Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66620 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
aniolek86 - na spokojnie, jak już emocje opadły myślałam nad tym co napisała Anjuszka.
Faktycznie nie chciałabym zniknąć gdzieś w tłumie w takiej skromnej sukni, dlatego teraz robię porównanie z innymi modelami:).
Co prawda mierzyłam jedną księżniczkę i model jest to nie dla mnie, bo sprawiam wrażenia wielkich bioder:/ i automatycznie jakaś góra szeroka się wydaje. Jak jest taka bardziej przyległa w talii i kawałek biodra to się talia wydłuża:) i sylwetka wydaje się bardziej pociągła. Wiem już także, że powinnam mieć dekolt w serduszko, bo mam mały biuścik no i sznurowany tył:) w razie się później trochę poluzować;).
Dziś lecę na miasto pozałatwiać trochę spraw, a jutro kierunek salony ślubne:P
[/url]  [/url]

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
  • Żadnych łez do póki śmierć Nas nie rozłączy
  • data ślubu: :serce: 26.08.2011 :serce:
ja też rozkładałam wszystkie koszta w czasie, alkohol również '' w ratach'' tzn np po 2kartony

probowalam przeliczyc koszta ... dochodzilam do 20tys i dalej wolalam nie wiedziec.... jak sobie pomysle ze teraz dni beda przemykac przez palce to az strach...

my zaliczki dawalismy 2tys... i tez w ''ratach'' po 1000zl no i teraz zostalo nam do zaplaty ok 1,6tys
ta pani Ela mowila ze mozna jej przynosic co tydzien po 1000zl albo iles tam wazne zeby bylo splacone do 2dni po slubie... bo opowiadala ze miala taka pare ktora zrobila przyjecie ale nie mieli kasy... i mysleli ze ze slubnych uzbieraja a tu LIPA....

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Wiadomo,że lepiej sobie poprzymierzać , posprawdzać jaka idealnie leży i się zdecydować na tą jedyną bez żadnych wątpliwości ;D
i ja też jestem za tym,żeby rozkładać koszty, bo potem jakby przyszło wszystko razem płacić to można byłoby się załamać ;)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Nusiak jak już teraz masz wątpliwości co do sukni to widocznie jeszcze nie ta :)
Daj znać jak poszukiwania :) :)
Gabriela
Zofia

Offline nusiak
  • maniak
Dziewczyny, jestem zmachana że hej:) przegoniłam moją Mamę przez pół miasta, bo gdzie weszłam do salonu z sukniami to dostawałam info o obniżkach niebawem itp, żebym sobie przyszła we wrześniu.
Trafiłam do salonu la MAriette, panie były bardzo miłe i uprzejme, dostałam do zmierzenia suknie w literkę "A" bo takie chciałam:) i najbardziej przypadła mi suknia Arizona z kolekcji 2011:), niestety nie mogę znaleźć żadnego odnośnika, a mam problem  z załączaniem zdjęć:(.
Suknia jest subtelna, ale ma w sobie to coś:).
Na górnej części ma zdobienia delikatnie z małych kryształków:), z tyłu jest wiązana. Ma fiszbiny fajnie podtrzymujące biust, a na życzenie mogą wszyć poduszeczki push-up:D.
Acha, cena 2100zł za zakup więc moja koncepcja po woli się zmienia, chyba będę suknie kupować nie wypożyczać:)
Tak czy siak, najpierw zaliczka, a przy odbiorze przed ślubem wpłacam resztę, więc teraz mnie to tak nie obciąży:D

[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Fajnie,że będziesz kupować ;D
ale teraz to już rezygnujesz z dalszych poszukiwań? Czy jeszcze sobie pochodzisz po salonach? ;)

