Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66028 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Obiecane zdjęcia trochę szybciej :D, ale robione telefonem ;)

Dekoracja:
(jest 5 pojedynczych stroików i dwa podwójne, na przyssawkach)

(Na klamki są 4 stroiki, wiązane)

Tablice:

Samochód będzie czarny :), a kolor tych róż na żywo jest jeszcze ładniejszy tylko aparat w tel to żadna rewelacja, ale i tak nie jest źle :).
P nic nie mówił na dekoracje, tzn nie skrytykował, więc się podobają :D, za to za różowe tablice mogę dostać reprymendę hehehe, ale co tam :D Będzie wszystko idealnie pasowało do mojego bukietu, w którym będą właśnie różowe róże zatopione w białych frezjach :D
[/url]  [/url]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Bardzo ładna dekoracja ;)

Offline nusiak
  • maniak
Dziękuję:)

Nasi goście dzwonią, może nie ma lawiny telefonów (zwłaszcza z mojej strony...) ale mamy już potwierdzonych na tak 56 osób :D, 2 osoby odmówiły. Gości zaproszonych są 102 osoby (razem z nami i Rodzicami jest 106 osób).
Termin na potwierdzenia mieliśmy do dziś, ale najbardziej zależy nam na określeniu się osób, które mają zapewniony nocleg, ale na spokojnie poczekamy jeszcze kilka dni i w niedzielę/sobotę obdzwonimy resztę gości:)

Kurcze jakoś nigdy nie przepadałam za różem, a w tym roku się zakochałam w tym kolorze :D. Mój P się nawet przekonał do dekoracji na przyssawkach, bo coś wcześniej narzekał ;)
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
świetne te różowe tablice i dekoracja z resztą też !

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
mi też się strasznie ta dekoracja samochodowa podoba. Sama bede miała taka, albo bardzo podobną :) Już nie pamiętam :D

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
xanth - kolorem i owszem  ;)

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
Bardzo fajna dekoracja sama chciałam podobną ale mamy biały samochód i chyba zginie na nim ... Tablice eleganckie szkoda ze ja już zamówiłam swoje  ;D

Offline nusiak
  • maniak
Tablice były jeszcze w innych kolorach, na pewno fioletowe i niebieskie, ale więcej nie pamiętam :D

Czas leci ostatnio jak szalony, a ja mam dziś dzień świra, ledwo zdążyłam do pracy, bo nie mogłam rano się wygrzebać z domu. Pogoda ostatnio beznadziejna, ale to słońce daje szanse na cieplejsze popołudnie? No to wzięłam ze sobą ciuchy na przebranie, bo po pracy jadę na uczelnię - chyba się tam teleportuję, bo z prawobrzeża na lewobrzeże i to w okolice Wincentego Pola będzie ciężko dojechać szybko, a ja mądra nie pomyślałam o korkach!! Wyjdę szybciej z pracy, myślę 14:30 to chyba na 15:30 jakoś dojadę? Ehhhh, ze szkoły prosto do ortodontki (tu wbijam się w taksę, bo nie ma innej opcji), a po orto chwila wytchnienia i na 19:30 protokół w kościele :D.
Mimo szalonego planu dnia, to cieszę się ogromnie bo ..... dziś ortodontka ściąga mi aparat z ząbków :D, także jeżeli dam radę na spotkanie forumkowe przyjechać to już nie w roli robocopa hehehe

Od rana bardzo boli mnie prawa ręka, nad łokciem.... chyba spałam z ręką zgiętą, albo znów wiązadełka ...wyprostować nie mogę...noale to nie pierwszy raz, ostatnio bolała mnie prawa noga w biodrze - to są właśnie skutki, że 3 tygodnie nie byłam poćwiczyć więc od przyszłego tygodnia nie ma bata, muszę w grafik wcisnąć ponownie jakiś fitness, bo chodzić na weselu nie będę mogła:P (jak jestem na bieżąco ze sportem, to żadnych problemów zdrowotnych ehhh).

Siedzę właśnie i staram się nanieść jakieś poprawki do mojej pracy,bo dziś mam spotkanie z osobą, która sprawdza pracę (ze mną) od strony technicznej i językowej....i razem poprawiamy, jak zdaniem tej osoby praca jest ok, to mogę złożyć do promotora:), także trzymam kciuki żeby było jak najmniej do korygowania, bo niestety dziś napięty grafik i na uczelni mogę być 1,5h (podobno ostatni poprawiały 2h pracę.....).

