Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 124947 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #780 dnia: 22 Października 2011, 16:39 »
Miałyście rację - nie było tak źle :-) tzn. nie zrobilam wszystkiego, co planowalam, ale ogolnie ok;-) w koncu świat się nie zawali, jeśli lustra szaf umyję kiedy indziej itp. ;-)

Byłam na targach - niewielu wystawców. Mam pełno ulotek, z których raczej nie skorzystam, choć kto wie...
Zainteresowałam się cukiernią Izybar czy jakoś tak. Podobają mi się ich torty :-) dla nas będzie odpowiedni dwunastokilogramowy.  Fajne są te dekorowane żywymi kwiatami, kwiaty można samemu dostarczyć bądź wziąć od nich. No i ceny w miare, bo 1kg torta ok. 40-45zl. Przed zamowieniem torta degustacja różnych smaków - to mi się pdoba najbardziej!!!!!!!! :skacza: mniam :skacza:

Rośnie mi rozczyn na drożdżowkę. Planowałam upiec ciasto czekoladowo-miodowe Nigelli, ale drożdże akurat mialam w lodowce, termin ważności zaraz się kończy, szkoda mi wyrzucać... Poza tym zdrowsze i lżejsze...tak sobie tłumaczę, bo szkoda mi czekoladowo-miodowego ;-)

Wedłu mnie Sylwia pomysl z kajakami super!! Na pewno się będziesz dobrze bawić, słońce świeci, fajna pogoda - tylko Ci pozazdrościć:-) Oczywiście pamiętaj o fotkach dla nas!!!! :skacza:
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #781 dnia: 22 Października 2011, 18:53 »
tez bylismy na targach troche sie zawiodlam .. ;] wzielam  ulotki zapisalam sie na bezpl prenumerate uroczystosci....;p  i tez widzialam te torty i karol mopwil ze  muismy wpasc na degustacje.....

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #782 dnia: 22 Października 2011, 19:55 »
Izybar ma smaczne torty :) próbowałam, więc mogę z ręką na sercu to powiedzieć :)

Emm-a, nie mów, że robisz drożdżowe ciasto... Uwielbiam!! podziel się ;)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #783 dnia: 23 Października 2011, 08:22 »
Ja też Basiu drożdżówki uwielbiam :-) Choć kiedy P. widzi, że upiekłam takie ciasto mówi - "A mówiłaś, że ciasto pieczesz, a nie słodką bułkę"
:-) Wczoraj również to usłyszałam....
Zatem zabroniłam mu jej tykać i ostentacyjnie ukroiłam sobie jeden kawałek, a potem drugi...bo pyszna bardzo:-) w ten sposób wsunęłam ćwierć ciasta naraz :-)
Oto dowód:

[IMG=http://img843.imageshack.us/img843/8093/1001491q.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

mniam :-)

Miłej niedzieli :-)[/color]
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #784 dnia: 23 Października 2011, 10:27 »
hahahah ;] to mu dowalilas ;D skusil sie w koncu czy byl twardy? ;p a ciacho wyroslo ci pieeeeekne ;D chociaz ja nie przepadam za ciastami a juz za drozdzowymi to w ogole na szczescie ;D  ja mam na dzis metrowca ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #785 dnia: 24 Października 2011, 14:26 »
Oczywiście, że się skusił :-)

