Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 133945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandi
  • maniak
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #1320 dnia: 27 Stycznia 2012, 08:13 »
Kontrast - cos innego - fajnie  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1321 dnia: 27 Stycznia 2012, 09:08 »
dziekuję Dziewczyny za wszystkie opinie  :D

wczoraj moja świadkowa wysłała mi fotki swojej kreacji na wesele - pięknie będzie wyglądała  :D skromnie i elegancko  :D sukieneczkę ma niebieściuchną do kolanek, satynową, do tego taką torebkę i piaskową marynarkę i butki  :D powiedziałam jej, że jej ubranko pasuje do mojego bukietu, który będzie biało - niebieski  :D

Znalazłam chyba biżuterię ślubną. Ponieważ nie będę miała niczego na szyję, poszukuję szerokiej, konkretnej bransoletki i konkretnych kolczyków. Najprawdopodobniej zdecyduję się na :

http://allegro.pl/bransoleta-swarovski-szeroka-zjawiskowa-291-i2071715259.html

http://allegro.pl/kolczyki-swarovski-slubne-crystal-krystaliczne-420-i2075503870.html

Ale poczekam kilka dni do lutego, bo w styczniu już strasznie dużo wydałam  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1322 dnia: 27 Stycznia 2012, 09:26 »
emmo komplecik jest sliczny, nawet mi bedzie pasowal ;D ;D ;D ja szukam jeszcze czegos z niebieskim a jak nie znajde tez wezme z bialymi kamyczkami swarovskiego :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1323 dnia: 27 Stycznia 2012, 09:35 »
:-) właśnie też AnioOlku pomyślałam o Tobie, kiedy się zdecydowałam, bo Ty też chyba nie będziesz miała naszyjnika, zatem możesz zaszaleć z bransoletką i kolczykami ?  :D

W tym sklepie jest fajnie, bo mogą zrobić mi bransoletkę takiej długości, jaką chcę, a to istotne, bo wszystkie, które mierzyłam, były za luźne, jako że mój nadgarstek ma w obwodzie aż 14cm ....  :D

no i biżuteria jest srebrna, ja niestety mam uczulenie nawet na bezniklową, ostatnio nawet kupilam takie bezniklowe kolczyki,zeby sprawdzic,czy moglabym takie do slubu kupic,ale niestety...uszy w końcu zaczynają swędzieć  :-\

Kolczyki właściwie nie są idealnie do kompletu, ale myślę, że nie będzie tego widać, bo pasują - też mają kryształki o wielkości 4mm - jak bransoletka  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1324 dnia: 27 Stycznia 2012, 09:50 »
wg mnie pasuja kolczyki do bransoletki :) no ja w nadgarstku tez gdzies tyle mam co ty wiec wiekszosc bransoletek mi spada, i moge zalozyc bez rozpinania zapiecia :P ja to nie mam uczulenia ale niektorych kolczykach tez po paru godzinach noszenia zaczynaja mnie swedziec uszy ;/

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1325 dnia: 27 Stycznia 2012, 09:52 »
emmo a przypomnisz mi twoja sukienke tzn wzor od alexandra mc'quena? nie moge znalesc... chyba ze pamietasz na ktorej stronie ja pokazywalas :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1326 dnia: 27 Stycznia 2012, 10:00 »
z wielką przyjemnością AnioOlku  :D

Uploaded with ImageShack.us

Jak widać na fotkach, modelka ma też tyko kolczyki i bransoletkę. Poniewaz będę miala upięta włosy, wybrałam dłuższe kolczyki. Poza tym będę miała rękawki przy sukience :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1327 dnia: 27 Stycznia 2012, 10:05 »
AnioOlku, czy ja cos  przeoczylam, czy nie kleilas nam fotek w swojej zakupionej sukni????? ???
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1328 dnia: 27 Stycznia 2012, 11:30 »
bransoletka bardzo mi sie podoba a kolczyki mneij ;D
a suknia im czesciej ja wklajasz tym abrdziej mi sie podoba ehhehe ;p