Teraz staram się rozbudzić umysł kawą (co prawdą nie taką tradycyjną, bo jedyna kawa jaka nie szkodzi na mój żołądek to Slim coffe hehe, ale nie wierzę w jej działanie odchudzające, a piję bo ma fajny skład i na prawdę mnie delikatnie rozbudza:) )

Apropos odchudzania, wszyscy na około wmawiają mi jakieś choroby, no kur.... już mi się nie chce tłumaczyć każdemu, że nie wszystko mogę jeść, bla bla bla... Babcia jak mnie wczoraj zobaczyła, to zrobiła mi stos kanapek bo jej zdaniem powinnam ważyć 66kg i nie mieć tych wystających obojczyków i jakiś dołów (nie wiem co ona wymyśliła)... Tylko jak byłam grubsza kiedyś, to dokuczała mi w innym kierunku i mówiła, że mogłabym schudnąć hehe więc jej nie słucham:P. Ale sam fakt, że próbowała mi wczoraj wmusić 4 jajka gotowane żebym była syta to przesada, bo ja z moim pęcherzykiem bym się skręcała później z bólu, no ale jej nie wytłumaczę :P
Mój brat za to powiedział, że wyglądam jakoś marnie, jakbym z Oświęcimia uciekła.... no ale my sobie dokuczać lubimy, więc to taka luźna rozmowa była;).

Goście potwierdzają w dalszym ciągu :D, mamy już 65osób na TAK z zaproszonych + My i Rodzice to już 71 osoby pewne na weselu hehe. Jak na razie 4 osoby odmówiły. Do gości, którzy nie zadzwonią do soboty wieczora będziemy telefonować z P w niedzielę:)
Zwolniły się miejsca do spania dla 4 osób, więc możemy śmiało doprosić z listy rezerwowej :P, ale to chyba na Zielone Świątki ruszymy z tymi kilkoma zaproszeniami,jak potwierdzi nam reszta :)

[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Napiety grafik
ale jaka satysfakcja pozniej z piekbych zabkow i zlozonej pracy;))

Offline nusiak
  • maniak
hehe to fakt, ale jaki stres...już sobie obliczam czym lepiej wracać:P, mam nadzieję że korków nie będzie ;)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
wszystko będzie dobrze  :D uszy do góry  :D

co do chudości - nie przejmuj się, ja się już nauczyłam "wyłączać" kiedy to słyszę  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
hehe, ja tam uważam że jestem normalna a nie wychudzona, widziałam wychudzone dziewczyny i na pewno nie zaliczam się do tego grona, ale niech sobie gadają:P
Ręka boli cały czas, kilka lat temu takie coś miałam, jakiś stan zapalny wtedy był.... normalnie żałuję, bo nie mam przy sobie nic przeciwbólowego, a wracając nie wiem czy dam radę kupić:(. Trudno...

Mój biedny P się wkurza, bo Rodzice ciągle coś w związku ze ślubem wymyślają. Staramy się być stanowczy i być przy swoim, ale wiecie nie jest miło wysłuchiwać ::). Dobrze, że moi się nie wtrącają :P
Do tego mieliśmy robić w tą sobotę taką imprezkę z naszymi rodzicami, no ale w sytuacji gdzie ojciec teraz lata po lekarzach odpuściliśmy i myślimy o Zielonych Świątkach i to też jest dla niektórych już problem ::)
Masakra, ojciec dopiero 14 czerwca do szpitala zostanie przyjęty,bo nie mogą mu zrobić teraz dogłębniejszych badań, nie komentuję.... Nie każdego stać na prywatną opiekę, a składki są na coś płacone, ale widocznie lepiej wykańczać niż pomagać....
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
no niestety...ze służbą zdrowia tak jest; rodzinną i ginekolożke mam panstwowe, ale wszystkich pozostalych lekarzy już prywatnie, wizyta zazwyczaj oscyluje w granicach 1200-200zl; nie mowiąc o lekach, wczoraj w aptece 120zl....
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
kochana 3mam kciuki za Twojego tatę, żeby mu Ci lekarze pomogli, bo naprawdę czasem potrafią wykończyć...

a gadaniem się nie przejmuj, ludzie tak mają, że muszą gadać i się kogoś czepić hehehe :)

ale fajnie, że Ci tyle gości potwierdziło, ja się dołuję, bo co rusz słyszę, że ktoś odmawia...

Offline _patka_

• Chuck Norris
ech nasza sluzba zdrowia wlasnie tak dziala... ech wspolczuje... co do chudosci to ja tez to slysze od mamy i od babci i dziadka, ale najwazniejsze, ze Ty czujesz sie dobrze we wlasnej skorze. gdzie tablice zamawialas?

Offline nusiak
  • maniak
Anio0lku tablice zamawiałam w "ślubne zakupy".

