Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 137106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #240 dnia: 24 Sierpnia 2011, 16:30 »
właśnie :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #241 dnia: 24 Sierpnia 2011, 20:54 »
Odebrałam dziś od siostry P. resztę naszych zdjęć z sierpniowego wyjazdu w Bieszczady :-) wybrałam kilka i Wam wklejam linki, jako że wszystkie uwielbiamy oglądać zdjęcia :-)  jutro kasuję, więc się spieszcie Kochane ;-)

1 - na Tarnicy
http://imageshack.us/photo/my-images/543/tarnica.jpg/

2 - w Sanoku
http://img94.imageshack.us/img94/9537/sanok.jpg

3 - nad Soliną
http://imageshack.us/photo/my-images/810/nadsolin.jpg/

4 - na skałkach
http://imageshack.us/photo/my-images/856/skaki.jpg/

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #242 dnia: 24 Sierpnia 2011, 21:02 »
Piękne zdjęcia ;D ;D

Jaka Ty chudzinka jesteś :) :) :) :) :)
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #243 dnia: 24 Sierpnia 2011, 21:19 »
no drobniutka jestes na maxa ;D fajnie mieliscie w tych gorach ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #244 dnia: 24 Sierpnia 2011, 21:44 »
może nie za duża ale za to silna jestem  :skacza: chyba ;)
fajnie, że zdjęcia Wam się podobają :-)

a tak w ogóle to powinnam wspomnieć, że byłam dzis u księdza. Jednak poszłam sama, bo stwierdziłam,że nie wiadomo kiedy się doczekam aż P. znajdzie czas...ii chęci, znając jego awersję do księży...I chyba dobrze że nie poszedł.
Czekam pól godziny w poczekalni biura parafialnego, w końcu moja kolej. Witam się i mówię księdzu,że chcę zarezerwować termin ślubu. A ksiądz - sama, a narzeczony? Mówię, że istnieje, ale jest w pracy. Opowiadam, ze ma teraz sezon w pracy itp. ale że to chyba nie problem,że sama, bo przecież potem już przyjdziemy razem. Ksiądz nieco się skrzywił, ale ostatecznie zgodził się nas zapisać. Kiedy usłyszał termin, powiedział,że księga wypełniona jest tylko do stycznia. Proponuję,żeby zapisał na jakiejś dodatkowej kartce. Ksiądz po chwili zastanowienia mówi, że kiedyś jakaś para z takim wyprzedzeniem zarezerwowała termin, a potem nie pojawili się, mimo że termin był zajęty dla nich. Ja na to, ze na pewno przyjdziemy... Mimo to ksiądz stwierdził, że za szybko...Odpowiadam, że załatwiamy salę weselną, fotografa, kamerzystę, oglądam sukienki, więc pomyślałam,że trzeba przecież zarezerwować to, co najważniejsze - termin i godzinę ślubu, stąd moja obecność. Ksiądz znowu się zastanawia...Mowię, że nie chcę, aby ktoś nam go zajął. Ksiądz - tak może być. Ja - jestem tu, żeby tak nie było. Chyba doszliśmy do porozumienia...Na dodatkowej kartce zostaliśmy zapisani...Nasze dane itp.
Pytam o potrzebne dokumenty, mówię że narzeczony jest z tej parafii i tu jest jego akt chrztu, komunii,bierzmowania, ale ksiądz stwierdził, że i tak musi przynieśc na spotkanie 3 miesiące przed ślubem te dokumenty ze swojej parafii. Mowię, że to tu, ale ksiądz stwierdza że to nic, bo przecież ksiądz nie pamięta swoich parafian i wcześniej trzeba przyjsć i te dokumenty przygotować itd. Tak w ogole to masakra...Myślalam, że się wscieknę. Chcialam się upewnić, że nie będzie problemem,że moja swiadkowa nie przyjmie komunii - tzn. nie zamierzalam mowic o tym, tylko podpytac o dokumenty swiadkow czy cos takiego,ale w ogóle nie szło...wrrr....chciałam dowiedziec się o jakieś opłaty i dekorację - bo jak już Wam pisalam moj brat ma kwiaciarnię, więc nie chcę nikogo do dekoracji,bo on się tym zajmie, ale niczego się nie dowiedzialam. No masakra....wrrr.... :glowa_w_mur:

Siostra P. powiedziała, że trafiłam na takiego akurat księdza i musze się wybrać jak będzie inny, chyba ma rację.

