Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 125278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Świetnie piszesz, czytam Cię normalnie jednym tchem ;D
ja u A. spędzam weekendy więc nie wiem czy to się zalicza do wspólnego mieszkania :P ale chyba raczej nie ;D
Tak opisałaś te zdjęcia tego fotografa,że bardzo chętnie bym je sobie obejrzała ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ja mimo ze fotografa jzu mamy na 100%, to tez bym chetnie obejrzala jego prace bo zapowiada sie na prawde niezle ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Jestem i ja :D jako, ze juz jestem po 30tce melduję sie tutaj obowiązkowo :D

A co do kobiet w ciąży to ja osobiście uważam, ze wieloryb to trafne określenie :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
:-) witam wszystkie nowe forumki u mnie :-)

Po pierwsze bardzo dziękuję za wszelkie miłe słowa:-) cieszę się, że dobrze Wam się czyta, to co piszę:-) Ja tak na żywo bardzo dużo mówię, myślę że to sie też trochę przekłada na pisanie. Obawiałam się,zakładając odliczanko, że może będę trochę przynudzać, ale skoro tak nie jest - rewelacja :-)

Co do zdjęć - postaram się dziś założyć konto na tej "stronie zdjęciowej", o której napisała Anka i trochę ogarnąć co i jak, żebym mogła Wam pokazać nas :-)
Co do fotografa - jak już wspomniałam, dopiero podczas spotkania zapytam, czy nie ma nic przeciw upublicznieniu wsród Was jego prac :-)

Sylwusia085 nie zadręczaj się figurą, na pewno uda Ci się zgubić to, czego nie potrzebujesz, kibicuję Ci zwłaszcza przy bieganiu :-) Ja właśnie wczoraj zapisałam się na półmaraton:-))))) :skacza: W tamtym roku biegłam pierwszy raz i mój czas był kiepski...Przybiegłam jako jedna z ostatnich....P. nawet nieco złośliwie zauważył, że jakiś inwalida mnie wyprzedził, nie mówiąc o dziadkach...:-) Ale ważne że przebiegłam :-) Myślę, że P. mi po prostu zazdrości :-))))) ;-)   W tym roku mam nadzieję przybiec jako jedna...z przedostatnich ;-)
Poza tym Sylwusia - Wy nie zaręczeni jeszcze? a przygotowania w trakcie??? jak to??? chyba nie ogarniam :-))))

Aagaa co to za kamerzysta? Ja bardzo chcę kamerzystę, ale koszty...Już sama nie wiem - to pamiątka na cale zycie, poza tym wyobrażam sobie ślub i wesele naprawdę pięknie i szkoda tego nie sfilmować, ale 2000.... P. mówi, żebysmy zrezygnowali :-(((

Ale on w ogóle z wielu rzeczy by zrezygnował...Co za mężczyzna dziwny....Mówi np. że nie ma potrzeby dekoracji Kościoła - bo kto na to patrzy? czy pamiętam jak był ustrojony kościół na weselach na ktorych bylam? księdzu za slub chętnie też by dał 50zl - przecież to jego obowiazek...Skrzypaczka albo wokalistka - a po co to???goście sami sobie pośpiewają... Pomysłu mojej Mamy z druhnami w ogóle nie skomentował, tylko przewrócił oczyma...
Chłopy to czopy;-)  A ja uważam, że ślub biorę raz w życiu(mam nadzieję;-)  ) i chcę żeby był piękny i skoro skrzypaczka i druhny nikomu nie szkodzą i nie kosztują duzo, to dlaczego nie?  

Odnośnie druhen, to pomysł właśnie podsunęła mi Mama - jej koleżanki syn się żenił i jego żona miała kilka druhen - swoje koleżanki. Kupiła im na allegro sukienki, a potem je sprzedała jako "sukienki dla druhen" z zyskiem :-) Ponoć wyglądały bardzo ładnie i wdzięcznie:-) A sukienki miały na sobie tylko na uroczystość, na wesele przebrały swoje - bo nie chciały wyglądac tak samo :-) Myslę, że takie druhny świetnie tworzą orszak panny młodej i dodają uroku ślubowi:-)
A jakie jest Wasze zdanie?

Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ja miałam mieć druhny ;) Miałam ustaloną krawcową, itp i w ogóle, ale ja nie brałam ślubu w kościele, tylko w plenerze, więc u mnie by to nie wyszło :)

Ale jeżeli kościół to czemu nie :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
chyba udało mi się założyć konto na "stronie zdjęciowej" i przesłać kilka fotek... chyba :-)
to moment oświadczyn:

http://img849.imageshack.us/img849/3156/oswiadczyny.jpg

http://img88.imageshack.us/img88/6808/oswiadczyny2.jpg

tu już zeszliśmy z góry:
http://img23.imageshack.us/img23/1773/chwilapo.jpg

a tu ja następnego dnia: :-)
http://img850.imageshack.us/img850/6074/jawgorach.jpg

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline smoczyca
  • maniak
półmaraton?  :o dziewczyno, szacun  :brawo: a co do druhen - czemu nie? myślę, że mogłoby to fajnie wyglądać :)

a fotki świetne - jacy szczęśliwi  :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
No właśnie do tego półmaratonu to się muszę zacząć solidnie przygotowywać,bo za niecaly miesiąc, a przez moje pobolewające kolano i ogólne wszechogarniające mnie lenistwo ostatnio nie biegam tak regularnie...Tłumaczę sobie, że organizm widac potrzebuje się zregenerować...:-)

Wiecie co, byłam dziś u dentyskti. Cudowna wiadomosc - zero zębów do leczenia :-))) :skacza:
No i kiedy siedzialam na fotelu, co za przypadek!!!, przyszla jakaś pani zapisać się na "wybielanie przedślubne". Słyszałyście o czymś takim? Oczywiście zaraz wypytałam dentystkę, które mnie oświeciła, iż to dziś bardzo popularne. Przyszłe panny młode wybielają sobie ząbki ok. miesiąc przed ślubem. Kiedyś pamiętam,że w jakimś organizerze ślubnym był taki punkt jakis czas przed terminem ślubu - wybielanie zębów - pomyślałam, że to jakaś fanaberia....tymczasem widzę, że może niekoniecznie...
W każdym razie ja nie biorę tego pod uwagę, moje zęby na szczęście są dość białe:-)

Tak mnie naszła potem refleksja...Ile kobieta jest w stanie zrobić aby TEGO DNIA wyglądać perfekcyjnie? Ile pieniędzy wydać? Ile nerwów sszargac? Oby TEN DZIEŃ był tego wart...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Oj jest wart,jest!Oczywiście w granicy zdrowego rozsądku  ;) ale jeżeli jest kasa to warto "zainwestować w ten dzień"  ;D ;D ;D

Wiesz co-faceci już tak mają że wiele rzeczy jest im niepotrzebnych...a już jeżeli chodzi o ślub i wesele to w ogóle.
My również mieliśmy nie mieć kamerzysty(ze względów finansowych),ale jakoś małymi kroczkami udało mi się przekonać narzeczonego i się zdecydowaliśmy.
Co prawda nie widzieliśmy jeszcze filmu(dostaniemy na dniach)ale nie żałuje ani złotówki!!!A co najlepsze mój mąż przyznał,że żałowałby do końca życia gdyby nie posłuchał się mnie ad.kamery!

Prawda jest taka,że wielu rzeczy sie nie pamięta z tego dnia...na wiele nie zwraca się uwagi i tylko kamera jest w stanie to złapać.

Co do zębów ja sobie wybielałam-ale paskami kupionymi na all i efekt był rewelacyjny!  ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Świetne fotki ;D
Za maraton Cię podziwiam normalnie szacun ;D
a co do ząbków to jak masz wszystkie zdrowe i białe to może to wybielanie nie musi być konieczne ;)
Mój A. też z paru rzeczy by zrezygnował,ale ja go przekonuje do wszystkiego i w końcu ulega ;)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
Jakaś ty drobna :o

Co do wybielania zębów - świetna sprawa. Ja osobiście wybielałam zęby 2,5 roku temu, przed ślubem mam zamiar odświeżyć biel uśmiechu ;)

Offline banny

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2008 i sierpień 2015
mozna dolaczyc? :)
zazdroszcze zareczyn, dzisiejsi panowie w wiekszosci sa pozbawieni romantyzmu. . . . . . . .
co do wybielania to ja na wieczor myje zeby pasta wybielajaca.  kiedys mylam rano i wieczorem to bylo widac efekt, a teraz tylko dla podtrzymania i lekkiego rozjasnienia

Offline emm-a

• Chuck Norris
No proszę! ale mnie zaskoczyłyście z tym wybielaniem! a ja myślałam,że to gruba przesada i tylko nieliczne się na to decydują.

