Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 123796 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #1020 dnia: 6 Grudnia 2011, 17:20 »
oj tam oj tam...:-) dla czcącego...nie ma nic trudnego  :D wskakuj z rana do pociagu,akurat popołudniu dojedziesz :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1021 dnia: 6 Grudnia 2011, 20:53 »
To jednak trudna sprawa z tymi pociągami :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1022 dnia: 6 Grudnia 2011, 21:03 »
Mnie niestety jutro nie będzie... mamy testy gimnazjalne i kończę już o 12, także wracam do domku i nie będę drugi raz jechała do Szczecina... następnym razem mam nadzieję, że się uda ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1023 dnia: 6 Grudnia 2011, 22:04 »
;] ja sama sobie zrobilam mikolaja ;]
bylam w niemczech kupilam pare pierdol i bylo fajnie chcoiaz dzionek zlecial szybko ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1024 dnia: 7 Grudnia 2011, 20:03 »
Dziewczyny, w styczniu mozecie wszystko nadrobić :-) i do nas dołączyć, bo na spotkaniu było bardzo wesoło i świetnie - jak zwykle :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1025 dnia: 9 Grudnia 2011, 12:57 »
Ale mi smutno  :( :( :(
Od dwóch dni czuję, że z moim żołądkiem znowu coś się dzieje, zatem wpadam dziś do mojego gastrologa, no i ... w środę endoskopia  :(  znowu :( już miałam to badanie kilka razy, ostatnio chyba z 2 lata temu, zatem wiem, ze jest do przeżycia, ale... masakra jakie nieprzyjemne :( :( :(
Poza tym zasugerował mozliwość operacji - nic poważnego, no ale jednak  :( ale smutno :(

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1026 dnia: 9 Grudnia 2011, 13:10 »
nie martw sie... das zrdae jest to do przezycia... zabieraj sioe za pieczenie ciacha na oslode dnia ;)  i pamietaj - zdrowie najwazniejsze... jak mus to  mus... ;]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1027 dnia: 9 Grudnia 2011, 14:10 »
Będzie dobrze na pewno :)

Nieprzyjemne to jest, ale to dla Twojego zdrowia :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1028 dnia: 10 Grudnia 2011, 14:55 »
Dziękuję Dziewczyny :-)
Ja się mam z tym żoładkiem...masakra...ciągle coś :( ale jest światełko w tunelu - ponoć podczas ciąży hormony tak przewracają do góry nogami organizm kobiety, że właśnie różne dolegliwości przedciążowe, po urodzenia dziecka zanikają :-) zatem po ślubie trzeba popracować nad moim zdrowiem ;-)

Skorzystałam z Waszych rad, spróbowałam sie tak nie martwić - wczoraj wieczorem pierwszy raz w życiu upiekłam sernik gotowany :-) jeszcze nie próbowałam,ale wygląda przepysznie :-) choc w moim obecnym żołądkowym stanie pozwolę sobie tylko na mały kawałeczek :( resztę spałaszuje P. i moja świadkowa, która wpada dzis tu z mężem - zatem będzie wesoło :-)

No a dzis rano pobiegłam, co też bardzo pozytywnie na mnie działa :-)
Tymczasem...wracam do sprzątania, miłego dnia :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1029 dnia: 11 Grudnia 2011, 16:32 »
mój debiut zakończony sukcesem :-) sernik gotowany wchodzi na listę moich ciast :-) mniam :-)
szkoda tylko, że przez obecny stan żołądka jeść go nie mogę za bardzo  :(

za duża fota
« Ostatnia zmiana: 11 Grudnia 2011, 19:07 wysłana przez liliann »
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1030 dnia: 11 Grudnia 2011, 16:49 »
Emm-a ciasto wygląda baaardzo smakowicie  :brewki: :brewki:

Poza tym zasugerował mozliwość operacji - nic poważnego, no ale jednak  :( ale smutno :(

Widzisz nie dawno rozmawiałyśmy o mnie i mojej możliwości operacji.. :-\ Jak te sprawy niektóre się komplikują... Mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie trzeba spraw komplikować  :-* :-*

Jak wypad do kina się udał? :D :D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1031 dnia: 11 Grudnia 2011, 21:01 »
hihi wlasnie ;D jak kino? ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1032 dnia: 12 Grudnia 2011, 13:02 »
właśnie właśnie natysko, nigdy nie wiadomo co nas spotka...można sobie cos planowac, a potem nagle nasze plany biorą w łeb i to z powodu, którego byśmy za nic nie przewidziały...