Tak czy inaczej termin zarezerwowany w kosciele, tylko godzina nie 17,jak chcialam, a 16.30, bo o 18 jest Msza i ksiądz zasugerowal wcześniejszą porę, niech będzie.

Uuffff......
[/color]
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #245 dnia: 24 Sierpnia 2011, 23:13 »
o kurcze, ale trafiłaś na księdza... współczuję...
jak się uda, to idź jak będzie inny ksiądz, może nie będzie robił takich problemów...
w ogóle fajne zdjęcia z wypadu w góry :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #246 dnia: 25 Sierpnia 2011, 00:19 »
U mnie tez ksiądz zapisywał termin na kartce, bo księga była do końca roku i nie było otem problemów :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #247 dnia: 25 Sierpnia 2011, 09:46 »
nas zapisal w kalendarzu na rok 2011 ale na ostatniej str z adnotacja ze to na 2012 ;p a bylo tego juz calkiem sporo ok 3/4 kartki w kalendarzu  wiec ludzie biora sobioe do serca ze nawet kosciol tzreba zalatwic szybciej hihi

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #248 dnia: 25 Sierpnia 2011, 09:58 »
według mnie to księza powinni być zadowoleni, że ludzie chcą brac ślub, żyć zgodnie z wiarą, powinni nawet zachęcać do tego w jakiś sposób. Jeżeli ktoś przychodzi z terminem nawet na 2 lata do przodu, to  - według mnie - ksiądz może się uśmiechnąc, powiedzieć coś o przezorności czy coś takiego, ale mowić że za szybko i może przyjść kiedy indziej....to przesada. Wiem jedno, ja chodzę do kościoła, nie jestem negatywnie nastawiona do księży, ale po wczorajszej wizycie byłam zdegustowana. Co więcej, dowiedziałam się,że to był proboszcz. Fakt że człowiek starej daty, a każdy wiek ma swoje prawa, więc ...trzeba może starać się być bardziej wyrozumiałym ;-) Naprawdę dobrze, że P. ze mną nie poszedł...;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 25 Sierpnia 2011, 10:04 »
emm-a ja ci powiem ze tez tak mysle, to samo z chrztem dla dzieci z nieslubnych zwiazkow itp... nie wiem czy pamietasz jak na zniecierpliwionych pisalam o naszej przygodzie z ksiedzem wrrrrr ;/ masakra..... a jak mu zasugerowalismy ze chyba lepiej dziecko ochrzcic itp to powiedzial ze jak maluch pochodzi z rodziny ktora nie praktykuje "codziennie"  to lepiej zeby sam podjal decyzje o chrzcie jak bedzie doorsly! no kuzwa takie agdki mnei rozpier*** ;/
ja ogolnie do kosciola chodze... chodzilabym duzo zadziej wtedy keidy mam potrzebe aby tam pojsc wyciszyc sie itp, ale moj K. lazi w kazda niedziele i swieta i sie na mnie lekko obraza jak ja nie chce isc z nim ;p a najsmieszniejsze jest to ze 10 przykazan diabel nie zna, raz go nawet za to ze spowiedzi wyrzucil ksiezulek ehhe bo powiedzial nei pokolei ;p
no ale coz... jak chce niech chodzi tylko mnie rozbraja to ze z niego taki diabel ale kosciol na 1 miejscu ;D nasi znajomi tez maja z tego meeeeega polewke ;p

dobrze ze zalatwilas ten kosciol masz chociaz narazie  zglowy ;p
a co robicie z naukami?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #250 dnia: 25 Sierpnia 2011, 10:12 »
pamiętam sylwusia jak opisywałaś swoje perypetie...masakra.

Jeśli chodzi o nauki, to właśnie ten ksiądz zasugerował, że powinniśmy je odbywac w tym kościele, w którym bierzemy ślub. Kiedy 3 miesiące przed ślubem się zgłosimy do biura parafialnego z potrzebnymi dokumentami, powinniśmy też zacząć uczęszczać na nauki przedślubne - przez 3 miesiące w każdy poniedziałek. Próbowałam powiedzieć, że raczej w kościele św. Krzysztofa zrobimy takie weekendowe, ale coś kręcił nosem... Szczerze mowiąc, ja mam to w nosie :-) Nauki mają być odbyte i tyle, a w jakiej parafii - to przecież bez znaczenia. Zamiast chodzic przez 3 miesiące co poniedzialek, poświęcimy na to jeden weekend - zimą najlepiej :-)