Wczoraj w końcu namierzyłam paczkę pocztową (z kamizelką dla P).... bajzel na tej mojej poczcie.... Kamizelka (raczej zestaw z krawatem kaskadowym i butonierką) jest idealna :D i wg rozmiaru i koloru. Jest gładka, bez wzorów w kolorze bardzo jasnego srebra, kojarzy mi się to ze srebrnym pyłkiem :D. Także ślubne ubranko P wisi już w szafie :D

Odświeżenie dla listy gości: potwierdziło nam na TAK 80 osób  :hopsa: na 102 zaproszone osoby :D, mamy jeszcze kilka pewniaków ale czekamy na oficjalne potwierdzenia:). Odmówiło nam 8 osób, ale jak pisałam wcześniej za tydzień będziemy wręczali zaproszenia z drugiej partii, jak na razie przewidziane dla 5-7 osób :), chociaż przez tydzień możemy jeszcze kogoś wybrać:).
Miło, że wszyscy się tak postarali i zmieścili (prawie ;) ) w terminie, który był do 15 maja :), bo wiemy jak działać dalej:).

Co do kłótni przedślubnych, my z P nie należymy do osób, które się kłócą :D, ewentualnie ja walnę focha, który trwa max godzinę hehe, albo sobie pokrzyczę i zarz mi głupio ;). Ale widzę, że P się trochę spina czasami, w dzień spisywania protokołu miał grobowy humor, ale ja wiedziałam o co chodzi, bo taki "struty" chodził w etapie załatwiania kredytu na mieszkanie, więc nie mam do niego wtedy pretensji, a raczej próbuję poprawić mu samopoczucie;). Po protokole jakoś odżył hehehe....
Za to ja nie wiem, czy nie walnęłam babola i na protokole nie podałam, że jesteśmy zaręczeni 4,5 roku haha  ::) ale to takie moje domysły, bo byłam trochę już przemęczona tym całym dniem biegania tu i tam :). Raczej podałam 1,5 roku, a w głowie liczyłam że to na 4 rocznicę:P, ale pewności 100% mi brak :P

Do tego na pytaniu o moje zdrowie psychiczne, zaczęłam się śmiać ;D " wie ksiądz, można rozumieć to dwojako, ale ta, jestem zdrowa" ;D

I najważniejsze: aparat ortodontyczny zdjęty  :skacza:, tylko mam neismak bo na sam koniec ortodontka popsuła swoją dobrą opinię, jaką o niej miałam :/. Narzekała, że nie wypiaskowałam sobie zębów wcześniej, ona miała teraz tyle szlifowania :/. Tylko stomatolog mój powiedział, żebym się nie wbijała w koszta bo ortodonta przy zdejmowaniu aparatu, musi ładnie dopracować i wyczyścić ząbki! Wkurzyłam się tym, zostawiła mi kamień w przestrzeniach między zębowych, a doczyszczanie zębów nie jest pierwszej klasy... Ja wiem, że ktoś się spieszy, no ale wiecie taką kase, tyle lat.... Zapisałam się do swojego stomatologa na środę na skaling+piaskowanie :D, a po tym będę wybielała ząbki paseczkami:D
Co by nie mówić, zęby są piękne, prościutkie, no marzenie :D. Tylko na początku przywyknąć nie mogłam do swojego wyglądu hehehe:D

[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
no to świetnie - też kupiłam paski wybielające, a czy wiesz czy będą skuteczne jak tylko raz dziennie przez tydzień będę je stosować?

a stomatologiem się nie przejmuj - ludzie zawsze muszą na coś narzekać ech...ale szkoda.

zazdroszczę tylu gości - super !

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
no to świetnie - też kupiłam paski wybielające, a czy wiesz czy będą skuteczne jak tylko raz dziennie przez tydzień będę je stosować?

Ja co prawda miałąm paski innej firmy-zamawiałąm na allegro "Supreme Crest"czy coś takiego.Efekt był oszałamiający-bez jaj!Zęby bielutkie a nawet nie zużyłam całego opakowania...Z tego co pamiętam to ja właśnie stosowałam raz dziennie chyba na 40min może tak przez 10 dni...z tym,że te wpsomniane przeze mnie są chyba mocniejsze niż te drogeryjne...A no i pamiętaj,żeby w tym czasie nie pić kawy,coli,czerwonego wina itp.chyba,że przez słomkę  ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
ale w sensie w czasie kuracji i po ?? uuu :) kawa hmmm - no dam radę  ;D

no to może spróbuję raz dziennie jednak... kupiłam blend - a med... może się uda bez stosowania 2 razy jak piszą na opakowaniu...

