Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 64587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)
« Odpowiedź #210 dnia: 14 Listopada 2011, 13:00 »
emmo konkretnej firmy nie mam ale widzialam na allegro chociazby takie aukcje gdzie mozna wszystko kupic :) mi sie bardzo podoba jak wszystko do siebie pasuje kolorystycznie :) nawet swiadkowo ubiore pod kolor moich dodatkow :)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Odp: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)
« Odpowiedź #211 dnia: 20 Listopada 2011, 15:54 »
I masz rację twierdząc że wszystko dopasowane do siebie ładnie wygląda :)

Na Allegro na pewno znajdziesz użytkownika który ma wszystko.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
Hej hej :)

jak tam poszukiwania sukni? udało się znalezc jakas promocje w grudniu? A moze czekasz na gale slubna w styczniu?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Dzis o tobie myslalam. wracaj do nss!!! i opowiadaj co slychac ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
hej dziewczyny jestem z powrotem na forum :) swoja wymarzona suknie znalazlam i przy niej zostane :) w tym miesiacu mam sie spotkac z krawcem z firmy LaRosse ktory uszyje dla mnie suknie :) co do zaproszen itd to zdecydowalysmy sie z mama zrobic je wlasnorecznie... myslalam ze nie dam rady ale zrobilam juz tzw. prototypy i musze przyznac ze wyszlo dobrze :)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Kochana powiem szczerze że ja też zdecydowałam się robiłam zaproszenia i winietki sama
i nie dość że była to ogromna frajda, to przede wszystkim niebywała satysfakcja !!
:)

Offline _patka_

• Chuck Norris

Offline _patka_

• Chuck Norris

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
wow!

podobną mierzyłam, ale nie tę...
takiej nie widziałam! ZJAWISKOWA!!!
Już się nie mogę doczekać Ciebie w niej! :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
Ponizej pokazalam wam moja suknie slubna :) beda male zmiany na gorze, otoz nie bedzie ramiaczek tylko dekolt w serduszko :)
na swieta dostalam pierscionek zareczynowy od Macka :) az sie poplakalam :) jest taki jaki chcialam - biale zloto, topaz, a po bokach dwa diamenciki :)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
Widzę że mamy bardzo podobny gust!
Jak mierzyłam taką suknię to dokładnie to samo zrobiłam, czyli pozbyłam się ramiączek
żeby zrobić dekolt w serduszko ;)

piękny pierścionek! - Gratuluję :)

Offline lusi251

• Chuck Norris
Gratulacje!!!

przesliczny pierscionek ! :)
A suknie mowisz ze jednak szyjesz? Do czerwca na pewno bedzie gotowa (przez te terminy i odleglosc ja zrezygnowalam z szycia)
Na zdjeciach wyglada pieknie!!

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Prześliczna sukienka :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
suknia bardzo mi się podoba, pierścionek również :-) gratuluję :-)

no i cieszę się, że do nas wróciłaś :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ha kochana wiedziaalm ze w nowy rokk wejdziesz jako narzeczona! buzka gratulacje!
sukni, nie ejst w moim stylu chodz elegancka dla mnie ejst taka jak jedna z ktorych ja mierzylam, czyli taka retro a ja nei lubie takiego stylu ;)
pierscionek bardzo ladny '
zazdroszcze samozaparcia jesli chodzi o zaproszenia... mi sie nei chce jzu kilka miesiecy wodki oklejac hehe  wiec zaproszenia kupie pewnie ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
teraz im blizej do slubu bede czesciej zagladac, wczesniej nie czulam takiej potrzeby bo slub zszedl troche na drugi plan :) mam nadzieje ze sie nie gniewacie  :blagam: :blagam: :blagam: zrobie zdjecia zaproszen, winietek i zawieszek zeby wam pokazac jakie stworzylam cuda   :brawo_2: :brewki: wzorowalam sie na pewnym projekcie of course  ;) ale w koncu zrobie je wlasnorecznie wiec beda moje ;p co do sukni to moja mama mnie rozbroila mowiac: a co jesli bedziesz zle wygladac w tej sukni... w koncu jeszcze jej nie przymierzylam ani razu! Ale wiecie co... jestem tego zdania ze jesli cos mi sie podoba to zawsze bede w tym swietnie wygladac chocby to byl worek od kartofli :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
no tak, ja też szyję suknię, choć jej nie mierzyłam - na dodatek też wprowadzam modyfikacje :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
emmo i jak sie czujesz z ta swiadomoscia ze nie mierzylas jeszcze swojej sukni? :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
hhmm...jestem przekonana, że będę wyglądała zjawiskowo  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
odwazne jestescie ;D
juz wiem kto w waszym malzenstwie bedzie rzadzil hihiihihi

Offline emm-a

• Chuck Norris
przypadek ?  ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris

Offline _patka_

• Chuck Norris
:) jak tam dzisiejszy dzien sie rozpoczal? ja wlasnie pije kawke i szykuje sie do wyjscia.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ja wczoraj zasnelam o 3 przed chwila wstalam i jestem mega spiaca ;/ i marudna jak dziecko hihi