Tak w ogóle, to chcialam jeszcze zapytac, czy to nie będzie problem,żeby mnie Tato prowadził do ślubu, no a wcześniej będą szły druhny i malutka chrześnica P. będzie kwiatki sypala :-) ale chyba nie zdziwi Was, że widząc, z jakim ksiedzem mam do czynienia, z tego pytania zrezygnowalam...
Naprawdę poszłam tam,żeby zdobyć wiele informacji, a tak naprawdę niczego się nie dowiedzialam.
Trza sie wybrać jeszcze raz, jak inny ksiądz będzie mial dyżur...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 25 Sierpnia 2011, 10:17 »
hahah to zalatwilas niewiele kochana ;) ale nie dziwie sie. nam pwoiedzial ze nei ma znaczenia gdzie nauki beda odbyte byle byly ;p K. zapytal po co mu tenauki, a ksiadz - zebys wiedzial jak stworzyc wspaniala rodzine i  dzieci itp a K. na to ze on chyba wie a ksieza to nei koniecznie ;D no i co nei diabel  z niego? ;] ja to sie zastanawim czy tata ma mnie rpowadzic czy nie, bo chcielismy razem przyjechac autem pod kosciol itp wiec wteyd pomysl z prowadzeniem przzez ojca nie koniecznie fajny co? ;p hm nie wiem ... ale ja uwieeeeelbiam dzieci u mnie bedzie ich calkiem sporo i tez chcialabym zeby nam np moja malutka Martynka obraczki podawala ;p albo zeby cala ekipa chrzesniakow naszych sypala nam platki roz ehh ;]

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #252 dnia: 25 Sierpnia 2011, 12:32 »
Oj niestety tacy też się czasem trafią...my sami trafiliśmy na podobny type rezerwując termin i...zmieniliśmy kościół  :D ;D

Co do dokumentów to jakaś totalna BZDURA!!!!Bo z tego co napisałaś wynika,że wszystkie sakramenty Twój narzeczony miał właśnie w tej parafii tak?
Wszystkie dokumenty "kościelne"znajdują się zawsze w parafii w której był chrzest!Więc skoro Twój Pm miał chrzest w parafii,w której teraz chcecie wziąść ślub to niby jaki sens ma to co powiedział ksiądz?Macie iść,dać kasę wziąść dokumenty po co???Ale BEZSENS!

Z terminami to faktycznie tak jest-tzn.w większości chyba...mają księgę ślubów na dany rok a na przyszły od razu nie mają...jedni zapiszą na kartce,inni poproszą aby przyjść jak będzie bliżej terminu...Powiem Ci,że nawet jak zapisał was na kartce to ja bym za jakiś czas wybrała się tam jeszcze raz bo z kartkami to różnie bywa...  :-*

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 25 Sierpnia 2011, 13:12 »
Witam kochane forumowiczki, widzę że problem z księżami pojawia sie wszędzie dosłownie. Ja ślub organizuję w innej parafii niż należę a to ze względu właśnie na księdza proboszcza który wymyśla różne dziwne historie, miałam z nim doczynienia wtedy gdy ciocia poprosiła mnie abym została chrzestną i owy ksiądz nie wystawił mi zaświadczenia z uwagi na to że on mnie nie widział na mszach św. a przecież mamy tyle kościołów nie musiałam akurat do tego chodzić?! :o ale co tam obyło się bez zaświadczenia i zostałam matką chrzestną właśnie w parafii w której teraz biorę ślub :) tam księża nie mają problemu, nawet ksiądz nic nie mowil jak sie dowiedzial ze juz mieszkamy razem :) wzial do nas namiary i powiedzial ze zadzwoni jak sprawdzi w ksiedze czy termin i godzina sa wolne. Zadzwonil na drugi dzien z informacja ze jestesmy zapisani dokladnie tak jak chcielismy no i kamien spadl z serca! :D

emm-a - musze powiedziec ze jestes piekna kobieta i mysle ze beza bedzie ci pasowac jesli taki typ sukni wybierzesz :)
ja tez mialam awersje co do bezy, ale jak przymierzylam tez zmienilam zdanie hihi :) nauki juz rozpoczeliscie? my teraz od wrzesnia chyba zaczenimy chodzic, bo moj narzeczony ma taka prace ze nawet czesto nie wie o ktorej skonczy takze lepiej wczesniej zaczac i na spokojnie skonczyc :)

buziaczki dla Was!