Offline nusiak
  • maniak
Ja paseczków nigdy nie stosowałam, ale znajoma tak i była zadowolona. Ogólnie nie mam problemu z kolorem aż takiego, ale chcę rozjaśnić ząbki;). Jednak najpierw piaskowanie i skaling, a później zabawa z paseczkami:D
Lubię też pasty do zębów elgydium whitening i sensodyne whitening :) no i wykręcający gębę płyn Listerine whitening :D, to dopiero hardcore ;)

Kurcze dziś taka ładna pogoda, a ja w pracy :/ co za niesprawiedliwość.... chandra mnie dopada, nie mam się nawet kiedy poopalać trochę :(
[/url]  [/url]

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Nusiak a ten płyn do płukania to dobry jest?Ja się zastanawiałam czy go kupić,ale właśnie nie wiem jaki efekt jest  :)
W Twoim wypadku to mi się wydaje,że już po piaskowaniu będziesz miała białe ząbki-moje znajoma tak właśnie miała  :) Ja też jakoś nie miałam szczegółnych problemów z kolorem zębów,ale te paski to normalnie rewelacja!!!

Ps.łączę się w bólu pracowym  ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
dziewczyny moze moje pytanie bedziue oblesne i glupie ale...
jesli moj zab naturalnie ma odcien taki ecru ;D to  nie ma opcji wybeielenia ich prawda??????? ;]
bo ja wlasnie nei mam sniezno bialych zebow z natury...
a tez chcialabym sobie takie apski kupic tylko czy jest sens ;p

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Co prawda nie jestem stomatologiem,ale wg.mnie warto spróbować-na pewno nie zaszkodzi a może pomoże  ;D

Może właśnie zobacz te paski z allegro co ja miałam-są naprawdę świetne.Supreme Crest wyszukaj  ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
tez czytalam o tych paskach co pisze patrycja...one maja 14% ten srodek wybielajacy a te drogeryjne jakos chyba7%...stad taki efekt...
ja uzywalam tych z super pharmu i tez bylam zadowolona...mialam porownanie, bo wybielalam najpierw osobno gore(mialam tak na czesci aparat sciagany ;))...mysle sylwusia, ze jaki bys nie miala odcien zeba to zawsze bedzie roznica...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
dzieki dziewczyny za rade ;]
mysle ze zamowie te o ktorych mowi Patrycja.
i tak mialam wydac na te z rossmana 70zl bo chcialam kupic te drozsze wiec za te z allegro tez wydam 80zl ;p a jesi sa mocniejsze to super ;]
Patrycja  a ty zanim je zaczelas stosowac to bylas na sciagnieciu kamienia  u stomatologa?

Offline _patka_

• Chuck Norris
ja uzywam blenda-med whitestrips i jestem zadowolona, po 2 dniu noszenia dwa razy dziennie po pol godziny juz bylo widac roznice :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Aniolek a ty bylas na zdjecie kamienia przed  zastosowaniem paseczkow?

Offline _patka_

• Chuck Norris
nie, nie bylam juz dawno u dentysty :P ale ja nigdy nie mialam kamienia na zebach...przynajmniej nic o tym nie wiem... ::) ::) ::)

Offline _patka_

• Chuck Norris
yyyy sorki... teraz doczytalam co to jest  ::) ::) kamien zawsze jest na zebach hihi :P ale nie sciagalam, a trzeba??? w ogole to sie dowiedzialam, ze jak za dlugo i za duzo tego zelu sie uzywa to mozna szkliwo zniszczyc, slyszalyscie cos o tym?

Offline nusiak
  • maniak
Może sprostuję z tym piaskowaniem przed wybielaniem, ja idę dlatego że moja ortodontka nie usunęła dokładnie kamienia z przestrzeni międzyzębowych, bo niestety po 3,5 roku noszenia aparatu nie ma bata, aby było idealnie po jego zdjęciu (ale to powinien już dopracować ortodonta....)... :), bo zbytniego problemu z tym nie mam, ale widzę że jest osad między dolnymi siekaczami i mnie to drażni;).
Paski mogą spowodować nadwrażliwość zębów, ale ja od zwalczania nadwrażliwości mam pastę i płyn elmex zielony :D (elmex płyn wieczorem, a listerine rano:P).
Ktoś kiedyś dziwił się, że nosiłam aparat tak długo, ale ja miałam zatrzymany ząb w podniebieniu i musiałam mieć zabieg chirurgiczny, do ząbka przyczepili zameczek, zaszyli i ortodontka mi podkręcała drucik do niego przymocowany tak, że ząb w końcu wylazł, a później zszedł do łuku :D - do 25 r.ż chodziłam z mlecznym zębem hehehe, ale to też niedopatrzenie poprzedniego stomatologa....

Ze spraw ślubnych, dziś wypiszemy kilka kolejnych zaproszeń, wypisze też zawiadomienia chyba dla ludków z pracy.... i dodrukuję etykietki na winietki dla tych gości z listy rezerwowej:).
Wczoraj daliśmy kartki na zapowiedzi do naszej parafii, mamy je odebrać ok 4 czerwca :D, a później zaniesiemy je do Dominikanów.
[/url]  [/url]