Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 123862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #1770 dnia: 24 Lutego 2012, 19:14 »
To wtedy zdecydowanie przed ;) idź jakoś w połowie marca do niemieckiego biura l'tur w galaxy :) możecie na jakąś fajną okazję tam trafić, no i wylot z Berlina ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1771 dnia: 24 Lutego 2012, 19:16 »
już w polowie marca? przeciez last minute to się niedługo przed wyjazdem załatwia chyba... a ślub dopiero pod koniec kwietnia...
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1772 dnia: 24 Lutego 2012, 19:22 »
Oni troszkę inaczej pracują ;) idź i się zorientuj ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1773 dnia: 24 Lutego 2012, 19:25 »
ok, dziękuję za radę  :D  niedawno napisałam do Ciebie na priv, ale nie odpisałaś nic...  ???
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1774 dnia: 24 Lutego 2012, 19:29 »
Nic nie dostałam...

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1775 dnia: 25 Lutego 2012, 11:57 »
Witajcie sobotnio :-)
Dziś rano przeczytałam świetną książkę pt. "Dlaczego chińskie matki są lepsze?"
Koleżanka mi wczoraj pożyczyła, zatem kiedy się obudziłam, postanowiłam do niej zajrzeć - odstawiając inną, którą podczytuję  :D no i tak mnie wciągnęła, że nie wiem kiedy - przeczytałam całą  :D
Opowiada o surowej dyscyplinie podczas wychowywania dzieci...
Z mojego pedagogicznego doświadczenia wynika, że dzieci, które są w domu trzymane krótko, są grzeczne, kulturalne i często lepiej się uczą od pozostałych. Natomiast te wychowywane bezstresowo, bez obowiązków, z pobłażliwymi rodzicami, bywają okropne... Oczywiście nie zawsze tak jest, ale zazwyczaj  :D
Mam plan wychowywać moje dzieci surowo dość...to im wyjdzie na dobre  :D choć zobaczymy, jak mi sie to uda...kota też miałam swojego czasu wytresowac, a tymczasem...same wiecie... ;) :D
P. będzie trzymał je krótko - to pocieszające...choć też nigdy nie wiadomo... ;) :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1776 dnia: 25 Lutego 2012, 13:16 »
też mam takie przemyślenia jak Ty, ale do macierzyństwa to mi jeszcze daleko hehehe

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1777 dnia: 25 Lutego 2012, 13:47 »
Coś w tym jest. Ja się przyznam, że nie miałam dużych nacisków ze strony rodziców, ale Mama zawsze potrafiła wywołać to poczucie obowiązku hehe;). Także od małego przyzwyczaiła do sprzątania swoich rzeczy, do nauki mnie gonić nie trzeba było bo robiłam to sama:P. Najlepsze to było "uczysz się w końcu dla siebie" hehe albo "zrób jak uważasz", pewnie wiedziała że te słowa zawsze działają, bo co do nauki faktycznie uczyłam się dla siebie, a nie dla Rodziców. To drugie zdanie też zawsze skutkowało, jak chciałam postawić na swoim i usłyszałam "zrób jak uważasz...moje zdanie znasz", to nigdy nie postawiłam na swoim ;D.
Także różni ludzie inaczej reagują na pewne wychowawcze metody, bo mój młodszy brat to całkiem się rozbestwił;), no ale najmłodszy...:P
Najważniejsze to kochać dziecko, jeżeli dzieci- to wszystkie jednakowo;D. Pomagać im realizować swoje pasje i marzenia, a nie upychać w nich swoje niezrealizowane plany:). Okazywać uczucia! Wtedy nawet jak jest dyscyplina to ok, ale człowiek musi wiedzieć że jest kochany i potrzebny:).
Miałam koleżankę, która w domu była wręcz tresowana (brzydko to nazwę)...:/ i dostała nie raz kablem za złe oceny :/...z domu uciekła szybko, szybko też zaszła w ciążę i związała się z jakimś nieciekawym elementem, byleby tylko wyrwać się z domu.
Trzeba zachować umiar we wszystkim;). Ja wiem, że będę pewnie taką mamą, jak moja Mama (luzacką;D), ale mój PM będzie stanowczym tatą...;)
No ale książki nie czytałam, więc może plotę 3 po 3;P
[/url]  [/url]