Offline nusiak
  • maniak
wiesz, zniechęca mnie obsługa:(, ja jestem może jakaś wybredna czy coś, ale jak wejdę do takiego miejsca jak salon sukień ślubnych - sukien na najważniejszy dzień w życiu kobiety- to muszę czuć pewną dobrą energię, żeby się dobrze czuć, a jak się gdzieś dobrze czuję to jest to miejsce idealne:).
Zresztą dziś do tego salonu skierował mnie przypadek, a w moim życiu wszystko co najpiękniejsze zdarza się z przypadku:), więc może powinnam zaufać intuicji?;).
Czekam aż emocje trochę zejdą i będę myśleć trzeźwo:D, ale podoba mi się nie tylko suknia ale i jej cena:D
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Cena za suknię rzeczywiście fajna ;D
No i skoro mówisz,że wszystko co wychodzi przez przypadek jest u Ciebie dobre to warto temu zaufać ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Czy mogę i ja ???

Offline nusiak
  • maniak
zapraszam zapraszam:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
http://lamariette.pl/#/pl/collections?id=5&image=10  :-) znalazłam! piękna nusiak!!! naprawdę! :-) chyba też się tam wybiorę :-) a tam też będą wyprzedaże?
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
dziękuję emm-a, przodem jest jeszcze lepszy efekt:). W tej co mierzyłam jest już inaczej góra szyta, bo jest jednolity materiał i po całości zdobienia z malusieńkich kryształków gdzieniegdzie.
Moja Mama określiła tą sukienkę tak: jest prosta i delikatna, ale ten tiul na dole dodaje jej elegancji: i tak się właśnie czułam;), od razu dostałam do zmierzenia welon też z kryształkami:), a ja sroka jestem i uwielbiam jak się coś mieni:D

Na pewno będą wyprzedaże, bo będą wszędzie z tego wynika:). W niektórych salonach wyprzedają to co na sklepie, w niektórych dodatkowo stare kolekcje z magazynów:).
Tutaj chyba też w październiku będą obniżki, bo pani mówiła, że mogę tą suknie kupić co mierzyłam, ale to był chyba rozmiar 36 i była akurat na styk, a ja wolałabym akurat na siebie:D, tym bardziej że można wprowadzić jakieś małe zmiany. Chociaż wszędzie mówią że panny młode w ostatnich 2 miesiącach przed ślubem bardzo chudną?;)
[/url]  [/url]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
No jakoś ja nie schudłam :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Piękna suknia, no i ja te nie schudłam, nie łudź się  ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
I ta i tamta piękna suknia mi by się było trudno zdecydować na którąś ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Przed ślubem PM też tyją, jak to było w moim przypadku ;D
A suknia ta już zdecydowanie bardziej mi się podoba, ale wiadomo,że to Ty musisz się w niej czuć jak księżniczka :)
No i cena bombowa i zawsze możesz ją później sprzedać...

Offline emm-a

• Chuck Norris
obym tylko nie schudla przed slubem :-(((  choć znając życie....stres przedslubny zaciśnie mi zolądek :-((( będę wyglądala jak pająk :-((((((( :'(
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
hehe kochane ja się nie łudzę, że schudnę bo mi pasuje tak jak jest;). Przy wzroście 171cm jestem rozmiar 36/38 :)
Ale tak jak powiedziała emm-a, stres robi swoje i mi niestety także w stresie kg lecą. Do tego ja ćwiczę średnio po godzinie 4 razy w tygodniu.
[/url]  [/url]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
A czym tu się  denerwować przed ślubem, jeżeli wszystko sobie doskonale zaplanujesz, a forum w tym pomoże, nie będzie się czym stresować :)

Prawda będzie trochę lataniny w ostatnim tygodniu, chociaż ja jestem ewenementem bo ja się nudziłam, ale stresu nie będzie :)

Offline nusiak
  • maniak
ja po prostu jestem taka, że nawet jak nie ma się czym przejmować to jakiś wewnętrzny mam stres...
Dziś to wyłapałam dół, bo dostałam pismo że w ramach problemów muszą mi zmniejszyć ilość godzin i w tym samym płacę o dość sporo....
Teraz, jak tyle wydatków....dziewczyny płakać mi się chce, bo dostałam do zrozumienia że mało robię i lepiej mi skrócić godziny, bo od września znów szkoła, więc siłą woli co drugi weekend muszę mieć wolny. Ehhh... chyba dziś nie będę za bardzo aktywna na forum, bo mam mętlik w głowie...
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
ja też się stresuje z byle powodu, więc łącze się z Tobą w bólu ;)
nie płacz na pewno nie będą Ci skracać tych godzin :-*

