by zaleglosci nadrobic  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.