Czeka mnie Kochane kilka dni nicnierobienia...przynajmniej teoretycznie :-)
Od tygodnia czuję coś na gardle, żadnego kataru, gorączki, tylko coś na gardle... wspominałam Wam. No i poszłam dziś do lekarki mojej - swoją drogą, to bardzo ją cenię i lubię, zawsze mnie przyjmie, mam do niej nr na komórkę, żeby w razie czego zawsze móc zadzwonić, to taka lekarka z powołania. No i wysłała mnie na zwolnienie. Mówiłam jej, że w sumie nic mi oprócz tego gardła nie jest, ale stwierdziła, że będę w szkole dużo mówic, to gardło dłużej będzie zdrowiało, a poza tym... odpocznę od dzieciarów - tym mnie rozbroiła :-) Ja nie chodze ogólnie na zwolnienia, właściwie nigdy, bo nie choruję - ta infekcja gardła, to w sumie też nic poważnego. Ale ostatecznie stwierdziłam, że świat się nie zawali i mogę iść na to zwolnienie i poleniuchować. Ale w szkole się zdziwią... bo  - ja na zwolnieniu - to się nie zdarza :-)
Zatem kupiłam leki i actimelki i siedze w domku:-) tzn, dzis bylam normalnie w szkole, ale przede mna tyle wolnego...w ciągu roku szkolnego...niesamowite :-) aż się dziwnie czuję:-) co ja będę robiła??? Najbardziej mi szkoda biegów:-(((((( Oczywiście przyszla mi do glowy mysl, że moglabym się odpowiednio ubrać....ale to chyba byloby nierozsądne, bo oddycham w czasie biegu ustami, a zimne powietrze teraz, gardlo się bedzie męczylo.... No i w szkole w sumie mialam tyle rzeczy zaplanowanych, a w piątek mamy halloween i się przebieramy....kurcze....szkoda.... Może moglam nie brać tego zwolnienia...fuck:/

Tak poza tym to mam do Was pytanie: któraś bierze ślub w kościele u Dominikanów?
Okazało się, że u Najświętszego Zbawiciela jakaś lipa... Jedna z forumek, która brala tam ślub w październiku, napisala do mnie i odradza...Kolega Piotra, który tam coś zalatwial z pogrzebem, tez odradza...
Ogólnie - księża pazerni, mało konkretni, z dekoracjami będą mi klopoty robić, no i chcą, zeby na nauki do nich chodzi - przez 3 miesiące...:/
Konserwatywni strasznie.
Zatem rozważam z Piotrem zmianę na Dominikanów, jako że dużo dobrego o nich słyszałam. Nawet katechetka z mojej szkoły mi ich polecała - że otwarci, dość liberalni, sympatyczni, nie robią z niczym problemów.
Jak myślicie?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #786 dnia: 24 Października 2011, 14:56 »
hmm ja bylam pewna ze wy tylko dominikanow bierzecie pod uwage... ;] jestem za... u mnei rpboszcz powiedzial ze jest jak najbardziej za tymzeby ojceic prowadzil mloda itp ale... tylko keidy ona jest na prawde czysta i ja na prawde oddaje ojciec mlodemu... i tego typu gadki o dekoracjach o zwyczajach itp mowil an ostatnim spotkaniu... o tym ze dekoracja kosicola przez firme mu sie nei bardzo widzi mowil tez o tym ze przerwal nawte keidys msze z pwoodu kamnerzysty bo przesadzal i kamerowal podczas czytan itp..;/ troche dziwnie mi bylo... tym bardziej ze u ans zawsze ksiadz udziela slubow a my znamy innego ksiedza i chcielismy aby on nam odprawil slub...

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #787 dnia: 24 Października 2011, 17:11 »
Emm-a jeżeli są takie dziwne problemy z księdzem to ja bym stamtąd uciekała :D

A co nie możesz iść na Hallowen jeżeli masz zwolnienie?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #788 dnia: 24 Października 2011, 17:25 »
no jak pójdę w piątek do szkoły Karolinko, skoro mam zwolnienie do piątku włącznie?
A w naszej szkole jest zwyczaj, że sa normalnie lekcje, ale i uczniowie i nauczyciele się przebierają, udekorowane sa klasy "strasznie" :-) konkurs na najładniej wydrążoną dynię, wróżby jakieś itp. To taki fajny dzień :-) Anglistki to wymyśliły kilka lat temu i się przyjęło :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #789 dnia: 24 Października 2011, 17:38 »
znalazłam fotki sprzed dwóch lat:
ja jestem diablicą z trójzębem z lewej strony :-)

a ta jest sprzed roku - jakaś wróżka czy coś :-) wiecie, jak śmiesznie jest, kiedy tak przebrani prowadzimy lekcje :-)

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #790 dnia: 24 Października 2011, 17:55 »
A ja myślałam, że jakaś impreza zamiast zajęć w szkole, albo po szkole :)