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1329 dnia: 27 Stycznia 2012, 11:41 »
emmo wkleilam zdjecie z mierzenia sukni ale w salonie lisy ferrery, bo tam nie robilam fotek... a wzielam aparat hhi :P teraz bede przymierzac bo mama musi sprawdzic co i jak trzeba poprawic wiec zrobie fotki :) sama dla siebie tez chce, bo musze zobaczyc siebie w calej okazalosci :D
Twoja suknia jest sliczna! nie moge sie doczekac kiedy zobacze Ciebie w niej ;D

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #1330 dnia: 27 Stycznia 2012, 11:50 »
Kochana zjawiskowa jest Twoja suknia!!! :)
coś pięknego!
i biżuteria też mi się bardzo podoba!!!
A taka szarfa będzie na gorsecie? Czy jakiś inny kolor?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1331 dnia: 27 Stycznia 2012, 12:30 »
AnioOlku zatem czekam na fotki  :D
ja też nie mogę się doczekać kiedy zobaczę się wreszcie w tej sukience  :D zwłaszcza że nieco w ciemno ja szyję  :D
sylwusiu a co z kolczykami nie tak ? według mnie są całkiem ok  :D
aagaa dziękuję :-) pasek będzie srebrny, ale trochę jaśniejszy niż na zdjęciu, ponieważ butki srebrne też są trochę jaśniejsze, też wyszywany kryształkami, koralikami itp. - albo zamowimy z krawcową gotową aplikację, albo będzie sama wyszywała, co tam mi przykdzie do głowy  :D
no i nie będzie z tyłu guziczków tylko wiązanie gorsetowe.
I tak uważam, ze całościowy odbiór sukni dość mocno zmienią rękawki  :D

aagaa myślę mocno nad tym co napisałaś na temat skrzypiec, że akompaniament organów jest wskazany...ale mi dałaś zagwozdkę  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #1332 dnia: 27 Stycznia 2012, 12:32 »
Piękna sukienka!!!
A linka do biżuterii podeślę siostrze jak można? Też szuka czegoś na swój wielki dzień :)

A tak poza tym chciałam sie przyłączyć do wątku  ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1333 dnia: 27 Stycznia 2012, 12:45 »
emma nie nie ona nie ejst zla an zasadzie ze cos z nia nie tak ja poprostu nie lubie dlugich kolczykow stad moja neiobiektywna ocena ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1334 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:02 »
ok sylwusia :-)

witaj Aimee :-) mam nadzieję że biżuteria na żywo wygląda jeszcze piękniej niż na zdjęciu  :D

Tak w ogole to wiecie co, kiepsko sie dzis czuje...Moj wrzod na dwunastnicy jest dzis od rana bardzo dokuczliwy  :-\  masakra... :-\  ciągle zazywam cos, po czym powinno byc mi lepiej, a nie jest  :(   

Odwołałam nawet wizytę u masażystki  :( 

masakra jak ze zdrowiem jest kiepsko - nic wtedy  tak nie cieszy jak powinno  :(
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1335 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:06 »
oj kochana a od czego masz tego wrzoda?
faktycznie jak czlowiek chory, to na niczym nie moze sie skupic, i cieszyc tez nie moze, bo boli...  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1336 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:12 »
nie wiadomo AnioOlku  :-\  zazwyczaj powodem jest złośliwa bakteria "helicobacter pyroli" ale u mnie jej nie ma, zatem nie wiadomo wlasciwie od czego on jest  :-\  już półtora miesiąca z nim walcze i nic  :-\  czasami sa lepsze dni  i wlasciwie mi nie dokucza, ale bywaja też i takie, np. dzis, ze masakra  :-[  w poniedzialek będą wyniki kolejnych moich badań i we wtorek idę z nimi do mojego profesora, zobaczymy co poradzi...
Tak poza tym to ostatnio czytam o domowych sposobach walki z wrzodami, ponoć sok ze świeżej kapusty pomaga... Mam jakąś starą sokowirówkę  Piotra, więc może warto spróbować...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #1337 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:15 »
Suknia przepiękna  ;D
bransoleta i kolczyki też mi się podobają ;)
a bólu współczuje :-* I spróbuj z tym sokiem, na pewno nie zaszkodzi :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1338 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:19 »
wspolczucia...
a co mozesz wtedy jesc jak tak boli? moze kisielek cie posatwi na nogi ;p;p
ja na szcscie dzis bez chandry gotuje zurek ;p