Offline nusiak
  • maniak
już mi skrócili, dostałam 3/4 etatu i 600zł mniej...już dalej nie piszę, bo myślę o tym i się wkurzam.
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
No to teraz pozostaje mi Ciebie tylko :przytul:

Offline nusiak
  • maniak
Dzięki, teraz to nic innego mi nie zostaje jak porozglądać się za inną pracą, chociaż studiując zaocznie może być ciężko wpasować się z zajęciami:/, ale jestem dobrej myśli. Bo uważam, że to co mam zaoferowane w tej chwili to nic zadowalającego:/
Tylko czemu teraz? Może coś tam na mnie czeka i tak miało być?:) albo znów czekają mnie długie poszukiwania...

Co do sukni to się chyba zdecyduję na tą:), bo wszystko do niej pasuje;).
Tylko będę musiała nauczyć się klękać z tym kołem i jakoś władować się do samochodu, no ale nie ja pierwsza i nie ostatnia;)
[/url]  [/url]

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Aniu, jeśli to Cie pocieszy to mój mąż 4,5 miesiąca przed ślubem stracił pracę, utrzymywałam nas, kredyt i wydatki ślubne tylko z mojej pensji, a była ona malutka w porównaniu do tego co zarabiał mąż.
I też studiowałam zaocznie i zjazdy miałam co tydzień.
W dniu ślubu brakowało nam jeszcze mnóstwo kasy...
Ale co nas nie zabije to nas wzmocni.
Daliśmy radę i teraz jesteśmy silniejsi i śmiejemy się z całej sytuacji.
Także głowa do góry :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
nie martw się nusiak :uscisk:   najlepiej wyjsc z zalozenia, że nic się nie dzieje bez powodu i pewnie to Ci wszystko wyjdzie na dobre :-)

wiesz, mi też dobrze z figurą jak jest, ale na pewno nie chcę być chudsza!  >:(  skoro teraz przymierzam sukienki 34, to co mi pozostanie? sa w ogóle 32????   ???

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ja z dwoma kołami miałam halkę, fakt ciężko mi się wsiadało do samochodu, ale myśmy mieli terenowy :D

Przy wsiadaniu pomagał świadek który ciągnął z jednej strony, a Pan Młody mnie wpychał, wysiadać było łatwiej, bo wyciągał mnie świadek :D

Każda sobie radziła :D

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Śliczna sukienka!!!

A sprawą koła się nie przejmuj, nie będziesz nawet na nie zwracać uwagi, przynajmniej ja mam takie wrażenie...
ja do śpiewania wielokrotnie zakładałam suknie na kole i nigdy o tym kole nie pamiętałam... ;)

a z pracą wiadomo że bywa różnie!
Nie martw się masz rację widocznie tak być miało i może uda się znaleźć coś lepszego? :)
trzymam za to mocno kciuki!!!

Offline nusiak
  • maniak
dzięki Dziewczyny:)
Boję się najbardziej tego co miałam 2 lata temu, jak straciłam pracę (przez problemy z kręgosłupem) i szukałam czegoś prawie rok :/, ale może teraz nie będzie tak źle... Ludzie mają gorsze problemy :)

No suknia naprawdę coraz bardziej mi się podoba jak patrzę na zdjęcia;) i widzę tu dużo możliwości z biżuterią jak i włosami czy welonem:)
Chociaż to na plus;)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
nusiak mam prośbę - czy dobrze zrozumiałam?:
koniec sierpnia - wyprzedaże w Arvenie
październik - w mariette
?
chcę zapamiętać, żeby się wtedy wybrać?
nie wiesz czy wyprzedaże obejmą wszystkie modele? czy tylko wybrane? jakieś jeszcze szczególy? :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.