No to rzeczywiście nie pójdziesz szkoda :(

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #791 dnia: 24 Października 2011, 20:26 »
Na tym pierwszym zdjęciu wyglądasz jak uczennica a nie jak nauczycielka  :twisted: :twisted:
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #792 dnia: 24 Października 2011, 20:36 »
ale fajny zwyczaj ;p fazka dla uczniow na pewno cos innego az chce sie w ten dzien pojsc do skzoly

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #793 dnia: 25 Października 2011, 09:24 »
Dzień dobry Forumki :-)
Jak cudownie się wylegiwać w środku tygodnia!!! :-) Nawet nie słyszałam jak P. rano wychodził!!! :-) Na dworze tak zimno i wietrznie i ponuro, a ja sobie siedze w ciepłym mieszkanku i właśnie wsuwam śniadanko :-)

Dzięki Natysko - jakże mnie to odmładza;-)

Właśnie Sylwusiu, mnie też się chce tego dnia pójść do szkoły:-)

Słuchajcie, mam zarezerwowane noclegi:-) Przy Kubusiu, gdzie będzie wesele, jest hotel asystencki - pokoje 2-osobowe, z łazienkami, czysto i schludnie i - co najważniejsze - 2 minuty drogi od sali weselnej:-)
Właścicielka Kubusia się tym zajęła :-) Podała mi też namiary na kierowniczkę hotelu, do której właśnie dzwoniłam. Ta powiedziała, że zarezerwowała mi na 100% 25 pokoi, a resztę podam jej na początku kwietnia, jak goście potwierdza przybycie, bo często się zdarza, że ktoś rezerwuje np. dla 100 osob, a potem się okazuje,że jednak polowy nie będzie czy coś. Zatem jestem bardzo zadowolona, że prawdopodobnie wszyscy przyjezdni będą spali przy sali :-)

Dzis, oprócz leniuchowania, zamierzam przenieść letnie ubranka do pawlacza, a na wieszakach powiesić już te zimowe...:-( szkoda się żeganć z latem ... :-(
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #794 dnia: 25 Października 2011, 10:51 »
czesc emma ;D ja tez dzisiaj mam dzien lenia ;p k. pojechal w swoje delegacje.. ;[ mam do pracy na popoludnie ;[ tak wiec ejstem sama... praca dopiero jutro wiec postanowilam ze dzis robie dzien lenia ale przy tym cos na pewno porobie i chyba beda to koldunki i krokiety z miesem... dzis przygotuje sobie farsze a jutro po pracy dokoncze zeby moj NARZECZONY ;D mial pysznosci jak wroci w czawrtek ehhe
a powiedz mi ile placisz za noclegi? i czemu ejdnak nie w schronisku?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #795 dnia: 25 Października 2011, 11:37 »
Ty kuchareczko :-)
W schronisku byłoby taniej, bo płacilibyśmy ok.20zl od osoby. Jednak w hotelu asystenckim duzo wygodniej ze względu na odległość od sali - jak już wspominałam, znajduje się on obok Kubusia, gościom przejście z hotelu do Kubusia zajmie 2 minuty żółwim tempem :-)
Pokoje sa 2-osobowe, zatem wygodnie - w schroniku byłyby 4-osobowe. No ale to juz mniej ważne - najistotniejsza jest odległość. Goście przyjadą do hotelu, zajmą pokoje,ogarną się, pojadą do Kościola na slub, potem z powrotem - spokojnie zaparkują auta i na wesele. Każdy - obojętnie o ktorej będzie chcial zakonczyc zabawę - nie będzie musiał brać taksowki, zero problemu z transportem, kiedy nocleg jest na miejscu. My i Rodzice też sobie zajmiemy tam pokój - wlasnie dla wygody. Potem rano, spokojnie na poprawiny - rowniez bez problemow transportowych. Wolę hotel asystencki od schroniska właśnie ze względu na wygodę gości, bo dla mnie byloby lepsze schronisko:-) tam 20zl od osoby, a w hotelu 35.