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #254 dnia: 25 Sierpnia 2011, 14:07 »
jeśli mogę podpowiedzieć, to fajnie można się dogadać u dominikanów na nauki przedślubne...
nawet indywidualnie, jeżeli nie pasują normalne terminy :)
a ojciec przeor dominikanów jest bardzo sympatyczny :)
ja miło wspominam właśnie u niego nauki indywidualne

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 25 Sierpnia 2011, 14:24 »
sylwusia, ja to sobie nie wyobrażam,żeby Tato mnie do ślubu nie prowadził, ja to taka córeczka Tatusia od zawsze byłam ;-)
zatem plan wstępny jest taki, że u mnie oczywiście będą rodzice, przyjedzie moja świadkowa mnie ubierać, no i mój brat z dziewczyną, która będzie jedna z moich druhen i pozostałymi druhnami, no i przywiozą z kwiaciarni bukiety - dla mnie, swiadkowej i druhen - wczesniej ustroją auto Taty, którym ja z rodzicami i swiadkową pojadę do Kościoła, no i bryczkę, którą po ślubie pojedziemy z P. do Kubusia. Ustroją też Kościol i skomponują bukiety do Kubusia na stoły :-)
No i ja z tym moim orszakiem:-) jedziemy do Kosciola, gdzie przy ołtarzu będzie czekal na mnei P. ze swoim świadkiem :-)
No i wlasnie najpierw będą szły po kolei druhny do ołtarza, potem świadkowa, potem chrześnica P. sypiąca kwiatki i mój chrześniak mały z obrączkami, prowadzeni przez troszkę większą dziewczynkę - taka dziecięca trójka :-)
no a potem Tatuś i ja....;-)
Natomiast na weselu u nas dzieci chyba nie będzie. P. mówi że z jego strony byłoby ich za dużo i on nie chce, z mojej strony za bardzo nie ma, więc dzieci raczej nie będzie. Poza tym rozmawialiśmy z tymi parami ktore mają dzieci i oni sami stwierdzili, że lepiej bez, bo z dziećmi to się nie pobawią, bo będą musieli zerkać co z dziecmi, czy jedzą, czy nie broją itp.
No ale jeszcze zobaczymy.

patrycja_4r masz rację, musze wszystkiego dopilnować. Dobrze wszystko zrozumialas - P. w tym kościele byl chrzczony, mial komunię i bierzmowanie i mimo to ma wziąć z tego wlasnie kościoła dokumenty ktore to potwierdzą. Jakby nie mogli przy nas wyjąć jakichś swoich teczek z parafianami i spojrzeć czy wszystko jest ok. Bezsens...

Anio0lek z księżmi jak widać różnie bywa. Mam nadzieję, że nie będziemy musieli zmieniać kościoła...
Jak pisalam już, na nauki wybierzemy się w jakis weekend zimą, może w styczniu. P. ma wtedy wolne i nie będzie problemu. Bo tak od wiosny do jesieni to ma nienormowany czas pracy i trudno cokolwiek zaplanować.
Dziękuję Ci za wszelkie miłe słowa :-) Panie w salonach też stwierdziły, że ja mam taką urodę pasującą do tych sukienek ksieżniczek, tzn. takiej ksieżniczki ;-) na co odpowiadałam, że chyba takiej, co to w wieży zapomnianej siedziała, bo na rycerza tyle czekać musiała;-)...albo smok pilnujący wyjątkowo wytrwały i nieugięty ;-)

basimir słyszałam bardzo dużo dobrego o dominikanach i jakby co to wezmę to pod uwagę, dziękuję :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #256 dnia: 26 Sierpnia 2011, 09:39 »
Witajcie o poranku :-)
Jutro rano przyjeżdżają Rodzice, więc dziś od rana zasuwam...;-) na biegi nie poszłam :-\ jakoś kiepsko się przez to czuję :-\ ale organizm musi nabrać sił przed niedzielnym wysiłkiem...A taką mam chęć na przebieżkę, tak jest na dworze rześko i przyjemnie :-) i słonko :-)