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1339 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:27 »
emm-a a próbowałaś len? siemię lniane, albo len w tabletkach...nie wiem jak na dwunastnice, ale na żołądek zalecają, bo działa łagodząco:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1340 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:28 »
piję coś w rodzaju kisielku - siemię lniane sproszkowane wrzątkiem zalewam, mieszam, robi się taki bezsmakowy kisielek....albo piję chłodny rumianek...
z jedzeniem to po prostu taka lekka dieta - bez smażonego, tłustego, słodyczy, bez surowych owocow i warzyw, bez kwaśnego, ostrego....w sumie bez wszystkiego co dobre  ;)

ale bym wciagnela taki żurek... :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1341 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:31 »
emm-a znam to z autopsji.... na szczęście to akurat za mną, ale wymieniona przez Ciebie dieta mnie obowiązuje przez ten mój woreczek żółciowy (czy pęcherzyk jak kto woli:P)...czasem sobie zaszaleje, ale sporadycznie:/. np. dziś mam ochotę na pizze:P, dobrze że nie mam czasu żeby ją piec;), bo jadę do szkoły, a później do Jachtowej jedziemy...
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1342 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:36 »
fajnie masz, że jedziesz do sali weselnej nusiaku  :D  ja jakoś z domu ruszyć się nie mogę...choć po te kapustę mogłabym zajść do sklepu...może sie zbiorę....

ja ostatnio tak restrykcyjnie diety nie przestrzegam, bo wlasciwie zauwazylam że ona nie bardzo ma wplyw na tego wrzoda, chyba że bym cos naprawdę ciezkiego i tlustego zjadla, ale np. kanapka z chudą szynka i pomidorem może być; w każdym razie musze się przemęczyćdo wtorku, może jutro będzie mi lepiej...Najwyżej jak będę strasznie cierpiala to niech P. mnie zawozi do szpitala i niech robią tam ze mną co chcą...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1343 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:46 »
jedziemy podpytać o kilka rzeczy, najważniejsze to "ile osób zmieści się przy długich stołach", bo chciałabym w końcu zamknąć listę gości...Rodzice mojego P chcą jeszcze 6 osób wcisnąć.....nad tymi 6 można jako tako podyskutować, ale jak ostatnio wyskoczyli: "a może 15 osób?" to mnie zamurowało...tym bardziej że na 100 gości moich jest 26 osób.... Muszę wiedzieć na czym stoimy z miejscami:P

emm-a nie mów tak nawet, niech Ci przejdzie:). Pamiętasz żeby unikać też mięty? ja np. nie zdawałam sobie z tego sprawy na początku, bo lekarz zapomniał powiedzieć...:/, później się dowiedziałam że działa drażniąco na nadżerki i wrzody...
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1344 dnia: 27 Stycznia 2012, 13:56 »
u mnie z kolei to ja mam bardzo dużo gości, P. mniej, wolałabym też żeby się określił, bo wiedziałabym, czy kogoś jeszcze mogę zaprosić  :D

a z tą miętą to wiem, nie rozumiem skad taki mit w społeczeństwie, że mięta jest dobra na żołądek....masakra...ja piję rumianek, ponoć mniszek lekarski też dobrze działa...