Mam jednak nadzieję, że będzie ok i operacja okaże się zbędna :-)

W kinie było w miarę... ;) te dzieciarki nie są złe, nawet usłuchane... jakoś dałam radę. Potem przyszliśmy do mnie - Adaś dopadł do tv i oglądał Ben  10'a, a ja wymyślilam dla Marysi pieczenie zwykłych kruchych ciasteczek - była zachwycona, bo mam takie rózne foremki do ciastek - gwiazdki, serduszka itp. Ogólnie popołudnie pełne wrażen i udane :-)

Nie wiem, jak Wy, ale ja dzis normalnie zasypiam...masakra... Nawet na biegi nie poszlam!!! Siły jakoś nie mam!!! Kawy wypić nie mogę, bo mi żołądek podrażni - katastrofa jakaś!!! Chyba legne w wyrku na chwilkę ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1033 dnia: 12 Grudnia 2011, 14:07 »
ja wyskoczylam tylko na chwile z pracy do biura podrozy i znow siedze przy papierach ;[ ale dzis mnie od rana mega bolala glowa bol byl nie do zniesienia na szczescie ketonal pomogl

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1034 dnia: 12 Grudnia 2011, 15:19 »
Masakra, chyba coś z ciśnieniem...Ja sprawdziłam trochę wypracowań...bleeee ;)

sylwusia nie zażywaj takiego masakrującego żołądek leku!!!! >:(

Macie już prezenty świąteczne? Ja zaledwie połowę...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1035 dnia: 12 Grudnia 2011, 15:36 »
ale bo.l rozrywal mi czache ;[ az lzy lecialy ;[
ja nie ma prezentow ;[ albo inaczej mam 1/3 ;]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1036 dnia: 14 Grudnia 2011, 16:06 »
Hej Forumki :-)
Rano miałam gastroskopię - nie polecam nikomu ;-) wynik: centymetrowy wrzód na dwunastnicy, niefajnie. Ale nie ma co się łamać, tylko trza leczyć.  Z moimi hipochondrycznymi skłonnościami niełatwo się nie przejmować... ale staram się być rozsądna. Dobrze, że mam mądrego gastrologa.
Zatem od jutra leki, leki i leki... Na szczęście nie muszę mieć żadnej masakrycznej diety, tzn. muszę uważać na to, co jem, ale w sumie to raczej i tak nie jadam rzeczy mi zabronionych, bo mi po prostu nie smakują. Poza czekoladowym wyjątkiem :( :( :(

oj....co za życie...

żeby dzień nie był calkiem smutny, umowilam się dzis z krawcową w sprawie sukni :-) na dniach porozmawiam z panią z Justyny,podejmę decyzję i zabieramy się do szycia sukni :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1037 dnia: 14 Grudnia 2011, 17:38 »
nie fajnie ale dobrze ze wiesz na czym stoisz...
ja mam cos  z glowa ale.. nie wiem co.. wszystko wskazuje na zatoki ale na zdjeciu nic neiw yszlo a bole sa mega ;[
co do sukni- fajnie ze to jzu tak blisko ;p

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1038 dnia: 15 Grudnia 2011, 11:49 »
emm-a biedna, ja Cię doskonalę rozumiem bo też mam ciągłe problemy z żołądkiem, ale też mam na to sposoby;).
Sylwusia głowa może boleć od kręgosłupa szyjnego, pomyśl o tym. Ja ostatnio siedzę tyle przy komputerze (praca), że powróciły bóle głowy związane z kręgosłupem. Głowa też może boleć od zębów;), moje jak miały za ciasno przed interwencją ortodonty i chirurga, to też bardzo cierpiałam. Kurde jaki ten organizm ludzki wrażliwy;)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1039 dnia: 15 Grudnia 2011, 12:55 »
dzięki za wsparcie dziewczyny, na szczęście dziś rano okazało się, że nie mam helicobactera  - -to taki mega szkodnik powodujący wrzody, który mnie nawiedzał juz kilka razy, ale widać ostatnio go wytępiłam porządnie mega serią antybiotyków...