Nie mogę się doczekać jutra, jak pójdziemy z Mamą oglądać moje wybrane sukienki  :skacza: być moze na którąś się zdecyduję... :skacza: :skacza:
Idzie z nami dziewczyna mojego brata - kwiaciarka o której Wam już pisałam :-)
Wczoraj rozmawiałyśmy dość długo przez tel., bo wpadłam na pomysł,że chciałabym mieć bukiet ślubny ze słoneczników, bo je uwielbiam :-) to moje ulubione kwiatki, na drugim miejscu konwalie. No ale Ada odradziła mi. Słoneczniki nie będą raczej pasowały do typu sukienki, którą chcę mieć...może i racja...
Tak sobie myślę, że na ślubie i weselu to chciałam żeby wszystko było jak lubię, same moje ulubione rzeczy, tymczasem... Nie bierzemy ślubu nad morzem, tylko w Szczecinie, nie zimą tylko wiosną, nie będę miała prostej, skromnej sukienki, tylko księżniczkową i nawet bukiet - zamiast z moich ulubionych slonecznikow, będzie z innych kwiatów... :-) ciekawe co jeszcze...;-) mimo wszystko i tak jestem szczęśliwa :-)

No ale wracam do roboty;-) wstawiłam już do piekarnika biszkopt jogurtowy, przełożę go potem kremem śmietanowy, a na wierzch owoce i galaretka, mniam :-) jeszcze chcę zrobić ciasto czekoladowe - pychota :-)robię według tego przepisu
http://mojewypieki.blox.pl/2007/08/Old-fashioned-chocolate-cake.html   w ogole uwielbiam tę stronę i wszystkie przepisy Doroty :-) pychota :-)
No i jeszcze mnie czeka zrobienie zupy gulaszowej i salatki jarzynowej i sprzątanie i pranie... ;D
Miłego dnia :-) w miarę możliwości, jak zwykle będę tu zaglądać :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 26 Sierpnia 2011, 10:00 »
Witaj emm-a! Ja w pracy siedzę a z chęcią posprzątałabym u siebie też. Jak wybierzesz jutro jakąś suknię pochwal się Nam ;) ja w przyszłym tygodniu jadę do Szcz przymierzać sukienki z rodzicami i świadkową więc też mam nadzieję że wybiorę już suknię żeby mieć ten kłopot z głowy. Czy dziewczyna brata zaproponowała Ci jakiś bukiecik? Bo jak wiesz będziemy miały prawdopodobnie podobne sukienki więc może i mi przypasuje bukiecik zaproponowany przez dziewczynę brata ;) Szkoda że nie mogę Twojego ciasta spróbować... :( chyba będę musiała zrobić własne hihi :) buziaki :*

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #258 dnia: 26 Sierpnia 2011, 10:11 »
Kurcze przeczytałam o tym księdzu i to jakaś masakra jest :-\ po co PM ma przynosić dokumenty, które znajdują się w tym samym kościele? ??? Logika księży kładzie mnie na łopatki :P No,ale może trafisz na innego fajniejszego księdza i od niego się dowiesz więcej szczegółów ;D
Ja jak poszłam datę i godzinę rezerwować to trafiłam na takiego fajnego księdza, pośmialiśmy się, pożartowaliśmy, zapisał nas i nawet się nie pytał czemu sama przyszłam ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 26 Sierpnia 2011, 10:26 »
aniolek86 - pewnie spodobałaś się księdzu dlatego był miły ;) im starszy ksiądz tym bardziej wymyśla, przynajmniej u nas tak jest :P z tymi dokumentami to rzeczywiście paranoja, ale tak to jest jak się komuś 4 liter nie chce ruszyć :/

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #260 dnia: 26 Sierpnia 2011, 10:40 »
emm-a pamiętaj robić foteczki jak bedziesz mierzyła sukieneczki (fajnie musi być tam gdzie jest to dozwolone - bo nie w każdym można a to bardzo później ułatwia wybór ) i oby spośród wypatrzonych udało ci się znaleść TĄ TWOJĄ JEDNĄ JEDYNĄ  :D :D :D 3mam kciuki  :ok: no i sukcesu w twoim półmaratonie :D :ok:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #261 dnia: 26 Sierpnia 2011, 11:44 »
emm-a ja tez lubie ciasta Dorotki ;D ttzn zawsze podpatruje jakies jej przepisy i przerabiam ale ona ma do tego talent, i takie czekoaldowe musze kiedys sama zrobic jesli mowisz ze dobre ;)
co do sukienek- tak wlasnie, rob fotki ktore nam pokazesz ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #262 dnia: 26 Sierpnia 2011, 12:28 »
oczywiscie zrobię jutro mnostwo fotek i Wam pokażę :-)

tak w ogóle to padnięta już nieco jestem :P byłam 2 razy po zakupy, bo ladna podoga i autem mi się nie chcialo...wwr....co za błąd....tak się nataszczylam najpierw warzyw i owocow z rynku a potem mąk, cukrow i innych takich z carfura, że ręce mi omdlewają... :P
na dodatek jakaś kobieta we mnei weszla i pozgniatała mi malinki do ciasta >:( na szczęście częśc uratowalam, a zgniecione dalam do kremu - będzie malinowy :-)

teraz na chwilę usiadlam żeby kawę wypić...