Wybielające pasty sama co jakiś czas stosuję. Nie jestem pewna co do efektu,ale ....dobrze to działa na moją psychikę ;-)

Witam banny i inne forumki :-)

A co do mojej budowy...hhm....już na początku wspominałam, że my z P. mocno się różnimy :-))) nawet fizycznie!!! :skacza:  P. ma 190cm i waży tyle co dwie emmy :-))) nawet troszkę więcej ;-)

Drobna budowa może niestety utrudniać możliwość zakupu sukienki od kogoś oraz na wyprzedażach :-(  gdzie królują rozmiary 38-40 :-(
No ale to nie pierwsza sytuacja, gdzie drobni są dyskryminowani :-( Zauważcie, ile jest sklepów z ubraniami dla puszystych, czy XXXL czy jeszcze inne....a czy spotkałyście się ze sklepem dla drobnych ludzi? Rozmiarówka jest coraz większa. Jeszcze niedawno nosiłam 36, a czasem 38, a teraz....36 albo nawet 34, a wcale nie schudłam. Ubrania sa szyte coraz większe. Zachęca się ludzi do zdrowego trybu życia, diety,sportu, a nie wspomina o utrudnieniach poźniejszych...Dlatego kiedy ktoś mi mówi o odchudzaniu, radzę aby się zastanowił - po co?

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Delaila

• entuzjasta
No to mamy podobnie :D Ja mam niecałe 160 cm, rozmiar 36 a mój ma ponad 180 cm i 100 kg ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
:-) wielokrotnie się już spotkałam z sytuacją, kiedy postawny mężczyzna ma u boku drobną kobietę :-)
Ja 169cm i 55kg, P. 190 i 112kg :-)))    co za słonik!!! ;-)   a najlepsze jest to, że kiedy mu np. powiem, że moglby trochę schudnąć, choćby do ślubu, to on zdziwiony pyta, z czego ma chudnąć? przecież dobrze wygląda i nie ma problemów z wagą :-) :-) :-) 

No ale najważniejsze jest dobre samopoczucie :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Dziś oglądam zaproszenia ślubne, od dawna wiem, że chcę takie ze zdjęciem naszym. Kiedyś moi rodzice takie dostali i bardzo mi się podobało :-)
Na allegro sporo ofert, trzeba liczyć ok.2,50zl za jedno. Trzeba zamówić ok. 60. Ale zajmiemy się tym zimą,teraz robię rozeznanie;-)
P. naturalnie uważa, że to mój kolejny wymysł...bo najlepiej kupić zaproszenia w jakiejś hurtowni papierniczej....
Bez komentarza.
:-)
Co on by beze mnie zrobił...;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Witaj :)
Nie Ty jedyna i nie ostatnia jako stara panna wychodzisz za maz ;D
Ja miałam 31,5 ;D

Offline Delaila

• entuzjasta
Na allegro są różne śliczne, ja się chyba z miesiac rozeznawałam ::)

Bo w ogóle to może jestem dziwna, ale mamy juz zaproszenia, obraczki, naklejki i zawieszki a wódkę, jakieś tam fizeliny i tiule do dekoracji ;) Choć mój tez pukał się w czoło :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
zatem jest nas więcej :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Delaila! czy ja dobrze przeczytałam????

zaproszenia, obraczki, naklejki i zawieszki a wódkę, jakieś tam fizeliny i tiule do dekoracji??????????????????

ojej!!!jestem w szoku!!! :-)

A jak w kościele wybuchnie pożar, albo zaczną go remontować? i trzeba będzie zmienić miejsce?
a jak Ty albo narzeczony gwałtownie schudniecie albo przytyjecie i obrączki będą niedobre?