Zatem trza się leczyć i nie łamać :-)

A kłopoty żołądkowe chyba juz zawsze będą mi towarzyszyc... Rozważam wprowadzenie do diety siemienia lnianego, bo oleju lnianego pic w stanie nei jestem  :-\ a siemie lniane dobrze dziala na żolądek :-)

Poza tym mam newsy o mojej sukni, ale to potem,teraz śmigam na manicure :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1040 dnia: 15 Grudnia 2011, 15:46 »
Nusiak- dzieki za info ja starsznie sie agrbie i dllllugo siedze przed kompem lub w innych miejscach ale w takiej pozycji ajk bym siedziala przed kompem ;D a do etgo rosna mi zeby nr 8 i nie mieszcza sie w jamie ustnej bo chacza dziasla- sa do usuniecia ;D
emma- czekam na info odnosnie sukni...

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1041 dnia: 15 Grudnia 2011, 16:08 »
Myślę, że te ósemki w dużej mierze są sprawcą Twojego bólu;). Ja po usunięciu zębów, które kolidowały z wyjściem ósemek poczułam się jakby mi ktoś ból ręką odjął (wcześniej bóle głowy promieniujące wszędzie, na co tabletki mało pomagały).
Ale o kręgosłup też trzeba zadbać, bo późniejsze zwyrodnienia są bardzo uciążliwe ...

emm-a czekamy na info odnośnie sukni:D

Kurcze jestem raz kiedyś na forum, to się dziś udzielam hehe;)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1042 dnia: 15 Grudnia 2011, 16:53 »
zatem: wczoraj byłam u krawcowej - pani Arlety, o której przeczytałam tu, na forum mnóstwo pozytywnych komentarzy :-) wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie :-) siedziałam u niej godzinę!!! :-) pani bardzo zaangażowana, widać dokładna, obeznana w tematyce, potrafi doradzić. Wzięłam ze sobą wydrukowane fotki mojej sukni "bazy", którą będziemy nieco modyfikowały :-) Pokazywała mi próbki materiałów, wzory aplikacji, oczywiście zamiast gotowych wzorów może naszywac ręcznie koraliki, perełki, kryształki. Zaproponowała alternatywę dla bolerka, jako że moja suknia będzie miała rękawki, które "gryzłyby się " z bolerkiem i w ogóle miała sporo fajnych pomysłów. Powiedziała, że dzis do mnie zadzwoni o powie, jakie będą koszty sukni, welonu i okrycia zamiast bolerka.

Dzis umówiłam sie do pracowni Justyna na wycenę mojego pomysłu sukni. Pani bardzo miła, jestem pewna, że spisałaby się na medal. Na dodatek swoim klientkom opłaca tygodniowy wyjazd do Karpacza :-)

Znam juz ceny proponowane przez obie panie. Po zastanowieniu się i przeanalizowaniu "za" i "przeciw" wybrałam panią Arletę :-) Wydaje mi sie bardziej zaangażowana i kreatywna. Cenowo też bardzo ładnie :-) kit z Karpaczem ;-)

Jutro podpisujemy umowę i wpłacam zaliczkę.

Jestem bardzo zadowolona :-)

A dla przypomnienia - oto moja suknia baza :-)

Uploaded with ImageShack.us

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1043 dnia: 15 Grudnia 2011, 17:10 »
hm w takim razie ja prosze o napisanie na pw jak cie wycenily obie panie... moze cena bedzie na tyle atrakcyjna ze sama zdecyduje sie na szycie mojej sukni ktora wypatrzylam w mariette u ktorejs z tych pan ;p