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1778 dnia: 25 Lutego 2012, 15:13 »
Na szczescie zanim zaczne wychowywac bede musiala dzielnie zniesc 9 m-cy ciazy, wtedy bede miala czas na przemyslenia odnosnie wychowywania i tym podobnym. Zycze wytrwalosci emm-a bo zobaczysz serducho Ci zmieknie na widok jakiejs lezki :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1779 dnia: 25 Lutego 2012, 15:34 »
ja tez slyszalam o tej ksiazce ze emga refleksja po niej ejst ;D mam zamiar przeczytac jak zdobede ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1780 dnia: 25 Lutego 2012, 15:57 »
no zobaczymy jak to będzie, w każdym razie jest plan bycia wymagającą i surowa mamą  :D

w szkole dla dzieciarów też jestem surowa, ciagle narzekają że dużo zadaję i surowo oceniam i kiedy oddaję sprawdziany "jadę po nich równo" komentując dosadnie każdą ocenę poniżej piątki.... :D przed moimi lekcjami zazwyczaj siedza z książkami czy zeszytami, bo prawie na każdej lekcji jest kartkówka  :D :D :D
ale mimo to śmiem twierdzić, że jest ok  :D no a kiedy był Dzień Nauczyciela, uczniowie głosowali na nauczycieli w kategoriach łaskawy, surowy, sprawiedliwy i jakis tam jeszcze, no i  dostałam nagrodę dla Nauczyciela Sprawiedliwego  :D

no ale zobaczymy jak to się będzie odnosiło do moich własnych dzieci  :D :D :D

Moi Rodzice chowali mnie na luzie, robiłam co chciałam, z tym że nie miałam zbyt wielu "odpałów"  ;) :D Zresztą ja to jestem taką córeczką Rodziców, a mój młodszy brat....oj...tu się zaczynaja schody  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
« Odpowiedź #1781 dnia: 25 Lutego 2012, 16:07 »
z autopsji ;) na pewno trzeba być konsekwentnym i nie ma, że łezka sie kręci... moja córcia od 2 lat do 4 , to miała takie bunty, że ho ho , wolałabym nie pamiętać... ale teraz jak nie to dziecko  :) super, no ale czasami, to myślałam , że nie dam rady  ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1782 dnia: 25 Lutego 2012, 16:24 »
emm-a, ja najlepiej wspominam tych surowych nauczycieli/wykładowców;D, dlatego że najwięcej się nauczyłam na ich lekcjach/zajęciach:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1783 dnia: 25 Lutego 2012, 16:27 »
też yślę karion, ze kosekwencja to podstawa  :D rozumiem, że poskromiłaś buntowniczkę ? :-)

nusiaku ja tak samo - najlepiej wspominam tych surowych, najwięcej z ich lekcji wynosiłam  :D i może dlatego sama próbuje tez być taka  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1784 dnia: 25 Lutego 2012, 16:29 »
najgorzej chyba wspominam nauczycielkę od matmy, która niby była luzacka i tych co byli słabi nie brała do tablicy, żeby ich nie męczyć, a żeby zaliczyć przedmiot to mieli chodzić na lekcje i na sam koniec pokazać zeszyt :/. Ja zawsze byłam z matmy słaba, ale jak nam zmienili nauczyciela to miałam 4 na koniec w klasie maturalnej hehehe
[/url]  [/url]

Offline Karina
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1785 dnia: 25 Lutego 2012, 16:36 »
tak naprawdę to sama nie wiem ;), bo równo z 4tymi urodzinami - jej przeszło
złożyło sie na to kilka faktów:
a) akurat tata wrócił z rejsu
b) już zaangażowałam dziadka
c) 4 te urodziny
no i moja konsekwencja, niereagowanie na płacze, kładzenie się na podłodze, wywalanie zabawek, wyjscia ze sklepu...
ale uszy puchły nie tylko mi, ale i sąsiadom :( oczywiście wizyty też były, żeby sprawdzić, czy przypadkiem nic złego się nie dzieje... ale poprostu trzeba pokazać jedna taką akcję  ;)
no ale nerwy są , tylko trzeba to przetrzymać...
potem jest lepiej :)
dla pocieszenia nie u wszystkich tak jest ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1786 dnia: 25 Lutego 2012, 16:41 »
ja też miałam w liceum matematyka kiepskiego  :-\ za to w podstawówce rewelacyjne matematyczki...

Tak w ogole to mam umysł ścisły   :D zatem nie wiem jak to możliwe że jestem polonistką  :D

Karina - to jestem pełna podziwu...rozbrajają mnie mamy, które widzę czasami w supermarketach, dziecko ryczy ze chce zabawkę, mama mowi, że nie, a dziecko dalej w ryk, pisk itp. i ostatecznie mama kupuje tę zabawkę....

a mój chrześniak - masakra - moja przyjaciolka a jego mama krotko go trzyma i scen jej w sklepach nie robi, za to tatę potrafi podejść...ostatnio jak u nich bylam, słysze jak maly Adaś rozmawia z dziadkiem: "dziadek, a wiesz że mam nowego bakugana (to taka zabawka, nie wiem jak sie pisze poprawnie), tato mi musial kupic w sklepie, bo sie polozylem na podlodze i ryczalem" - i mowil to z takim uśmiechem.... masakra... ;) :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1787 dnia: 25 Lutego 2012, 16:48 »
Kazdy ma swoj sposob i nic nam do tego. Ludzie dzieki temu sa rozni. Inaczej same idealy by chodzily po tej planecie :P