a co do szpitala, to wiesz, wlasciwie to by nie bylo takie zle....przebadaliby mnie dokladnie i może w koncu by cos ktoś zaradził... Ja się leczę prywatnie bo państwowo na wizyte u gastrologa kilka miesięcy się czeka, kolejne kilka miesiecy na badania...masakra jakaś...
Prywatnie mam wszystko szybko, tyle że każda wizyta u mojego profesora kosztuje 150zl, każde przez niego zlecone badanie też ok.150zl.... W grudniu wydalam na leczenie 500zl, w styczniu 450 a we wtorek, czyli też jeszcze w styczniu kolejne 150... plus pewnie jakas recepta z lekami na co najmniej 100zl....
Te kwoty mnie dobijają...Gdyby Rodzice mi nie podsyłali kasy na gastrologa, to chyba bym nie wyrobila...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1345 dnia: 27 Stycznia 2012, 14:00 »
ECH niestety ale na chorowanie trzeba miec pieniadze... przykre to, ale czekac a kilkumiesiecznych kolejkach to czlowiek zdazy umrzec niz sie dostanie do fachowcy :(

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #1346 dnia: 27 Stycznia 2012, 14:01 »
To jest jakaś masakra ile idzie kasy na lekarzy :mdleje:
Macie rację z tą miętą , ja zawsze słyszałam jak mnie żołądek bolał, żebym miętę wypiła :P a to jednak nie działa? ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1347 dnia: 27 Stycznia 2012, 14:03 »
ja piję jeszcze krwawnik:P...najlepszy jest w babskie dni, bo działa rozkurczowo:D
Rumianek piję z melisą - zaparzam taki duży kubek z 2 saszetek (po jednej z każdej)....bo uspokaja i łagodzi...
Jest wiele fajnych ziółek, mniej znanych niż mięta a lepszych:P

Kurze zaraz muszę się do szkoły zbierać, tak mi się nie chce....Mam nadzieję, że nie czekają mnie dziś niespodzianki, bo za każdym razem jak mam załatwić coś w biurze obsługi studentów, to ciśnienie mi wzrasta do granic....Ostatnio jak byłam, to szukałam swojego indeksu:P, nie mogłam znaleźć, a pani do mnie mówi...że jest, na kupce "do skreślenia z listy" ...wiecie co ja czułam? masakra. Okazało się, że nie mam wpisów, ale nie z mojej winy...bo przedmioty miałam zaliczone hehe. Kiedyś poszłam i tak samo, patrzę a w indeksie 2 i wpis warunkowy z przedmiotu, który miałam zaliczony.... No bajzel na kółkach. Jak mam iść coś załatwiać to mnie żołądek boli:D..meliska dziś wypita, mam nadzieję że nie będzie żadnych atrakcji:P
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1348 dnia: 27 Stycznia 2012, 17:50 »
mam nadzieję, że tym razem na uczelni nie było tak źle nusiaku  :D

ja tymczasem byłam w warzywniaku i kupiłam kapustę na sok i właśnie sporządziłam ponad litr tego napoju z niewielkiej główki kapusty. Pierwsza filiżanka wypita - zdziwiona jestem smakiem, bo spodziewałam się czegoś mdłego, nijakiego, a okazało się, że sok jest słodki i smaczny :-)

oprócz tego, skoro już się zabrałam za soki, zrobiłam też z marchwi - co za ściema z tymi naturalnymi soczkami jednodniowymi!!! Często takie kupuję, ale widze, że mimo iż na etykiecie nie ma o tym słowa, są dosładzane. Kiedy teraz wyciskałam sok z marchwi wyraźnie czułam smak - jest słodkawy, ale na pewno nie taki słodki jak jednodniowe soczki kupowane w sklepie....

Zobaczymy, czy sok z kapusty okaze się dla mnei zbawienny.... szczerze mowiąc, sceptyczna jestem nieco...ale tonący brzytwy się chwyta  :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1349 dnia: 27 Stycznia 2012, 20:29 »
a do kogo chodzisz z ta dwunastnica jezeli mozna spytac?
troche sie w terenie orientuje  ;)