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1044 dnia: 15 Grudnia 2011, 18:34 »
Witam :) dołączę jeśli można ;)
Suknia piękna, sama szukam podobnej ;)
W przypadku Twoich problemów żołądkowych, próbowałaś olej lniany wymieszany z czymś do jedzenia np. twarożkiem?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1045 dnia: 15 Grudnia 2011, 21:01 »
dziękuję :-) szukałam jej bardzo długo, a i tak ulegnie modyfikacjom :-) ale ja też jestem nią zachwycona :-) niestety niczego podobnego w Szczecinie nie znalazłam. Suknie falbankowe zazwyczaj mają lekko przedluzany stan, a ja chcialam krotki - do pasa - no i srebny pasek ze zdobieniami, ktory będzie pasowal do srebrnych butkow :-)

jeśli chodzi o olej lniany, to niestety nie jestem w stanie go spożywać...probowalam...musialam polowe butelki wyrzucic, resztę zużylam do pielęgnacji dloni itp. Ma on bowiem krotki termin ważnosci.
Siemię lniane pozostaje...

Zapraszam serdecznie do mojego odliczania :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1046 dnia: 17 Grudnia 2011, 09:23 »
Dziewczyny chyba mnie opętało!!!! Sprowadźcie mnie na ziemię!!!

Zauroczyłam się makijażami Doroty Kościukiewicz - Markowskiej. Już je wcześniej oglądałam, "cudowne" - myślałam, ale nawet nie brałam pod uwagę tej wizażystki ze względu na kosmiczne ceny - 250zl próbny + 250zl właściwy.  Ale ostatnio właśnie poważnie już rozglądam się za wizażystką i znowu trafiłam na jej stronę...te makijaże są rewelacyjne...W ogóle o niej poczytałam, maluje też piękne obrazy i w ogóle jest bardzo ciekawą osobą.  No i mnie opętało... jestem chyba gotowa wydać 500zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tłumaczę sobie, że na sukni zaoszczędzę, bo wydam ok. tysiąc mniej niż myślałam, no i mogę zrezygnować z doczepianych rzęs... Sama juz nie wiem, tyle pieniędzy....ale już żadne inne makijaże mi się nie widzą, kiedy patrzę na jej "dzieła"...
Co to będzie....a ja jak się uprę....Ojej.... Sprowadźcie mnie na ziemię, podajcie jakieś sensowne argumenty, żebym tego nie robiła!!! please....
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1047 dnia: 17 Grudnia 2011, 10:11 »
Mi sie wydaje ze w jej przypadku nie musisz brac probnego. profesjonslistka ktore powiesz co chcezz np czy delikatny czy mocniejszy itp zrobi to o co prodisz... sama cna dla mnie kosmiczna za calosc ale jak widzilas ja sie nie maluje wiec inaczej podchodze ;) pamietaj ze 500zl to duzo ale z drugirn str jesli zaczelabys juz odkladac po 5dych z wyplaty nie odczulbys tego az tak ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1048 dnia: 17 Grudnia 2011, 10:15 »
sylwusiu, ta pani nie robi ślubnego bez próbnego... zatem 500zl
zadzwoniłam do mojej świadkowej - o zgrozo - powiedziała,że jesli dzięki temu mam czuć się wyjątkowo,to... Ojej... :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1049 dnia: 17 Grudnia 2011, 10:26 »
Ja jestem na nie. Ja wiem, że wesele raz w życiu, ale nie ma co przesadzać. 500 złotych można wydać na alkohol.

Poza tym, taka "artystka" powinna dawać zniżki na próbny makijaż, a nie brać tyle samo co właściwy. W ogóle co to za stwierdzenie, że Pani nie robi właściwego bez próbnego. Naciąga po prostu swoich klientów. Skoro tyle bierze, to ciekawe jakich kosmetyków używa, sprawdź to, bo może się okazać, że Pani "artystka" używa takich średnich. Poza tym nawet taka osoba może mieć gorszy dzień i wszystko popsuć. Jesteś rozsądną osobą, poczekaj chwilę uspokój się, zadzwoń do niej. Popytaj.

Poza tym u mnie w mieście, jest też taka "artystka" też bierze od groma pieniędzy, też nie robi właściwego bez próbnego. No i moja koleżanka poszła. Próbny nawet się jej podobał, ale poszła na właściwy, kosmetyki tragicznie, makijaż nie wyszedł. Wróciła do domu zapłakana, zmyła wszystko i umalowała ją koleżanka.