Ależ mam kochanego Brata :-) Wlaśnie mi przyniósł zieloną herbatę, bo dzwonilam i prosilam żeby mi kupil i podrzucil,jak gdzies bedzie na miescie, a do niej - pachnące ciasteczka z piekarni i różyczkę :-) Pewnie różyczkę Ada mu z kwiaciarni dała :-) Ale miło :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #796 dnia: 25 Października 2011, 12:09 »
u Dominikanów myślę, że byłoby fajnie brać ślub, tam zawsze bracia są mili :)
jeżeli chodzi o hotel, to myślę, że to dobry pomysł, w końcu to rzut beretem będzie, a pokoje nie są straszne, do tego łazienki w pokojach :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #797 dnia: 25 Października 2011, 12:13 »
pewnie ze dla was to lepsze rozwiazanie z tymi pokojami ;] i faktycznie kochany brat ;)
ja ciagle tez mysle co z tymi pokojami zrobic.. ;/ ehh cala rodzinka karola przyjezdna

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #798 dnia: 25 Października 2011, 12:37 »
no a nie chcesz gosci w Cumie zakwaterowac?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #799 dnia: 25 Października 2011, 12:40 »
no mysle o tym, jedyny warunek to ze musza bcy lazienki w pokojach... a nie bylam tam jeszcze i nei wiem czy sa....

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #800 dnia: 25 Października 2011, 13:02 »
są sylwusia - pokoje 4-osobowe z łazienkami - wszystko wyremontowane, czyściutkie. Tylko tam się zakręć. Schronisko prowadzi znajomy mojej przyjaciółki i powiedział,że trzeba napisać wczesniej podanie z prośba o rezerwacje. Ostatnio do niej dzwonil i mowil,że grupy zorganizowane juz zaczynają pisać do niego z prośbą o rezerwacje w terminie, w ktorym mam wesele, bo to przed tygodniem majowkowym - ona juz mu o mnie mowila. To za pol roku dopiero, ale widzisz, już trzeba cos myslec. Twoje wesele troszkę poźniej, ale w wakacje, a to sezon dla tekich schronisk, więc może nie zwlekaj za bardzo się tam wybierz i dowiedz co i jak. Gdybym nie miala noclegow przy Kubusiu, na pewno bym tam rezerwowala.
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #801 dnia: 25 Października 2011, 13:17 »
ok emma tak zrobie ;] jak karol wroci w czwartek do szcz to w piatek lub soobote tam go zaciagne ;p

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #802 dnia: 25 Października 2011, 13:23 »
trzeba działać, nie ma na co czekać ;)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #803 dnia: 26 Października 2011, 19:29 »
Dobry wieczór Kochane :-)
Dziś mam jakiś ospały, leniwy nieco dzień...chyba przez pogodę. Połowę dnia spędziłam przed laptopem, grając na giełdzie - to takie moje hobby, o którym nie wiem, czy Wam wspominałam :-) Oczy mnie bolą... ale trochę kasy zarobiłam, więc zadowolona jestem :-)

Poza tym jakaś osłabiona jestem czy coś... sama nie wiem, może znowu mam anemię :-\

Dziś pierwszy chyba raz w życiu zrobiłam obiad dwudaniowy - zupę serową i zapieknakę z ryżu, mięsa, warzyw itp.

Jeśli chodzi o tę zupę, to nie wiem, czy któraś z Was robiła - podejrzewam, ze Sylwusia :) zupa jest dobra, ale strasznie taka tłusta i ciężka...masakra :-/ zjedzenie jej = ból brzucha podejrzewam....

W sprawach slubnych to zrobilam listę moich gości - taką wstępną i wyszło 60 osob...a mialo byc 50...:-/ pewnie nie wszyscy przyjadą, ale to chyba niemądre na to liczyć... coś ciasnawo może być ;-) ciekawe ilu będzie gości od P. ...