Offline _patka_

• Chuck Norris
Czesc dziewczyny! Ale wczoraj mialam straszny dzien... az mnie do dzisiaj glowa boli... troche sie poklocilismy z M., ale mysle ze juz wszystko w porzadku. Coraz bardziej stresuję się jak pomyślę o ślubie i weselu...  W tym miesiącu mam jechać do krawca omówić szczegóły sukni, ale nie widziałam ani razu na żywo jego sukni więc najpierw ocenię czy on w ogóle nadaję sie do tego żeby mi uszyć suknię. Mama dała mi niedawno ok. 20 g złota na przetopienie na obrączki... byłam u złotnika i ten za robociznę chce 500 zł więc się zdecydowaliśmy nie na tytanowe tylko dwukolorowe :) Co do bukietu odwiedziłam ostatnio koleżankę która otworzyła własną kwiaciarnię i zgodziła sie na zrobienie mojego bukietu, świadkowej i butonierki.. będę miała niebieskie storczyki :D postanowiłam ze wszystko będzie w niebieskiej tonacji - dodatki na sali takie jak chusteczki czy kwiaty(margaretki) będą niebieskie, zaproszenia są z turkusową wstążką :) a świadkowa ubierze niebieską albo turkusową sukienkę. Mój brat razem z kuzynką będą nieść Nam obrączki do ołtarza i Viki też będzie w tym kolorze miała sukienkę ;) Nie ukrywam że sa to moje ulubiione kolory :D i baaaaaardzo się cieszę że w tym najważniejszym dniu będą mi towarzyszyły :D:D:D. Z butami mam problem ale myśle że problem się sam rozwiąże jak już będę miała suknię także jesszzce poczekam. Oto lista rzeczy które już mamy a co jeszcze trzeba załatwić:
Mamy już:
sala,
fotograf,
kamerzysta,
wybrane obrączki,
wybrana suknia,
wybrane zaproszenia, winietki i zawieszki- teraz trzeba je tylko zrobić :P
umowę z barmanami,
zamówiony dzik na poprawiny (yeah! uwielbiam dziczyznę)
kolor dodatków wybrany,
odpękane nauki przedmałżeńskie,
wybraną śpiewaczkę do kościoła :P,
zespół na wesele,
auto wstępnie zaklepane, muszę tylko przed weselem zadzwonić jeszcze,
bukiety,

nie mamy:
ubioru, butow i dodatkow,
dj'a zaklepanego na poprawiny,
alkoholu i owocow dla barmanow i na stoly alko. Nic mi wiecej do glowy nie przychodzi, byc moze cos pominelam.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Pominelam jednak - formalnosci w USC i w Kosciele jeszcze trzeba zaplacic za to wszystko ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Aniolku ty to jestes mega zaorganizowana ;D
ty jak milczalas to poprostu chyba dzialalas hhihiihi
fajnei ze wszystko sie u ciebie skomponuje w jedna calosc
my mamy 10 lub 11gram zlota a nasze obraczki potrzebuja 9gr + jeden na starty ;p
namawiam mame aby oddala mi jeden sygnet ktorego nikt nie nosi i nie ma jakiejs tam wartosci i chce zrobic sobie od raz zlotego skorpiona na lancuszek ;D maaaaaaaaarze o nim na maxa ;] nasze obraczki beda ksoztowac 550zl + 400 za 4 brylanciki ktorych nie chcialam ale akurat w tych obraczkach sa piekne ;] i wcale nei wyglada to na pierscionek ta jak pisalam u siebie.. ze nie chce bo to jjak pierscionek wyglada ehhe sa piekene i od razu widac ze obraczki ;p
a poza tym tez sa dwukolorowe ;]
a robicie u was czy w szczecinie?

Offline lusi251

• Chuck Norris
z USC to tylko trzeba odpisy aktow urodzenia wziac i spisac papierek ze sie nie jest w innym zwiazku.. takze to pikus ;) ale ten papier jest wazny tylko 3miesiace, wiec musisz sie wstrzymac tak do kwietnia najlepiej :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
tu u nas znalazlam dobrego uczciwego jubilera wiec tu na miejscu bedziemy je robic :) lusi dobrze wiedziec ze sa wazne 3 miesiace bo juz bym sie pospieszyla i na darmo a wiem ze cos to kosztuje mimo wszystko :)
sylwus no tak mozna powiedziec ze jak nie pisalam to zajmowalam sie slubem najwiecej ostatnio zaproszeniami itd bo musialam kupic wstazki satynowe i papiery ozdobne zeby zaczac robixc, pozniej szukalam na necie motywu ozdobnego na pierwsza strone zaproszenia no i cos do srodka trzeba bylo 'wlozyc' czyli jakis wiersz (ja akurat dalam dwa ale krotkie) no i tresc samego zaproszenia a to wszystko musialam w wordzie tak ulozyc zeby wszystko razem ladnie sie drukowalo. Aha musialam pozyczyc gilotyne do papieru zeby pociac wszystko na odpowiedni wymiar. Teraz leza kartki w kartonie i czekaja az zbiore wszystkie nazwiska gosci zeby robic zaproszenia, a w lutym bede wysylac zeby do kwietnia goscie potwierdzili przybycie badz tez odmowili :) dalam taki dlugi termin z uwagi na fakt ze jesli ktos odmowi to zawsze sa dwa miesiace zeby domowic kogos z listy rezerwowej :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
hhmm...nie wiem AnioOlku, czy do kwietnia to nie za szybko, skoro wesele dopiero w czerwcu...Chodzi mi o to, że przez te dwa miesiące od potwierdzenia może się dużo wydarzyć...ale to w końcu Twoja decyzja, więc zrobisz tak,aby Tobie było dobrze :-)

My właśnie będziemy na dniach wybierali zaproszenia i zamawiali, pod koniec stycznia chcemy powysyłać. Ślub 28 kwietnia, potwierdzenia chcemy mieć do 1 kwietnia.

A kogo masz do śpiewania w kościele? Ja wlasnie kogoś szukam... Chcę tylko Ave Maria - albo zaśpiewane albo może zagrane na skrzypcach. Tylko i wyłącznie tę pieśń - nic poza tym... :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.