:-):-):-)
żartuje sobie :-) jesteś super zorganizowana i przezorna :-) no i widać masz jednak uległego narzeczonego :-)
My jeszcze dobrze nie wiemy gdzie będzie ślub,gdzie przenocujemy gosci no i kogo zaprosimy :-)
Dekoracja nas nie obchodzi,zajmuje się nią wlascicielka lokalu :-) Dostarczymy tylko kwiaty :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Delaila

• entuzjasta
No tak, bo ja mam zryty beret i zamiast pisać pracę mgr-ską siedzę na allegro :-X

No i aspekt finansowy też jest dosyć istotny, bo sami finansujemy swoje wesele. Łatwiej mi wydać 50/100/200 zl miesięcznie niż potem 1000 czy 2000 zł bo deadline bedzie ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
Koszty są masakryczne... ale co zrobić...
A może macie pomysły na oszczędności?:-)

Mój to właśnie zakup sukienki na wyprzedaży albo od kogoś. :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Bo w ogóle to faceci są tacy,że nie widzą u siebie wad ;)
a co do oszczędzania to widzisz już masz pomysł na suknię, do tego sama zrób zawieszki na alkohol jakby się uparł to zaproszenia też się da samemu zrobić, winietki na stoły ( o ile u was takie będą) też można samemu zrobić ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
Z winietkami nie ma problemu, bo takie specjalne podstawki do nich sa w lokalu - dopasowane do zastawy - trzeba tylko zwykłe białe karteczki z imionami i nazwiskami do nich włożyć, wycięte oczywiście według odpowiednich wymiarów.

Zaproszenia,zawieszki....jeny...ja się do takich rzeczy nie nadaję... :cegly:

:-)brak zdolności niestety i cierpliwości....

Jakie jeszcze znacie sposoby na oszczędności? :-)

Masz rację, aniołku, faceci są tak zapatrzeni w siebie i przekonani o własnej wartości...że czasami aż mnie to już nie tyle dziwi, co śmieszy;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniko

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 9.07.2011r
Witam.
Można dołączyć. ? Ja również nie wyszłam młodo  za mąż, miałam 31  lat i 7 miesięcy, a wiec według wielu stara jestem :)
U nas zaoszczędziłam właśnie robiąc samodzielnie zawieszki na wódkę oraz podziękowania dla gości.  Prosta sprawa a ile frajdy dla mnie przy tym było.  No i bezcenne były miny niektórych gości jak się dowiedzieli, że to moje dzieło.  Brali sobie nawet na pamiątkę nasze zawieszki, a jak na odchodne dawaliśmy flaszkę, to prawie każdy chciał butelkę z zawieszką z naszym zdjęciem.  :).  Zrobiły furrorę :)

Offline Delaila

• entuzjasta
Mnie się wydaje, że najlepszym sposobem na oszczędność są... rozsądne zakupy ;) Lepiej 3 razy wszytsko sobie przemyśleć, przekalkulować i zastanowić się. Ja np. rozważam, czy aby na pewno potrzebne mi sa te wszystkie 'super-modne-i-niezbędne akcesoria' jak tuby z konfetti czy inne takie. Wiadomo, ze są rzeczy na których nie wolno oszczędzać - jedzenie, muzyka i fotograf :D Dwie pierwsze rzeczy to podstawa udanej zabawy a trzecia - kiszka zapłacić jakiemuś domorosłemu miszczowi fotoszopa i żałować potem, że fotki to tandeta.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Delaila ja tez na początku oszczędzałam :)

A tuby z konfetti to dobra sprawa :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
ja w ogole nie myslalam o tubach z konfetti :-) co to takiego? :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
tak się zastanawiam, ciekawe ile wynioslyby mnie materialy na zaproszenia i zawieszki? zaproszeń musi być ok.60,zawieszek...mnóstwo;-)
tylko ja naprawdę nie mam zdolności w tym kierunku..... :-\

Oczywiście z przyjemnością witam aniko :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Delaila

• entuzjasta
yyy... i mi posta wcięlo ::)

A pisałam, ze mnie osobiście niezbyt podobaja sie te tuby. Widziałam je kiedyś 'w akcji', płatki byly z jakiegoś sztucznego materiału i jakoś mnie to zraziło ::)

Jak dotąd te wszystkie moje oszczędnościowe zamierzenia są w sferze planów, bo jakieś konkretne rezultaty i tak bedzie mozna ocenić dopiero po ślubie ;) No i też kwestia, jakie oczeiwania ma PM. Mój na przykład wymyślil sobie amerykańskie auto, takie w stylu lat 60' .