dzwonilam do wlascicielki Kubusia w sprawie tego zespolu, mowi że sprawa jest w toku i że w przyszlym tygodniu wszystko będzie zalatwione...mam nadzieję...tak czy inaczej to jej zaniedbanie..wrrr... >:(

co do księdza to może faktycznie wiek ma wplyw na podejscie do życia, ten na ktorego trafiłam dość wiekowy...

Tak poza tym to mi smutno bo wakacje się konczą i trzeba do pracy wracać :( ja pracuję w szkole...znowu te dzieciary ;) chociaż trochę się za moją klasa już stęskniłam muszę przyznać :-) za nauczycielami mniej ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #263 dnia: 26 Sierpnia 2011, 12:46 »
Myslalam ze jestes na urlopie a ty masz wakacje :) fajnie ;) ja tez chcialam kiedys zostac nauczycielka, zlozylam nawet papiery na filologie polska alle nie utworzyli kierunku z uwagi na mala liczbe chetnych wiec trafilam na zarzadzanie i bede teraz prace licencjacka pisac :o boje sie strasznie...

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 26 Sierpnia 2011, 12:51 »
nie bój się AnioOlku :-) mnóstwo ludzi przez to przechodzi i sobie radzą :-) Tobie też dobrze pójdzie :-)

tymczasem wracam do roboty...;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #265 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:09 »
emm-a witam w klubie pedagogów  :D z tym że ja tylko na papierku :P a pracuje w firmie budowlanej :P

a malinki do ciasta pyyyycha :D

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #266 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:28 »
emm-a widziałam dziś tą suknię Princessa, jest obłędna, jak z bajki:)
Ciasto wygląda na stronie pysznie:), czekoladowe - uwielbiam;), szkoda tylko że muszę pilnować moich boczków bo tak sama bym upichciła:P
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:35 »
dziekuje emm-a za slowa otuchy bede pamietac o tym jak dostane temat i zaczne pisac :) princessa jest naprawde piekna suknia mi tez sie bardzo podoba, kto wie moze zdecyduje sie na nia ;) ciasta wiadomo sa przepyszne ale faktycznie trzeba sie pilnowac hehe bo boczki lubia szybko rosnac, szkoda ze tak samo szybko nie maleja ;p ja tez od kiedy mieszkam z M. i sama gotuje obiadki przybylo mi ze 2-3 kilo chyba wlasnie przez te obiadki moje, bo jak mieszkalam z rodzicami i mama zrobila obiad ktory mi nie smakowal to jadlam jakas salatke albo wcale, a teraz robie takie obiady ktore mi smakuja no i konczy sie na dokladkach zazwyczaj hehe ;) teraz piję duzo wody i staram sie mniej jesc :) zobaczymy jaki bedzie efekt ;]

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #268 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:46 »
Anio0lek ja jak zamieszkałam z PM to mi waga zaczęła lecieć:P, 5 lat temu nosiłam rozmiar 42, teraz mam 36/38. Nie to żeby mnie głodził hehe, po prostu zaczęłam jeść wszystko i mi się metabolizm unormował? Kiedyś się ograniczałam i stało wszystko w miejscu?:/, teraz zjem raz to raz tamto, czasami pizza się trafi i frytki;) co prawda też ćwiczę, ale raczej po to aby spalić niektóre grzeszki dietetyczne i dla dobrego nastroju:)

emm-a dawaj do mojego wątku na fotki z przymiarki:D
[/url]  [/url]

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #269 dnia: 26 Sierpnia 2011, 13:47 »
Nie mogę się doczekać jutrzejszych fotek :D Czego uczysz? Ja za miesiac bronie pracę magisterska i jak sie uda bedę dyplomowanym kulturoznawcą teatrologiem, wiec ostatnio rzadziej bywam na forumie ale staram się podczytywać co tam słychać ;)