Offline Karina
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1788 dnia: 25 Lutego 2012, 16:53 »
 ;D dzieci są sprytne  ;D wymuszają na maxa i sprawdzają, gdzie jest granica ;)
co do nauczycieli, to też pozytywnie pamiętam tych surowych ale i sprawiedliwych, więc Ciebie pewnie bym pamiętała ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1789 dnia: 25 Lutego 2012, 17:00 »
no cóż, co by o mnie nie powiedziec, to sprawiedliwa staram się zawsze być...choć przyznaję, że niektorzy uczniowie sa irytujący... ;)

a dzieciary to spryciary  :D :D :D

jejku, mam nadzieję, że zaraz po ślubie w ciążę zajdę  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1790 dnia: 25 Lutego 2012, 17:19 »
rok zdrowotnego i macierzynski i masz mnostwo czasu dla malenstwa :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1791 dnia: 25 Lutego 2012, 17:48 »
dokładnie Pandi  :D

aaaa tak w ogóle to zaszłam dziś do dość sporej kwiaciarni żeby się zorientowac w bukietach; oczywiście kwiatami na ślub i wesele zajmie się moja przyszła bratowa - Ada - kwiaciarka, jak już Wam mówilam, no ale chciałam się rozejrzeć...no i usłyszałam, ze nie ma niebieskich kwiatków, sa najwyżej fioletowe. Mówię pani w kwiaciarni, że przecież jak wpisze w google niebieski bukiet ślubny to pojawiają sie zdjęcia takowych, więc pani przy mnie wpisala i faktycznie wyświetliły się zdjęcia...Pani stwierdziła, że to nie jest niebieski tylko wszedzie fioletowy, a tam gdzie wyraźnie  niebieski to znaczy że farbowany, bo nie ma niebieskich kwiatków....

I co Wy na to?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1792 dnia: 25 Lutego 2012, 17:54 »
Pani z kwiaciarni jest umysłowo chora :D

A niezapominajki?

"uczysz się w końcu dla siebie"

U mnie był dodatek, "uczysz się dla siebie, a jak nie chcesz się uczyć to osoby do sprzątania są bardzo potrzebne", a że ja wtedy nie lubiłam tego robić, bardzo działało :D

Mój brat słyszał podobnie, tylko o kopaniu rowów :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1793 dnia: 25 Lutego 2012, 18:01 »
mój brat też o kopaniu rowów słyszał, moi gimnazjaliści tez o tym słysza często, choć jednocześnie dodaję, że żadna praca nie hańbi.... Bo gdyby pani sprzątaczka nie posprzątała panu doktorowi gabinetu, to nikt by do niego nie przyszedł, bo nikt nie chce się leczyć u lekarza, gdzie jest brudno....itp.  ;)

karolinko też myślę,że pani się myli...są też szafirki i hortensje czasami niebieskie, no ale nie chciałam sie kłócić i tak tam bukietu nie zamówię... No ale swoja droga powinna się lepiej orientować...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1794 dnia: 25 Lutego 2012, 18:04 »
niebieskie..moze ona ma problem z rozróznianiem koloroów  ???

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1795 dnia: 25 Lutego 2012, 20:09 »
Ja zauważyłam, że jest właśnie tak jak piszesz, że dzieci trzymane krótko w domu są grzeczne, kulturalne etc., ale często też, aby się rozładować, bo w domu muszą być grzeczni i posłuszni, w szkole są całkiem innymi dziećmi... i kiedy skarżę na takich rodzicom, to oni w to nie wierzą... "moje dziecko? to niemożliwe, przecież tak go krótko trzymamy, on nie ma prawa pyskować"  ::) ::)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1796 dnia: 26 Lutego 2012, 01:43 »
dzieci wiedzą na co i u kogo mogą sobie pozwalać  ::)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1797 dnia: 26 Lutego 2012, 11:55 »
ja tez mysle ze nie zawsze sie spradza teroria ze dzieci ktore maja dyscypline w domu sa takie super ekstyra grzeczne poza nim ;/ niestety czesto sa bardziej agresywni zeby wyladowac swoje emocje

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1798 dnia: 26 Lutego 2012, 11:58 »
No tak, w sumie uogólnianie zawsze niesie ryzyko błędow, wyjątków... :D

Dziewczyny znowu mnie naszło...tzn. znowu nie jestem pewna, czy lepiej żebym miała sukienkę z trenem i welon krótki - do bioder, czy lepiej bez trenu, ale za to długi welon - 2,5-3 metry... Doradźcie please... Nusiak będzie miala piekny długi welon, przyszlazona krotszy ale jaki bogaty...już znowu nie wiem jak będzie dla mie lepiej...patrzę na Wasze welony i mętlik mam w głowie  ???

http://www.justinalexanderbridal.com/jas/9693
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1799 dnia: 26 Lutego 2012, 12:10 »
idź gdzieś pomierz różne welony:D, powiedz jaką będziesz miała suknię ;). Tren jest piękny, ale mnie osobiście denerwuje:P a długi welon po kościele ściągnę:). Do długiego welonu przekonały mnie piękne zdjęcia z sesji plenerowych z jego udziałem;D
[/url]  [/url]