Miłego wieczoru:-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #804 dnia: 26 Października 2011, 20:29 »
Emm-a, nie martw się o listę gości, zawsze ktoś odpada...
zupy serowej nie robiłam, ale u znajomych próbowałam i szczerze mówiąc była całkiem dobra :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #805 dnia: 26 Października 2011, 21:25 »
ja robilam supe porowo- serową ... w smaku okej ale meeeeeega ciezka i tlusta ... ;/ mi srednio mojemu karolowi mega pasuje i jzu anwet pytal ostatnio keidty mu ugotuje ;p
co do gosci ja licze ze beda wszyscy ;p lubie jak jest duzo ludzi ;p najblizszych wiadomo ;p

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #806 dnia: 26 Października 2011, 21:28 »
Dokladnie. Zawsze znajda sie goscie, ktorzy nie pojawia sie na imprezie, wiec spokojnie :)

A zupe serowa najlepsza pod sloncem robi moja siostra :) Dobra jako jesienne lub zimowe danie, bo jest dosc ciezka i rozgrzewa :) Polecam :) Pychota :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #807 dnia: 27 Października 2011, 09:03 »
Dzień dobry :-)

Zupa pyszna i  - o dziwo - brzuch mnie po niej nawet nie bolał :-) ale nie zmienia to faktu, że tłusta i cieżka dla żołądka. Ale P. zachwycony... :-) ogólnie był bardzo ze mnie rad :-) bo obiad dwudaniowy - jak zauważyl - jadł u mnie po raz pierwszy ... :-)   jak to mężczyźnie może być niewiele do szczęścia potrzeba...;-)

Coś dzisiaj kiepsko spałam, ciagle się budziłam... czyżby pełnia czy coś?

Idę dziś do Katedry i do Dominikanów dowiedzieć się, jak tam wygląda ceremonia ślubna. Czytałam tu trochę na forum, ale myślę, że najlepiej pójść i dowiedzieć się samemu. Właściwie sama nie wiem, gdzie bym wolała wziąć ślub. Z żadnym z tych kościołów nie czuję się związana. W moim parafialnym natomiast....sama nie wiem...Może też warto wziąć go pod uwagę. Choć u nas jest masakryczny organista, naprawdę gra fatalnie...W sumie z moim parafialnym też nie czuję się jakoś związana, mimo że chodze tu od dziesięciu lat...
Wybierając teraz kościół, biorę pod uwagę, czy jest ładny i przestronny i jak wyglądają sprawy organizacyjne - opłaty, dekoracje, nauki itp.
O wszystkim co związane z kościolem ja decyduję, bo P. - jak wiecie - umywa ręce... Jest mu obojętne i stwierdził,ze zgadza się na mój wybór, obojętnie jaki będzie...

Miłego dnia:-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #808 dnia: 27 Października 2011, 10:54 »
moja kumpela brala w katzedrze i jak sie dowiedziala ze ja  biore slub to mnei goraco namawiala na slub w katedrze ale ze ja odmawialam to nawet nei dopytywalam czemu tak mi ta katedre poleca ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #809 dnia: 27 Października 2011, 12:53 »
Byłam w biurze parafialnym katedry, gdzie przywitała mnie bardzo sympatyczna pani. Dowiedziałam się wszystkiego, co mnie interesuje :-)
No i podoba mi się to, co usłyszałam :-) Co prawda biorąc tam ślub, musze zapomnieć o dziewczynce sypiącej kwiatki, a także o tubach kwiatowych, ryżu czy pieniążkach na zewnątrz katedry, jako że dbałość o porządek jest tam szczególnie ceniona :-) ale poza tym żadnych ograniczeń.
Tato mnie może prowadzić do ołtarza, nauki możemy odbyć gdzie chcemy,potrzebna będzie tylko zgoda na ślub tam od proboszcza albo ode mnie albo od Piotra. Siostry dekorują kościół - tzn. ołtarz, klęczniki, ale można się z nimi dogadać, co dla mnie, jak wiecie jest istotne :-) jako że mój brat z dziewczyną kwiaciarnię prowadzą. Trzeba opłacić organistę, nie ma problemu z dodatkową muzyką, np. skrzypaczką ktora mialaby zagrać Ave Maryja. No i jak na razie na 28 kwietnia są wszystkie godziny wolne :-)
Opłaty wydają mi się ogólnie dość wysokie, ale da sie przeżyć.
Zobaczymy, jak będzie u Dominikanów :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.